2016. november 30., szerda

Karácsonyi készülődés

Sziasztok!

A holnapi nappal hivatalosan is kezdetét veszi a tél, az én legkedvesebb évszakom, és ezzel együtt jön a karácsonyi hangolódás! Múlt hét vasárnap már meggyújtottuk az adventi koszorúkon az első gyertyát, engem pedig puskával sem lehet lelőni, annyit áradozok a közelgő ünnepről :P Nem titok, hogy igazi karácsony fanatikus vagyok, körülbelül nyár közepe óta készülök az ünnepre, és valahogy a hideg idő beköszöntével ez a mánia csak még tovább fokozódott. Nem tudom miért van ez így, de ahogy először beszippantom a hideg, frissítő téli levegő illatát átjár valami furcsa érzés, valami meghitt, valami varázslatos. Néhány aprósággal pedig máris közelebb tudtam csalogatni a karácsonyi hangulatot az otthonomba :)




Az idei adventi "koszorúnk". Pár éve kaptam rá arra, hogy nem hagyományos koszorút készítek, hanem egy tálkában állítom fel a gyertyáimat és a tálat feltöltöm illatos potpourrival, tobozokkal, egyéb kiegészítőkkel. Idén szárított narancs szeletek és fahéj rudak is kerültek rá, szerintem nagyon hangulatos lett :)




Természetesen adventi naptárat is készítenem kellett, nálam ez már hagyomány. Minden évben másfajta naptárat találok ki, amit Viktorral közösen fosztogatunk. Idén egy sima kartonlapot bevontam csomagolópapírral, majd másféle csomagolókból kis tasakokat készítettem és felragasztottam erre a bevont kartonra. Nagyon egyszerű, mégis mutatós :)

Ezen kívül idén is jelentkeztem a Jézuska Járat angyalkái közé. Tavaly találtam rá erre a kezdeményezésre, mely hátrányos helyzetű gyerekek kívánságait váltja valóra. A gyerekek elküldik, hogy mikre vágynak, és mi ezeket a kívánságokat tudjuk teljesíteni. Idén egy igazi csaj-csomagot fogok összeállítani egy kislánynak, aki körmös és sminkes dolgokra vágyik - azt hiszem ebben a témában elég otthonosan mozgok, szóval bízom benne, hogy örülni fog az ajándékainak :P Ha tehetitek ti is ajándékozzatok meg egy kisgyermeket, fantasztikus érzés adni. Tavaly is olyan boldogság és öröm járta át a lelkemet, mikor leadtam a csomagot, amit még sosem éreztem. Az önzetlen segítség és jóakarat mindig csodálatos dolog :)

Az ajándék listák is készülnek és szép lassan próbálom beszerezni mindenki számára, amit szeretnék. Nem stresszelek a dolgokon, próbálom idén élvezni a válogatást, és arra gondolok, hogy vajon az illető mennyire fog örülni az apró figyelmességeknek. 

A lakás dekorálása még hátra van, a fényfüzéreket hétvégén tervezem kirakni meg az egyéb csecsebecséket is. 

Ja, és aminek a legjobban örülök - idén én lehetek karácsonykor a házigazda a családban ^^ Édesanyámékat, anyósomékat és a sógornőméket is én látom vendégül, ami miatt persze izgulok, de ez jófajta izgatottság. Ezernyi menü ötlet kavarog a fejemben, néhány étel már tuti biztos, de főételek közül azért még keresgélek. Ha van jó tippetek erre, ne tartsátok magatokban :P 

És a végére azért idebiggyeszteném, hogy még ezen a héten zajlik nálam a nyereményjáték, amit ide kattintva érhettek el :) 

Ti hogy álltok a karácsonyi készülődéssel? 
További szép napot mindenkinek!


6 megjegyzés:

  1. Adventi naptár pipa, és én már minden ajándékot megvettem :D Sajnos nekem muszáj előre készülnöm, mert decemberben szinte semmi extra időm nincs egyetem miatt, ami kicsit szomorú. Pedig van egy csomó ilyen karácsonyi önkénets kezdeményezés ami nekem is tetszik, csak "gyerekkoromban" nem volt rá keretem, most egyetemen meg időm - remélem, "dolgozó felnőttként" bele fog férni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűha, akkor te valamit nagyon jól csinálsz :D Én sajna nem vagyok ennyire előrelátó. Vannak ismerőseim, akik már nyáron megveszik a szeretteiknek az ajándékot, mert meglátják, és ez igazából nagyon okos dolog, csak nekem sosem jut eszembe, így aztán decemberben mászkálhatok értük :D A plusz kis segítő akciók pedig tényleg nagyon jók, de én is csak a dolgos éveimben tudok rájuk időt szakítani, mint látod. Nincs ebben semmi szerintem, mindenki ott segít, ahol tud, meg akkor, amikor tud. Remélem később te is ki tudod majd próbálni magad hasonlóban :)

      Törlés
  2. nem irigyellek anyóspajtiék vendégelése miatt :D én szétizgulnám az agyam, hogy rend legyen meg finom kaják :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, pedig egyáltalán nem rossz, sőt, én nagyon szeretem őket megvendégelni :) Azon szerencsések közé tartozom, akik nagyon jó kapcsolatot ápolnak az anyósukkal, én például nagyon szeretem őt, és apósomat is ^^ A kajára eddig még nem volt panasz, a rend meg... hát, az nem mindig jön össze, de szerencsére a családjaink nagyon elnézőek velünk :D Persze mindezektől függetlenül szoktam izgulni vendéglátáskor, akárki is jöjjön hozzánk :P

      Törlés
  3. Nagyon szép, ötletes kreálmányokat alkottál!

    VálaszTörlés