2016. november 21., hétfő

NYX hisztéria belső szemmel

"Ezek nem normálisak..."
"Ingyen osztogatnak valamit?"
"Te jó ég, mi a fene folyik itt?"

Ilyen és ehhez hasonló mondatok szállingóztak a NYX bolt megnyitóján, melynek én is tanúja voltam. Biztos sokan értesültetek róla, hogy micsoda érdeklődés övezte az eseményt. Gondoltam megosztom veletek a személyes tapasztalataimat a megnyitóról, mert kétségkívül nagyon érdekes élmény volt.

Nagyon vártam a bolt megnyitását, és mivel azon a héten volt az őszi szünetem gondoltam el is látogatok a megnyitójára. Úgy voltam vele, hogy biztos lesz majd egy kis sor, de csak nem lesznek olyan sokan, hiszen mégiscsak hétköznap volt, sokan dolgoznak. Abban a reményben voltam, hogy egy órával nyitás előtt odamegyek, gyorsan megveszem, amiket kiszemeltem magamnak és megyek is tovább a teendőimre. Azt hiszem ennél naivabb nem is lehettem volna.

Fél kilenc tájékán érkeztem az Allee-ba, így teljesen nyugodt voltam, mondván bőven időben érkeztem, csak nem fog ez olyan sokáig elhúzódni. Aztán ahogy beléptem az ajtón kb. öt métert sem tudtam már előrébb haladni, ugyanis a bejárati ajtóig állt a sor! O.O Komolyan nem akartam hinni a szememnek. Mit keres itt ez a sok ember? Hogyhogy ennyien vagyunk? Aztán beugrott, hogy őszi szünetem nem csak nekem van, hanem az összes iskolás lánynak is, így érthető volt, hogy sokan el tudtak jönni a megnyitóra. Az idő keserves lassúsággal haladt, a tömeg pedig egyre csak nőtt. Fél tízkor már ott tartottunk, hogy biztonsági őrök próbálták terelgetni a türelmetlen nősereget, a sort pedig visszakanyarintották párhuzamosan, mert egyesek már az utcán ácsorogtak... Nem túlzok, mikor azt mondom, irtózatos tömeg volt.

Aztán mikor végre megindult a sor és elkezdték beengedni az embereket jött az első pofára esés - azok, akik később érkeztek és vissza lettek kanyarintva a sorban, az első adandó alkalommal előre rohantak megelőzve azokat, akik türelmesen végig várták a sorukat. Igazi lincs hangulat volt, mindenki háborgott, mindenki tülekedett. A tömeg fóbiám rendesen próbára lett téve, ráadásul a sor is csigalassúsággal haladt. Ha megtettünk három lépést előre, rögtön hátra kellett lépnünk kettőt, mivel folyamatosan próbálták visszatuszkolni a vásárlókat egyetlen rendezett sorba. Mondanom sem kell, elég nehezen sikeredett a dolog - azok, akik reggel óta türelmesen vártak kezdték elveszteni a türelmüket és eszük ágában sem volt hátrafelé haladni. Közben legalább ötször megfordult a fejemben, hogy nem ér ennyit az egész és szépen kiállok a sorból több sorstársammal együtt, de aztán úgy voltam vele, hogy ha már beutaztam, akkor igenis végigvárom a soromat. Közben az Allee-ba betévedő gyanútlan vásárlók döbbenten nézték a kígyózó sorokat, mindenki videókat készített a tömegről, tényleg elég durva volt.

Mikor végre a bejárat közelébe értem már eléggé fáradt voltam - 4 (!!!) óra ácsorgás és sorban állás alatt nem ettem, nem ittam, mosdóba sem jutottam el. Voltak, akik konkrét stratégiával készültek az eseményre és többed magukkal érkeztek. Míg egyikük sorban állt, addig a többi tudott mosdóba menni, enni, stb., de én ugye egy szem magam voltam. Mondanom sem kell, nem volt valami kellemes élmény. Szerencsére az utolsó pillanatban megkínáltak minket néhány muffinnal, amire azonnal le is csaptunk. Ja, azt is hozzá kell tennem, hogy minden egyes kütyüért, amire a NYX feliratot nyomtatták kb. élet-halál harcot vívtak - a kitűzőkért, karszalagokért, nyalókákért karok tucatjai nyúltak, löktek félre mindenkit. Én nem kapálóztam ezek után, épp elég stresszes volt ott ácsorogni 4 órán át, nem voltam hajlandó pár kacatért tovább nyomakodni.

