2014. október 16., csütörtök

Egészséges életmód - további tapasztalatok




Az első ilyen bejegyzésem után többen is írtátok, hogy érdekelne titeket a további tapasztalatom az életmódváltással, én pedig nem vagyok rest jelentkezni a következő ilyen élménybeszámolóval.

Ide s tova 3 hónapja, hogy nekiálltam az életmódváltásnak. Nem olyan nagy idő, de mégis rengeteg dolog változott az életemben, méghozzá számomra nagy dolgok. Azt mondanom sem kell, hogy teljes mértékig pozitív irányban érzem a változást, összességében fantasztikusan érzem magam a bőrömben és egyre inkább úgy érzem, hogy nincs az az isten, amiért én visszatérnék a régi életvitelemhez. Nehéz volt a váltás, főleg az elején, de minden szenvedést megért mindaz a sok szép eredmény, amivel idáig jelentkezhettem. Katgóriákra szedtem a tapasztalataimat, hogy átláthatóbb legyen az egész, így ti is könnyebben eligazodtok az írásomon és nem folyik egybe az egész.

Fogyás: másfél hónap után volt talán az, hogy sikerült leadnom 5 kilót, aminek végtelenül örültem, hiszen viszonylag rövid idő alatt sikerült szép eredményt elérnem, egészséges módszerrel. Nagyon boldog voltam és annál kitartóbban folytattam az életmódomat. Október elején ismét mérlegre álltam, és konkrétan nem akartam hinni a saját szememnek, Viktort is behívtam, nézze meg, nem lehet-e, hogy én látom rosszul. Végül ő is megerősítette a tényt, hogy a harmadik hónapnál tartva kerek 10 kilót fogytam, ami most már kezd látványos méreteket ölteni. Érzem, hogy vékonyodik az arcom, a derekam (mindig ezekről a helyekről kezdek el fogyni, bezzeg a fenekemről nem akar ilyen könnyen leolvadni a felesleg :P), lassan kifogyom az összes nadrágomat és minden csak övvel jön rám. Még nyáron vettem a Tescoban egy szuper fekete trapézszárú nadrágot, itt is megmutattam, de mikor megvettem még elég kényelmetlen viselet volt, éreztem, hogy kicsit kicsi rám. Aztán most már leesik rólam. Az eddig szépen passzoló ruháim kezdenek lógni rajtam, úgyhogy azt hiszem néhány új nadrágot be kell majd szereznem a közeljövőben, amikor az öv utolsó lyuka sem lesz elég számomra :P Ennek persze örülni kell és én örülök is nagyon ^^ Tudom, 3 hónap alatt sokkal több is lemehetne az emberről, de szerintem ez egészséges ütem, és ki tudja, lehet most fog beindulni úgy igazán a fogyás és olvadnak majd le rólam a kilók. Régen is így volt, nehezen indult meg, de aztán 1-2 hét alatt tizen-kilókat fogytam. Sajnos a visszahízás is ilyen gyors ütemben történik :P



