2014. december 2., kedd

Csokis-diós keksz

Megsütöttem a második finomságot a diabetikus témájú szakácskönyvemből. Csokis-diós keksz a neve, és már alig vártam, hogy kipróbáljam, mert a képen nagyon guszta, mi pedig rég ettünk itthon kekszet. Arról nem is beszélve, hogy amit boltban kapok az tele van cukorral, meg egyéb műanyaggal, ezt meg én készítem természetes, egészséges összetevőkből és még finomabb is. Nálunk hatalmas siker volt, ugyanis annak ellenére, hogy keksznek van kiírva, istenien omlós és puha. Van egy másik csokis keksz receptem, na az ropogós, de ez jobban tetszik, mert szinte szétolvad az ember szájában.


Hozzávalók:

- 15 dkg xilit
- 3 tojás
- 25 dkg margarin
- 25 dkg tönkölybúzaliszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg apróra vágott diabetikus étcsoki
- 15 dkg durvára vágott dió

A xilitet a margarinnal, tojással kikavarjuk, majd mehet bele a sütőporral elkevert liszt, a dió és a csoki. Ezt jól kikavarjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk egy kanál segítségével a tésztát. Szellősen rakjuk le őket, mert nagyra nőnek. Nekem két részletben sikerült kisütni ezt a mennyiséget. Szokás szerint 180 fokon sütjük előmelegített sütőben, 15 perc alatt készül el egy adag. Kihűlés után is puha marad, az egyik kedvenc sütimmé nőtte ki magát ez az egyszerű finomság.

Jófej volt Viktor. Mikor tálcára halmoztam a sütiket őszinte csodálkozással konstatálta, hogy "Jé, ezek pont úgy néznek ki, mint a könyvben!" Hát igen, általában nem sikerül ugyanazt a vizuális élményt nyújtanom az édességeimmel, mint a profiknak :D

Remélem kipróbáljátok és nektek is ízleni fog :)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, kipróbálom majd én is! :)

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy ki tetted ezt a receptet!
    Én nagyon szeretem a kekszeket! Gergőnek meg eddig csak bolti diabetikusat tudtunk venni. Ki fogom próbálni mindenféleképpen! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad, szerintem mindenképpen érdemes megsütni, mert isteni finom, viszont alig van benne szénhidrát. És olyan finom puha *.*

      Törlés