2014. május 25., vasárnap

Lakkfüggő vagy-e?

Sokaknál láttam ezt a TAG-et, és habár a felkapottsága előtt már lementettem magamnak kitöltésre, csak most jutottam el idáig.



1. Figyeled-e mások körömlakkjait, hogy mi van rajtuk?

De még mennyire! Bent az egyik kolléganőm mancsát mindig meglesem, mert ő is hozzám hasonlóan gyakran lakkozgat, aztán egymás manikűrjeit nézegetjük, de más ismerőseimmel is így van a helyzet, sőt, idegenek lakkozásait is meglesem. Persze csak lopva, nehogy észrevegyenek :P (1. pont)


2, Átnézed-e a készletedet időközönként?


Mostanában igen. Mivel szépen gyarapszik a körömlakkos kosaram tartalma, időről időre áttekintem őket. Ez most már azért is szükséges, mert hetente kétszer váltok lakkot és olyankor át kell bogarásznom az egész készletemet ahhoz, hogy kitaláljam ezúttal milyen színt/színeket szeretnék viselni. (1 pont)


3. Képes vagy egy swatch alapján azonnal elrohanni egy lakkért?

Hát ha azonnal nem is, de felveszem a kívánságlistámra és amint lesz rá lehetőségem és keretem beszerzem magamnak. Tudatos vásárló vagyok, nem veszek meg mindenféle tetszetős lakkot, csak azokat, amik igazán szíven ütnek. (fél pont)


4. Fújod kívülről a kollekciód?

Na azt nem :D Ki van csukva, hogy az összes lakkomat fel tudjam sorolni, pedig nincs is olyan sok, de azért a különlegesebb, szívemhez nagyon közel álló darabokat bármikor elregélem bárkinek. (0 pont)



5. Mindig képben vagy a legújabb hazai / külföldi trendkiadásokkal?


Ezzel nem szoktam foglalkozni. Általában a többi blogger által értesülök ezekről, de akkor is csak azokkal a lakkokkal foglalkozom, amik illenek hozzám. Csak azért nem viselnék egy színt, mert divatos. Ugyanez a helyzet a ruhákkal is. (0 pont)


6. Mindig képben vagy a legújabb trendekkel, technikákkal (ombre, saran wrap, stb)?

Ismerem ezeket a technikákat és nagyjából a trendeket is figyelemmel kísérem, mivel sokat lógok pinteresten, de még nem nagyon kísérleteztem velük. Egyelőre annak is örülök, ha egy színnel kilakkozom a körmeim, nemhogy még különféle nyomdamintákat, ombre átmenetet, meg folpakkos megoldást próbálgassak. (1 pont)



7. Van egy márkásabb álomlakkod (opi, china glaze, zoya, mac, essie stb)?

Van, habár ezekből is csak 1-1 darabom van. Szeretnék majd több márkásabb lakkot, mert tényleg érezhető a minőségi különbség, de ezt nálam okosan ki kell kalkulálni, nem úgy van az, hogy fogom magam, megyek és vásárolok. De egyébként márkásabb lakkok közül eddig OPI-m, China Galze-em, A-England-em és Picture Polish lakkom van. Zoya-t is nagyon szeretnék még, meg ezen márkák közül még más árnyalatokat. (1 pont)


8. Tisztában vagy a következ fogalmakkal: franken, dupe, finis, holo?

Régen erre azt mondtam volna, hogy egészségedre, de ma már én is nyakig benne vagyok a körömlakkok világában, úgyhogy tudom mit jelentenek :) (1 pont)


9. Szemed van arra h egy kép alapján meglásd a dupe-okat?

Igen, általában keresgélni szoktam a hasonmásokat, de azért vannak olyan lakkok, amikből érdemes megvenni a drágábbat, mert bizonyos márkák minőségét és színvilágát lehetetlen utánozni. (1 pont)


10. Akármikor jársz egy drogériában tuti odamész a körömlakkos állványhokhoz,még ha csak
egy ásványvízért ugrottál is be,és az akciós pultot is megnézed?

Ez is nagyon igaz. Sokszor arra is képes vagyok, hogy totál csórón benézek a drogériákba, pedig tudván tudom, hogy nincs nálam pénz, mégis meg kell néznem a kínálatot (nem csak körömlakkok, de sminkek terén is), és ebből az akciós kosarak sem maradhatnak ki. Kincsekre lehet ott lelni jóval olcsóbb áron. (1 pont)


11. Ha a drogéria alkalmazzotja nem tudja a helyére tenni az adott körömlakkot, te csukott
szemmel is tudnád hová tartozik és segítesz neki?

Hát ilyesmi még nem fordult elő velem, de olyan igen, hogy egy lakkot rossz színhez tettek vissza én pedig nem bírtam elviselni és gyorsan a helyére tettem. (1 pont)


12. Nem mondod el a családodnak, ha vettél egy új lakkot?

Hát, volt már rá precedens, de általában igyekszem nem a kedves férjem háta mögött sunnyogni, nem jó érzés :P Szóval ha nagyon szeretnék egy lakkot, akkor előtte vele is megbeszélem, mert nem szeretném azt megkapni, hogy "na már megint vettél egy újabb lakkot". Ettől függetlenül sajnos volt már rá példa, hogy elcsábultam és nem mertem neki bevallani :P (1 pont)


13. Voltál már körömlakkstopon?

Most azon vagyok :D Megfogadtam, hogy ha megjön a fizetésem egy árva darab lakkot sem veszek. Most sminkcuccokra fáj a fogam, valamit valamiért :P (1 pont)


14. Ha újat lakkoztál másnap megmutatod a barátnődnek / o.társadnak h ők is
gyönyörködjenek benne?

Nem szoktam mutogatni, inkább mások veszik észre rajtam. A kollégáim rendszeresen kiszúrják és nézegetik a körmeimet, de ha olyan baráti társaságban vagyok, akik ezt tudják értékelni, természetesen megmutogatom a manikűrömet :) (1 pont)


15. Minden nap szóba kerül nálad a körömlakk szó,legalább egyszer?

Valamilyen formában igen :P (1 pont)


16. A készleted 2-3-4-5-10x nagyobb, mint egy átlagos lányé (egy átlagos lány maximum 5-6
lakkot birtokol, ezzel szemben te már az 50., vagy a 100. darabodat veszed)

Hát az 50-et nem érem el, ugyanis 48 lakkom van összesen, de számomra nem is a mennyiség a fontos, sokkal inkább az, hogy olyan lakkokat vegyek meg, amik igazán tetszenek és amiket tényleg használnék is, nem csak egyszer-kétszer. Nem célom a felhalmozás, inkább a kihasználhatóságra törekszem. (fél pont)


Nos, nekem összesen 13 pontom lett, amit szerintem úgy lehet értelmezni, hogy kezdek elég erősen lakk mániás lenni :P Na jó, én azért még nem nevezném mániának, de függőségnek sem, szimplán élvezem, hogy a szépítkezés ezen formáját is beépítettem az életembe és élvezem a benne fellelhető új kihívásokat :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése