2016. január 4., hétfő

Tervek 2016-ra




Sziasztok!

Mielőtt mindenki lemondóan felsóhajtana, hogy ismét egy "újévi fogadalmas" bejegyzéshez ért, szeretném leszögezni, hogy nem fogadalmakat teszek, hanem terveket gyártok :P Tudom, hogy sokan marhaságnak tartják ezt, mert az újévkor leírt dolgok nagy része nem szokott megvalósulni (mondjuk ezt is embere válogatja), de én olyan ember vagyok, akinek szüksége van tervekre ahhoz, hogy működjön. Sajnos ha nem szabályozom be a napjaimat, akkor elveszett ember vagyok, mivel szükségem van arra, hogy valamennyire előre tervezzem az életem. Ha látom, hogy ott lebeg egy cél előttem, akkor tudatosabban foglalkozok az elérésével, mintha csak a fejemben kallódna a gondolat. Az ilyenekből legtöbbször az lesz, hogy "majd egyszer". Azaz soha :D Szóval legalább valami tervezetet írok, hogy mit szeretnék 2016-ban megcsinálni és elérni mind a hétköznapokban, mind a bloggal kapcsolatban, aztán pedig meglátjuk, hogy mi és mennyi fog megvalósulni belőle.


Több sminkes bejegyzés: mindig is ez volt a kedvenc hobbim és úgy érzem ebben vagyok a legügyesebb is (persze bőven van még mit tanulnom). Szeretnék kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni erre a témára, mivel úgy vettem észre, hogy ti is kedvelitek, főleg a kreatív sminkjeimet, amik ugyan hétköznapra hordhatatlanok, de jó móka őket megalkotni :P Jelenleg horoszkópos sminksorozaton gondolkodom, illetve szeretném folytatni a Stílusok Sminkjei rovatot is, ezek mellé pedig még ezer más kreatív téma is érkezhet. Ugyanakkor szeretném megtartani a megfelelő arányt a beauty és a többi bejegyzéstípus között, mert úgy érzem kissé átbillentem a másik irányba, amit mindenképp orvosolni szeretnék.


Kevesebb manikűrös bejegyzés: ezen most valószínűleg csodálkoztok néhányan, de úgy érzem, hogy 2015-ben túl nagy hangsúlyt kaptak a blogon a nail art-ok. Maga a téma nagyon is kedvemre való, mivel határozottan ügyesedem benne, de nem szeretném, ha túl sok lenne belőlük. Nem vagyok körmös blogger, éppen ezért szeretném megtartani a blogom összetettségét, de ehhez kicsit visszább kell vennem a nail art-okból. Ez igazából annyit jelent, hogy nem fogok annyi kihívásra jelentkezni, bőven elég lesz a Mani-acs és a Manikűrvadász is számomra, melléjük pedig esetleg 1 kihívást vállalok csak.



Több kifejtős, lelkizős téma: ezen már most dolgozom és sok terv van a fejemben. 2015-ben annyira sok szépségápolási impulzus ért, hogy az általam (és vélhetőleg általatok is) oly kedvelt kifejtős témák szépen eltünedeztek, pedig imádtam velük foglalkozni. Persze nem ezek a legnépszerűbb bejegyzéseim, talán a legolvasottabbak sem, de én szeretnék ezekhez visszatérni, mert szerintem pont ezektől a témáktól volt olyan jellegzetes a blogom. Nem szeretném elveszíteni ezt az egyediséget, és persze az is ott van bennem, hogy szeretnék érdekes, elgondolkodtató témákkal foglalkozni, ami akár másokra is hatással van.



Visszahozni a goth hangulatot a blogra és az életembe is: ez a szubkultúra mindig is része volt az életemnek, ebben tudok kiteljesedni és ebben érzem jól magam. Ugyanakkor a goth témájú bejegyzések vészesen megcsappantak, és a hétköznapjaimba is szeretném visszahozni a stílust. Az utóbbi időben nem figyeltem annyira magamra, totál befásultam a teendőimbe és ez meg is látszott rajtam. Nálam ott lehet észrevenni azt, ha valami nincs rendjén velem, hogy elkezdek színesebben öltözködni. Nem vicc, komolyan, igazi Rák módjára fordítva működöm :P Szóval szeretnék ismét magamra találni, visszahozni a sötét eleganciát a hétköznapjaimba és a blogra is, illetve újabban a glam goth-ot is közel érzem magamhoz (a felerősödött beauty vonal hozadéka, azt hiszem :P). Tudom, hogy ezek sem túl népszerűek itt nálam, de nekem szükségem van erre, úgyhogy mindenképpen lesznek ilyen témák is, vélhetőleg nagyobb számban, mint eddig.


