2016. július 16., szombat

Új frizura, avagy én és a frufru

Sziasztok!

Nagy változások zajlanak az életemben, hiszen itt van a költözés, a lakásfelújítás, az első közös otthon megálmodása és megvalósítása. Ha pedig már ilyen téren változik az életem, úgy gondoltam ideje kicsit a frizurámon is változtatni, hiszen régóta csak sima hosszú hajam volt, rám fért egy kis frissítés. Abban biztos voltam, hogy most rövidebb lesz a hajam, nyáron nem viselem, ha belelóg a nyakamba a loboncom, viszont emellett a frufru is birizgálta a fantáziámat. Jó ideje gondolkodtam rajta, de egy rossz gyerekkori élmény eddig távol tartott tőle.

Anno általános iskolában volt frufrum, de az olyan katasztrofálisan pocsékul állt, hogy jobb szeretném elfelejteni azt az időszakomat :P Képzeljétek el milyen az, amikor egy ritkás, vékonyszálú hajból az ember dús, klasszikus frufrut szeretne vágatni - mission impossible. A frufrum kb. addig nézett ki jól, amíg kiléptem a fodrász ajtaján, utána 3 vékony tincsbe állt össze - baromi jól néztem ki, mondhatom :D Viszont a hosszú oldalas frufru mindig is tetszett, s úgy voltam vele üsse kavics, kipróbálom. Amúgy is olyan magas a homlokom, legalább kicsit keretezem vele az arcom (imádtam, mikor vadidegen emberek tettek "finom" megjegyzéseket a tömegközlekedésen arra, hogy el kéne takarnom a homlokomat...). Igaz, megbékéltem a magas homlokommal és mostanra már szeretem is, szerintem az egyik sajátosságom, de azért egy ilyen hosszú frufru mégiscsak előnyömre válhat. Nosza rászántam magam, és azt kell mondjam, nem bántam meg :) Igaz, még nagyon szokatlan, hogy valami folyamatosan a homlokomra lóg, viszont imádom, hogy magától is van tartása, mert nem húzza le a súly és tényleg szépen keretezi az arcomat. Ezen kívül az új hosszúsága is tetszik a hajamnak, vállig ér és mindenféle formázás nélkül is jól néz ki. Nincs az, hogy rálapul a fejemre, mint egy köteg vizes hínár, hanem magától is van tartása. Hiába, ennyit számít, ha jelentősebb mennyiségű hajtól szabadul meg az ember lánya (a hajhagymáim szabályosan fellélegeztek - komolyan, hallottam a sóhajukat :D) És persze ha hiányozna a focipálya méretű homlokom, akkor csak lazán fölcsatolom a rövidebb tincseket.

Azt azért hozzá kell tennem, hogy a fodrász kicsit rövidebbre vágta a frufrumat, mint szerettem volna, de így sem rossz, viszont ha kicsit megnő szerintem még jobb lesz :) Addigis íme a mostani eredmény:










Voltam olyan ügyes, hogy a sminkelés idejére csavarva feltűztem a hajamat, így mikor kiengedtem szépen behullámosodott. Szóval nem, alapból még mindig szögegyenes a hajam, de ha már ott voltam talpig puccba vágva nem napoltam el a fotózkodást :P Majd az elkövetkező sminkes képeknél úgy is látni fogjátok milyen, mikor normál állapotában van, de addigis gondoltam megmutatom nektek az eredményt.

Nektek hogy tetszik? 
Legyen további szép napotok! ^^


24 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lett a frizurád, frufruval, hullámokkal együtt, a sminked pedig gyönyörű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Habár a hullámokat nem terveztem bele :P

      Törlés
  2. Szép lett a frufru, és jól áll ez a rövidebb frizura is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, néha kell egy kis változatosság :)

      Törlés
  3. Nagyon jooo!! Annyira jól áll : ) meg a smink is mesés *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves tőled ^^ És örülök, hogy neked is tetszik a smink :P

      Törlés
  4. Nagyon szép lett,a sminked csodálatos,nagyon kivirultál.Olyan jó látni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és örülök, hogy a smink is ennyire megragadta a figyelmed (meg másokét is) :)

      Törlés
  5. Hű, ez nagy elhatározás volt! (-: De abszolút nem vált hátrányodra a váltás, nagyon jól áll, és sminked is csodás, mint mindig! (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valóban nehezen szántam rá magam, de nem bántam meg :) Örülök, hogy neked is tetszik :)

