2015. február 18., szerda

Újabb adag üres flakon

Mióta megfogadtam, hogy igenis elhasználom a felhalmozódott kencéimet azt veszem észre, hogy egész tisztességesen fogy az állomány. Most is tekintélyes adagot használtam el, persze hosszú hetek leforgása alatt, de nagyon jó érzés volt egyszerre kidobni azt a sok üres flakont :)



Fentről lefelé, balról jobbra haladva:

Ebelin vattakorongok: még mindig a kedvenceim és nem hiszem, hogy valaha lesz olyan vattakorong, amit ezeknél jobban fogok szeretni. Nem is kérdéses, hogy újraveszem.

Oriflame Pure Skin tonik: nagyon lassan haladtam az elfogyasztásával, talán mert előtte sosem voltam nagy tonik használó. Ettől függetlenül nagyon jó kis termék, nincs tolakodó szaga és hamar elillan a bőrömről. Már újra is vettem.

The Body Shop moringás tusfürdő és testápoló tej: ezt a két kis aranyost még Reninél nyertem és azonnal beleszerettem az illatukba. Olyan, mint a virágzó rét, vagy valami mézvirág, én nem tudom, de fenséges. A tusfürdő hozta a szokásos formáját, jól tisztított, szépen habzott és az illata nem tűnt el rögtön a bőrömről. A testápoló tej is tetszett, bár azt hiszem nem kifejezetten téli időre lett kitalálva. Kicsit kevés volt a bőrömnek a hidratálás, amit nyújtani tudott, de nem tartom kizártnak, hogy később vegyek más testápoló tejet a TBS kínálatából. Nyáron tökéletes lenne.

Ebelin szivacsos körömlakklemosó: jó ideje barátom ez a kis tégely, ugyanis nélküle hoszú órákig szenvednék a glitteres és homoklakkokkal. Sajnos viszonylag hamar megtelítődik a lemosott csillámokkal, amik egy idő után visszakerülnek az ujjaimra, így az élettartama nem túl hosszú. Ettől függetlenül újravettem, mert nagyon praktikus.

Dove Invisible Dry dezodor: a kedvencem. Szerintem ez minden olyan nőnél alap darab, aki sokat hord feketét, vagy más sötét színű ruhát. Tényleg nem hagy foltot és az izzadásgátló hatása is remek, nagyon szeretem.

Balea arclemosó érzékeny bőrre: nagy-nagy NEM. Nagyon nem vált be, annyira furcsa és kellemetlen érzés volt használni, pedig nagy reményeket fűztem hozzá. Mivel érzékeny a bőröm ezért szerettem volna kipróbálni egy kifejezetten ilyen problémára kifejlesztett arclemosót, de ez a termék annyira krémes és csuszmákos volt, hogy alig bírtam lemosni a képemről. Fura, ragacsos érzést hagyott maga után, úgyhogy semmiképpen nem veszem újra. Jók nekem a gél állagú lemosók is.

Naturia folyékony szappan kiwi illattal: ezt a szappant igazából azért vettem meg, mert a pumpás adagolójára szükségem volt, de egy szappan amúgy is hamar elfogy minden háztartásban, így nem sajnáltam rá a pénzt. Szerencsére a hatásában sem kellett csalódni, nagyon kellemes illata volt és nem hagyott ragadós érzést a kezemen, szépen habzott, úgyhogy esélyes, hogy a tömbszappanjaim elhasználása után kipróbálok még tőlük más illatot is.

Fructis hajolaj: a hajam másik megmentője az Avon hajpakolás után. Fantastikus a hatása, az illata meg egyenesen isteni. Nekem szörnyen gubancolódó hajam van, de ez az olaj pillanatok alatt kezelhetővá és selymesen puhává teszi. Elég sokáig kitart, pedig az én hajamra 5-6 pumpálásnyi adag is rákerül. Nem kellett újravennem, mivel ajándékba kaptam egy darabot Zitutól, ezúton is köszönöm neki még egyszer! :)

Balea dinnyés tusfürdő: kicsit fura volt ezt a jellegzetesen nyári illatot télen használni, de egy idő után kicsit sem érdekelt, annyira jó érzés volt vele fürdőni. Isteni, erőteljes dinnye illata volt, nekem nagyon tetszett, nem éreztem töménynek, bár ami dinnyés az nálam sosem lehet tömény :P A tisztító hatása teljesen jó, rendesen habzik, szóval szuper kis tusfürdő elérhető áron - a Balea még mindig verhetetlen :) Még a Carambolás tusijuk hátravan, de őt megpróbálom tavaszig tartogatni.

