2014. február 22., szombat

Egy nagyon érdekes személyiségteszt

 Ez egy olyan teszt, ami sokaknak segített már önmaguk megismerésében!
Nézd meg a színeket és válaszd ki, melyik tetszik leginkább. Ne gondolkozz sokáig, csak válassz, és megtudhatod, mit mond el rólad döntésed. Oszd meg hozzászólás formájában, hogy mit választottál. Add tovább, hogy mások is megismerhessék magukat!







A/ A nyílt szívű kombináció
A nagy középkori katedrálisok építőmesterei szívesen ábrázolták magukat szögmérővel a hónuk alatt. Ez az egyenesség és sarkosság illik önhöz is. Érdeklődési területe a mikrokozmosztól a makrokozmoszig terjed, miközben mindenhez alapvetően kritikusan viszonyul. Érzelmeit jól kézben tartja. Nem önmagát valósítja meg, hanem inkább átveszi azt a szerepet, amely megfelel az ön funkciójának vagy feladatának. Erős oldala a logika és a tiszta ész, amely adott esetben az új alapjául is szolgálhat. Ha értelmesen hierarchizált ügyekről van szó, szívesen rendeli alá magát másoknak.

B/ A magányos kombináció
Ön nem illik semmilyen skatulyába sem, elutasítja a régi, megszokott dolgokat, ugyanakkor mégsem áll azonnal az újítók oldalára. Csalódásoktól függetlenül rendületlenül masírozik tovább, kifelé mindig keménynek mutatja magát. Belül azonban önben is ott rejlik a lágyság. Magabiztosan támaszkodik saját tetterejére, amely azonban nem mindig elegendő a magányos harcos nagyívű elképzeléseinek megvalósításához.

C/ Az intellektuális kombináció
Intellektuális beállítottságú, aki a szabadságot keresi. Szigorúan ragaszkodik célkitűzéseihez Világképét nem idegen ideálok formálják, véleményét sokkal inkább saját tapasztalataira támaszkodva alakítja ki. Ügyességével, talpraesettségével jól megtalálja a helyét a mindennapi életben. Improvizációs készségének, kreativitásának köszönhetően képes újat teremteni és példaképül szolgálni ahelyett, hogy már kitaposott ösvényen járna.

D/ A céltudatos kombináció
Szívesebben száll ki egy elegáns Bentleyből, mint egy bivalyerős motorral felszerelt autóból. Munkahelyi és társadalmi céljait szilárdsággal és megbízhatósággal éri el. Élvezi az élet szépségeit, értékeli az érzékszervek kínálta örömöket. Harmóniára való törekvése arra készteti, hogy magasra tegye a mércét, ezért követelményeinek meghatározásakor hajlamos túllőni a célon. Semmit nem bíz a véletlenre. Tapasztalatainak köszönhetően óvatosan, bizalmatlanul viszonyul az újhoz. Valami ismeretlen iránt kizárólag a dolog gondos tanulmányozását követően fog lelkesedni.

E/ A dinamikus kombináció
Ha munka adódik, önre mindig lehet számítani, azonnal nekilát. A legjobban annak örülne, ha az egész világ az ön által meghatározott szabályok szerint működne A földi örömökről egészségesen vélekedik. Rendkívüli tanulási vágy buzog önben. A többi emberhez nyitottan és érdeklődéssel viszonyul, ugyanakkor sikerül megőriznie a privát szféráját és megszabni a korlátokat. Önzetlen hozzáállása örömet szerez önnek és meghozza azt az elismerést is, amire erőfeszítései jutalmául vágyik. Komolyan veszi a feladatait, attól sem riad vissza, hogy jó kézügyességet igénylő munkákat is elvégezzen.

F/ A felelősségteljes kombináció Tudja, hol a helye, és ennek megfelelően viselkedik, megbízhatóan és elkötelezetten. Kiválóan alkalmas felelősségteljes pozíciók betöltésére vagy olyan vállalat vezetésére, amelynek piaci pozíciói biztosak. Ez utóbbi szempont nagyon fontos, mivel az ön számára az élet nélkülözhetetlen alapfeltétele saját és hozzátartozói egzisztenciális biztonsága. Nyugodt és érett hozzáállása az üzleti és a magánéletben egyaránt komolyan veendő partnerré teszi.