      Törlés
  6. Nagyon jól áll az "új" haj (és a smink)! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ^^
      Nem is gondoltam volna, hogy a smink legalább annyi bókot fog kapni, mint a frizura :D

      Törlés
  7. Leírhatatlanul nagy csalódás vagy számomra. Bár eddig sem bíztam az olyan bloggerekben, akik moderálták a kommenteket az oldalaikon, meghagyva a kedves & pozitív véleményeket, és törölve a negatív, esetenként kritikát megfogalmazókat, eddig olvastalak, most viszont végleg elment a kedvem a blogodtól és a személyedtől.
    Eddig soha, egyetlen negatív dolgot sem írtam Neked, ha nem tetszett valami, elkattintottam, de a tegnapi viselkedésedtől ne haragudj, kinyílt a bicska zsebemben.Nem tudom, hogy minden kommentet olvastam e, de néhányat láttam , és úgy tűnt, most mutattad ki igazán a fogad fehérjét.A kommentelőknek teljesen igazuk van abban, hogy külföldi oldalakról mersz tartalmat lopni, mert az nem derül ki, de ha megtennéd ezt egy hazai bloggerrel, akkor abból balhé lenne, ezért itthonról nem csemegézel. Ezt leírták neked, erre te mit csináltál? Válaszoltál, hogy nincs ebben semmi, más is csinálja.
    Korrekt reakció, egyenes jellemnek tűnsz.
    Aztán törölted a teljes bejegyzést, majd önmagad mártírnak beállítva kiraktál egy olyan újabb posztot, amiben írsz az esetről, de a kommentelést letiltod.Tudod, aki egyenes ember, az nem szorul sem mentegetőzésre, sem pedig moderálásra, ja es vállalja a tetteiért a következményeket. Arról meg ne is beszéljünk, hogy te azokat az olvasókat, akik szóvá tették Neked a lopást, nemes egyszerűséggel elzavartad. Tudod ki fog ezek után még egyszer idejönni???? Még azok sem, akik eddig zugolvasóid voltak. Én is ilyen voltam, de ilyen viselkedést még soha nem láttam. Mások minden egyes olvasójukat megbecsülik, de te elzavarod azokat, akik nem áltatnak azzal, hogy milyen csinos, szép, ügyes.... vagy. A fogyókúrád is egy nagy kamu, hiába hazudják páran azt, hogy ügyes vagy. Az szépen dokumentálva van, ha eszel egyszer egy egészségeset, de hol van az, amitőlháromszor akkorára híztál mint ami normális lenne? Kit akarsz becsapni? Saját magadat be tudod, de az olvasóid tisztán látják, hogy bort iszol vizet prédikálsz.