Anyagiak: azok a mocskos anyagiak, ugyebár, mert erről is kell beszélni. Nóri is foglalkozott ezzel a témával a blogján, érdemes azt a cikket is elolvasni, mert nagyon hasznos. Az én tapasztalatom az ebben a témában, hogy öszességében nem hogy többet költök, hanem kevesebbet. A legtöbb ember azért nem mer belevágni az egészséges életmódba, mert olyan drágák az alapanyagok. Igen, ez tény. Drága a tönkölybúza liszt, drága a xilit és drága a sok fehérje, amit a szénhidrátok helyett fogyasztunk. De ugyanennyire drága az egészségünk is, és abból bizony, barátaim, csak egy van. Ha elrontod, utána a fél életed azzal töltheted, hogy javítgasd a hibáid, én viszont úgy vagyok vele, hogy jobb a megelőzés. Több, mint húsz évet éltem le úgy, hogy nem törődtem a testemmel annyira, amennyire kellett volna, és habár a vérképem egyelőre még teljesen jó, én szeretnék tenni azért, hogy ez így is maradjon, illetve a jelenlegi testalkatomtól is szeretnék végre megszabadulni. Nem csak esztétikai szempontból, mert mint nőnek az is fontos, hanem egészségügyi szempontból is. Lehet, hogy a véreredményeim jók, de ki tudja milyen rejtett bajaim lehetnek még a túlsúlyom és a korábbi egészségtelen életvitelem miatt. Szeretnék ez ellen tenni, és ha ehhez az kell, hogy megvegyem a drágább, de minőségibb alapanyagokat, akkor megveszem őket.
Sokan azt hiszik, hogy így megnövekedik a kiadásunk és hogy minden pénzünk ételekre fog elmenni, de ez nem igaz. Eleve kezdjük ott, hogy aki úgy dönt, hogy egészséges életmódra vált, az tudja, hogy innentől kezdve nincsenek púposra tömött tányérok, állandó sütizgetés, csokikázás és társai. Aki így dönt, az tudja, hogy innentől kezdve nem költ szenny kajára, nem fogyaszt  fehérlisztet, nem fogyaszt annyi cukrot (vagy még jobb, ha átvált más édesítőszerekre) és úgy általában jóval lecsökkenti az adagját. Eleinte én is féltem, hogy mi lesz velem Milka oreo nélkül, amikor az a kedvenc csokim, de higgyétek el, hogy egy idő után már nem is kívánja az ember. Én sem kívánom. Mikor nagy ritkán veszünk egy táblával, egy hétig eszegetjük, mert nekem borzasztóan édes már. Ezerszer inkább megeszek egy kis natúr müzlit tejjel, vagy egy kis diákcsemegét, nyers zöldséget. Nem óhajtom a csokit, ha pedig mégis, étcsokit veszek, minimum 70%-os kakaótartalommal. Tehát nyalánkságokra kevesebbet költök. Aztán édesítőből is kevesebbet használok, így a xilit, ami ugyan tényleg borsos árú, kitart sokáig, nem úgy, mint a cukor. A tönkölylisztből is keveset használok, mert már nem sütök hetente, nem kell annyi süteményt enni.


Összességében ami más lett a bevásárlásainkban az ennyi:
- sima fehérliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet veszünk
- cukor helyett xilitet veszünk
- édesség gyanánt gyümölcsöt, magvakat, kását eszem - utóbbi dm-ből származik, kb. 1200ft, de kb. két hónapra elegendő számomra.
- napi szinten veszek zöldséget, de inkább erre költök, mint csokoládéra
- cukrozott lónyálak helyett natúr teát és néha egy kis 100%-os gyümölcslevet iszom.
- étolaj helyett tökmagolajat használok
- minden vacsorára csirkemellet eszek

Anyagiak terén ennyi az össz változtatásom, szerintem igazán nem sok és ennyit bőven ki lehet bírni. Közel nem terheli meg úgy az ember pénztárcáját, mint ahogy gondolnánk. Én úgy gondolom, hogy aki alaposan utána olvas, utána érdeklődik ezeknek a dolgoknak idővel rájön, hogy nincs ebben semmi kizsákmányolás, nem kell attól tartani, hogy az egészséges életmóddal vesznek rá minket a drágább termékek megvásárlására. Ez nem agymosás, ez tény, mert az egészséges ételek semmivel sem kerülnek többe, mint a normál ételek. Az életmódváltáshoz a kisebb agadok is hozzá tartoznak, így a drágább alapanyagból kevesebb fogy, de kis idővel nem is fogjuk kívánni a sokat, nem is fogjuk tudni elfogyasztani. A költségvetésünk továbbra is teljesen normális azzal a különbséggel, hogy minőségibb ételekre költünk.