Balea koffeines balzsam: régi jó barátom ez a termék is, csodát tesz a hajammal. Az illata is kellemes, egyedül a nagyon folyós állagát tudom felhozni ellene, engem legalábbis zavar, hogy mire szétoszlatnám a hajamon kifolyik a kezemből a balzsam fele. Most éppen más balzsammal próbálkozom, de ha az nem válna be, azért visszatérek hozzá, mert a hatása remek.

Fructise sampon festett hajra: szintén régi jól bevált termékem, nagyon szerettem. Kifejezetten odavagyok a Fructise samponok illatáért, szerintem nagyon kellemesek és a hatásuk is remek. Most a samponomat is lecseréltem a balszamommal együtt, de itt is tartom magam a fentiekhez - ha az új nem válna be, marad a jó öreg Fructise :)

Ebelin körömlakklemosó: nincs mit ragozni rajta, teszi a dolgát, kellemes mandula illata van, szeretem. Már újra is vettem.

Avon Femme dezodor: ajándékba kaptam kolléganőmtől és nagyon szerettem használni, mert pont olyan isteni illata van, mint a parfümnek.

Avon körömerősítő alapozó gél: az első elfogyasztott üvegem, egyenesen imádtam, csodát tett a körmeimmel! Azóta alig törnek be, nagyon hosszúra megnőnek, úgy kell lejjebb reszelnem, mert maguktól meg sem moccannak :P Már el is kezdtem használni a következő üveggel. Csak azt sajnálom, hogy nem állandó termék, mert a katalógusokban hol látom, hol nem, de az biztos, hogy amikor kapható lesz akkor megint rendelek belőle, mert egy kincs a lemezesen tördező körmű nők számára.

Maybelline zselés szemhéjtus: őt igazából nem használtam el teljesen, de meg kellett válnom tőle, mert végérvényesen beszáradt. Próbáltam feléleszteni, de hiába, darabos és csimbókos maradt, így a tégely felétől könnyes búcsút kellett vennem, pedig imádtam. Szerencsére már meg is van az utánpótlás.

Miss Sporty fekete szemceruza: sima alapdarab, intenzív, erős fekete színe van, nem maszatolódott, nem dörzsölt, pont jó állaga volt a festéknek. Szerettem, így ha nem fogok kapni újabb fekete szemcerkát, akkor ezt fogom újravenni.

Hát azt hiszem ez tényleg elég szép adag lett megint. Persze továbbra is folytatom a flakonok ürítését, mert még így is rengeteg termék vár arra, hogy végre használatba vegyem őket.


Használtok valamit a fenti termékek közül? 
Ha igen, mi a tapasztalatotok velük?

10 megjegyzés:

  1. Ebből a Naturia folyékony szappanból anyu múltkor vett egyet kipróbálásra, mert le volt árazva 180 forintra. A grapefruitos verziót választotta. Fantasztikus, igazi savanykás-kesernyés grapefruit illata van, jól tisztít, kellemesen habzik, nem szárít. Újravásárlós lesz, szuper termék. :)
    A Garnier hajolajat is régóta használom. Nagyon szeretem az illatát, a hatását és azt is, hogy nagyon sokáig elég, pedig hosszú hajam van, bár én 3-4 pumpálásnyit oszlatok el. Ugyanez a sampon fog lassan elfogyni (már felváltva használom a Garnier gránátalmás-sörélesztősével) és igazából teljesen kompatibilis volt a hajammal és elégedett voltam vele. Bár nekem a samponok 95%-ával nincs semmi problémám, mert nem válogatós a fejem/hajam, szóval mindig váltogatom a samponokat. Anno a Nivea festett szőke hajra verzióját vettem többször újra (illatban és hatásban is szuper volt), de azt a konkrét fajtát már régóta nem láttam.
    Ezt a szivacsos lemosót már ki kéne próbálnom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor a következő szappanos téma a grapefruitos lesz, amúgy is imádom és még ha te is ilyen jó véleménnyel vagy róla, muszáj tennem vele egy próbát.
      Nekem eléggé szivacs hajam van, ezért használok többet az olajból is, meg hát az irdatlan gubancok ellen is kell a 4-5 pumpálás :/
      A szivacsos lemosó meg az utóbbi idők legjobb találmánya, tényleg csak ajánlani tudom :)

