2014. december 9., kedd

Elhasznált termékek - 1.

Úgy érzem épp itt az ideje, hogy én is megírjam az első elfogyasztott termékes bejegyzésemet. Én nagyon szeretem az ilyeneket olvasni, mert amolyan mini terméktesztek is egyben és szeretek gyorsan tájékozódni arról, hogy mit érdemes vásárolnom.
Jómagam rémesen rossz vagyok termékek elfogyasztása terén, sok cuccom képes hónapokig a fiókomban csücsülni csak azért, mert mondjuk lusta vagyok testápolózni (pedig nagyon kéne). Ezekkel a bejegyzésekkel szeretném magamat is motiválni arra, hogy kicsit gyorsabb ütemben használjam el a felhalmozott termékeimet, és egyben ti is olvashattok róluk pár sort. Nézzük is miket fogyasztottam el október-november környékén.




- Ebelin vattakorong: számomra ez az igazi. Pont eléggé vastag ahhoz, hogy felszívja a különféle termékeket és teljesen jó áron kapható. Néha a kíváncsiság kedvéért kipróbálok más vattakorongot, de aztán mindig visszatérek ehhez, mert ez volt a legjobb. Újravenném? Már fel is tankoltam belőle pár zacskóval.
- Naturia epres testradír: ez volt az első testradírom a márkától és nagyon kíváncsi voltam rá, mit tud. Még Kami ajánlotta nekem, és nem bántam meg, hogy beruháztam rá. Az illata frenetikus, iszonyatosan epres, már-már cukrosan, szóval ez kifejezetten az édes gyümölcsös illatkategóriába tartozik, de akármennyire is nem kedvelem az édeset, ez bejött. A radírozó hatása pedig szuper! Egy nagyon sűrű, gél állagú termékről van szó, ami erőteljesen radíroz, így akinek érzékeny a bőre az ilyesmire, inkább lágyabb radírt válasszon. Nekem az erősebbre van szükségem, és ez tökéletesen be is vált. Újravenném? Már áfonyás illatban meg is tettem.
- Avon Blissfully Nourishing afrikai shea vajas hajpakolás: azt hiszem itt nem is fecsérlem a szót, mert már annyit áradoztam erről a hajpakolásról, hogy lassan unjátok :P A legjobb és pont. Újravenném? Nanáhogy! Van is egy tartalékom.
- Yves Rocher kis kiszerelésű micellás víz: Elenitől kaptam ajándékba ezt a micellás vizet és nagyon örültem neki, mert kíváncsi voltam, hogy ha elfogy a Garnier, akkor ez ahhoz képest mit tud. Izgatottan vetettem bele magam a tesztelésébe/elhasználásába, de sajnos csalódás volt :( Nem vagyok egy érzékeny szemű ember, de ez a víz annyira csípte a szememet, hogy használat után a pulóverem ujjába kellett törölgetnem a szememet, ha ki akartam rajta látni. Emellett a sminket sem szedte le rendesen, pedig tocsogóssá itattam vele a vattakorongot, ám ezzel csak azt értem el, hogy még több folyadék ment a szemembe és még jobban csípett :( Sajnálom, mert szerettem volna szeretni. Újravenném? Nem.
- Balea koffeines balzsam: Ezt a terméket Reni ajánlotta, és istenke áldja őt ezért! Tudni kell a hajamról, hogy csak hetente egyszer rakok rá pakolást, na olyankor könnyű kifésülni, mert még olajat is kap. Na de amikor hétközben ismét meg kell mosnom akkor borzalmasan száraz lesz a hajam, meg gubancos, nincs az a hajkefe, ami ki tudná bogozni. Ezekre a napokra jön nagyon jól a Balea koffeines balzsamja, ami amellett, hogy hozzájárul a hajam egészségéhez, még könnyedén fésülhetővé is teszi a hajamat. Nagyon szeretem. Újravenném? Igen.
- Isana száraz sampon: elég régen vettem már ezt a száraz sampont, konkrétan a legelső volt, amit kipróbáltam. Mivel nekem nagyon hajlamos zsírosodásra a hajam és ez elég hamar be is következik (mosás után két nappal már hordhatatlan), jó hasznát veszem a száraz samponoknak, de azért csodát ez sem tett velem. Elviselhetővé tette a hajamat még egy napig, az illata is kifejezetten kellemes volt, de még aznap meg kellett mosnom, tovább nem bírta a fejbőröm. Újravenném? Igazság szerint igen, mert a dolgát azért jól tette, de most a Balea termékét fogom kipróbálni.
- Fructis sampon festett hajra: jó ideje ezt a sampont használom, mert érzékelem a színvédő hatását - nem kopik kis olyan gyorsan barnássá a hajam, mióta ezzel mosom. Az illata csodás, mint minden Fructise terméké és jó sokáig elég is. Újravenném? Igen.
- Nivea sampon festett hajra: Ezt a terméket kényszerből vettem a ricinusolaj-kúrámhoz. Nem akartam a drágább Fructise-t elhasználni arra, hogy ki tudja hányszor mossam át a hajamat, mire kijön belőle az olaj, ezért vettem egy olcsóbbat erre a célra. Kb. 200-300 Ft-ba került, szóval sokat nem vártam tőle. Ehhez képest viszont pozitívan csalódtam benne, mert nagyon jó kis sampon! Miután feladtam a ricinusolaj-kúrát örömmel elhasználtam, mert jó kis sampon. Igaz, kicsit hígabb, mint a Fructise és van egy jellegzetes, számomra kissé csípős illata, de a dolgát remekül tette. Újravenném? Mivel a Fructise az örök kedvencem, ezért arról nem mondanék le, de ha bármikor valamilyen hajkúrába kezdenék, pótsamponnak tuti ezt választanám. 
- Isana olivás testápoló: Szintén Elenitől kaptam még isten tudja mikor, talán a legelső találkozásaink egyikén, ami bizony már nem most volt :P Abban a reményben kezdtem el használni, hogy ezzel majd rászokok a mindenapos testápolózásra, de nem jött össze :D Nem azért, mert rossz a termék, hanem mert lusta dög vagyok. A testápoló egyébként remek volt, az illatát imádtam. Kissé folyós állagú, így óvatosan kellett vele bánni, illetve elég sokáig kellett masszíroznom a bőrömbe, mire beitta, de ezeket leszámítva remek kis termékről van szó. Újravenném? Most ugyan egy málnás Yves Rocher testápolót készülök felavatni, melyet szintén Elenitől kaptam, utána pedig a Testboltosok áfonyás finomsága fog következni (amiről nem tudok, mert karácsonyi meglepetés :P), de ha esetleg azután nem kapnék senkitől testápolót, szívesen újravenném ezt az olivásat.
- Garnier micellás víz: Mikor ezt a bejegyzést elterveztem magamban, össze akartam hasonlítani ezt a micellás vizet az Yves Rocher termékével, mondván biztos lesz minőségi különbség. Hát van is, de nem úgy, ahogy én gondoltam. Fentebb említettem, hogy az YR nem vált be, de a Garnier továbbra is nagyon jó! Eleinte találtam benne apró hibát, pl. hogy a Color Tattoo-immal egy kicsit nehezen boldogul, de miután elfogyasztottam az YR micellás vizet, szinte felüdülés volt újra könnyedén sminket leszedni. Tényleg nagyon szuper ez a termék, és habár a nagy márkák vizei biztos még exkluzívabbak, én azért maradok ennél. Újravenném? Már meg is tettem.
- Schauma fésülést könnyítő spray: nagyon régóta pihent a polcomon ez a termék, hiszen mióta hajolajat használok nincs szükségem fésülést könnyítő dolgokra. Azért mikor épp nem volt balzsamom elhasználtam a maradékát, mert kidobni nem szeretek semmit. Az illata még mindig isteni, a hatása is remek, én csak ajánlani tudom. Újravenném? Nem, mert a hajolaj bőven elég, de másoknak remek segítség lehet a gubancos haj megregulázásában.
- Avon Youth Restore kézkrém: nagyon szerettem ezt a krémet, a kakaóvajas csalódás után ez felüdülés volt. Végre ismét egy gazdag, sűrű krémet használhattam, amit mind egy cseppig beszívott a bőröm és amit nem kellett fél óránként utána kennem. Az illata pedig kifejezetten isteni volt. Újravenném? Igen, de most épp az argánolajos kézkrémüket használom és van egy csomó felhalmozódott kézkrémem is, így egy darabig nem kell majd vásárolnom. 