Közérzet és egészség: ez a legjobb az egészben - kicsattanok a boldogságtól és jókedvtől! Igaz, a meló sokat leszív belőlem és kicsit beteg is voltam mostanában, de az a fránya vírusoknak köszönhető. Ezeket leszámítva pompásan érzem magam a bőrömben. Egyre ruganyosabb, hajlékonyabb vagyok a heti háromszori mozgás miatt, étkezések után nem érzem azt az utálatos, elnehezülő érzést, amitől csak egy liter kávé, vagy egy ebéd utáni szieszta menthetne meg, mert a szervezetem csak hasznos tápanyagokat kap, amiket maximálisan fel is használ. És félreértés ne essék, nem vagyok angyal, néha én is bűnözöm. Mert imádom a pizzát és a hamburgert, és nagyon ritkán megengedem magamnak, de ez a bűnözés tudatos, és utána visszaállok az életmódomra, nem esem vissza. Néha lecsúsznak ezek a komfort kaják, mert hiányzik az ízük, de ennyi, nem hódolok be nekik újra. Azt mondjuk leszögezném, hogy mekiben innentől kezdve a világ minden kincséért sem vagyok hajlandó enni, csak úgy, mint más gyorskajáldában - egyedül a kedvenc kínai kajáldám a kivétel. Szóval igen, jól érzem magam. Hülyeségnek hangozhat, de valahogy úgy érzem magam, mintha egyre tisztább lennék, egyre könnyebb és felszabadultabb. Már nincs szükségem tábla csokira ahhoz, hogy jókedvre derüljek, mert a kétnapi tornától annyi endorfin szabadul fel a testemben, hogy még másnap is colgate vigyorral közlekedek. Sajnos a betegségem miatt kb. 2 és fél hét kimaradt, de nemrég újra elkezdtem csinálni és örömmel konstatáltam, hogy nem tunyultam el, ugyanolyan intenzitással tudtam végezni a gyakorlatokat, mint régen, és még csak pokoli izomlázam sem volt. A tüdőm egyre erősebb, csak úgy, mint az ízületeim, szebb a hajam, a bőröm, a körmeim, és egyáltalán egészségesebbnek látom magam a tükörben.
Nem tudom más hogy van vele, de engem hatalmas erővel tölt el a saját kitartásom. Minden egyes nap mantrázni magamnak, hogy igenis meg tudom csinálni és ügyes leszek, nem adom fel, elérem a célom, és ahogy látom-érzékelem a sikereimet, még lelkesebb leszek. Látom az egyre csökkenő számot a mérlegen, látom  lecsúszó nadrágokat, közben élvezem az ízletes és változatos ételeket, amiket főzök és semmiről, de semmiről nem mondtam le az égadta világon! Minden ételt ugyanúgy fogyasztok, csak figyelek a mennyiségre és az alapanyagra. Ha sütire vágyom, tönköly liszttel és xilittel készítem. Ha vacsorázom nem zacskós levest kutyulgatok, hanem sütök egy kis zöldfűszeres csirkemellett némi nyers zöldséggel, és az már nekem a mennyország. Élvezem, hogy minden falat, ami a szervezetembe jut valóban táplál és nem csak üres szénhidrát, és büszke vagyok közben magamra, hogy keményn be tudom tartani az életmódomat, pedig ezernyi csábításnak vagyok kitéve.


Kínálgatnak a kollégák édességgel, finomságokkal, de ha dél után vagyunk, már nem fogadom el. Gyümölcsöt is csak délig fogyasztok, utána már csak zöldség és fehérje. És még mindig nem unom. Nagyon változatos, ízletes ételeket tudok készíteni, egyáltalán nem érzem korlátozva magam, csupán mindennek meg van az ideje, hogy mikor fogyasztom. Reggelire én is eszem kenyeret, de tönkölylisztből, és telepakolom mindenféle földi jóval. Ebédre normális főételt eszem, amit otthon készítek (most éppen kurmplipüré van sült oldalassal), illetve rendelek magamnak egy adag levest az Egészségkonyhától. A kollégáim mutatták ezt a lehetőséget, ahol viszonylag elfogadható áron finom levesekhez juthatok, amit hétköznap nem igazán lenne türelmem megfőzni. Ráadásul az ételeket egészséges hozzávalókból készítik, az ízük pedig remek! Ma nyírségi gombóclevest ettem, és majd elájultam az ízorgiától! Így tehát ebédre van levesem, egy kis adag főételem, hiszen a leves mellé már nem kell sok, vacsorára pedig csirkehusi van zöldségekkel. Három hónapja eszem más-más variációkkal és még mindig nem unom :)



