2015. március 13., péntek

Goth kihívás 2. - 27-31

Eléggé lemaradtam a goth kihívás töltögetésével, úgyhogy kicsit pörgessük fel a dolgokat - innentől kezdve ötösével válaszolok a kérdésekre, így több értelme is van a bejegyzés írásának, mintha csak egy kérdésre válaszolnék.


Fűzőpárti vagy?

Hát ez elég nehezen megválaszolható kérdés számomra. Hétköznapokon semmiképp nem hordok fűzőt, mert munkában nem lenne túl kényelmes viselet. Lehet ezért fotel goth-nak tartani, de a munkám elég sok rohangászással jár és olyankor nem tudnék fűzőben gyerekekkel foglalkozni. Szóval hétköznapokon semmiképp sem viselem őket, viszont ha van valamilyen alkalom, akkor nagyon szívesen. Főleg elegánsabb, ünnepélyesebb eseményeknél szeretem őket elővenni, mert ad valami pluszt a megjelenésemnek, és azáltal, hogy nem mindig van rajtam tényleg különleges ruhadarabnak érzem őket. Egyébként nincs sok fűzőm, kb. 5 darab és azok sem professzionálisak, de én szeretem őket.

Szoktál-e ezt-azt goth jellegűvé alakítani a hétköznapi tárgyaid, dolgaid közül?

Hát eddig nem voltam egy nagy diy-emberke, őszintén szólva nem igazán szoktam variálni a holmijaimon. Ennek az is az oka, hogy nem igazán van időm rendesen foglalkozni ilyesmivel. Tudom, hülye kifogásnak hangzik, de tényleg még a hétvégéim is olyan gyorsasággal repülnek el, hogy sokszor az alapvető ház körüli dolgokkal nem végzek, nemhogy diy dolgokba merüljek bele. Ez mondjuk nem jó dolog, szeretnék is változtatni az időbeosztásomon, hogy mindenre legyen időm, amire szeretném.

Meddig tartott/tartana összeállítani egy teljes ruhatárat?

Igazság szerint kétféle válaszom is van erre a kérdésre. Hogy ha most lehetőségem lenne egy teljesen új ruhatár összeállítására, akkor szerintem pár nap alatt meglennék vele, mert bármilyen üzletben találok nekem tetsző ruhát - hiszen minden boltban lehet kapni feketét. Nincsenek nagy igényeim, a puccos goth ruhák nem nekem lettek kitalálva. A mostani ruhatáramat persze nem pár nap alatt állítottam össze, hanem évek alatt. Nem vagyok egy nagy ruhavásárlós, így igazából évente csak 1-2 új ruhát veszek magamnak és ez így pont jó, mert amik meg elhasználódnak, azok így pótolva lesznek.

Vannak olyan dolgaid, amit hirtelen fellángolásból vettél meg, de abszolút nem bánod?

Hát én általában hirtelen felindulásból vásárolok :D Mint ahogy fentebb is említettem, ritkán veszek magamnak új göncöket, mert nagyon ritkán indulok úgy útnak, hogy na akkor én most vásárolok magamnak ruhát. Általában úgy szokott ez kinézni, hogy ha mondjuk üzletek közelében császkálok, vagy amúgy is mennem kell vásárolni valami mást, akkor benézek ide-oda, és ha tetszik valami, akkor jön velem haza. Ha nincs ilyen, akkor nem veszek semmit, elvégre minek költsek fölöslegesen olyasmire, amit aztán nem hordok? Szóval kicsit ilyen kettős álláspontom van a témáról - nem szoktam ruhavásárlás céljával elindulni nézelődni, inkább ha a helyzet úgy hozza, akkor betérek üzletekbe. Ha van, ami tetszik és még nincs ahhoz hasonlóm, akkor esélyes, hogy megveszem, de ha nem, akkor simán távozok üres kézzel, nincs bennem hiányérzet.

Melyik volt a legjobb/legemlékezetesebb "zsákmányod"?

Hát ez egy régi sztori, de mai napig élénken él bennem. Még gimnazista voltam, mikor édesanyám elvitt egy nagy piacra (mai napig nem tudok mi a neve :D), ahol mászkáltunk körbe-körbe, nézelődtünk csak igazából. Aztán az egyik árusnál megláttam egy csodálatos blúzt, fekete áttetszős anyaga volt, amit fekete indák és apró virágminták díszítettek, fodros ujja volt és nagyon elegáns - hát én abba beleszerettem. Anyu látta is rajtam, de voltak kétségei, mert az a blúz elég nagy volt rám. Mentünk még egy pár kört, de én közben folyton a blúz után sóvárogtam, így végül visszamentünk, felpróbáltam és habár tényleg kicsit nagy volt rám, megkaptam anyutól :) Azóta is a kedvenc ruhám és igen, még mindig nagy rám :D

2 megjegyzés:

  1. Fekete ruhát mindenhol lehet kapni!! Ez egy nagyon fontos igazság:D Habár engem eléggé érdekel a divat, és amikor találok egy szép anyagú, megfelelő szabású ruhadarabot, de NINCS FEKETÉBEN... ejj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, amíg fekete ruhák lesznek, addig nem leszünk bajban :P Engem a divat kicsit sem érdekel, de az szokott bosszantani, ha egy nekem tetsző ruhából nincs fekete, úgyhogy ezt át tudom érezni :P

      Törlés