Összességében elég jó termékeket sikerült kifognom, csupán 1-2 olyan volt, amikkel a jövőben nem szeretnék találkozni. És igyekszem továbbra is szorgalmasan gyűjtögetni a flakonokat, ezzel biztatva magam minél több termék elhasználására :)

Ti használtok valamit a fentiek közül? 
Mi a véleményetek róluk?

16 megjegyzés:

  1. Nagyon kezdi birizgálni az a hajpakolás a fantáziám. :D

    Igazából kezdek inkább rájuk állni, és hagyni a balzsamokat a fenébe, ugyanis azok vagy nem táplálnak eléggé, vagy semennyire se, ami göndör hajnál elengedhetetlen.
    Most, hogy minden(!) hajmosás alkalmával használok hajpakolást (min 15 percet hagyom fönt) látszik a különbség, szinte már szerelmes vagyok magamba. :D
    Kettőm is van, az egyik úgyszint egy Avonos, és nem tudom igazából hova tenni, mert a katalógusban hajpakolásként van feltüntetve, de a tégelyen kimosást nem igénylő balzsam van írva... hát én hajpakolásként használom, és egy használat után szuper volt, csak hát az otthon van, pedig egyre kíváncsibb vagyok, hogy mit tud rendszeres használat mellett.
    Az is shea vaj, ha jól tudom, és a naturals-ok közt lehet megtalálni.
    Addig is jól elvagyok egy ricinusos-kamillás hajpakolásommal, ami kimondottan szerbiai termék. Valahogy nem Szerbia a szépségipar magja, de amit eltalálnak, az valami isteni csoda, ahogy ez is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor itt az ideje kipróbálni, mert számomra csodaszer, másnak is jó lehet :P
      Én néha, mikor nem kapom ezt a shea vajasat, akkor megveszem a Fructise festett hajra való pakolását, az is nagyon jó. Most is éppen azt használom, szóval az is jó alternatíva.