Számomra ezek az apró eredmények sokat jelentenek és hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban érezzem magam a bőrömbn. Érzem, hogy minden egyes térdemelésnél olvadnak le rólam a kilók, a szervezetemet pedig végre megdolgoztatom. Imádom érezni, ahogy átjár a jóleső, kellemes izomláz, és persze a büszkeség, ami a háromnegyed órás torna után teljesen jogos is. Nem egyszerű pedig egy átdolgozott nap után a házimunkák elvégzését követően még tornázni is, de megcsinálom és nem nyavalygok, mert el akarok érni valamit, és ahhoz bizony tenni kell. Nem mondtam le semmiről, fogyasztok mindent (kivéve néhány nagyon tiltólistás darabot), csak mértékkel és megfelelően elkészítve. Minden nap eszem gyümölcsöt és nyers zöldséget és szívesen kísérletezem új ízekkel, amiben Viktor is nagyban a partnerem. Ez is remek dolog, hogy ő így támogat, mert az ő biztatása is sokat dob a céltudatosságomon és eltökéltségemen.

Én úgy gondolom, hogy ezek az apróságok ismét jó érvek lesznek arra, hogy más is bele merjen vágni az egészséges életmódva. Sajnos drámai változásokról nem írhatok, de az nem is lenne reális. Én úgy érzem, hogy egészséges ütemben haladok és ezt így is szándékozom folytatni.

Van kedvetek megosztani velem a saját tapasztalataitokat?



30 megjegyzés:

  1. Öröm olvasni a soraidat! Ránk is ráférne egy kis torna. :))
    A tornáról ez előző részben írtál bővebben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tornáról nem írtam még részletesen, mivel Norbi 4-es dvd-jét csinálom, ami egy komplett edzés. De ha érdekel szívesen írok róla külön, hogy mennyire mozgat át, mennyire nehéz, stb.

      Törlés
  2. Jézus :O Tíz kiló az rengeteg, nagyon gratulálok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és egyébként én baromi ritkán kívánom a csokit, mindig elszörnyülködöm amikor valaki azt mondja hogy egyszerre meg tud enni egész táblákat...én már három kocka után azt érzem, hogy egy életre elég volt, bár nem emlékszem rá hogy valaha is annyira szerettem volna...

      Törlés
    2. Köszönöm szépen ^^
      A csokimentes életedért meg emelem a kalapom - én nagon édesszájú vagyok, bár mostanában ugye kevésbé. Ha édességre vágyom inkább eszem egy gyümit, vagy egy kis kását, müzlit.

      Törlés
    3. Egyébként volt olyan ismerősöm, aki együltő helyében bepuszilt 3 (!!!!) tábla csokit, és egy büdös darab kilót sem hízott tőle! Igazságtalanság :P

      Törlés
  3. Én örülök a változásodnak!!!kitartás...:)
    rengeteg a 10 kilót,attól függ mennyiből adod le....
    3 hónap alatt a normális fogyás 12 kiló,tehát szuper,hogy ebben az iramban haladsz.A fogyást nem lehet siettetni,mert akkor csúnya lesz a bőröd.
    Én 2 éve adtam le 20 kilót (5 és fél hónap alatt),csak annyiban változott az életem,hogy teljesen más dolgokat ettem mint eddig.Nem eszek kenyeret,csoki cukorka kizárva stb. stb..,sok folyadék,minimális mozgás( lusta vagyok ),viszont heti egy alkalommal azt eszem amit akarok :D
    A fogyás eleinte megy,viszont a végén nagyon kemény lesz.Mielőtt eléred a célod,kicsit meginog az önbizalom,van aki feladja és visszahízik.Minden a fejben dől el,általában a kezdeti leadott kilók nagy része víz,és ne keseredj el,ha néha egy-egy héten többet mutat a mérleg,nőkből vagyunk,ciklus idején sok vizet megköt a szervezet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, igyekszem :)
      Hát hogy mennyiből adtam le azt inkább nem írom le, mert szörnyen szégyellem, de maradjunk annyiban, hogy még bőven van miből lefaragni. Sokszor tíz kilótól kell még megszabadulnom, szóval hosszú folyamat lesz ez.
      Néha én is bűnözöm, de tudatosan. Nem sutyiban csinálom, hanem eldöntöm, hogy megengedek magamnak egy csokit, és kész, utána erős vagyok és nem esem vissza.
      A fogyás beindulása nálam ilyenkor már nem gond, gyorsan fogyok, csak a végefelé lesz majd nehéz, amikor már csak pár kilótól kell megszabadulni. De az még nagyon messze van :D