    Kicsit hosszúra nyúlt a mondanivalóm, még úgy is, hogy tudom hogy törölni fogod, de ahhoz akinek ez szól, legalább el fog jutni mert az te vagy.
    Üdv: D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint làtod nem töröltem a kommented,sőt,vàlaszolni is fogok.
      Nem azért töröltem a képvàlogatàsos bejegyzést,mert el akartam tussolni a rám nézve negatív kommenteket,hanem mert úgy éreztem jogos a figyelmeztetés és nem szerettem volna problémàkat. Az összes többi ilyen jellegű bejegyzést is törölni fogom,de mivel térdig àllok a festékben a lakásfelújàtàsom miatt,ezt még nem tudtam megtenni. Pontosan nem tudom mit vàrtàl volna még tőlem -ha törlöm a bejegyzést a képek miatt akkor àlszent vagyok,ha fent hagyom,akkor tolvaj. A kommentelési lehetőséget azért tiltottam le,mert nagyon megviselt a tegnapi vita,nem szerettem volna tovàbb magyaràzkodni,főleg ha te màr elkönyveltél magadban kóklernek. Mert bizony nagyon tudnak fàjni ezek a szavak és te màr az elején sem törekedtél arra,hogy normàlisan kommunikálj velem. Én igyekeztem ettől függetlenül kedvesebben vàlaszolni neked,most sem tervezek olyan nyersen vàlaszolni,mint te. Fogalmad sincs milyen nehéz ilyen kemény kritikàval szembenézni,mert gyanítom nem blogolsz,nem teszed közszemlére magad. Nem tudom te hogy reagàlnàl le egy ilyen esetet,minden esetre nekem nagyon nehéz volt. Tisztàban vagyok azzal,hogy hibàt követtem el,de ilyen mértékű meghurcolàst azért nem érzek jogosnak. Igen,elismertem a hibàt és elkezdtem korrigàlni,de emberből vagyok én is és van,hogy néhàny dolog rendkívül rosszul érint. Engem igazàból nem is az bànt,hogy megmondtad nekem a véleményed,hanem hogy ilyen mélységesen félreismertél. Kiragadtàl egy hibát és abból megàllapítottad hogy becsapok mindenkit. Ha ismernél tudnàd,hogy nem vagyok rossz ember. Tökéletes sem vagyok,se csinos,se szép,elismerem,de nem vagyok olyan sem,mint amilyennek te beàllítasz. Idejöttél név és arc nélkül hogy megmondd nekem,nem vagyok egyesen jellem. Megtehetted volna,hogy írsz nekem egy emailt és ott mondod meg a véleményed,de te nyilvànosan szerettél volna besàrozni az olvasóim előtt. Mindig,mindig megjelenítettem a negatív kommenteket,soha nem moderàltam. Még a nyilvánvalóan unatkozó trollok gúnyolódásait is közzétettem. Ott van a legutóbbi táncos bejegyzésem,az utolsó komment kő kemény volt,mégsem töröltem,ellenben adtam rá egy normàlis vàlaszt. Ettől lennék én àlszent? Ne haragudj,de fogalmad sincs milyen ember vagyok és nem is àll szàndékodban megismerni engem. Soha nem fogok tudni mindenkinek megfelelni,ugyanis ha minden ember kedvére tennék,aki valaha beszólt nekem,akkor ez a blog màr nem engem tükrözne,és megbocsáss,de vadidegeneknek sem szeretnék jópofizni csak azért,hogy szeressenek. Nem kell szeretni,nem kell olvasni. De nyilvànosan sàrba tiporni sem. Meglehet,hogy sok bejegyzésem làttàn húzzàk többen a szàjukat,pl az életmódosnàl is. Nem is terveztem folytatni,mert én sem láttam értelmét,de tudod mit? Én legalàbb próbàlkoztam! Meglehet,hogy nem sikerült,de nagyon igyekeztem és feladni sem fogom.
      Megértem és elfogadom,ha ezek utàn nem fogsz olvasni,szíved joga. Gondolhatsz rólam amit szeretnél,nem hiszem,hogy ez az őszinte megnyilatkozàs számítana neked bármit is,sőt,még lehet ezt is a màrtírkodàsomra fogod",de megtettem amit lehet.

      Törlés
    2. Remélem nem veszed nagyon magadra ezeket a beszóládokat. Tudom nehéz.... olyan helyen dolgozok ahol velem üvöltenek azért mert én segíteni akarok a dolgukon. Kb így érzem magam néha. És a blogolást is hasonlónak érzem. Idejössz, jól érzed magad, foglalkozol vele, másoknak akarsz tartalmat előállítani és mi jön? A lecseszés. Ez mi már?? Persze a jogok fontosak nem is ebbe akarok belemenni hanem a stílus ami zavar. Plusz ami "hab a tortán" az a személyeskedés. Senkinek nem ismerjük az élete történetét, sem az egészségügyi dolgaikat, akkor mégis hogy jön bárki ahhoz, hogy ilyeneket írjon? Én erősnek tartalak és nem kamu dicséretből. Hiszen pontosan tudom milyen nehéz változtatni a dolgokon.
      Kitartás!

      Törlés
    3. Köszönöm szépen,nagyon jól esnek a szavaid :) Nehéz nem magamra venni,mikor valaki ilyen dolgokat ír ilyen stílusban,de igyekszem.

      Törlés
  8. "Mindig, mindig megjelenítettem a negatív kommenteket,soha nem moderáltam"

    A szavahihetőséged itt bukik el.

    Tegnap egy komplett bejegyzést töröltél az összes kommenttel együtt. Teszel te magasról az olvasóidra, meg arra, hogy ők vették a fáradtságot, hogy írjanak neked...

    Moderálni ebben a percben is moderálsz, csak az kerül ki a blogodra, amit te jónak vélsz, nyilván nem véletlenül.