Aztán elérkezett a várva várt pillanat - bejutottam a boltba! Természetesen nagyon szép volt, bár meglehetősen zsúfolt, ugyanis egyszerre vagy huszan tülekedtünk odabent, a bolt pedig kicsit sem mondható tágasnak. Mivel meg volt a fejemben a konkrét terméklista, amikért jöttem szerettem volna gyorsan végezni, de ez sem volt ilyen egyszerű. Természetesen a rúzsos pultnál álltak a legtöbben - olyan áthatolhatatlan falat képeztek ott a lányok, hogy csak buldózer üzemmódban lehetett előre kerülni. Na nekem ehhez sem volt kedvem - megkértem az elöl álló lányokat, hogy adogassák már ki nekem amiket szeretnék. Szerencsére ebben segítőkészek voltak a többiek, ki is adták azokat a kencéket, amikért jöttem. Megyek békésen a pénztárhoz fizetni, vigyorgok, mint a tejbetök, hogy végre vége a kálváriának.... hogy aztán a pénztárnál derüljön ki, nincs nálam a kártyám....

Képzelhetitek mit éreztem akkor. Négy óra tömött sorban állás és várakozás után üres kézzel kell hazamenjek? Őszintén, eléggé kétségbe voltam esve. Aztán gyorsan felhívtam Viktort, nem lehet-e, hogy véletlenül nála maradt a kártyám. De. Ezután fénysebességre kapcsolva rohantam Viktor melóhelyéhez, ami nagy szerencsémre az Allee-tól kb. 10 percre van. Ő gyorsan kiadta a kártyám, én meg rohantam vissza, mint valami félbolond, mert a cuccaimat félretették nekem. Még annyi lélekjelenlétem volt, hogy készpénzt is kivegyek, mivel az üzlet kártyafizető rendszere elég hamar összeomlott. Rongyoltam vissza, szerencsére nem kellett újra végigállnom a sort (ott ütött volna meg a guta, ha mégis), fizettem és távoztam.

Én sem vagyok amúgy normális, elismerem. Simán visszajöhettem volna 1-2 héttel később vásárolni, mikor már lecseng az őrület, de már annyira beleéltem magam a dologba, hogy muszáj volt kitartanom. Végül 4 csodás ajakkencével tértem haza. Persze a napom itt nem ért véget, mert táncruha próbára kellett mennem, utána elnéztem a Yankee Candle márkaboltba (hogy ne kelljen rendelnem és megússzam a postaköltséget), aztán mikor Viktorhoz értem tudatosult bennem, hogy ezután még vár ránk egy nagybevásárlás az Auchanban... És ez este fél hat körül volt, mikoris mégis mindig nem ettem, nem ittam, nem voltam mosdón. Azt hiszem a havi hólyagtorna és böjt is meg volt :D

Végül csak túléltem a napot, de az biztos, hogy soha, de soha többet még egy ilyen hülyeséget be nem vállalok. Nagyon durva volt az egész, komolyan nem gondoltam volna, hogy ekkora hisztéria lesz körülötte, mint ahogy azt sem, hogy aznap minden összeesküszik ellenem. Mondtam már, hogy Murphy bácsinak még mindig pocsék a humora? :D

Ettől függetlenül a bolt tényleg szép és minden kapható ott, ami NYX, így talán mostanra már lehet is szép kényelmesen vásárolni odabent. Igaz, kicsit drágábban lehet kapni a dolgokat, mintha külföldről rendelnénk, de itt nincs postaköltség, így végülis olcsóbb a dolog. Fotókkal nem szolgálhatok, ugyanis az volt a fő célom, hogy minél hamarabb oxigénhez jussak és kimenekülhessek a tömegből.

Végül ezek a szépségek jöttek haza velem:Liquid Suede Oh, put it on árnyalat
Lip Lingerie Teddy árnyalat
Soft Matte Lip Cream Budapest árnyalat
Liquid Suede Amethyst árnyalat

Mind a négy termék matt rúzs, és mindegyikbe bele vagyok szerelmesedve. A Budapest azóta levakarhatatlan rólam, az Oh, put it on pedig a legmélyebb lila, amit valaha láttam, már-már fekete. A másik két szín is csodálatos, teszt is lesz róluk.