      Törlés
  4. Gratulálok a mínusz 10 kilóhoz! :) Olyan jó olvasni másoknál is ilyen jellegű bejegyzéseket, annyira örülök, hogy egyre több ember világosodik meg és kezdi el az egészséges életmódot! :) Ezek mindig annyira ösztönzőek, főleg ha valaki nem biztos a döntésében, de elolvas egy ilyen posztot és elkezdi! :)
    És teljes mértékben tudom, hogy min mész keresztül, mert én is ezt az utat jártam végig. :) Most jelenleg nekem már nem a fogyás a célom ( szerencsére ).
    Kitartást a célod eléréséhez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ^^
      Igen, én is fontosnak tartom hirdetni az egészséges életmódot, elvégre ha minél több helyen hívjuk fel az emberek figyelmét erre és írjuk le a tapasztalatainkat, annál több embe rpróbálkozik meg vele és változik meg az egész élete.
      A jókívánságokat köszönöm, remélem sikerrel járok :)

      Törlés
  5. Gratulálok és csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok, nagyon ügyes vagy :) Ezek után nagyon könnyen fog még lefelé kúszni a mérleg nyelve, aztán majd ahogy fentebb is írták, az utolsó pár kiló lesz megint vérverejtékes. De öröm volt olvasni a soraidat, érződik az elhatározás és az életöröm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Igen, ilyenkor olvadnak rólam a kilók, aztán majd a végén fogok küzdeni nagyon, de oda még hosszú út vezet :) Viszont kitartó vagyok és eltökélt, szóval semmi nem állíthat meg ^^

      Törlés
  7. Az a mínusz tíz kiló nekem még soknak is hangzott 3 hónapra - egyébként sem csodadiétán vagy, amitől iszonyú sok kiló lemegy rólad, mert elfogy az összes izmod + éhezel. Életmódváltás, ennyi:D Szóval így tovább!
    Amúgy az "egészséges ételek drágábbak" dolgot annyira még nem hallottam sokszor, egyébként is evidens, hogy ez hazugság, nem? A zöldség messze olcsóbb kb. bármi másnál, a legdrágább kaják meg a csomagolt édességek, a vörös húsok, a drága sajtok... Jó, az utóbbi, ha nem nagyon zsíros, nálam még az egészséges étel kategória. (Ja, és Lindt 80% csoki hát sajna arról sosem fogok leszokni.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Szerintem teljesen jó időtartam, sőt, van aki hamarabb is fogy ennyit, de én próbálom úgy csinálni, hogy ne gyötörjem meg a szervezetemet. Elvégre minden, ami drasztikus, arra a szervezet annál hevesebben reagál ellentétes módon.
      Én sűrűn hallom az egészséges ételek szidását, pedig összességében még olcsóbban is jövünk ki így, mint a régi életmódunkkal. Szerintem ezt főleg azok mondják, akik nem mélyednek el a témában és nem nézik a mennyiségeket.

      Törlés
  8. Jó olvasni ezeket a pozitív sorokat. (-: És, hogy ilyen szépen kitartasz, bár ahogyan írod, számodra ez nem nehéz. Nekem azt hiszem nehezebb volna, szeretem az egészségtelen ételeket azt hiszem. Bár én inkább magyarosnak hívnám őket, hiszen számomra milyen finom is egy jó pörkölt tésztával. ((-: Hamburgert és pizzát sosem szerettem, de az édességeket igen, bár Kamihoz hasonlóan elég 2-3 kocka csoki is egyszerre.
    Ezek az ételek szerintem sem drágábbak, talán a tönkölybúzaliszt, de ami igazán drága az a gluténmentes étkezés.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az elején nagyon nehéz volt, de azon már szerencsére túllendültem és ez az új, megszokott életvitelem, így pedig már nem nehéz. Nekem főleg a hambi a gyengém, azt imádom, de azt is el lehet készíteni reformos verzióban. De néha azért egy klasszikus is belefér :P A magyaros ételekkel úgy vagyok, hogy jöhetnek, de lehetőleg ne legyenek nehezek, zsírosak, mert kényes a gyomrom és nem mindent tudok megemészteni.

