2014. augusztus 19., kedd

Fodrásznál jártam

A tegnapi napunk elég mozgalmasra sikeredett, mivel az évfordulónk ünneplése mellett még fodrászhoz is volt időpontom. Nagyon esedékes volt már, mivel rég nem lett vágva a hajamból. Szépen meg is nőtt, megint a fenekemig ért.



Így nézett ki tegnap indulás előtt a hajam. Azért ilyen ronda hullámos, mert itthon e szoktam kontyozni, hogy ne lógjon bele mindenhova és sajnos elég csúnyán néz ki utána, de úgy voltam vele, hogy a fodrász majd úgy is csodát tesz velem.

Lelkileg fel voltam készülve a legrosszabbra. Elhatároztam, hogy annyit fogok vágatni a hajamból, amennyit kell ahhoz, hogy szép és egészséges legyen, hiszen annak nincs semmi értelme, ha megnövesztem jó hosszúra, de ápolatlan, egészségtelen és összességében nem nyújt szép látványt. Ez egyébként tőlem nagyon nagy lépés, mivel megrögzött hosszú haj imádó vagyok és minden egyes centi elvesztéséért keserű krokodilkönnyeket hullatok (na jó, csak képletesen :P). Igaz, előtte azért megvizsgáltam a hajam és annyira nem tűnt vészesnek a dolog, de gondoltam a fodrász úgy is eldönti mekkora a kár. 
Hát, a végeredményen én döbbentem meg a legjobban.



Jóformán alig vágott belőle! Ugyanazt a fazont kértem, mint eddig, picit lépcsőzeteset. Én teljesen ledöbbentem, mert azt hittem, hogy megint minimum vállig vissza lesz vágva, de nem. A fodrászom ugyanis nagyon megdicsért, hogy milyen szép, ápolt a hajam, pláne hogy feketére festetem, amiről tudjuk, hogy a szőke után a leginkább roncsolja a hajat. Azt mondta, hogy csak a végét nyeste le, de azt is inkább azért, hogy szintbe hozza a hajamat, mert nem igazán volt töredezve. Meg is kérdezte hogyan ápolom, illetve felhívta a figyelmemet arra is, hogy a gondos odafigyelés eredményeképpen lett egy csomó új hajszálam, amikre mindig azt hittem, hogy letörtek, de nem, azok még újak, azért rövidebbek. Nagyon örülök, hogy ez lett a végeredmény, és hogy még mindig szép, hosszú a hajam :)

Igaz, régebben írtam már arról milyen termékeket használok a hajamra, de kíváncsi vagyok, hogy érdekelne-e titeket egy bejegyzés a hajápolási rutinomról? Én szívesen leírom a tapasztalataimat és tippeimet, hátha másoknak is segítek vele.

20 megjegyzés:

  1. Én rossz kislány vagyok, már legalább három vagy négy éve nem voltam fodrásznál, ha nagyon muszáj, levágom magamnak, nem szeretem a fodrászokat :D Majd egyszer, ha megnő végre jó hosszúra, elmegyek valami megbízható, jó helyre és levágatom a végét, de addig jó ez így nekem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és legyen hajápolós bejegyzés, azok a kedvenceim! :D

      Törlés
    2. Teljesen megértelek, én is legalább 2 éve nem voltam utoljára, akkor is rendbe rakásért mentem, meg hogy az egyenes végből lépcsőzetest csináltassak. Szerencsére megbízható, ügyes fodrászhoz járok, az egész családunk hozzá megy, szóval őt szeretjük :) A te hajad mondjuk szerintem gyönyörű, szóval lehet nem is nagyon muszáj még menned :)

      Törlés
    3. Ja lemaradt:rendben, akkor csinálok egy ilyen bejegyzést, nekem egész jól bevált ^^ Remélem te is találsz majd bennük olyasmit, ami hasznos lesz számodra.

