Vörösboros sertéspörkölt nokedlival és vegyes savanyúsággal. Viktor nagyjából egész életében képes lenne pörköltön elélni. Akárhányszor megkérdezem tőle, mit főzzek, három variáció van. 1. Finomat. 2. Pálinkát. 3. Pörköltet. Az elsővel nem megyek semmire, a másodikhoz nem értek, így aztán a harmadik marad. Receptet nem gondoltam mellékelni hozzá, mert pörköltet mindenki tud főzni, annyi az érdekesség, hogy én nem csak a marhát, de a sertést is vörösborral készítem, illetve teszek bele piros aranyat is. Csodás íze és remek színe lesz tőle.
Pofonegyszerű túrós pogácsa. Most nem volt kedvem hajtogatott pogit sütni, ezért csak egy gyors összegyúrósat kerestem. Az eredmény nagyon finom, habár nekem félúton van a pogácsa és a sós keksz között, nem teljesen az a szokványos pogi. Ennek ellenére pillanatok alatt betermeltük.
Szokásomhoz híven a maradék tésztából szívecskét gyúrtam, Viktor pedig ismét lemondó mosollyal konstatálta, hogy reménytelenül picúúúúr vagyok :P (ez egy amolyan "szeretlek"-et jelent az ő nyelvén :P)
Pogi recept innen
És mert eperszezon van, epres pitét kellett sütnöm. Muszáj volt. Édesanyám kb. szentségtörésként fogta fel, hogy a gyönyörű epret képes voltam süteménybe belesütni ahelyett, hogy natúron megeszem, de ha nekem epres pite kell, akkor az kell és kész :P
Most kicsit kevesebb töltelékkel csináltam, Viktornak így jobban ízlett (ő a tésztás édességeket részesíti előnyben), nekem picit száraz volt, de egy bögre tejjel ez is meg lett oldva. Minden esetre legközelebb ismét egy kiló epertöltelékkel fogom készíteni, most csak felet használtam. És szeretném megjegyezni, hogy ez a létező legfinomabb pitetészta, amit valaha ettem, számomra ez a tökéletes. Omlós, édes, isteni ^^
Recept innen
Ezeken kívül csináltam még spárgakrémlevest is, de arról nem hoztam képet, mert nem egy izgalmas finomság, viszont annál istenibb. Viktor közölte rá, hogy fujj, ezért én ehettem meg az egészet - nem voltam szomorú :P
Hmmhmm :D A pite nagyon jól néz ki meg a krémleves is jól hangzik :D Persze a pöri meg a pogácsa sem néz ki rosszul, csak értük nem rajongok :D
VálaszTörlésA pitét mindenképpen ajánlom elkészítésre, nem lehet vele mellé lőni. A krémleves is finom volt, csak kár, hogy olyan rövid ideig kapható normális spárga :( Nahát, azt hiszem te vagy az első ember, aki azt mondja, hogy nem kedveli a pörköltet és a pogácsát :D Eddig azt hittem csak én vagyok furi, hogy tipikus magyar kajáért nem vagyok oda, nekem ugyanis a rántott hús a kevésbé kedvelt ételem. Vagyis hát megeszem frissen, de nem tudnám sűrűn fogyasztani.
TörlésSosem ettem még spárgát. :/
VálaszTörlésMind-mind nagyon gusztának néz ki... éhes lettem. :)
Érdemes kipróbálni, nagyon finom, karakteres íze van. 2-3 darab baconbe tekerve, sajtmártással leöntve valami fenséges :)
TörlésKöszi az elismerést ^^
Most mindent megkívántam! :D A pörit én is borral szeretem, szerintem sokkal finomabb tőle. Én tegnap sütöttem epres morzsasütit, de most nagyon megenném a tiédet :)
VálaszTörlés:D Mi is minden pörköltet borral készítünk, egészen más az íze és sokkal lágyabb lesz tőle a hús is. Ez az epres morzsasüti is jól hangzik ^^
TörlésMi is spárgáztunk! De én tonhalas tésztával kevertem és sajttal meg kukoricával meg tejföllel bolondítottam. Nagyon sok variánsa van, de ha krémleves akkor nálunk a gomba a tuti :)
VálaszTörlésHát nálunk a tonhal annyira nem működne - nincs bajom vele, de ha nem muszáj, nem eszem meg :D Viszont amúgy guszta ez a tésztás verzió is. A gombakrémleves is finom, én még a póréhagymakrémlevest imádom nagyon :)
TörlésA spárga nálunk sem hódít, de az epres pite receptjét eltároltam! :) Nagyon guszti! :)
VálaszTörlésEj, pedig de finom :P Mondjuk jóformán nincs is olyan zöldség, amit ne ennék meg :) Az epres pitével meg nem lőhettek mellé, annyira finom, hogy csak na, szuper az a recept!
TörlésNokiiii:D Imádom, bár mióta a tacsink a Nokedli névre hallgat azóta kicsit kannibálnak érzem magam, hogy megeszem a névrokonait, de nagyon szeretem:)
VálaszTörlésAz epres süti is nagyon guszta, de oylan drága a friss eper. Így én az ilyet mindig fagyasztottból készítem. A friss eper rituális halála magában vagy egy pohár vaníliás tejjel^^
Ne is mondd, imádom én is a nokedlit, ha tehetném állandóan azt enném :P
TörlésHát nem olcsó mulatság a friss eper, ez tény. Először én is fagyasztottból csináltam pitét, de a frissnek jobb az íze. Nekem megéri egy picivel többet fizetni érte.
Nagyon örülök, hogy a blogodra találtam, annyi Lélek jön át belőle,hogy az felderítő az én szívemet is.
VálaszTörlésÉn pedig örülök, hogy írtál nekem, most feldobtad a napomat ezzel a kedves kommenttel, nagyon jól esett :) Köszönöm, és örülök, ha így érzed, igyekszem is szívemet-lelkemet beletenni ebbe a kis mesevilágba :)
Törlés