      Törlés
    2. Én is azt hiszem az eleje nehéz. Volt egy idő, amikor olyan helyzetben voltam, hogy egyszerűen nem volt felesleges pénzem, ezért nem nassoltam. Az elején majd' belepusztultam, annyira hiányzott. Aztán megszoktam, és bizony, kilókat is adtam le. (-: Szerencsére olyan mértékben nem is eszem ma sem ezeket, mint régen, de nem is akarom.
      Mindenesetre a Te példád követendő, mert ésszerű és egészséges a diétád, nem egészségkárosító.

      Törlés
    3. Igen, arra nagyon odafigyelek, hogy ne gyötörjem meg a szervezetemet és egészséges ütemben fogyjak. Semmi értelme a sanyargatásnak, én hosszú távú eredményt szeretnék. A nassolás nálam megmaradt sajna, de már egészséges nasikat választok :)

      Törlés
  9. Gratulálok Szilvi! :) Le a kalappal a kitartásod előtt. :)

    A 10 kiló teljesen jó ennyi idő alatt. Az 1-2 hét alatt 10 kiló az nagyon durva és egészségtelen is. A bőrödnek különösen.

    Szóval legyél türelmes. Sajnos igaz, hogy minél többet fogysz, annál lassabban megy. Szóval ne keseredj el, ha ezután picit lassabban megy majd, gondolj arra, hogy azért van így mert már nincs olyan sok amiből fogyni lehetne. ;) Sokan ilyenkor adják fel, de tudom, hogy te nem fogod. :P

    Épp tegnap olvastam egy nagyon vicceset. Jennifer Lawrence a gluténmentes diétát az új menő étkezési zavarnak nevezte. :D
    Nekem nincs vele semmi bajom, amíg valakinek nem a megszállottsága. Én is szoktam glutén és laktózmentes termékeket venni, de inkább hiszek abban, hogy rendszeres és kiegyensúlyozott étkezés és sport kell a tartós és szép (és itt most arra gondolok, amikor valakiről nem kell leműteni két méter bőrt) fogyáshoz.

    Én szívesen olvasnék a napi menüdről és az edzésprogramodról is. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos van, aki nem divatból "paleodiétázik", csak azért, hogy éljen egyáltalán. Konkrétan az öcsém az, aki cöliákiában szenved, azaz nem ehet glutént, tejcukrot és tejzsírt tartalmazó ételeket. Ő szokta emlegetni, hogy felkapott lett az ilyen diéta, és sajnos akinek muszáj tartania azokat is úgy "lenézik". :/

      Törlés
    2. Köszönöm szépen ^^ Tőled különösen jól esik az elismerés, mert te nagyon egészségesen éled az életed és ilyen téren (is) példaértékűnek tartalak :)
      A megakadások miatt nem aggódom, jelenleg olyan nagy a súlyfeleslegem, hogy jó darabig még olvadni fognak rólam, aztán majd persze egyre nehezebb lesz, de én ki fogok tartani :) Nehezebb edzéseket csinálok, még tovább csökkentem az adagjaimat, ahogy szűkül majd a gyomrom, szóval jó lesz ez :)
      Én nem sokat tudok a gluténmentes étkezésről, csak a laktózmenteset ismerem, de az nem egy ördöngösség.
      A napi menükről és az edzésekről pedig akkor hamarosan fogok írni, mert már más is említette, hogy örülne neki :) Igaz, nem túl izgalmas a dolog, de szívesen megosztom veletek ^^

      Törlés
    3. Myrkky, nagyon sajnálom az öcsédet, de remélem azért együtt tud élni ezzel és nem akadályozza olyan nagyon a betegsége. Én csak a laktózról mondtam le, de nem is bánom, mert a laktózmentes termékek sokkal finomabbak, mint a simák. Egyébként én a paleo étrendet tartom kicsit furának, de hát mindenkinek más váliik be.

