2015. január 28., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc sorozat / Tv műsor




Ezúttal is jó kis témát kaptunk a VKP berkein belül, vagyis hát én annak tartom. Kicsit talán hátránnyal indulok másoktól, mert nincs tévénk, nem is vágyok rá, viszont az érdekes sorozatokat azért így is meg tudom nézni. Nem nézek túl sok félét egyébként, de azt a keveset nagyon szeretem.



Dr. Csont

Ezt a sorozatot sokszori unszolás árán voltam csak hajlandó elkezdeni nézni, de azóta nagyon megszerettem. Nem tudom miért ágáltam ellene, pedig tényleg irtó jó, nagyon tetszik a témája és a humora is, a szereplők pedig brilliánsan vannak kidolgozva. Főleg a naturalisztikus ábrázolása az, ami tetszeni szokott, főleg mert mindig vacsi közben nézzük és olyankor igazi étvágycsináló 1-2 hulla boncolását végignézni :D Sajnos a 8. évad elejénél leragadtunk, de remélem folytatjuk majd tovább, mert szeretném tudni mi történik mindennek a végén. Persze elolvashatnám a neten, de az úgy nem buli :P



Star Trek Voyager

Ez a legeslegnagyobb kedvencem még akkor is, ha nyominak tűnök tőle. Tudom, hogy ezek a sci-fi sorozatok eléggé megosztják az embereket, de engem nagyon szórakoztattak, a Voyager különösen. Ez volt az egyetlen hajó a Star Trek univerzumban, aminek női kapitánya volt. Janeway-t példaképemnek tekintettem, imádtam, hogy egy nő vezeti a hajót s ezáltal sokkal több nőies érzelmet vitt a történetbe. És még ha kis gagyi is más sci-fikhez képest, én akkor is szeretem a sokszínűségét, a sok fura lényt, a felfedezéseket, anomáliákat, a szereplőket, mindent :)



Star Trek Deep Space Nine

Ezt a sorozatot jelen pillanatban is gyűrjük, épp az ötödik évadnál tartunk. Ez Viktor nagy kedvence volt és egy kicsit ódzkodtam tőle, de mostanra szintén kedvencemmé nőtte ki magát. Talán a kapitány személye volt az, akivel nem szimpatizáltam, de amióta szakállat növesztett, nincs vele bajom :D (ne kérdezzétek, én sem értem) Szóval most éppen ez a sorozat van porondon és megvallom őszintén, nagyon izgalmas. Persze vannak benne kifejezetten bugyuta részek is, de összességében komoly politikai témákat boncolgat, nagyon érdekes fajok vannak benne, a szereplők karakteresek és különlegesek, szóval minden meg van benne, ami egy jó sorozathoz kell. 



American Horror Story

Már nem is tudom hogyan találtam rá erre a sorozatra, csak azt, hogy pont szilveszter éjszakáján kezdtük el nézni és úgy odaszögezett a képernyő elé, hogy egy éjszaka alatt megnéztük a teljes első évadot. Most már a negyediknél tartunk és eddig mindegyik évadot imádtuk, tényleg fantasztikusak. Imádom benne az állandó szereplőket, a témaköröket, a brutalitást, a nyomasztó légkört, tényleg mindent. most egy kicsit vele is elakadtunk a negyedik évad elején, de hétvégén tervezzük tovább nézni, már ameddig vannak belőle elérhető részek. Addig is muszáj megosztanom veletek néhány kedvenc dalomat a sorozatból, ugyanis fantasztikus zenék születtek hozzá!



Ugye emlékszünk erre az őrjítően irritáló bugyuta dalocskára a második évadból? Engem ki lehetett vele kergetni a fél világból, de azért dúdolgattam ráérős perceimben :P



Másik kedvencem az őrültek háza sorozatból ez a Name Game névre hallgató dalocska, ami annyira groteszk volt a környezetében, hogy csak lestem, mikor felcsendült. Azóta persze ezt is megállás nélkül dúdolom, sőt, ha rossz passzban vagyok ez a nóta mindig felvidít :P



A harmadik évad fülbemászó muzsikája ez, ami remekül illik a boszorkányok ármánykodásához. Nekem egyébként ez volt az egyik kedvenc évadom, mert kellő arányban folyt benne a vér és ugyanennyi lelki terror is volt benne.



És végre elérkeztünk a negyedik évadhoz, ahol kapásból három olyan zene is volt, ami nagyon megtetszett. A sziámi ikerpár által előadott Fiona Apple szám nagyon dögös és nagyon kellemes, szeretem hallgatni.



Mikor meghallottam ezt a számot, nem igazán tudtam mire vélni. Rémcirkuszos környezetben ilyen dalt énekelni, hát, nem is tudom. Aztán ahogy egyre többet hallgattam ez is belemászott a fülembe és nagyon megkedveltem. Azért egyébként nem semmi, amit Jessica Lange művel, mert nem csak jobban énekli a dalt, mint David Bowie (bocs, Jareth, vétkeztem...), de még mű-német akcentussal is adja elő őket! Le a kalappal!



