2015. augusztus 16., vasárnap

Életmód project - 15.

Sziasztok!

Ismét letelt a két hét, ismét itt vagyok az életmód projecttel. Nem lesz túl változatos sajna, főleg ami az írásos tartalmat illeti, ugyanis ebben a melegben az a legnagyobb műsorszámom, hogy önállóan tudok lélegezni. Igaz, egyszer-kétszer sikerült rávennem magam egy kis könnyű kardió edzésre, de ne tudjátok meg hogy éreztem magam utána. Mint akit megettek, kitojtak, megint megettek és megint kitojtak. Így, finoman és nőiesen (tökéletes bevezető kajás képekhez á'lá Szilvi).
Szóval nem tudom ti hogy vagytok vele, de az esetek többségében a házimunka elvégzése is felért egy edzéssel. Egy szimpla felmosás után úgy néztem ki, mintha ruhástul gázoltam volna bele a Dunába, ömlött rólam a víz. Viszont a héten napi mozgásos programom volt, ugyanis át kellett sétálnom édesanyámékhoz kutyust sétáltatni. A napokban senki nem volt otthon napközben, ezért én lettem megkérve, hogy sétáltassam meg a kutyust. Persze eleinte nyűgnek gondoltam, hiszen a fene se akar kimozdulni a lakásból, de végül nagyon jól éreztem magam és örültem, hogy láthattam Málnácskát :) Ő is örült nekem, már ha a bágyadt farokcsóválást örömnek lehet értelmezni :D Kicsit játszottam is vele, futkároztunk, meg ilyenek, aztán egy emberként dőltünk el a hűvös padlón :D Szóval azért meg volt a mozgás, hála Málnának. Igaz, egyik alkalomkor kicsit túlzásba vittük a labdázást, mert nem bírtam neki ellenállni és folyton újra játszottam vele, aztán mire felértünk úgy lihegett szegénykém, azt hittem szívrohamot kap :( Nagyon megijedtem, nem akartam, hogy baja essen, ezért gyorsan kapott friss, hideg vizet, utána pedig bedobtam a kádba és letusoltam a kisasszonyt. Látnotok kellett volna, ahogy kinyúlt a kádban, mint egy gyalogbéka :D Szerencsére kis idő után sikerült kicsit jobb állapotba kerülnie, így nyugodt szívvel hagytam ott, de másnap már csak picit futkorásztunk, inkább csak jelképesen.
Ételek terén most kicsit kevesebb a kép, de ez leginkább azért van, mert néhány kajatípusra annyira ráálltam, hogy állandóan azt ettem. Azért remélem így is tetszeni fognak nektek :)



A szokásos orosz hússali magvas rozskenyérrel



Egy szép nagy fürt szőlő, isteni volt ^^



Zabkása mézzel, friss barackkal és fahéjjal. Miután kipróbáltam így a zabkását, azután majdnem egy hétig ezt vacsoráztam :P



Ugyanaz, mint az előbb, csak feldobtam némi áfonyával is.



Házi ramen sonkával, újhagymával és főtt tojással. Heaven!!!



Mozzarella, koktélparadicsom, újhagyma és sonka.



Finom őszibarack ^^



Igazi yakisoba *.* Maradt még egy kis soba tésztám és veszettül megkívántam ezt a zöldséges-csirkés verziót. Az ízorgia leírhatatlan, ha tehetném mindig ilyet ebédelnék!



Cukkini krémleves pirított baconnel. Igaz, a bacon nem túl egészséges, de teljesen szárazra pirítottam, szóval így nekem belefért (és istenien feldobta a levest!)



Reggeli finomság - mogyoróvajas-lekváros kenyér és a szokásos tejeskávém. Életemben most próbáltam ki először a mogyoróvajat, és habár az első benyomásom nem volt túl jó (nem jó lekvárt használtam hozzá), másodjára meggyőzött. Én egy natúr, cukormentes verziót választottam, darabosat, hozzá pedig diabetikus ribizlilekvárt. Nagyon-nagyon jó!



Spenótfőzelék irrrrrgalmatlanul fokhagymásan, hozzá pedig tükörtojás. Nagyon szeretem a spenótot, de csak azt, amit én készítek - a legtöbb helyen túl natúron hagyják, én pedig szeretem fűszerezni :P



A jó öreg hagymás rántotta sem maradhat le :)


Hát ennyi lettem volna mostanra.
A legközelebbi jelentkezésemig további szép napot és kitartást kívánok a hőség elleni túléléshez :P Kitartás, már mindjárt itt a hidegfront! 

4 megjegyzés:

  1. A zabkasat vizben vagy tejben csinaltad? En is szeretnek.ilyet enni, tej nelkul. Amugy a takaritas is lehet testedzes. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van úgy, hogy vízzel, van úgy, hogy tejjel. Utóbbival finomabb, de vízzel is teljesen jó, mivel a méz és a fahéj elég jól megízesítik.

      Törlés
  2. A takarítás teljesen testedzés. Főleg, hogy a porszívóból még plusz meleg levegő is jön, ha nem lenne elég egyébként.
    Én suliidőben minden nap zabkását reggelizek, cserébe, ha nyáron otthon vagyok, csak néhányszor. Mogyoróvajas-lekváros szendvicset amúgy Szingapúrban ettem először... jó, mi?:D Itthon mindig ilyen darabosat ettem, amit én jobban szeretek, viszont ahhoz a lekvár olyan furcsának tűnik.

    (Most már esik az eső. Sőt, zuhog és dobhártyaszaggatókat dörög.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nyáron különösen nagy kihívás a takarítás. De nézzük a jó oldalát, minden évszakban meg van a takarítás jótékony hatása: azon kívül, hogy tiszta lesz a lakás, nyáron edzésben tart, télen meg felmelegít :D
      A mogyoróvajas-lekváros szenya nekem teljesen új volt, de végülis ízlett. Darabos mogyoróvajat vettünk, nekünk teljesen jól passzolt hozzá a lekvár is.

      Törlés