      Törlés
  2. Engem már csak másfél flakon választ el a "nagy színvédő sampon háború" bejegyzéstől, amikor is öt különböző színmegőrző sampont fogok összehasonlítani...Eddig négyet használtam már közülük (csak van, amit többször is...már öt éve színvédő samponokat használok), de őszintén szólva ebből a négyből a fructis-t még az utolsó helyre se tenném...:/

    Viszont a vattakorongban teljesen egyetértek veled, de sajnos most nem volt olyan (jobban mondva nem volt lehetőségem dm-be menni), szóval váltanom kellett, de nagyon hiányzik...:(

    Azt a balea tusit meg egyszerűen imádtam!!! Olyan finom volt! Csak gyanúsan természetellenes volt a színe, de az az illat...*-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, na erre nagyon kíváncsi leszek, ilyet még sehol másutt nem olvastam, nagyon jó ötlet! Nekem mondjuk jól bevált a Fructise, bár azt is hozzá kell tenni, hogy ez nem csak sampon, hanem hajfüggő is, van, akinek irtó hamar ledobja a haja a festéket. Az enyém alapjáraton elég sokáig megőrzi, talán ezért sem olyan finnyás a hajam a samponokra.
      A Balea tusi színével meg nem foglalkoztam, az illatorgia jobban elvonta a figyelmemet :D

      Törlés
    2. A vörös eleve kényes hajszín, de nekem a zsírosodással volt bajom...tehát a színét tökéletesen megtartotta...csak...közben a fejbőrömben tett károkat...a zsíros korpánál nincsen kezelhetetlenebb jelenség szerintem...(legalábbis nekem annál rosszabb még nem történt a hajammal...)

      Én mindig megnéztem a színét is, mert miután kinyomtam, még kb belenyomtam az orrom, hogy még közelebbről megillatozzam... xD

      Törlés
    3. Hát ezek olyan dolgok, hogy velünk születnek :( Nehéz ilyen esetben olyan hajápoló termékeket találni, amelyek minden igényünket kielégítik. Egyébként egy ideig nekem is volt zsíros korpám, de a hormonháztartásom helyrebillenésével eltűnt az életemből, hál istennek.

      Törlés
  3. Úgy tűnik,hogy te csak úgy eszed e termékeket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így egyszerre tényleg soknak tűnik, pedig viszonylag hosszú idő alatt fogytak el :P

      Törlés
  4. Hát igen, én a Tesco Színes vattakoronggal nagyon félrenyúltam. Az Ebelin sokkal jobb, még ha drágább is.
    No, hát a zselés tussal én is így jártam. Volt Maybelline, most L' Oreal van, de sajnos az is beszáradt. Igaz, több, mint egy éve használom minden nap. De sajnos nem lehet feljavítani még úgy sem, ha egész nap a fűtőtesten van. :D Ezzel a módszerrel a spirálokat szoktam kicsit megolvasztani. :D
    A Fructis hajolaj nálam is nagyon bevált, bár én kevesebbet használok, mert amúgy is zsíros a hajam, de sajnos nagyon gubancolódik e nélkül. Körömlakklemosóból nekem ez nem igazán vált be, a sokak által favorizált Isana lett a kedvencem. Én azt hiszem kell az aceton, hatékonyabb általa. A homoklakkoknak pedig a legjobb az a bizonyos alufóliás módszer. Sokáig ódzkodtam tőle, pedig egyszerűen hihetetlen, egy darabban le lehet húzni a legmakacsabb lakkot is. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Ebelin nálam a kedvenc, és szerintem teljesen megfizethető.
      A zselés tus meg nem tudom, nekem egyszerűen menthetetlen volt. Sajnos nem használom minden nap, néha lusta vagyok és szemcerkázom, meg ilyesmi. A hajolaj annyira jó, szerintem semmi nem tudja fölülmúlni, legalábbis számomra. A körömlakklemosó meg nekem bejön, teljesen jól leszedi a lakkot, ahogy kell, bár ilyenben nincsenek nagy igényeim. Alufóliázni meg nincs kedvem, erre jó a szivacsos lemosó :P

      Törlés