Közületek valaki ott volt még a megnyitón? Ha igen, hogyan éltétek meg a dolgot?
Kívülállóként mit gondoltok az eseményről?
További szép napot mindenkinek! :)


16 megjegyzés:

 1. Én kb. 11-re, fél 12-re értem az Allee-ba, de gondoltam, hogy káosz lesz (anya tudósított, mert ott dolgozik az Allee mellett az irodaházban.. :D) így csak inkább szépen elsétáltam a sor mellett, és kívülről megnéztem magamnak a boltot. Karinnal tudtam beszélni pár szót, csináltunk egy közös képet és el is jöttem onnan, egyáltalán nem volt kedvem sorba állni, főleg úgy, hogy tudtam, ha sorra is jutok, akkor se tudom igazán megnézni a termékeket, nem, hogy milyen árnyalatokban van... úgyhogy én visszamentem 10-én délelőtt, és akkor vettem magamnak 2 ajakrúzst, ha már vizsgázni voltam :DD /Lip lingerie - Exotic, MatteLip Cream - Cannes/. Amúgy még ezen a napon is voltak jó páran a boltban, a rúzsoknál is várnom kellett egy keveset, hogy odaférjek, annak ellenére, hogy én azt gondoltam, teljes nyugalom lesz max. 2-3 vásárlóval.

  Jaj, a Budapest árnyalatút én is nézegettem, ő is nagyon szép! Nekem a matte lip cream vonal így elsőre a Cannes alapján nagyon bejön amúgy :) Oké, hogy előtte hidratálni kell, az a matt folyékony rúzsoknál ma már általános dolog, de nagyon tetszik, hogy olyan könnyű viselet az ajkakon, alig érzem, hogy rajtam van. *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, teljes bolondok háza volt, utólag már én sem csinálnám végig. A boltba azóta még nem mentem vissza, de lehet karácsony környékén visszalátogatok :P
   Ó, a Cannes nekem is meg van, csodálatos árnyalat! A soft Matte Lip Cream-ek engem mondjuk egyáltalán nem szárítanak, sőt! Érzem, hogy mattak, de nem repedeznek be tőle az ajkaim, nagyon jó a formulájuk :)

   Törlés
 2. Hát nem irigyellek.. én tuti rosszul lettem volna a 4óra alatt. Mostanában biztos nem csinálnék ilyet, legutóbb pár éve a Háda előtti sorban löktek meg dühből, amikor jött az akciós áru és úgy csaprak le rá mint a hiénák. Persze én is voltam 20-on éves fiatal, akkoriban az Adidas cipő volt a menő, így az akkori párom kedvéért azt kellett vennem, és a váci utcai boltban álltam érte sorba. Mondanom sem kell az tuti valódi bőrből volt, viszont utána nem is vettem egy darab adidast se többet. :D A sminkeket már nem halmozom... max a lakkjaimat. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyszer-kétszer én is elég rosszul éreztem magam, főleg nagykabátban, annyi emberrel összezsúfolva. Nem csinálnám újra, az biztos :D Én most matt folyékony rúzs mániában szenvedek, azokat mondhatni gyűjtöm, meg a könyveket, mint mindig :P

   Törlés
 3. Én is állandó tömegiszonnyal küzdök, ami azért a rendezvényszervezés miatt erősen meg van edzve. Múltkor voltam a TBS bolt megnyitóján, na annyi nekem elég volt erre az évre. Sejtettem, hogy itt is ez lesz. Ha lesz rá alkalmam akkor majd benézek az üzletbe, mert van pár termék amikre féj a fogam. Micro brow pencil, Liquid Suede rúzsok, stb.
  A Lingerie vonalból a Teddy nekem is megvan meg a Babydoll. Egy fiú ismerősöm olyan cuki volt, hogy megvette nekem Angliában a Bootsban. :D
  Itt mennyibe kerülnek egyébként az ajakkencék?
  Remélem lesz róluk teszt, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mutatnak rajtad. :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Teddy pont a te bejegyzésed miatt tetszett meg annyira, szóval te inspiráltál arra, hogy megvegyem :P Azóta is imádom azt a rúzst! Amúgy általánosan kétezer párszáz forint körül vannak az ajakkencék. Kicsit drágábbak, mintha külföldről rendelnénk.
   Tesztek pedig lesznek természetesen, csak jussak oda, hogy megírjam őket :D

