2015. május 17., vasárnap

Röpke helyzetjelentés

Sziasztok!

Ez a bejegyzés lényegében azért íródik, mert úgy érzem magyarázattal kell szolgálnom bizonyos dolgokra. Biztos volt, aki észrevette, hogy több téren is kisebb aktivitást mutatok jó pár hete/hónapja. Ritkábbak a bejegyzések (ami mondjuk annyira nem baj, mert szerintem rajtam kívül nem nagyon volt/van más blogger, aki akár naponta kétszer is posztol bejegyzést az oldalára), később válaszolok a kommentekre és sokszor több hetes pótlásokkal tudom csak megnézegetni a kedvenc blogjaim új bejegyzéseit. Másokhoz is csak hétvégén tudok kommentet írni, ami nagyon elszomorít, mivel mindig is fontosnak tartottam a többi bloghoz való gyakori kommentelést, elismervén ezzel munkásságukat.
Mindezeknek egyetlen oka van: halálosan kimerült vagyok.
Nagyon sok minden történt velem az elmúlt időkben, nagyon sok területen kellett 200%-osan pörögnöm, magas minőségben teljesítenem, ami mostanra nyomja csak rám igazán a bélyegét. Nagyon nem akarlak titeket a részletekkel untatni, de legyen elég annyi, hogy a lavina a hastáncversenyre való felkészüléssel kezdődött (4 produkcióval indultam), majd utána egyre több és több tennivalóm akadt. Két fontos eseményt is meg kellett szerveznem, ami mind mentálisan, mind fizikailag sokat kivett belőlem, elvesztettem két családtagomat, így két hét leforgása alatt kétszer kellett temetésre mennem, ráadásul tanév vége van, ami a gyerekekkel való munka szempontjából nagyon nem mindegy. Fáradtak a gyerkőcök is és a dolgozók is. Egy átdolgozott munkanap végén arra sincs már erőm, hogy meghaljak. Át szoktam futni a friss bejegyzéseket és gyorsan moderálom a kommentjeimet is, de többre egyszerűen nincs időm. Azt is észrevettem, hogy a mostani stresszes, frusztrált, túlzsúfolt életemben a blog sem kikapcsolódást, sokkal inkább nyűgöt jelent számomra, ami ugyancsak zavar. Mára már legtöbbször csak hétvégén van időm rendesen nekiülni egy-egy bejegyzésnek, és még így sem értem magamat utol.
Az az igazság, hogy egyszerre túl sok impulzus ért. 2 hónap alatt annyi esemény volt az életemben, hogy csak kapkodtam a fejem ide-oda, közben viszont kényszeresen próbáltam tartani azt a szintet, amit megszoktam tőlem az emberek. Nagyon sok téren túl is vállaltam magam.
Igazából mindezt azért osztom meg veletek, mert úgy érzem magyarázkodnom kell. Rosszul érint, hogy pont egy olyan dologban kezdem elveszteni a lelkesedésem, amit 2 hónappal ezelőtt még imádtam és örömmel végeztem, most viszont kényszertevékenységgé vált. Bevallom, azon is gondolkodtam, hogy pár hónapig bezárom a blogot, szünetet tartok, mert így nem éreznék késztetést az írásra és az aktív blogéletben való részvételre. Aztán Viktorral elbeszélgettem és az ő tanácsára inkább marad a blog így, ahogy van, megy, ahogy megy.
Szóval igen, ez van most. Jól esett kiírni, megosztani veletek, de hogy javulni mitől fog, azt nem tudom. Titeket ez olyan szempontból érint, hogy legalább tudni fogjátok miért vagyok olyan csöndes. Amiben biztos változás lesz a blog szempontjából az néhány apróság. Az életmód projectet továbbra is folytatom, de csak kéthetente fogok vele jelentkezni, illetve a szokásos kétheti jelentkezésű bejegyzések is maradnak, mint a VKP és a Mani-acs. Heti egy bejegyzést remélhetőleg meg tudok írni ezeken kívül, de többet nem garantálok. Tudom, hogy ti nem is várjátok el tőlem a gyakori jelentkezést, de az én lelkiismeretem akkor nyugodt, ha ezt veletek is megosztom.

És ha már itt vagyok szeretném megköszönni mindannyiótoknak a sok-sok hozzászólást annak ellenére is, hogy érezhetően lelassult a blog. Nagyon sokat jelent nekem, hogy ennek ellenére is olvastok, betértek hozzám és megosztjátok velem a gondolataitokat :)
Remélem hamarosan össze tudom kapni magam és akkor újult erővel vághatok bele a blogolásba ^^

És köszönöm a megértéseteket!

14 megjegyzés:

  1. Sok sok erőt. és jó pihenést, vagy kikapcsolódást kívánok! Nem lehet mindent 100%-on csinálni, mert akkor kiég egy idő után az ember. Én is csak max. heti 2 bejegyzést tudok készíteni, mert a munkámat is meg kell csinálnom itthon, egyes napokon meg olyan fáradt vagyok, hogy inkább bele sem kezdek az írásba. Én is szeretem, ha kommentelnek, viszont elmaradtam a visszajelzésekkel ugyanezen okokból.... :) De olvasok, látok mindenkit akire fel vagyok iratkozva. Puszillak! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! És teljesen igazad van, néha kell egy kis szusszanás, mert nem lehet 120%on pörögni állandóan. Velem is ez van most.