Kevesebbet gépezni, több időt fordítani más hobbikra: sajnos lassan már ott tartok, hogy az internet és a számítógép nélkül nem tudom feltalálni magam. Ez pedig baj. 2015-ben is célom volt kevesebbet tespedni a gép előtt, és némiképp meg is valósult a dolog, mert próbáltam több hobbimra is odafigyelni, amik nem igényelnek számítógépet. Kevesebbet lógtam a bloggeren, csak hétvégén ültem le bejegyzést írni és böngészni, és ezt továbbra is szeretném megtartani. Ugyanakkor szégyenletes, hogy milyen keveset olvastam tavaly. Év vége felé mondjuk kicsit összekaptam magam és ledaráltam néhány könyvet, de ez hozzám képest még így is kutyafüle. Szerencsére karácsonykor sikeresen betankoltam 8 új könyvvel és még várok három Anne Rice kötetet is, szóval jó darabig el vagyok látva olvasnivalóval. Azt szeretném, hogy ezek a könyvek ne csak a reggeli és délutáni utazásaimkor legyenek elővéve, hanem itthon is, hiszen nincs pihentetőbb egy jó regényben való elmélyülésnél. Ezen kívül szeretnék végre belevetődni a színezőm kipingálásába, ugyanis mióta megvettem csak egyetlen egy képet színeztem ki belőle. Ez elég szomorú dolog, pedig amúgy igazán élvezem csinálni, csak a gép valahogy mindig könnyebb választás volt. Arról pedig még nem is beszéltem, hogy mennyire elhanyagoltam a rajzolást, a versírást és a regényeimet - ezekhez is szeretnék visszatérni és újra foglalkozni velük.


Tánc, tánc és tánc: ez persze olyan pontja az életemnek, ami állandó és szilárd, de szeretném új távlatokba helyezni. Jelenleg bőszen készülök a következő versenyünkre, ez pedig napi szinten több óra gyakorlást jelent. Viszont az lenne a jó, ha a verseny után is megmaradna a lelkesedésem, ugyanis ez a sok gyakorlás mindig meghozza a gyümölcsét. Közel 10 év szárnypróbálgatás után itt lenne az ideje ki is bontanom a szárnyaimat és nekiállni tanítani, de eddig nem éreztem magamban az erőt hozzá. Ha őszinte akarok lenni, még most sem érzem, mert erős bizonytalanságaim vannak, de szeretnék ezen változtatni és magabiztosabb lenni, hogy aztán a közeljövőben végre taníthassak is.


Életmódváltás és fogyás: nem telik el év, hogy ezt ne tenném a céljaim közé. 2015 elején voltam a legjobb formában, eltökélt voltam és következetes, folyamatosan motiváltam magam és nagyon odafigyeltem magamra, ám sajnos a lelkesedésemet megtörte a stressz és a fásultság. Most majdnem ott vagyok, ahonnan elindultam, de nem adom fel és megpróbálok idén újult erővel nekilátni az életmódváltásnak. Szeretnék egészségesen élni, szeretném megbecsülni a testemet és az egészségemet, mert tudom, hogy ha nincs, akkor hiába gyűjtögetem a sok szép kacatot magam köré, nem fogom tudni élvezni őket. Az egészség a legnagyobb kincsünk és vigyáznunk kell rá. Nyilván egy normálabb alkat elérése is a céljaim közé tartozik, de az első és legfontosabb az, hogy a szervezetemet helyre rázzam. Lassan gondolkodunk a családalapításon (bár ez még messzi gondolat, de azért egyre gyakrabban felvetődik), viszont ennyi plusz súllyal, amit magamon cipelek esélytelen vállalkozás lenne ez a project. Mint látjátok több okom is van arra, hogy változtassak az életvitelemen, úgyhogy ki kell tartanom és semmiképp nem szabad feladnom. Olyan dolgokat szeretnék visszahozni és megerősíteni, mint a tisztább, természetesebb ételek, a heti többszöri mozgás, a rugalmasságom és az izmaim fejlesztése, illetve a hétköznapi apróságok, mint pl. 1-1 megálló legyaloglása, ácsorogva utazás, mozgólépcső helyett sima lépcsőt használni ésatöbbi.


