2016. október 20., csütörtök

Glamour napi szerzemények

Sziasztok!

Bizony, én sem maradok ki a mutogatósdiból. A Glamour napokról majdnem mindenkinek meg van véleménye - akad, aki ki nem állhatja és van, aki fejest ugrik belé. Ja, és a köztes, aki szimplán megveszi, amire szüksége van. Na én ebbe a kategóriába tartozom. Sosem értettem ezt az őrületet körülötte, mert én szimplán összeszedem gondolatban, hogy mire van szükségem, bemegyek és megveszem. Ennyi. Mások meg a fél fizetésüket ott hagyják és vérre menő küzdelmet folytatnak egy intim betét felett. Én idén is igyekeztem elkerülni a tömeget, mivel továbbra is bepánikolok, ha túl sok ember van a közelemben, szóval a nulladik napon letudtam a dm-et, az első napon pedig a ruhavásárlást is lezavartam. Elsősorban ruhákat szerettem volna venni, mivel ősszel vannak olyan színvilágú dolgok, amik az ízlésemhez passzolnak (bordó, burgundi, fekete), sminkből pedig így is annyi cuccom van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Sikerült impulzus vásárlás nélkül megúsznom az egészet és plusz öröm, hogy mindent meg tudtam venni, amit terveztem.

Nézzük a dm pakkot:



- Kettő L'Oréal Casting Creme Gloss hajfestéket vettem, egyet Viktornak egyet pedig magamnak. Szeretem ezt a fajta festéket, mert jól fed, könnyű felvinni és hamar lekopik a fölösleg a bőrömről.

- Két Maybelline Colour Tattoo is jött velem haza, mert ezeket a krémes szemhéjpúdereket nem tudom megunni. Azzal a szándékkal vittem a Maybelline kuponjaimat, hogy vééégre teljes lesz a CT kollekcióm és meg lesz az összes árnyalat, erre nem behoztak két új színt? :D Ott álltam döntésképtelenül, hogy most akkor a négyből melyik kettőt hozzam haza, mert azért mind a négyet nem akartam egyszerre megvenni. Végül a klasszikus On and on bronze és az egyik új árnyalat, a Fantasy landolt a kosaramban, de azért a két kékes színűre is le fogok csapni.

- Max Factor Creme Puff pirosító Seductive Pink árnyalatban. Tavaly ősszel vettem meg a Nude Mauve-ot tőlük és annyira imádtam, hogy idén erre a másik árnyalatra is le kellett csapnom. Csodás hideg rózsaszín, nagyon megszerettem.

- Maybelline Colorsensational matt rúzs Midnight Merlot árnyalatban. Nem is én lennék, ha nem vettem volna egy újabb brutál sötét rúzst :P Gyerekek, őszintén, ez a rúzs mind színintenzitásában, mind mattságában megközelíti a MAC-et. Fantasztikus mély barnás-bordó árnyalat, a felvitele álomkönnyű, nekem még ceruza sem kellett hozzá. Felkenés után kicsit leitattam a fölösleget és olyan tökéletes matt ajkakat kaptam, hogy csak lestem. Utána sem volt szárító érzés, megmaradt kissé krémesnek, egyszerűen odáig vagyok érte.

- Max Factor Clump Defy szempillaspirál. A bloggerek ódákat zengtek róla, hát gondoltam üsse kavics, adjunk neki egy esélyt. Jelentem, most már értem mire a zsongás. Fantasztikus ez a spirál, pedig azt hittem, hogy az Avon Infinitize spirálját semmi nem múlja felül. Tökéletesen szétválasztja a pilláimat és rétegezés után sem lesz csomós, remekül dúsít is, szóval tényleg zseniális.



Lemaradt a közös képről ez a L'Oréal BB krém. Mindig hatalmas gondban vagyok, ha BB krémet választok magamnak, ugyanis mire beválna egy termék, azt addigra kivonják a forgalomból. Eredetileg a Max Factor CC krémjét terveztem megvenni, de megszüntették (grr, ki akartam próbálni...), úgyhogy ezt vettem meg végül. A teszter kipróbálásánál már nagyokat pislogtam, ugyanis fura fehér színű, testápoló jellegű dolog jött ki a tubusból, de mikor eldolgoztam BB krém lett belőle *.* Haláli jó. A fedése is egész jó, pont annyi, amit az ember egy BB-től vár.
Ezeken kívül amúgy 1-2 háztartási dolgot is vettem, de azokat azért nem fényképeztem le :P 


A ruhakupac következik:




Elsősorban a C und A-ban és a New Yorkerben terveztem vásárolni, mivel ezeken a helyeken napokkal ezelőtt felmértem a terepet, fel is próbáltam mindent, így csak bementem és lekaptam, amit kinéztem magamnak. Két farmert vettem, egy feketés-szürkéset és egy kéket a C und A-ból (a kép sokkal világosabbnak mutatja, de amúgy sötétebb). Nagyon kényelmes mindkettő. Ezeken kívül még két pulóvert is vettem, egy pirosas-bordósat (szintén sokkal sötétebb élőben) a New Yorkerből, ami vastagabb, pihepuha anyagú, és egy fekete ejtett nyakút a C und A-ban, ami vékonyabb, de még azért jól melegít. Mindkettőnek hosszú dereka van, így kicsit sem fázom bennük, nagyon jó vételek voltak.