      Törlés
  2. Na ez hihetetlen :D Mondjuk nem feltétlen mondanám sminkeltávolításra kell használni az YR vizeket. Én tonik helyett szoktam, annak tökéletesen megfelel. Sőt még talán jobbak is. De tényleg kevesebb YR mivellás szedi le a sminket. Sajnálom, kár higy toniknak nem próbáltad. A testápoló legalább bevált:) Amúgy ez is elég combos mennyiség:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne haragudj, én tényleg annyira akartam szeretni azt a vizet, de fene egye meg, csípett nagyon :D Tonikként meg lehet, hogy jó, de nekem van külön tonikom, a micellás vizeket kifejezetten sminkeltávolításra veszem. A testápoló viszont tényleg jó volt, és a málnás YR is szupernek ígérkezik ^^

      Törlés
  3. Szép adagot használtál el!
    A Balea koffeines balzsam felkeltette az érdeklődésem, szerintem ezt próbálom ki legközelebb (nemsokára elfogy a balzsamom)
    A micellás vizet, Elenihez hasonlóan én is csupán a lemosó maradékainak eltávolítására, tonizálásra használom - így gazdaságosabb

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát most elég sok mindent összegyűjtöttem, igyekeztem elasználni amit csak tudok, ne porosodjanak a polcaimon. A koffeines balzsam pedig nagyon jó - kicsit híg ugyan, de amit a hajammal tesz, az megéri a kis macerát.

      Törlés
  4. Az a vattakorong az nekem is nagy kedvenc...én most fogok témát váltani elfogytak bejegyzésileg, ugyanis mindig túl sok szemet gyűlt mar össze hónap végére és nem fértem el tőlük...én már csak a sminkeket gyűjtöm, de így nagyon lassan lesz belőle bejegyzesnyi kupac...

    Amugy szép adagot használtál el!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egy kis sarokban gyűjtöm őket, ott nem zavar. Sminkből meg nem használok el annyit, mint amennyi kitenne egy bejegyzést :P

      Törlés
  5. Ezek közül két terméket ismerek: az Ebelin vattakorong és a Garnier micellás víz. Előbbit én is kedvelem, mert kicsit vastagabb és pamut anyagú. Utóbbit már nem annyira, sminklemosásra jobban beváltak a kétfázisú, olajos termékek. Örök kedvencem a Balea szemfestéklemosó. Most Garnier van, mert még a Baleától is olcsóbban jutottam hozzá, de nem venném újra. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem bevált ez a Garnier micellás víz, habár sokaknál vegyes véleménnyel vannak róla. Szerintem ezt is embere válogatja, nekem bevált. Régen testápolóval szedtem le a sminket, az is jó volt, de a vizet jobban szeretem, mert tisztább lesz tőle a bőröm.

      Törlés
  6. A Balea koffeines balzsam és a sampon eddig is kíváncsivá tett, de így még jobban :) Nem tudom, hol tettél szert annyiért a Nivea samponra, de erre felé jóval drágább :P :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Balea koffeines termékeit csak ajánlani tudom, nekem nagyon beváltak - mármint a balzsam, a sampont nem próbáltam, de feltételezem ugyanolyan jó, mint a sampon. A Nivea sampon meg nálunk egy kis üzletben kapható, de ott minden pofátlanul olcsó, szóval jól jártam :P

      Törlés
  7. Éljen az a sheavajas hajpakolás! Én is nagyon szeretem, bár most még mindig a Bonacure-t használom, de télen mindig előkerül a sheavajas is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legjobb dolog a világon! Ha kitennének egy lakatlan szigetre, oda is vinnék magammal, nem tudok nélküle élni :P

      Törlés
  8. A Garnier micellás vizet a Balea balzsamot és az Isana száraz sampont én is használtam. :) Nekem a micellás víz nekem annyira nem jött be, a másik kettővel nem volt különösebb bajom, de a Kallos szárazsamponja nekem jobban bevált. :) Kifésülés sprayből pedig a gliss kur a kedvencem, egyszer próbálkoztam egy kék Schaumával nem nagyon jött be. :/ Ez lehet jobb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A micellás víz érdekes, sokakat megoszt, de nálam nagyon bevált - gondolom bőrtípustól is függ a dolog. Nem hiszem, hogy leváltom, mert megfizethető és számomra jó is.
      Ezt a Balea száraz sampont már használtam párszor, ugyanazt tudja, mint az Isana, szóval egész jó, de lhet később kipróbálom a Kallost is. A Schauma kifésülős spray-e pedig kifejezetten jó, sokáig használtam ezt, amíg nem vettem hajolajat.

      Törlés