   Törlés
 4. Adj egy kis koncot az embereknek, és megőrülnek tőle. Pont ezért kerülök minden hasonló tömeghisztériát. Persze, nekem is van olyan dolog, amiért képes lennék erre. :)
  Van Nyx rúzsom, szeretem őket. Nekem egy ombre, két végű rúzsom van, ami már nem krémes, de szeretem használni ettől függetlenül. A Soft Matte Lip Cream kollekcióból nem pont a Budapest a vágyott, de van másik három város nevével fémjelzett, amire nagyon fáj a fogam. Ha használod, írhatnál róla, hogy milyen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Soft Matte Lip Cream-ekről már írtam egy bejegyzést régebben, a lenti linken el tudod olvasni a tapasztalataimat velük kapcsolatban :)
   http://megaera-magical-world.blogspot.hu/2016/09/nyx-soft-matte-lip-cream-teszt.html

   Törlés
 5. Hát ez durva, én biztos nem vártam volna ki a sort. A múltkor a Müller szombaton az előttem lévőnél szart be a kassza, 20 perc után ott is feladtam, mert nem ért nekem ennyi idegeskedést 3-400 ft spórolás. (mondjuk aki tömött kosarakkal állt sorba, még megértem, ott nagyobb volt a veszteni való. :D )
  Én szombaton voltam a NYX üzletet megnézni, ugyanis vidéki vagyok, de a barátnőm szülinapi bulijára voltam hivatalos, ő pedig ott lakik az Alleetól 10 percre. :)
  Most is voltak bent, de lehetett azért mozgolódni, meg oda lehetett férni a pultokhoz. A teszterek állapota viszont lesokkolt! o-O
  A fehér Jumbo cerkát vettem meg, mert mégis csak ikonikus egy termék, de eléggé drágálltam a cuccokat, szóval szerintem érdemesebb figyelni az akciókat, és külföldről rendelni, mert úgy olcsóbb.
  Remélem írsz majd tesztet a vásároltakról, engem érdekelne! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én anno a teszterekhez el sem jutottam :D Meg volt fejben, hogy melyik termékeket szeretném, így azokat kiadogatták nekem és húztam is el a csíkot (a kártyás mizéria után persze). Mondjuk legközelebb azért szeretnék megnézni más dolgokat is, remélem addigra lesznek normális teszterek. A fehér jumbo cerkára én is vágyok amúgy :) Tesztek pedig természetesen lesznek!

   Törlés
 6. Hát, ha véletlenül egyszerre tűnnek el ezek a színeid, én loptam el mindet!:D
  Én szombaton voltam, arról írtam is, szerintem ennél sokkal nyugisabb volt, pedig az rendes szünnap; de még akkor is leginkább tinédzserek voltak.

  Amúgy szerintem teljesen vállalható áron hozták be - a dollár most körülbelül 293 forint, a folyékony rúzsok körülbelül 7 dollárosak azt hiszem, vagyis ha szimpla átváltással + 27% ÁFÁval számolunk (ami ugye ha megvámolják a rendelést tuti dolog), máris a bolti árnál vagyunk. Angliában egy icipicit olcsóbb, leginkább az alacsony fontárfolyam miatt, én meg elég spórolós vagyok, úgyhogy a karácsonyt most már megvárom a további vásárlásaimmal:D

  Szóval a Teddy-t mindenképp meg szeretném venni, illetve úgy találtam, a Honeymoon is elég jól áll, a Liquid Suede-ből tetszik az Oh Put It On, a Brooklyn Thorn, a Foul Mouth, talán ez a top hármam. A Budapestet meg talán már említettem is, de így, hogy az üzletben swatcholhattam, a Soft Matte formulája nem tetszik annyira. Viszont a Cosmic Metals vonalba teljesen, még sokkal jobban szerelmes lettem. Ugye megvettem a Galactic-ot, de az Asteroid Aura még mindenképpen kell, és a Speed of Light & az Ultraviolet is nagyon tetszik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hehe, örülök, hogy neked is tetszenek a szerzeményeim :D
   Hát a pénzbeli dolgokhoz annyira nem értek, igazából nekem megéri így megvenni, mert a netes rendelés a postaköltséggel együtt nagyon húzós volt. Lehetett volna olcsóbb embertől is rendelni, de azt ajánlották megbízhatóként, akitől végül mégis rendeltem. Nem bántam meg, de örülök, hogy most már karnyújtásnyira van a bolt :)
   Az Oh, put it on-t imádnád szerintem a legsötétebb, legmélyebb lila, amit valaha is láttam. Ennek birtokában nincs is szükségem feketére.
   A soft Matte formula nekem nagyon bejön, pillekönnyű viselet, bár a felvitelt nekem is meg kellett szoknom. A cosmic Metals nekem túl fényes, most jobban bejönnek a matt dolgok, de kíváncsi vagyok hogy mutatnak rajtad azok a szájravaló kencék :)