      Törlés
  2. Rád fér a pihenés, és teljességgel megértem/jük! Időben húztad meg a vészféket, regenerálódj :) Egyébként én is átérzem, mintha valami lassítana, én sem posztolok olyan gyakran mostanság, nem tudom mi van a levegőben. De itt vagyunk :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán már pont akkor húztam meg, mikor már nem volt más választásom... sajnos ilyen ember vgyok, a végletekig próbálom tűrni az élethelyzeteimet, csak nem mindig sikerül. Ez a fáradtság meg szörnyű, több hét kellene, hogy regenerálódjon az ember :( De köszönöm a támogatást, aranyos vagy ^^

      Törlés
  3. Sok erőt, és kitartást Szilvi! Pihenj sokat! Azt hiszem hasonló cipőben járok én is, most nagyon háttérbe szorult a blog, nagyon gondolkozom, hogy befejezem. Úgy érzem a blogolás sem nyújt már semmi újat nekem, és fordítva is. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves sorokat, de kérlek ne hagyd abba a bloglást, én nagyon szeretem az oldalad és nem örülnék, ha te is beállnál a szünetelők közé :( Látod én is majdnem pihenőt fújtam, de aztán rájöttem, hogy csak én görcsölök ezen, az olvasók nem. amikor íok, akkor olvassák, amikor nem írok, akkor kis pihi van, de ez így van rendjén. Szerintem azért, mert hasonló cipőben vagyunk, neked sem kéne feladnod :)

      Törlés
  4. Részvétem.:(

    Én is néma üzemmódban vagyok az érettségi miatt, mert telefonról szoktam fent lenni, és innen nehéz írni, gépen gyorsan előregyártok néhány dolgot néha, de többnyire csak anyagot gyűjtök...

    Egyébként a blogot akkor érdemes írni, ha élvezed, mert ha nyugkent is folytatod, annak nincs értelme...az embernek annyi dolga/gondja van van, a blognak nem tehernek kéne lennie, hanem annak a menedéknek, ahova az ember elbujhat ezek elől - bár ezt a menedéket is rengeteg idő és energia felepiteni... :)

    Én nagyon örülök, hogy nem fagyasztod be a blogot, és remélem majd valamikor újra úgy fogod érezni, hogy nem teher az írás, hanem kikapcsol, és megint, "újult erővel vágsz bele"...:)

    Kitartást és jó pihenést (amint lesz rá lehetőséged) kívánok Neked! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.
      Igen, a blogot élvezettel kell írni, lelkesedéssel, máskülönbnen érezni a stílusában, hogy valami nincs rendben. Igazából élvezem ezt csinálni, csak a saját magam által felállított szabályokat nehéz néha betartani.

      Törlés
  5. Részvétem. Nehéz lehet most neked, de a rossz után mindig jó jön előbb-utóbb, bízom benne, hogy kellemesebb élményekben lesz részed az elkövetkező hetekben! A tanítási év végét már én is nagyon várom. A matekkal egész jól feljöttünk a kislánnyal, már hármasokat ír, de a többi tantárgyat be kellett áldozni, és azokból is hármasa lesz amikből tudna jobbat is... dehát valamit-valamiért. Kitartást kívánok és mindenekelőtt egészséget és lelki erőt! A blog és mi is megvárunk, csak annyit csinálj, amennyi belefér, senki sem veszi rossz néven. Zitunak is üzenem, hogy a ritkán blogolás is jobb az olvasóknak, mint a nemblogolás, mi itt leszünk nektek holnap is és azután is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Nagyon várom már azt a jót, aminek jönnie kéne :) És örömmel olvastam a biztató soraidat is, nagyon jól esett a kedvességed, meg hogy zitura is gondoltál - mindenben igazad is van.

      Törlés
  6. Reszvetem! :(
    Nekem is szokott ilyen lenni neha, hogy a blog nem okoz oromet, hanem csak nyug, de aztan mindig ujra megjon hozza a kedvem es folytatom. Bepotolom az elmaradasokat meg stb. Orulok, hogy nem szunteted be a blogot, mert lehet hogy nem sokara neked is visszater a kedved. Remenykedem benne! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.
      Kedvem az igazából van, csak türelmem és energiám nincs. Ha már csinálok valamit, jól szeretném végezni, és néha úgy érzem, hogy nem megy. De nem adom fel, lesz ez még jobb is :)

      Törlés
  7. Vigasztalódást Neked!! Szerintem mindannyian megértjük, min mész keresztül. Lehetséges, hogy a sok negatív esemény is rátett, hogy ennyire nem érzel késztetést a blog írására.. Talán magától is rendeződik ez idővel, addig pedig örülünk a ritkább bejegyzéseknek is. Fel a fejjel, hiszen tudod, hogy "örökké nem eshet"!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.
      Igen, igyekszem összekaparni magam és tenni a dolgom. Néha még nehéz és pityergek kicsit, de napról napra jobb lesz. Már csak egy kis pihenés kell és teljesn jól leszek :) Utána a blogoláshoz is biztosan több kedvem lesz majd :P

      Törlés