2015. július 11., szombat

Mani-acs - Történelmi korszak inspirálta



A mostani témánk megint elég tág, hiszen rengeteg történelmi korszak közül válogathatunk. Ám azokat körmökön megjeleníteni már korántsem olyan egyszerű, legalábbis számomra nem az. A korszakot ugyan rögtön tudtam, mikor választásra került a sor - a Jane Austen korabeli stílus, 19. század, empire vonalvezetés -, de hogy miként valósítom meg, az bizony kemény dió volt. Végül aztán a korabeli a ruhák, kiegészítők adták az inspirációt.


Ebben a korban a hölgyek szerették virágokkal díszíteni a kalapjukat és hajukat, kedvelték a csipkét, a gyöngyöt, illetve szívesen viseltek világos, púderes színeket. Ezen kívül a Büszkeség és balítélet újfajta, kámeás jellegű borítója is megihletett, így egy ilyen kámea is helyett kapott a körmeimen. Ezek miatt a mai manikűröm kicsit vintage hangulatú, bár célom inkább a Jane Austen korabeli díszítőelemek megjelenítése volt.








Nektek hogy tetszik?
Szeretitek Jane Austent?
Ha igen, melyik a kedvenc regényetek tőle?

6 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik! Olyan szép ahogy a színfoltokkal bántál! :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól sikerült :) Én is imádom Jane Austent és persze a Büszkeség és balítélet a kedvencem, de igazából mindet szerettem, amit olvastam tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Hasonlóan vagyok én is, a Büszkeség és Balítélet a legjobb, de minden eddigi művét szerettem. hozzám még az Értelem és érzelem áll közel.

      Törlés