2015. január 17., szombat

Chick Movie Night - Doktor Szöszi




Julcsi kitalált egy szuper körmös kihívást, amire egyből jelentkeztem is, mivel irtó eredeti ötletnek tartom. Igazi csajos filmek által kell ihletődnünk, amik közül néhányat láttam már, néhányat viszont nem, bár okkal. Van néhány mozi ezen a listán, ami sem anno, sem pedig most nem vonz/vonzott, de azt hiszem ez most jó alkalom, hogy megnézzem őket és adjak nekik egy esélyt. Szerencsére a legelső film, ami által manikűrt kellett alkotnunk a Doktor Szöszi lett, ami az egyik nagy kedvencem :P Bizony, én, aki folyton gótulok, meg horrorokat zabálok reggelire imádom a giccses, szirupos, rózsaszín csajos filmeket ^^ Egyszerűen szórakoztatóak, és hiába vagyok más jellem, mint a filmekben látott "cuki csajszik", azért valahol mélyen bennem is él egy nőcis leányzó, aki él-hal mindazokért a dolgokért, amiket ezekben a mozikban láthatunk.
A Doktor Szöszi egyébként nem csak azért tetszik, mert imádnivalóan bugyuta, hanem mert - bármily hihetetlen - számomra van mélyebb mondanivalója. Kicsit feminista szöveg lesz, de ez a film azt éreztette velem az elején, hogy két féle nő létezik - az okos és unalmas, meg a buta és szexi. Szerintem nem lehet ilyen egyszerűen megítélni a női nemet, hiszen aki smondjuk szép, pont annyira lehet okos is, és egy teljesen átlagos lány is lehet átlagos képességű. Imádtam, hogy ez a tünci rózsaszín habcsók megjelent az egyetemen és mindenkinek felrúgta az elképzelését :P Nagyon tetszett Elle jellemfejlődése. A csinos, cuki Barbie-ból egy továbbra is csinos és divatos, ámde céltudatos, képességeit teljes mértékig kihasználó fiatal nő lett, aki úgy szerzett tudást, hogy közben a személyiségét is megőrizte. Szóval én nagyon szeretem ezt a filmet, így örömmel láttam neki az újbóli megtekintésének, hogy inspirációra bukkanjak közben. Felfedeztem, hogy a mozi tele van O.P.I. lakkokkal és Herbal Essences samponokkal, majd ezek után megláttam azt a ruhát, ami alapján a mai manikűröm is készült.



Az ihletadó ruha

Nagyon megtetszett Elle tárgyaláson viselt cuki rózsaszín ruhája a szalagszerű övvel és strasszokkal, így ezt vettem alapul a manikűrömnél. A körmeimet kifestettem egy ősrégi Miss Sporty lakkal, ami az egyetlen igazán rózsaszín lakkom (hajjaj, bajban leszek még ezzel a kihívással XD), majd a gyűrűsujjam kivételével mindegyik körömvégemre felütögettem egy kis pasztellila csillámos Lora lakkot, mivel rózsaszín csillámos lakkom nincs. A gyűrűsujjamra húztam egy sávot a Picture Polish Grace csodájával, ami az övet próbálta jelképezni, majd arra egy vékony sávban felvittem egy kicsit a csillámos Lora lakkból, ami a strasszokat helyettesíti. Nekem egészen megtetszett a végeredmény, nem gondoltam volna, hogy egy rózsaszín manikűr ennyire be fog jönni. Ja, és elnézést a felszálkásodott körömágybőrömért meg a sebért, de sajnos a hideg idő nálam ezzel jár.

Természetes fényben





Vakuval










Remélem tetszik nektek a manikűr :)
Ti szeretitek a Doktor Szöszit?


24 megjegyzés:

  1. Király lett :)
    A rózsaszín hiánya miatt meg ne aggódj, az első három fordulóval kész vagyok, eddig egyikben sem használtam rózsaszínt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köfi ^^
      Ó, hát akkor te nagyon jól feltaláltad magad, nekem még lövésem sincs a többiről, de majd próbálkozok én is más színekkel dolgozni.

      Törlés
  2. Nagyon csini, szép ez az árnyalat. :3

    VálaszTörlés
  3. Az eredmény abszolút Szöszire érdemes! <3

    VálaszTörlés
  4. De jó lett! Egyre ügyesebb vagy, olyan jókat tudsz alkotni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm szépen a dicséretet :) Hát gyakorlat teszi a mestert, minél többet foglalkozok a manikűrözéssel, annál jobb és jobb lesz :) Bár még bőven van mit fejlődni :P

      Törlés
  5. Rendkívül jól visszaadja Elle ruháját, nagyon tetszik a végeredmény, naon ügyi vagy! :DDDDDDD
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  6. Remek lett, nagyon tetszik akárcsak a film is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Én is szeretem ezt a filmet, olyan kis aranyos :P

      Törlés
  7. Nagyon jó!!! Kívülről tudom az egész Doktor Szöszit, egyszerűen imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én ugyan nem vagyok ennyire nagy rajongója, de azért szeretem annyira, hogy mikor újra megnéztem nem értek váratlanul bizonyos dolgok benne :P

      Törlés
  8. Ez de jó lett!!! :D
    Amúgy a filmet szeretem, de a színésznőt (Reese Witherspoon-t) nem annyira...(Legtöbb karakter bosszant, amit megszemélyesít, és még nem sikerült eldöntenem, hogy bugyuta karaktereket kap, vagy ő idegesít csak...>.<)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Én nagyon kedvelem Reese-t, szerintem aranyos és tehetséges színésznő, az eddigi szerepeiben semm bajom nem volt vele.

      Törlés
  9. Imádom, hogy részt veszel ebben a játékban. :-) nagyon cuki ez a mani!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszi, hát merész lépés volt tőlem, de nem tagadom le lényem ezen oldalát sem :P

      Törlés
  10. A legtöbb efféle film szimplán untat, vagy többféle ok miatt idegesít, de pont ezt egészen el tudom viselni. Mármint talán láttam egyszer, és nem utáltam, meg azért nem rossz az "üzenet". (Így első ránézésre van a listán néhány film, amit ki nem állhatok, de majd kifejtem akkor:D.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem pont azért tetszenek, mert annyira kis bugyuták, jót lehet rajtuk nevetni és kikapcsolódni :P Könnyed kis hétvégi limonádék. A listából én sem szeretek minden filmet, sőt, néhányat nem is láttam, de ez bennük a kihívás :)

      Törlés