      Törlés
  10. Gratulálok a szép eredményhez! Csak így tovább. :) Szerintem teljesen rendben van és egészséges a 3 hónap alatt 10 kiló. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, igyekszem :) Szerintem is jó ez a tempó, nem érzem rosszul magam, nem sanyargatom a testem, minden tökéletes :)

      Törlés
  11. Gratulálok az eredményhez, csak így tovább! ;)
    Nagyon jó ilyen sikersztorikat olvasni, tényleg megjön az ember kedve a változáshoz! Nekem is változtatnom kellene, de még várok a kattanásra, ami meg tud indítani! :) Ha nem gond, megosztanám az én sztorimat. :)
    Világ életemben küzdöttem a súlyommal, kipróbáltam több diétát is több-kevesebb sikerrel. 6 éve, pont mielőtt megismerkedtem a párommal, ismét szerettem volna fogyni, és azokat az elveket követtem, amiket most Te. Szóval értem, mit írsz, ezeket átéltem én is, és tényleg nagyon jó érzés volt. Kb 5 hónap alatt adtam le 14 kg-ot, ami nem az összes súlyfeleslegem volt, de azért igencsak látványos. Aztán jött a szerelem, és vele a diéta felhagyása és a visszahízás. :( Tavaly év elején eldöntöttem, elég volt, és újrakezdtem a diétát, és mellette heti 2 alkalommal edzőterembe jártam. Az edzésben élveztem a sikereket, de a diétát nem jól csinálhattam, mert sajnos majdnem egy év alatt is csak 5 kg ment le. Így elszállt a motiváció, nem volt sikerélményem, előjött egy egészségügyi probléma, és felhagytam az edzéssel. Azóta tartom a súlyom, de nagyon szeretnék fogyni.
    Szóval kitartást kívánok, nem szabad feladni az elveid, ha elérted az álomsúlyod, akkor sem. Várom a további beszámolód, remélem a következő poszt alá már én is azt írhatom, elindultam a jó úton! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Nagyon örülök, hogy megosztottad a történetedet. Hasonló történt velem is, mikor megismerkedtem a férjemmel - előtte szépen lefogytam, aztán ahogy ő jött, vándoroltak vissza rám a kilók, sőt, több lettem, mint voltam. Nagyon elkeserített ez az állapot, ezért is döntöttem úgy, hogy itt és most elég volt, ha kell mindent megmozgatok, de ezen változtatni fogok. Igazából elhatározás és akaraterő kérdése az egész. Nekem addig volt problémás a dolog, amíg meg nem szoktam az új rendszert, de ma már a régi lenne nehéz számomra, nem is tudnék már úgy élni.
      És azt is hozzá kell tenni, hogy én nagy súlyból adok le, tehát nekem még jó pár hónapig látványos lesz a fogyás, utána meg piszok nehéz. De azért örülök, hogy haladok, továbbra is kitartok és nem adom fel :) Szívből kívánom, hogy hamarosan te is elindulj ezen az úton és újra átéld azt az örömöt, amit régebben is megéltél a fogyásod kapcsán :)

      Törlés
  12. Szerintem a tíz kiló és az életmódváltás soha nem volt apró eredmény :D Tudom, hogy furcsa, de nekem a változás ősszel-télen könnyebben megy valamiért, most is tolom a kondit :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na jó, hát igazából úgy értem, hogy van, aki ennél sokkal többet fogy ennyi idő alatt, de én egészségesen szeretném csinálni :) De köszönöm a sorok mögötti bókot ^^ Hm, tényleg fura, hogy télen tudsz jobban változni, nekem a nyár a könnyebb, mert a meleg miatt alig eszem. Télen sajna könnyebben csúsznak le a finom falatok :P

      Törlés