2015. június 29., hétfő

Görög témájú hastánc est - beszámoló

Nem tudom hányan emlékeztek rá, de pár hete többször is említettem, hogy gőzerővel készülünk egy fellépésre, ahová meghívtak minket a csoporttal (Magyar Gótikus Hastáncművésznők). Nos ez a fellépés rendben le is zajlott, de a beszámolóval addig vártam, míg megkaptuk a képeket és a videófelvételt is. Most, hogy végre mindkettő a birtokunkban van mesélhetek nektek erről a fantasztikus estéről.
A misztikum és Mítikum törzsi hastánc estet Tóth Réka Anna szervezte, és minket is meghívott rá. A téma a görög mitológia volt, abból pedig bármelyik karaktert lehetett választani, feltéve, hogy nem ütközik mások elképzeléseivel. Négyen be is vállaltuk a fellépést, mivel a többiek egy táncos társunk esküvőjére voltak hivatalosak. Mikor ötleteltünk arról, hogy kit kéne megszemélyesítenünk, nekem rögtön Hekaté jutott eszembe. Ő az egyik kedvenc görög istennőm, habár nem túl ismert. Ő a boszorkányság, a hármas keresztutak és az alvilág egyik istensége, Holdistennőként is tisztelték. Három arccal ábrázolták, az egyik a múltba, másik a jelenbe, harmadik pedig a jövőbe néz. A pogány vallások ezt az istennő három aspektusaként emlegetik. Nem feltétlenül pozitív istennő, mivel elég félelmetes jelenség volt - éjjelente fekete lovak vontatta szekerében járta a világot, útját pokolkutyák vad falkája kísérte és rémálmokat hozott a bűnös lelkekre. Gyermekei a vámpírok voltak, kísérői pedig a holt lelkek. Egy szó mint száz, a gótoknak ő a tökéletes istennő! :D A többiek hamar rá is bólintottak az ötletre, majd másfél hónap alatt összehoztuk közös erővel a koreográfiánkat. Nem egy szokványos hastánc előadás lett, bár ez tőlünk nem szokatlan. Törzsi fúziós mozgást találtunk ki hozzá, hiszen törzsi rendezvényre mentünk, bár volt jó pár klasszikus előadó is. Elég groteszk látványvilágot és hangulatot sikerült megteremtenünk, nagyon büszkék voltunk a koreónkra, amit aztán sikeresen elő is adtunk. A visszajelzésekből azt szűrtük le, hogy nagyon hatásos volt a produkciónk - volt, akit rázott a hideg, és úgy általánosságban megfagyott a légkör a táncunk alatt. Mi pontosan ezt a hatást szerettük volna elérni :P A koncepciónk az volt, hogy egyikünk Hekaté papnőjét testesíti meg, aki megidézi magát az istennőt. Hekatét hárman alakítottuk, majd a produkció közepe táján meg is öljük hűséges papnőnket - hiába, ez egy véres szakma :P Végül a holtteste fölött örömtáncot járunk delejes önkívületben.
Hoztam nektek néhány képet is:


























Végül pedig néhány kevésbé jó minőségű, ám annál élettel telibb előadás utáni fotó :P












Szilvi: - "Mindenki mondja, hogy Szifiliiiisz!" :D Rögtön ment mindenkinek a mosolygás :D

És a végére természetesen itt a videó:




Mit szóltok hozzá? :)
Nem egy szokványos hastánc előadás, az biztos, de mi szeretünk elvontak lenni ^^

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jó választás- a görög mitológia is tele van szuper alakokkal és jó ötletnek tartom (: EZ a László meg remek képeket csinált- mindig nehéz beltérben fotózni,de szépek lettek (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A görög mitológia az est szervezőjének az ötlete volt, szóval mi csak becsatlakoztunk és választottunk egy témát, ami illik a profilunkhoz. Szerencsére Hekaté karaktere pont jól jött nekünk, és mindenki más is remekelt aznap este mind témaválasztás, mind előadás terén. A fotók pedig tényleg jók lettek, bár bizonyos térformáknál jobban örültünk volna a szembőli fotózásnak, hogy jobban érvényesüljenek a mozdulatok.

      Törlés
  2. Nagyon izgalmas eőadás! Ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyesek vagytok! Minden elismerésem! =)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a komplett táncestet már nem egyszer végignéztem, de fogalmam sem volt róla, hogy ti vagytok azok! :O Minden elismerésem! (:

    VálaszTörlés