Szocializálódni: A tavalyi évben nem voltam túl aktív emberi kapcsolatok terén. Volt 1-2 próbálkozásom, néhány találkozóm, de ennél sokkal több társas kapcsolatra lenne szükségem. Bezárkóztam a négy fal közé, odakövültem a székembe és csak pötyörésztem, márpedig így nem lehet fenntartani a barátságokat. Szeretnék sokkal több időt szánni a szeretteimre, hiszen sok kedves barátom van, akikkel ezer éve nem láttuk egymást, ééés szeretnék nyitni az új barátságok felé is. Sok blogger van, akiket szívesen megismernék végre személyesen is, remélem lesz rá alkalmam :) Régóta szeretnék szervezni egy kis találkozót bloggereknek, mondjuk lehet, hogy a kutya sem jönne el rá, de azért valamikor megpróbálkozom vele :P


Kevesebb kozmetikumot venni: azt hiszem ezen nincs mit magyaráznom, bődületesen sok sminket és körömlakkot vettem, ráadásul rákaptam a drágább árfekvésű termékekre is. Idén ezen szeretnék változtatni, ugyanis ha úgy vesszük, mindenem meg van, amire csak szükségem lehet, fölöslegesen halmozok fel egy csomó mindent. Sokkal jobban be kell osztanom a pénzt, mert 2015-ben kifolyt mind a kezeim közül, de idén ezt már nem engedem meg magamnak. Minimalizálom az impulzus vásárlásokat, és arra is odafigyelek, hogy az újdonságok ne csábítsanak el. Most azért, mert egy márka kijön valami újdonsággal még nem kell hanyatt homlok kapkodnom utána. Szóval ez a terv, próbálom is tartani magam hozzá.


Nyaralni: íme a másik furcsaság, hiszen szinte mindenki számára evidens dolog, hogy nyáron elmegyünk nyaralni. Van, aki családostul, van, aki a kedvesével, de a lényeg a kikapcsolódás. Na most mi Viktorral már nem is tudom hány éve nem nyaraltunk... Sajnos nem vol rá lehetőségünk, de idén ez most másként lesz. Szeretnénk lejutni ismét a Balatonra és mindenképp szeretnénk kicsit kirándulgatni is, ilyen kis 1 napos dolgokra gondolok. Persze ez nyilván attól is függ, hogy mennyire lesz pokol meleg az idei nyár, de bízzunk benne, hogy élhető lesz a hőmérséklet és mehetünk majd világot látni, meg pihenni :)


Nos egyelőre ezeket tervezem, és nagyon remélem, hogy meg is tudom majd őket valósítani. A legtöbbjük nem csak egy éves terv, hanem hosszabb távú folyamat, de én azon leszek, hogy már ebben az évben ki tudjak pipálni pár dolgot ezek közül :)

Ti miket terveztek elérni 2016-ban?

18 megjegyzés:

  1. Sok erőt és kitartást kívánok a céljaidhoz! :) Ha esetleg tudok valamiben segíteni, vagy csak beszélgetni akarsz, akkor keress nyugodtan! ^^

    Boldog Új Évet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Lehet, hogy fogok majd neked írni, mivel rengeteg receptet és ötletet néztem a blogodról, köszönöm a felajánlást :)

      Törlés
  2. Sok hasonlóságot találtam a terveink közt. Épp egy posztot írok arról, hogy kevesebbet szeretnék vásárolni (jelen pillanatban ez az, ami a komolyabb célokhoz tartozik, úgyhogy majd 1-2 hét múlva érkezik is a poszt).
    A sminkeléssel mondjuk elég rosszban vagyok, nem tudom lesz-e hozzá motivációm. Ezekkel a posztokkal dolgozom a legtöbbet, és ezeken van a legkisebb nézettség, és hát úgy nem hiszem, hogy megéri. Játszogatni a befotózós és a 300 képből válogatós procedúra nélkül is tudok, és jobban is tetszik... de azért havi egy sminket igyekszek kifacsarni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a fránya vásárlás sokaknál probléma :S
      Hm, én igazából nem nézem a nézettséget. Meg a kommentek számát sem. Azért csinálom a sminkeket, mert élvezem, bár azt hiszem nálam ezek a legnépszerűbb témák. De ha a kutyát sem érdekelné, én akkor is csinálnám :P Viszont azért én örülnék, ha lenne nálad is sok smink, mert nagyon ügyes vagy és irtó jól állnak az erősebb festékek is ^^

