2015. március 15., vasárnap

Életmód project - Második hét

Ismét itt vagyok a vasárnapi életmód projecttel. Nem lesz túl sok minden, amit leírhatnék, mivel az elmúlt hetet betegállományban töltöttem itthon, és kb. csütörtökig csak szobanövény szinten vegetáltam. Szerencsére a gyógyszerek megtették a dolgukat, így most már jobban vagyok, de azért a tornát még nem mertem bevállalni. Ellenben csütörtöktől minden nap gyakoroltam a szóló táncaimat pár órán keresztül, hiszen április 11-e már egyáltalán nincs olyan messze. Két szólóval is készülök, de szerencsére az egyikkel jóformán kész vagyok, azt gyakoroltam sokat. Meg is lepődtem milyen izomlázam lett másnapra, de nagyon jól esett átmozgatni magam. Ma is tervezek gyakorolni, be szeretném fejezni azt a szólót és talán elkezdeném a másik összerakását is, illetve ma még ruhát is varrok. Az egyik szólóruhám felsője kész lett (meg fogom majd mutatni), ahhoz ma még befejezem a szoknyát és talán a hajpántot is, a másik szólómhoz meg igazából nagyon egyszerű ruhám lesz, azt ráérek később is megcsinálni. Szóval most a heti mozgásom a táncolásban merült ki, de ez is több, mint a semmi. Azért az influenzás, mindenféle gyulladásos nyavalyám után nem akartam rögtön visszatérni a megszokott edzésemhez. Szép apránként szoktatom magam újra hozzá, hogy nehogy megint visszaessek.
Viszont az ételek terén továbbra is próbáltam odafigyelni magamra, amennyire tudtam.



Ennél egy picit csaltam, mert nem tudtam ellenállni egy kis orosz hússalátának. Ja, és az eper is nagyon jól esett, bár az talán nem akkora bűnözés. És ahhoz képest, hogy még nincs szezonja, nagyon finom volt.



Egy kis natúr müzli banános tönkölypalacsintával. Nagyon vágytam valami édes ízre, de nem akartam csokit enni. Így jött az alternatíva erre az isteni müzlire, két dm-es keverékből szoktam összeállítani, a palacsinta meg természetesen xilittel készült.



Ismét müzli és egy kis brokkoli. Meglepő, hogy ez a kettő mennyire laktató tud lenni.



A müzli megint jelen van, nagyon rákattantam, a csirkeszárny pedig a bőre miatt nem túl diétás, de volt nap, mikor semmit nem tudtam magamnak készíteni, ez pedig kéznél volt. 



Ezt még múlt hét vasárnap ettem, onnan maradt meg a guacamole, és ezúttal abonettel ettem. Főtt brokkoli társult hozzá és egy kis csokipuding is, amit xilittel és keserű kakaóporral készítettem. Hát nem olyan, mint a bolti, de azért nem rossz, főleg ha az ember egy kis édes ízt kíván.



Ez pedig a péntek esti vacsim. Megint müzli, illetve pár szem fűszeres csirkemell és egy kis saláta fokhagymás joghurttal. Ez volt a legfinomabb mind közül. 

Jövő héten szeretnék kipróbálni valami új receptet, hogy ne ragadjak le megint egy kajatípusnál. Kicsit tartok tőle, hogy a munka mellett nem lesz kedvem és erőm ilyesmivel foglalkozni, de azért igyekszem majd. Mozgás terén próbálok ismét ráállni a heti háromszor másfél órára, ebből egy biztos ki lesz pipálva, mivel csütörtökönként 2 órát táncolok. Remélem a másik két alkalom is össze fog jönni és nem lustulok el akkor sem, ha fáradt leszek.