A New Yorkerben még ezt a két melltartót vettem, mindkettő a rajtuk lévő kis extra miatt tetszett meg. A feketének a hátsó pántos megoldása tetszik, a lilának pedig elsősorban a színe (ez meg sokkal élénkebb élőben, sajnos a fényviszonyok nem a legjobbak mostanában), másodsorban a fűzős díszítése. Mindkettő nagyon kényelmes viselet.
Viktornak is próbáltam amúgy venni legalább egy pulóvert, de akárhová mentem vele, semmi nem tetszett neki. Még hogy a nőkkel idegőrlő vásárolni :D 


Természetesen nem hagyhattam ki a könyvesboltot sem a Glamour napokból:




Jane Austen-től már csak a Meggyőző Érveket nem olvastam, így azt kötelező volt megszereznem. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei most nagyon felkapott könyv lett, engem is érdekelt, így jött haza velem. Kerstin Gier Silber-jét pedig azért vettem meg, mert az időutazós sorozatát imádtam, most kíváncsi vagyok mit talált ki az álmok témájában :) 


Ennyi volt számomra a Glamour napok. Őszintén, én most sem idegeskedtem halálra magam, gyorsan letudtam az egészet és nagyon örülök, mert sikerült mindent megvennem, amit szerettem volna. Nincs bűntudatom, amiért fölöslegesen szórtam a pénzt, mert mindent előre tervezetten vásároltam és semmi pluszra nem költöttem. Az biztos, hogy a Joy napok ki fog maradni az életemből, de nem is bánom, mivel most egy darabig semmire nem szeretnék pluszban költeni :P


Ti miket vásároltatok Glamour napokon? 
Mi a véleményetek a kuponos hajszákról? :P
További szép napot mindenkinek!


16 megjegyzés:

  1. Ugyanúgy gondolkodunk a shopping ünnepről :D én sem értem miért ölik egymást. Betévedtem péntek délután az itteni New Yorkerbe és pár perc után futva menekültem mert olyan tömeg volt és az emberek komolyan, mint valami hülyék csak vásároltak és vásároltak mintha kötelező lenne. A Maybelline matt rúzsokat meg fogom nézni, felkeltetted az érdeklődésemet :) könyvesboltba is szerettem volna menni, dehát elfogyott a pénzem :D majd joy napokon megpróbálkozok vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, néhánya elég durván csinálják ezt a vásárlósdit, holott csak azért, mert vannak kedvezmények még nem jelenti azt, hogy hülyére kell költekeznünk magunkat.
      A Maybelline matt rúzsait nagyon ajánlom, tényleg szuperek! :)

      Törlés
  2. Nálunk még nincsenek kint az új CT-k, pedig egy mattot elfogadnék én is...Nem igazán szeretem őket (rajtam nem működnek), de egy matt krémes festék még akkor is jó, ha nem jó...:/ :D

    Én is vettem ilyen pirosítót (is, igazából sminkileg jól bevásároltam megint, de mentségemre szóljon többnyire hasznos dolgok, nem halmozás, bár amúgy is nagyon érik egy szelektálás, csak sosincs időm xD :D), én a nude mauve árnyalatot, mert jön a tél, és hát...eleve fehér vagyok, és télen még fehérebb vagyok, és ez olyan természetesnek tűnt...:D
    A CC krémért kár, én tavasszal vettem, és nagyon szeretem, őszintén szólva nagyon csodálkozok, hogy kivonták, mindenki szerette szinte és hiányolta, szóval nekem gyanús, hogy csak új formulát fog kapni vagy valami hasonló, nem pedig végleg távozott - legalábbis próbáljunk pozitívak maradni. :D

    Ruhailag, vettem sálat, melegítőt, nadrágot - csupa hasznos dolgot! :D
    Két dolgot nem sikerült csak megvennem igazából - vagyis sminkek közül - egy spirált akartam (de túl sok spirálom van itthon, és úgy gondoltam nem költök rá), illetve egy palettát (egyik drogériában se volt, szóval kivárom a következő kuponozást, mert 3000-et nem ér...xD).