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves MabelEarth, fogalmam sincs miért moderáltalak ki (vagy te törölted volna? Nem igazán értek ehhez). Ha én vagyok a ludas, akkor valószínűleg az lehetett, hogy telefonról néztem a kommented és ott véletlenül elnyomtam a megjelenítést, és törlés lett belőle :( Ha így van ne haragudj, nem állt szándékomban :(

      Törlés
  4. Szerintem ezek teljesen tartható célok, semmi elrugaszkodottság, úgyhogy simán menni fog! :)
    Én nem tervezek semmit, mert akkor állandóan azon görcsölnék, így is pont eléggé rendszabályozom az életemet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igyekeztem reálisan gondolkodni :) Nekem kellenek a tervek, azok nélkül komolyan elvesznék - van egy kis autizmusom, úgy érzem :P

      Törlés
  5. Jó tervek - én nagyon szeretem a lelkizős-kifejtős bejegyzéseidet. Csak bizonyos fokig szeretek tervezgetni; suli-munkát muszáj, hogy ne szálljon el az ember, aztán mindenki elfoglalt, úgyhogy a barátaimmal való találkozások sem mennek már olyan spontán, mint egykor (ez a félfelnőttlét elég szívás, na). Bizonyos szempontból a blogot kevésbé veszem komolyan, ezért nem kell megterveznem se. Ja, a kevesebb kozmetikum jó fogadalom. Nyáron ez nekem jobban megy, mert az új kiadások színpalettája mindig túl világos:D
    Ja, és mi az, hogy a kutya se menne el rá? Én biztosan ott lennék:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és örülök, hogy szereted a kifejtős témákat :) Én is nagyon szeretem őket, még ha kisebb is a nézettségük.
      Haha, nyáron én sem veszek sok új cuccot, bejönnek a neonok, amiktől égnek áll a hajam, meg különben is, akkor képtelenség sminkelni.
      De jó, örülök, hogy neked tetszik a blogtali ötlete :) Jó lenne már találkozni veled is, ha már egy városban lakunk basszus :D De egyszer csak összehozzuk :)

      Törlés
  6. Kitartást kívánok Szilvi, szerintem jó tervek, biztos menni fognak :)!!

    VálaszTörlés
  7. Tetszenek a terveid, majd év közben írj róla, hogy haladsz velük, ezzel engem is motiválnál, hogy tartsam be az enyéimet. ;) Nagyon boldog és sikeres új évet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a jókívánságot, és azt hiszem egy-egy jövőbeli bejegyzésben biztos el fogom hinteni, hogy melyik tervvel hogy haladok :)

      Törlés
  8. Nagyon jó tervek! A több sminkes bejegyzésnek nagyon örülnék, imádom, ahogy sminkelsz, olyan szépeket alkotsz! :) Amúgy nálam ez ilyen hülye mánia, szóval én díjaznám, ha lefotóznád a sminkek mellé, milyen termékeket használtál, úgy szeretem nézegetni, általában ilyenkor szeretek bele valamibe. :D
    A kozmetikum vásárlást én is szeretném vissza venni, mondjuk tavaly is már tudatosabban vásároltam becsúszott néha ez az, de egész jól tartottam magam. :) Fura mindig szoktam terveket szövgetni, de erre az évre nem igazán jött össze semmi, a bloggal kapcsolatban sem, úgy érzem életem azon fejezet lassan lefog zárulni. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy szereted a sminjeim ^^ A termékek lefotózása jó ötlet, ilyenre látod nem is gondoltam, de megfogadom a tanácsod és megpróbálkozok ezzel is :)
      Jaj ne, nehogy azt mondd, hogy te is be akarod zárni a blogod :((( Nagyon sajnálnám, én úgy szeretek hozzád járni :(

      Törlés
  9. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb sikerülni fog a terveid közül! Legjobban a nyaralásnak és az utazgatásnak szurkolok!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, én is bízom benne :) Reméljük tényleg összejön már a nyaralás, mert szörnyen hiányzik egy kis aktív kikapcsolódás, ami nem a négy fal között történik.

      Törlés