14 megjegyzés:

  1. Én is régen nagyon édesszájú voltam, ezt volt a legnehezebb leküzdeni. De sokan ezt a magnézium hiánynak tudják be. Nem lehet, hogy nálad is ez fordul elő? Gyógyszertárban lehet venni magnézium-citrátot por formában, olcsó és a legjobban felszívódó magnézium forrás. Próbáld ki, hátha segít. Nekem segített. :)
    Kitartás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egyébként már sokkal kevésbé vagyok édesszájú, mint régen, most ha van itthon müzli vagy gyümölcs, akkor azzal teljesen jól elvagyok. Ennyi édes íz nekem kell :) Magnézium hiányról nem tudok a magam részéről, csak vashiányról, de azt kontrolálom. Köszönöm a jótanácsokat, nagyon kedves tőled :)

      Törlés
  2. A péntek esti vacsid tetszik a legjobban! :)
    Esetleg a halat nem szereted? Azzal is lehetne variálni az étrendben, bár ugye a halat nem mindenki szereti, nálam is kedvfüggő, hogy eszem-e, van hogy 3x is egy héten, de van hogy 1 hónapig semmi. Pedig nagyon jó szelén és omega 3 zsírsav forrás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De szeretem a halat, csak valahogy kimegy a fejemből, hogy az is lehet opció vacsorára, de köszönöm, hogy emlékeztettél :)

      Törlés
  3. Hajrá hajrá, én egy hete kezdtem valami életmódváltás félébe, remélem mindkettőnknek sikerülni fog :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm igyekszem, és neked is drukkolok! :) Az eleje mindig nehéz, de ha kezded megszokni a dolgokat utána már csak jobb lesz :)

      Törlés
  4. Nagyon jól néznek ki, szóval hajrá! Úgy megkívántam a brokkolit...
    Azt hiszem, én sem eszem valami szuper változatosan, ugye vegetáriánus vagyok, laktózérzékeny, suliban, tehát reggeli zabkása+kávé, ebéd sajtos szendvics vagy saláta, vacsora meg ami van itthon...

    De a tegnapi után ismételten arra is rájöttem, ha minden második nap metálkoncertre járhatnék, hamar sovány lennék...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Vannak emberek, akik szeretik a megszokott menüket nap mint nap, én sajnos finnyás vagyok és változatosságra törekszem. Főleg azért, mert ha belefásulok egy ételbe, könnyebben elcsábulok olyasmire, amire nem lenne szabad.

      Törlés
  5. Én mindig ebben az időszakban kezdem el kívánni az epret, a spanyol ilyenkor már finom :) Tetszenek a menüt! Én imádom az Abonettet (szörnyű leírva látni), magában, melegszendvicsnek, kefir vagy joghurt mellé, krémekhez isteni szerintem. Hajrá a továbbiakban is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kóstoltam már, szerintem is finom, de a férjem ragaszkodik a magyarhoz, így most jó darabig várnom kell, hogy eprészhessek :P Néha azért stikában veszek egy dobozzal, de pszt :P
      Az abonettel az a bajom, hogy egyrészt kiszáradok tőle, másrészt összeragasztja a számat :D A puffasztott rizst jobban szeretem, annak van egy kis textúrája is. Köszönöm a jókívánságot, igyekszem ^^

      Törlés
  6. Már az előző poszt is nagyon tetszett... :D A guacamolehoz szívesen vennék egy receptet, a múltkor próbálkoztunk vele, de katasztrofális lett. :/
    Mostanában is próbálok odafigyelni mit eszek, egész jól is megy, a bár a múlt hét elég mélypont volt túl sokszor elcsábultam erre-arra... :D
    Nálam zabkása fanatizmus van, szinte minden reggel azt eszem, és már rengeteg ízesítést kipróbáltam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek igazán örülök, remélem a későbbi életmódos bejegyzések is tetszeni fognak :)
      A guacamole egyébként végtelenül egyszerű, legalábbis az én verzióm az volt. A jó, érett, puha avokádót kiszedem a héjából, apróra vágott lilahagymával, tejföllel, fűszerekkel elkeverem, pici citromlevet és Tabasco szószt rakok hozzá és alaposan elkeverem. A fűszerezést szerintem embere válogatja, kinek mi a kellemes. Én pikánsan szeretem, ezért kerül bele Tabasco meg egy kis feketebors is. A zabkását én is szeretem, de lusta vagyok nekiállni elkészíteni :P Pedig tényleg jól variálható finomság, rá kéne állni a rendszeres fogyasztására.

      Törlés
  7. Éhes lettem... Amúgy pedig Broccoli for President!!!

    VálaszTörlés