2016. október 25., kedd

Halloween hónap - A Bohóc

Sziasztok!

Egy újabb Halloween ihlette sminket hoztam ma nektek, bár nagyon, de nagyon nehezen szántam rá magam. Már tavaly is motoszkált bennem, hogy kéne valami jó kis félelmetes bohóc sminket csinálnom, de egyszerűen nem mertem. Annyira utálom a bohócokat, annyira kiver tőlük a víz, hogy még magamon sem viseltem el ezt a külsőt. Komolyan nem is értem, hogy egyes emberek hogy tudják a bohócokat viccesnek találni - a groteszk, falfehér arc és a csiricsáré smink szerintem iszonyat félelmetes, pláne ha még vigyorognak is! Aztán idén mégis erőt vettem magamon és úgy döntöttem legyőzöm a bohóc fóbiám és igenis csinálok egy ilyen Halloween-i külsőt. A folyamat közben annyira nem is érdekelt hogy nézek ki, na de a végén... azt hiszem ilyen gyorsan még nem mostam le magamról egy sminket sem :D A koncepcióm az volt, hogy ötvözöm a cukit a horror jelleggel, így a vidám, cukorka színek mellett egy rémisztő arcot próbáltam alkotni.








Maga a smink nem nehéz, inkább csak időigényes. Először csináltam lehúzható arcmaszkból két málló pacnit a szemöldökömhöz, mintha rohadásnak indultam volna. Ezután a fehér arcfestékből felvittem két réteget, egyet ecsettel, a másikat pedig szivaccsal, hogy ne legyen olyan egységes a festék, mintha már mállana le rólam a máz. Ezután megcsináltam a lila pandamaci szemeket, amiket feketével mélyítettem, majd jöhettek a csíkozások és természetesen az elmaradhatatlan szemöldök és a ráncok. Az arcomat telepöttyöztem színes tusokkal, mintha konfetti szeplőim lennének, felvittem "egy kevés" pirosítót, majd bemaszatoltam pirosra az orrom hegyét. A végén a szám következett, amit folyékony rúzzsal festettem túlzóra. 
Őszintén? Nem félek a polgárpukkasztástól, mentem én már végig rothadó zombinak pingálva az utcán, de így tuti, hogy ki se tenném a lábam a lakásból. A tudat, hogy ilyen fejjel mászkáljak... még az erkélyre is nehezen mertem kimenni, ahol a fotókat készítettem, mert közvetlenül velünk szemben egy játszótér van, nem akartam, hogy a gyerekek frászt kapjanak tőlem :D Egyébiránt elégedett vagyok az eredménnyel és örülök, hogy végülis megcsináltam. Már csak egy csokorra való lufi és egy normális paróka kellett volna, és mehettem volna Stephen King-hez "It" válogatásra :P


Remélem tetszeni fog nektek ez a smink ^^
Ti hogy álltok a bohócokkal? :D 
További szép napot mindenkinek!


8 megjegyzés:

  1. Tök jó, félelmetes. Kis női Pennywise. :)
    Nem szeretem a bohócokat... nem csodálnám, ha ezután rémálmom lenne. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Én sem szeretem őket, egyszerűen semmi vicceset nem találok bennük :/

      Törlés
  2. Nagyon beteg :D csúcsszuper lett :) és nagyon gonoszan nézel, szerintem ha jönnél velem szembe sötétben...elszaladnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ^^ Egyébként simán csak néztem a kamerába, a műszemöldök tett ilyen ádázzá :P

      Törlés
  3. Fú, gyűlölöm a bohócokat - hozzád hasonlóan -, de ez rohadt jó lett, komolyan kirázott a hideg amikor a blogger feedben megláttam a mini képet rólad :D Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom elég sokan utáljuk szegény nevettetőket :P De örülök, ha tetszett a smink, az volt a cél, hogy kirázzon a hideg :P

      Törlés
  4. aaaannyira király!! nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés