2014. október 1., szerda

Goth kihívás 2. - 10. kérdés

Írj három dolgot, amiben reménykedsz, hogy újra divatos lesz!

Őszintén, SEMMI! Mert utáltam azt a pár évet is, amikor a gótulás akkora nagy trend volt és boldog-boldogtalan feketére pingálta magát, mellé meg neonrózsaszín táskát hordott, a fülében meg Britney bömbölt. Nagyon bízom benne, hogy a goth szubkultúra egyetlen darabkája sem kerül divatba, mert akkor megint veszíteni fog a hitelességéből. És persze mindig azok a goth szellemiségű emberek kapják olyankor a "divatmajom" beszólogatást, akik ezer éve ennek a stílusnak élnek, de könyörgöm hogy nem veszik észre az emberek azt, akinek szíve-lelke goth, és ki az, aki csak a divatot és a külsőségeket követi? Szóval nem, köszönöm, én nem kérek ebből. Addig örülök, amíg a goth nem lesz divatban.

6 megjegyzés:

  1. Kár, hogy nem lehet lájkolni/tetsziket nyomni, mert akkor megtenném ^^ Minden szavad arany.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon jól esett a kommented és hogy egyet értesz velem :)

      Törlés
  2. Ahh pontosan az én érzéseim, amikor a "punk" meg a "rocker chic" elkezdett divatba jönni. (Hadd tépjem le rólad azt a Sex Pistols pólót. Miért vannak szegecsek a táskádon.) Arról nem is beszélve, hogy ezek a dolgok mint totál ellentmondanak a punk szellemiségének:D De most már tényleg mindenki meg az anyukája bőrdzsekit hord, meg bakancsot. Tényleg az bosszant benne igazán, hogy ettől az a valami, ami sokaknak tényleg az identitásukat jelenti, valami felszínes, eladható dolog lesz a "divattól".
    Szóval ja, legalább a gothot hagyják meg!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tömegjelenséggé nőtte ki magát főleg a rocker irányzat, ezek a divat bőrkabátok, szegecses magassarkúak mind-mind ennek a hozadékai. Vagány és laza külsőt lehet vele kreálni, de a belső szellemiségnek semmi köze hozzá, ami megint csak kavarodáshoz fog vezetni. Én mondjuk föl nem tudnék venni szegecses cipőt, vagy bandás pólót, utóbbiakat sosem szerettem. cipőkben meg a sima feketét szeretem mindenféle faxni nélkül. A goth remélhetőleg már lecsengett pár évvel ezelőtt, kíváncsi vagyok mi lesz a következő irányzat, amit beépítenek a street fashion-be.

      Törlés
  3. Nagyon egyet értek Veled és az előttem szólóval is. Egyszerűen förtelmes, hogy pl ezek a szegecselt cuccok ennyire divatba jöttek! Pl tűsarkún meg ilyen-olyan rózsaszín kiegészítőkön..... Remélhetőleg a goth nem jár így! Mivel mindigis lázadó szemléletű voltam, azt kerestem, ami egyedi és nem divatos. Idén múlt éppen húsz éve, hogy az első tetoválásomat megcsináltattam, ami akkoriban még csak egy bizonyos rétegben, kultúrában volt jelen, egy életérzést fejezett ki. Sajnos ez is divat lett, ma már nem kísérik megbotránkozott pillantások.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a tetkók is nagyon népszerűek lettek, én mondjuk azokat sem szeretem :D Szörnű vagyok, tudom, de hát ez van :P Minden esetre most már tényleg egyre elfogadottabb, pedig régen csak egy szűk kört érintett és ez adta a különlegességét. Ma már nem az a lényege, hanem a személyes jelentéstartalom, mert minden tetoválás jelent valamit a viselőjének.

      Törlés