2015. december 4., péntek

MAC - Viva Glam I rúzs

Sziasztok!

Ígértem nektek, hogy a novemberi zsákmányok lassan bemutatásra fognak kerülni, most pedig ezt szeretném elkezdeni rögtön a kedvencemmel, a legújabb MAC rúzsommal.

Tudvalevő rólam, hogy hatalmas rúzs fanatikus vagyok, azon belül is a pirosas, lilás és egyéb sötét színek állnak közel hozzám. (bár az utóbbi időben a nude-mauve vonalat is egészen megkedveltem) Viszont annak ellenére, hogy a kedvenc színeim mind pirosas árnyalatúak, nem volt egyetlen igazi piros rúzsom sem, amire azt mondtam volna, hogy tökéletes. Olyan igazi mély piros, ami nem hajlik bordóba, sem pedig narancsba, vagy pinkbe. Egyszerűen nem volt ilyen klasszikus, elegáns árnyalatom, ami pedig esetleg megközelítette volna a vágyaimat annak meg túl krémes volt az állaga, amit sötét színeknél annyira nem preferálok. Egy rózsásabb, vagy nude színt könnyebben lehet korrigálni, nem baj, ha kicsit csúszkál, de ha egy piros kenődik el, na az bizony probléma. Szóval mattnak is kéne lennie a tökéletes piros rúzsnak, de ilyen kritériumoknak nehéz megfelelni. Már azt hittem sosem találom meg az igazit, amikor a névnapomra sikerült beszereznem a nagybetűs Tökéletes Piros árnyalatot a MAC Viva Glam I rúzsának személyében. Ez a rúzs hibátlan. A szín mélysége és teltsége, a matt hatás, a klasszikus kinézet mind ki van pipálva, tényleg nem tudok belekötni. Igaz, kicsit elfogult is vagyok a MAC rúzsaival, mert szerintem verhetetlenek, de ha nem ismerném a márkát és máson láttam volna ezt a színt, tuti hogy akkor is elalélok.








A rúzs szokás szerint egy elegáns kis papírdobozba van csomagolva, amiből kissé nehéz kivenni, mivel rendkívül szorosan záródik a termékre. Én mondjuk ezt nem bánom, mert nem szeretem, ha egy kozmetikum "kocog" a csomagolásában. Egyébként ez a kis nehézség kiküszöbölhető azzal, ha a doboz mindkét végét kinyitjuk és alulról megtoljuk kissé a rúzst. Ezután a szokásos töltény alakú tok tárul elénk, ami csupán annyiban különbözik a többi darabtól, hogy a közepén piros színű a felirat és a csíkozás is, illetve belül a rúzs csavarós része is. Az alján megtalálható a termék neve csak úgy, mint a doboz alján. 




Kicsavarva már lehet látni milyen csodaszép árnyalattal van dolgunk. Bevallom nagy erőfeszítésekbe került nem belemászni és megvárni a hétvégét a fotózáshoz :D Az illata a megszokott vanília, a kupak is szokás szerint remekül záródik, kis kattanással kerül a helyére. A tekerő rész sem túl laza, pont kellően fogja a rúzst.




Kézfejen kipróbálva valamiért kissé pinkes beütésűnek látom, de lehet csak a fényviszonyok miatt. A valóságban semmi pinkes árnyalat nincs benne, tömény piros. És ez itt egyetlen egy húzás ^^ Mint minden merészebb színnél, ennél is ajánlott ajakceruzát használni.

Természetesen hoztam nektek egy sminket is vele, hogy lássátok milyen élőben. Visszafogott szemsminket készítettem, hogy ne vonja el a lényegről a figyelmet - barnás színek a szemhéjon egy kis tusvonallal. 










A végére pedig a kötelező poén kép :P



"Remélem nem lett rúzsos a fogam!"


Engem teljes mértékig meggyőzött ez a rúzs, számomra ő az igazi tökéletes piros és 10000%, hogy ezt fogom viselni karácsonykor rokonlátogatás közben :) 6100 Ft-ért megvásárolható, ha jól tudom állandó árnyalat.

Nektek hogy tetszik?
Hogy álltok a piros ajkakkal - szívesen viselitek, vagy távol áll tőletek?

12 megjegyzés:

  1. A Jézuskád kérdezni, megérkezett-e a csomagod. :) És elnézést kér a gyér csomagolásért, ez volt az első ilyen munkája!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Habár már túl vagyunk a bejegyzés megírásán azért én itt is köszönöm a csomagot, épségben megérkezett és nagyon örültem neki ^^

      Törlés
  2. Neked iszonyatosan jól áll!!!! Nekem alapból is piros a szám nagyon, kivétel nélkül nude rúzsokat választok ami vissza fogja a szám hivalkodó természetes színét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó neked, hogy alapból pirosas az ajkad! Nekem inkább rózsaszín, de alapjáraton a sötétebb rúzsokhoz vonzódom. És köszönöm a kedves bókot ^^

      Törlés
  3. Nagyon tetszik a színe, valami ilyesmit hajkurászok én is már régóta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem megéri beruházni rá, hosszú időkre kiváló társa lehet a piros rúzs kedvelőinek :) Igaz, nem olyan olcsó, de minden fillérét megéri.

      Törlés
  4. Wow, nagyon szép!! Igazán elegáns ezzel a szemsminkkel. Ha lehet, én inkább bogyószín - lila párti vagyok, de a piros rúzsokat is szeretem. Abból nekem a tökéletes a Maybelline Pleasure Me Red-je, de az kicsit krémes ugye (ennek ellenére nagyon strapabíró).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapjáraton én is inkább lilás-bogyós vagyok, de közvetlenül utána jönnek a bordók és a pirosak, utóbbiból ez lett az all time favourite. Lilásból meg az Instigator, bár a Rimmel Cutting Edge rúzsa is remek :)

      Törlés
  5. Én is inkább a sötétebb, majdnem lilás rúzsokat/ajakfilceket szeretem, de ennek is mesés színe van! :)
    Bár az árát szemtelenül nagyollom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tény és való, hogy nem olcsó, de cserébe remek minőséget és kifogástalan pigmentációt kapok, ami fél napon át tökéletes marad rajtam :) Nekem megéri, de persze most már lehet jó alternatívákat is találni drogériákban, oda is bejöttek a matt rúzsok.

      Törlés