   Törlés
 7. Nekem unokatesóm felajánlotta, hogy aludjak nála (fent lakik Budán), biztos sok kihagyhatatlan ajánlat lesz...
  Viszont én ennél már tapasztaltabb vagyok...Amikor kikerült a Sleek állvány, vagy ne is menjünk ennyire messze, a három méteres essence állvány a Müllerbe, kb ölték egymást az emberek a termékekért...
  Szóval elmondtam unokatesómnak is (és továbbra is tartom magam ehhez), hogy tökéletesen nem éri meg nyitásra, vagy boltnyitás utáni napokban meglátogatni egy boltot se. Az első pár hétben MINDENKI rá fog járni a boltra, moccanni se lehet majd, és őszintén nem értem a felhajtást...Vagyis a NYX jó márka, viszonylag hozzáférhetetlen (sokan nem szeretnek adatokat megadni neten, a Müllerből meg kivonult, a Sleek van a helyén), de ugyanolyan jó minőségű termékek lesznek egy hónap múlva is ott, és ha annyira nem volt sürgős, hogy megrendelje az ember magának, akkor annyira se sürgős, hogy nyitáskor már ott legyen.

  Azóta persze voltam ott, de nem vettem semmit, mert a boltba belépve elfogott a "MINDENT AKAROK" érzés, és hiába mentem listával, nem tudtam választani...és a hónapban már túl sokat költöttem, szóval nem akartam mínuszba vágni magam...
  A matt ajakkrémek közül vágyok úgy...7-8 árnyalatra, viszont azzal az eltökélt szándékkal mentem, hogy csak hármat veszek meg, tesztelni az állagukat, minőségüket, és nem egyszerre hagyok ott annyi pénzt...csak...nem tudtam választani...Pedig annyira imádnivalóak voltak az ott dolgozók, próbáltak segíteni, de szerintem rajtam nem lehet ilyenkor...próbáltak árnyalat alapján belőni, hogy ebben az időszakban mi lehet a legjobb, de elég hasonló tónusú színeket néztem ki, szóval reménytelen helyzet volt...Legszívesebben a karácsonyi szettet venném meg, abban minden van, de sajnos nem vagyok fent, és biztosan tudom, hogy el fogják kapkodni - és utolsó előtti héten elég sok ZH van ahhoz, hogy ne akarjak kockáztatni egy nap kiesést...

  Viszont kíváncsi vagyok mindenre amit szereztél! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát neked volt igazad, tényleg fölösleges volt nyitásra menni, de nekem ilyesmiben nics tapasztalatom - vagyis most már van, és nem is fogok még egyszer ilyet csinálni :P Még szerencse, hogy a közelemben nincs Müller, akkor azzal is bajban lennék :D
   Megértem a bőség zavarát is, ha lesz rendesen időm (és helyem) végignézni az ottani kínálatot, tuti bajban lennék a választással, mert kb. minden termékük szuper. Én nagyon megszerettem a márkát, mert megfizethető és jó minőségű, érthető a felhajtás körülötte.
   Lesznek tesztek mindenképpen, igyekszem még a karácsonyi hajrá előtt feltenni a bejegyzést róluk :)

   Törlés
 8. Minden elismerésem, hogy ezt a tömegiszonyoddal ilyen szépen átvészelted :) én tuti hazamentem volna a tömeget meglátva :D

  VálaszTörlés
 9. biztos, hogy nem álltam volna végig. mindig is kerültem ezeket a hisztériákat, és inkább vártam néhány hetet, úgy mentem vissza. ezt alkalmaztam pl a sleek állványnál a müllerekben is. kb. nem éri meg szerintem, és nem mellesleg engem irritálnak az erőszakos emberek, lányok. könyörgöm, sminkekről beszélünk, nem a napi kenyérről. nem éri meg néhány hype-olt termékért egymást ölni, ahogy az ilyen dolgokon ezt teszik sokan. nem voltam még az üzletben, de idén nem hiszem, hogy eljutok. max jövőre. a termékek megvárnak. :)
  nem vagyok egy rúzsos, Carmexet vagy áttetsző babylips-et használok csak, tehát a "híres nyx rúzsok" tőlem távol állnak, ellenben a szemre való termékek érdekelnének. nincs konkrét listám, lehet, hogy nem is vennék semmit. :D

  VálaszTörlés