    Meg akartam tűfilcet, de a Müllerben, amelyikben vásároltunk nem voltak tűfilcek...illetve essence ecsetek se - és egy végösszegi kuponnal nehéz két Müllerben vásárolni...de majd legközelebb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos az új Ct-k közül egyik sem matt, mindkettő csillámos kissé :( Az igazán mattok közül nekem egyedül a Permanent Taupe van meg.
      Ó, a Nude Mauve-ot imádni fogod, én tavaly vettem meg és nagyon szeretem :) Hozzánk hasonló albínóknak kötelező :P
      Hát nem tudom mi lesz a Max Factor CC-jével, én nagyon sajnálnám, ha megszűnne, mert annyi jót olvastam róla, szerettem volna kipróbálni. Plusz ha ennyien szerették mi értelme megválni tőle?
      A tűfilc jó ötlet, lehet nekem is kéne vennem a színezőimhez, mert eddig inkább ceruzával dolgoztam meg normál méretű filccel. De vékonyabb fejjel a legaprólékosabb mintát is ki tudnám pingálni, köszi a tippet ^^

      Törlés
    2. Nem matt?? Pedig most jelentek meg nem rég az "új, matt árnyalataik"! :O
      Azt hittem azokat tették már ki. Ezek szerint reménytelen, hogy hozzánk is behozzák őket még idén - vagy egyáltalán bármikor? :/

      Na igen...csak rá kéne vennem magam, hogy használjam, annyira tetszik a mintája (vagyis ez a márványos külső), hogy még nem volt szívem belenyúlni. Szóval a muszáj azonnal kipróbálnom és a túl szép, hogy belenyúljak viaskodik még bennem, de legkésőbb télen úgyis felavatom. :D

      Én is mindig tűfilcezek színezésnél, nem kell faragni (sminkceruzákhoz hasonlóan a simákat se szeretem faragni xD), nem kopik el a hegyük, csak én írni is szoktam velük (vagyis jegyzetelni), így bizonyos árnyalatok (leginkább a feketék és kékek, de a sötét zöld/bordó/lila színek is) gyorsabban fogynak, illetve néhány "tavaszias" (barack, rózsaszín, ilyesmik) kellenének, mert vannak olyan minták, amik ezt kívánják meg, és ilyesmik nincsenek itthon.

      Törlés
    3. Hát az egyik új Ct ilyen világoskék-lila irizáló valami, kicsit ezüstös, de csillámos. A Fantasy meg amit megvettem szintén csillámos. Mondjuk nekem mindegyik Ct matt, szóval finishét tekintve azok, de van bennük csillám. Persze az sem kizárt, hogy vannak teljesen matt új árnyalatok, csak én nem láttam őket.
      Szerintem próbáld ki minél hamarabb a pirosítót, hidd el, utána le sem állsz vele :P
      Igen, tényleg jobb lehet tűfilccel színezni, de hát az áruk nem túl barátságos :( Na majd karácsonyra kérek egy ilyen szettet :P

      Törlés
  3. Elég a hajadra egy doboz a L'oreal Casting Creme Glossból? :O Mesélj, hogy csinálod! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Leginkább úgy, hogy levágattam a hajam és most már csak vállig ér :D Így bőven sok rá egy doboz hajfesték. Ha olyan hosszú lenne a hajam, mint neked biztos kellene kettő.

      Törlés
  4. Lol,én is megvettem még egy hónappal (?) ezelőtt azt a lila melltartót :D Csak nem tettem ki. De imádom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak egy kicsit hasonló az ízlésünk :P Bordóban is elfogadnék amúgy egy ilyet, meg sima feketében is.

      Törlés
  5. Hah, én is vettem melltartót, csak a H&M-ben; nagyon szép, meglepő módon fekete :D Illetve becsúszott egy nagyon cuki denevéres mini neszeszer.

    De a legfontosabb: ugyanilyen Maybelline rúzst vettem én is (az volt a másik impulzus), csak a Blackest Berry árnyalatban és imádom, fantasztikus, nem mászik a szám szélén, szerintem sem muszáj a kontúr. Én csak a MAC Cyberrel tudom összehasonlítani, tartósságban simán versenyez, egy kicsit mattabb (jó, persze a Cyber Satin finishű), egy picit világosabb és hidegebb árnyalatú, szóval tökéletes. Eddig is nagyon szerettem a Maybelline rúzsokat, a kedvenc "tökéletes vörös" rúzsom is Colorsensational, de eddig hiányoztak az extrém színek. Mondjuk a teljes kollekciót nem láttam sehol, pedig azért én a legnagyobb budapesti drogériákban vásárlok, szóval valószínűleg szimplán nem hozták Magyarországra; de engem ezzel a lilával is megvettek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaj, nagyon szemeztem a másik matt Maybelline rúzzsal, de nem akartam fölöslegesen költeni. Igazság szerint van ahhoz hasonló árnyalatom, a Rimmel Cutting Edge, ezért hagytam ott. Mondjuk ha betévedek drogériába tuti, hogy újra megnézem magamnak és ott fogok gyönyörködni benne :P

      Törlés
  6. mennyire jók már azok a melltartók!!! :OOOOO

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? ^^ A New Yorkerben elég jó melltartókat lehet találni, és még megfizethető is.

      Törlés
  7. Szilvi lesz majd smink a Fantasy CT-ról? Nem tudtam eldönteni a G- napokon, hogy kell vagy sem, 20 percet kínlódtam a Dm-ben, végül ott hagytam, de azóta is birizgálja a fantáziámat, viszont a neten nem nagyon találok róla sok mindent... :/ Joy napokon szeretnék lecsapni rá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megpróbálok még időben hozni róla tesztet neked, és akkor talán el tudod majd dönteni kell-e neked vagy sem :)

      Törlés