    "Aprócska" c. posztodhoz nem is lehet írni, mert te letiltottad ennek lehetőségét.

    És állítod, hogy nem moderálsz?

    Annyira nem moderálsz, mint amennyire nem lopsz másoktól.

    Kit akarsz becsapni? Az olvasóid nem hülyék.

    Üdv: D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén kitàrulkoztam neked és még mindig csak ezen tudsz lovagolni? Azt hittem,hogy te tényleg a kérdéses téma etikai problémài miatt emelted fel a szavad,s ha az korrigàlàsra kerül visszaveszel magadból. De te mást sem mondasz,mint hogy kitöröltem egy bejegyzést a kommentekkel együtt. Kérdezem újra -az a jobb,ha fent hagyom a bejegyzést,ami lopott képeket tartalmaz,vagy ha törlöm,de elvesznek a kommentek? Kinek tegyek jót? Teljesen mindegy mit csinàltam volna,te akkor is kötözködnél velem. És nem tudom feltűnt-e,de ha akkora sunyi alamuszi lennék,akkor fognàm magam,meg sem jeleníteném a kommentjeidet és nem veszekednék itt veled,mintha jobb dolgom sem volna. Ahhoz a bejegyzéshez ugyan nem lehet írni,de itt pl.beszélgetünk a dolgokról,így igazàn nem értem a problémád. Ha a véleményedet kerülném el,ide se engedném hogy írj. Meglehet elveszítek pàr olvasót ezzel,de tótàgast azért nem fogok àllni csak azért,hogy a te kedvedre tegyek. A moderàlàst meg leginkább arra használom,hogy legyen esélyem kitörölni a témàkhoz nem illeszkedő kommenteket,mert pl.egy sminkes post alà nem sok értelmét làtok otthagyni olyan kommentet,mint pl.hogy "szeretem a sült krumplit". Ilyen jellegűeket szoktam moderálni,és ha még ezt is nehezményeznéd közlöm veled,hogy az ilyen trollokat nem szoktam visszasírni. Ha az ő "értékes" kommentjeiket és megtekintéseiket elvesztem,fogok tudni nyugodtan aludni.

      Törlés
    2. Édes Istenem...

      "A moderálást leginkább arra használom, hogy..."

      Most akkor mégiscsak moderálsz? :)

      Törlés
    3. Lovagolhatunk itt a szó jelentésén,de a lényeg az,hogy az àltalad említett negatív kommenteket ugyanúgy közzéteszem,mint a pozitívakat. Nem szeretem,ha oda nem illő fölösleges kommentekkel szórjàk tele az oldalamat,így azoknak nincs helye nàlam. De tudod mit? Én nem fogok veled tovàbb szócsatàzni :) Néhàny dologban biztos vagyok:a férjem szeret engem,a családom,rokonaim szeretnek engem,a baràtaim és néhàny olvasóm szeretnek engem úgy,ahogy vagyok. A te szereteted nem fog hiányozni :) Remélem jól szórakoztàl,minden jót és tovàbbi szép napot kívànok neked!

      Törlés
  9. Úristen, most látom hogy itt a komment szekcióban miféle dolgok folytak... :O
    Ne vedd magadra a bántó sorokat Szilvi, te igen is egy nagyon rendes, kedves, szép nő vagy, remek ízléssel! Azt meg hogy a képek jogos felhasználását nem tudtad, hát no... bevallom én sem! Most akkor ezért rongy emberek lennénk? Ugyan már... Én nagyon örülök hogy visszatértél a blogoddal, vártam már a soraidat és továbbra is az egyik kedvenc bloggerem vagy! A frizurád pedig mesés, üdv a frufrusok táborában! :) ;) Puszim!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, néha engem is megtalálnak a jóindulatú emberek, de hát ez van, oda se neki :) Már nem idegesítem magam rajtuk. Azért köszönöm a kedves, bátorító szavaidat, ezek mindig nagyon jól esnek, főleg ennyi támadás után. Persze akik ismernek személyesen azok tudják milyen vagyok, így annyira nem görcsölök rá erre az egészre. A képekkel kapcsolatban igaza volt az illetőnek, erre oda fogok figyelni, de ahogy te is írtad, ettől még nem válik valaki rossz emberré. Én sem érzem annak magam :)
      Örülök, hogy tetszett az új frizurám is, nagyon élvezem a frufrum ^^

      Törlés