      Törlés
  2. Én is nagyon szeretek hajápolós bejegyzéseket olvasgatni, úgyhogy jöheeeet!!!!! :)
    Amúgy most már február óta én sem vágattam belőle, nem nagyon merek, mert a fodrászom mindig többet vág, mint kellene, és ezen állandóan bosszankodom. Amúgy nagyon jó szakember, csak a vágást mindig eltúlozza. :/ Észrevettem, hogy már kicsit törik a vége, de nem merek elmenni hozzá, mert akkor ugyanannyit levág, mint amennyi azóta megnőtt, és sajnos nagyon lassan nő a hajam. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben, örömmel megírom ^^
      Sokaknál gond az, hogy a fodrász többet vág, mint kellene. Nekem nagy szerencsém van a fodrászommal, mert amikor kértem tőle régen, hogy keveset vágjon, mindig tartotta magát ehhez, vagy megkérdezte, mielőtt ténylegesen levágta volna a hajam, hogy jó-e úgy. Szóval az ilyet sajna ki kell fogni, de a növesztésen lehet gyorsítani - remélem erre is tudok majd pár tippel szolgálni.

      Törlés
  3. gyönyörű a hajad :)) kíváncsi lennék az ápolásra, ami ezt eredményezte! nekem nemrég lett szőkítve a világos vörös miatt, és azóta nagyon próbálom ápolni, mindent rákenek, és szeretném növeszteni is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm :) Hamarosan meg is írom a bejegyzést az ápolásáról, igazán nem egy nagy dolog, inkább sok apróság együttese, amire régóta odafigyelek. Az én hajam is igénybe van véve a festés miatt, szóval nagyon oda kell rá figyelni.

      Törlés
  4. Én is szeretném a hajápolós bejegyzést! :) És valóban meseszép a hajad! *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen megírom :) A bókot pedig nagyon köszönöm, jól esik olvasni ^^

      Törlés
  5. Csodaszép hajad van! :) Engem érdekelne a titok. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán köszönöm :) Hamarosan megszületik belőle a bejegyzés, remélem hasznosnak fogod találni.

      Törlés
  6. Én nagyon örülnék keni, ha leírnád a hajápolási rutinodat.:)
    Eszméletlen, hogy nekem mellkasnál nem tud tovább nőni a hajam, pedig már 3 éve nem festem; ezzel ellentétben te fested, méghozzá feketére, mégis popsiig érő álomhajad van.
    Mi a titkod?:D

    A kisebb hajszálakra azt hittem, hogy biztos megártott neki a nap, és letört, el sem tudtam képzelni, hogy mivel ártottam neki, de szerencsére folyamatosan olvaslak, és így már tudom, hogy bébihajszálak növögetnek a buksimon. :D
    (szerintem kezd használni a ricinusolaj:P)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel már elég sokan rámondták az áment, biztosan számíthattok a napokban egy hajápolási rutin bejegyzésre :) Nagyon aranyos vagy egyébként, de álomhajnak azért nem nevezhető a "sörényem", mivel azért nem a legjobb típus (vékonyszálú és kevés), de próbálom a legtöbbet kihozni belőle. A babahajszálakon én is meglepődtem, hozzád hasonlóan azt hittem, hogy törött hajszálakról van szó, és úgy megörültem, mikor a fodrász elmondta, hogy az a gondo ápolás eredményeképpen kinőtt temérdek új hajacska ^^ Ezek szerint akkor a tiéd is jól karban van tartva! Azért remélem fogsz még találni hasznos dolgokat a hajápolós bejegyzésben. A ricinusolajat én még nem próbáltam ki, vártam vele a fodrászig, mivel attól féltem, hogy megint vállig érőből kell derékig érőt csinálnom. Nem így történt, de attól még be fogom vetni, meglátjuk mennyit javít a helyzeten :) Ma lesz az első bevetése, kéthetente egyszer tervezem használni.

      Törlés
  7. Nagyon jó lett a frizud :) Az én hajam is hasonló hosszra, mint a te vágatás előttid. Annyira kéne már mennem nekem is fodrászhoz, nem kéne sokat vágni belőle, de olyan nehéz rávennem magam :D Suli előtt még meg kéne ejtenem, különben már mindig csak el fog maradni :D Engem is érdekelne a hajápolási rutinod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) A vágatás nekem is sokára jött, mert nem szeretek megválni a hajamtól, de muszáj volt, és végül is nem jártam rosszul. Érdemes túlesni rajta hamar, mert most még van időd és később lehet, hogy tényleg elfelejtődik. A hajápolási rutin pedig hamarosan érkezik :)

      Törlés
  8. Csodálatos a hajad! ♥

    VálaszTörlés