És az abszolút kedvencem ez a Lana del Rey feldolgozás, ami - kissé félve vallom be - szintén jobb, mint az eredeti, legalábbis számomra. Az egész jelenet annyira klippszerű, ahogy megjelenik Edward Mordrake zöld füsttel a háttérben (olyan nehéz a színészre nem Seneca Crane-ként nézni), totál lehengerlő persze, leszámítva a tarkóján lévő másik arcot. És hát a dal, hát attól futkos a borzongás a hátamon, de a legjobb értelemben. Csábító és vagány, merész és misztikus, egyszerűen imádom.


16 megjegyzés:

  1. Ja a Dr. Csontot mondtam anno hogy imádom,csak nem nézem rendszerességgel-de lehet letöltöm majd egyszer az egészet- de már sok része van. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, emlékszem, hogy anno mesélted, Viktor végül rávett és tényleg tök jó :) Sajnos mi leragadtunk a vége felé, kicsit sok volt és kellett a váltás, de remélem befejezzük majd a sorozatot.

      Törlés
    2. Ja én is elmaradtam vele ,és ahogy látom néha a tvben,már olyan részek vannak hogy csak lesek o.O

      Törlés
    3. Mi már a végénél tartottunk, aztán kicsit belefáradtunk, de azért kíváncsi leszek a végére, meg hát az esküvőre is ^^

      Törlés
    4. Tuti tele lesz csavarokkal,meg akcióval :D itt semmi nem megy simán :P

      Törlés
  2. A bones-t én is nagyon szeretem, mondjuk eléggé krimipárti vagyok, bármi, ami nem helyszínelők-jellegű, jöhet. Mondjuk a Criminal Minds még mindig a kedvencem, de nna. Jók ezek a véres hullák néha.

    Amúgy meg... mi az, hogy nyomi a Star Trek?? A Deep Space Nine meg tuti a legfilozófikusabb az összes évad közül. Persze tökmindegy, az nem titok, hogy óriási kocka vagyok. Mondjuk a Star Trek-ből sosem láttam egyik sorozatot se teljesen végig, csak úgy össze-vissza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éljenek a véres hullák :D Csak ne vacsi közben kapnám premier plánban a boncolást...
      A Star Trek-re meg egy csomó ismerősöm mondta már, hogy gagyi, mert hülyék a maszkok, meg a lények, meg semmi realitás nincs benne, stb, stb. Engem mondjuk nem érdekel, mert szórakoztat és szeretem, még ha nincs is túl sok tudományos alapja, akkor is :) Nekem lelkiekben a Voyager adott nagyon sokat, olyan kérdéseket feszegetett és boncolgatott, ami nagyon elgondolkodtatott, a Deep Space Nine meg inkább társadalomkritikai és etikai szempontból érdekes számomra.

      Törlés
  3. A Star Trek nem gagyi :D Az American Horror Storyd nagyon szeretem, a második évad a kedvencem, sajnos a negyedik nekem annyira nem jön be. A Name gamet nagyon szeretem, teljesen bosszantó, hogy a vőlegényem tudja rendesen, én meg csak lanafanafofanazok :D Imádom a krimisorozatokat, a Dr. Csontot is daráltam már, az NCIS-t is szeretem, de a legnagyobb kedvencem a Gyilkos elmék, most végzek a kilencedik évaddal és komolyan mondom, egyre jobb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát sajnos van, akinek igen, de én imádom :) Nekem az AHS-ből a harmadik évad a kedvencem meg az első, a második teljesen letaglózott a végével :S Meg amolyan túl sok volt a jóból :D A szellemek és boszorkányok viszont nagyon bejöttek. A negyedikkel még én is barátkozom, a cirkuszos téma eleve nem a kedvencem, de a zenék irtó jók benne. A Gyilkos elméket meg más is ajánlotta nekem, lehet megnézzük azt is, de nem szeretnék most egyszerre sokba belekezdeni, inkább végig nézem azokat, amiket elkezdtünk.

      Törlés
  4. Ohh. Dr. Csont... Most éppen egy maraton kellős közepén vagyok :)
    Amit még nagy rendszerességgel nézek az a Gyilkos számok és a Kettős ügynök :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dr. Csont tényleg nagyo jó, csak mi már kicsit meguntuk, ezért kezdtünk bele másba. De szerintem be fogjuk fejezni, amint túlleszünk a Star Treken és az AHS-en :)

      Törlés
  5. Bevallom őszintén, a Start Treket még nem láttam. Egyetlen részt sem. Apukám mindig elkapcsolta a tévét, hogy hülyeség. Most viszont tervben van, hogy a legeslegelső résztől végignézem az összes részt :) Imádom a sci-fit, és erre csak mostanában jöttem rá :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Star Trek részek előtt nőttem fel, imádtam, tesómmal mindig együtt néztük. Szerintem neked is tetszeni fog, ha szereted a jó sci-fit :)

      Törlés
  6. Csak, hogy tudd, miattad lettem AHS fan! Tegnap óta csak azt nézem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ennek örülök :D Szerintem is irtó jó sorozat, végre nem egy szokványos séma :P

      Törlés