G/ A praktikus kombináció
Gyakorlatias ember, aki érdeklődik a világ dolgai iránt, miközben nem veszíti szem elől a saját céljait. Ahol szükségesnek tartja, mindig érvényesíti az igényeit. Az érzékszervi örömökkel való kapcsolata zavartalan. Megfelelő mennyiségű kitartással és érdekérvényesítő képességgel rendelkezik ahhoz, hogy elérje a céljait. Mint élet igenlő típus, folyamatosan a különlegességeket keresi, miközben igyekszik magát jól érezni és élvezni az életet. Tud és hajlandó konstruktívan együttműködni, arra azonban vigyáznia kell, hogy pusztán az életörömtől vezéreltetve nehogy túlzottan felszabadulttá váljon és túllőjön a célon.

H/ Az álomszerű kombináció
Részese a világnak és ezt érzi is. Ha új dolgokkal közelítik meg, nyitottan reagál, főleg ha úgy látja, ez jól felismerhető haszonnal kecsegtet. Egy jó csapat tagjaként eredményesen együttműködik a közösség javát szolgáló feladatokban. Realista, de néha szívesen álmodozik arról, hogy a felhők felett a végtelen szabadság birodalma rejtőzhet Ugyanakkor mindig két lábbal áll a földön. Különösen fontos az ön számára a segítőkészség és a „mindenki egyért, egy mindenkiért” gondolata, ezért a saját igényeit általában háttérbe szorítja. Kibontakozásához ép szociális környezetre és ennek megfelelő lakás- és életkörülményekre van szüksége. Az otthonának ennek megfelelően kellemesnek és harmonikusnak kell lennie.

I/ A magabiztos kombináció
Ön magabiztos ember, aki tisztában van az életben betöltött szerepével. Nem lelkesedik olyan dolgokért, amelyeknek nem látja a hasznát. A legjobban önmagában bízik, és ennek az alaptételnek a szellemében kiemelkedő teljesítményt nyújt. A saját erejére és tapasztalataira támaszkodik, ereje a hagyományokból származik. Élvezi az élet kínálta örömöket és szívesen csatlakozik embertársaihoz, ám céltudatos és határozott, ha elképzeléseinek valóra váltásáról van szó. A zavartalan saját területre az üzleti életben és a magánszférában egyaránt nagy szüksége van.

J/ Az idealista kombináció
Az élet ugyan szép, de sok erőfeszítést követel. Ennek főként az az oka, hogy a dolgokhoz ön nagyon lelkiismeretesen viszonyul. Tiszteletét az erős realitásérzékkel társult magas célok és ideálok vívják ki. Mindenki álmodozik, ön azonban valóra is akarja váltani az álmait, ami nem könnyű feladat. Ön az a típus, aki semmit nem vesz félvállról. Megvan a maga sajátos nézőpontja, amivel megítéli a dolgokat. Akár öntől is származhatna az a Luther-idézet, hogy „még ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, ma akkor is elültetnék egy almafát”.

K/ A szociális kombináció
Részt vesz a világ történéseiben, de a sok globális probléma közepette hajlamos megfeledkezni a saját világáról. Szociálisan elkötelezett, és nagy hangsúlyt fektet a konfliktusok kölcsönösen előnyös megoldására. Gondosan megválogatott barátai értékelik érzékeny természetét és esztétikai érzékét. Érzéke van a háttér-információk felismerésére, és észreveszi azt is, ami első pillantásra nem tűnik fel. Az emberekkel óvatosan bánik, idegen eszméket csak vonakodva vesz át. Érzékenysége miatt hajlamos mindenért magát hibáztatni. A hétköznapi hajsza fárasztja.

L/ Az esztétikai érzékenységű kombináció
Az önhöz hasonló finom emberek manapság ritkaságszámba mennek, holott nagy szükség volna rájuk. Aki felismeri az ön értékét, azonnal a pártjára áll, sokszínűségét azonban csak az látja, aki időt szán erre. Értékeli a feltűnőt, az eredetit, és tudja, mit jelent élni. Hajlandó szokatlan feladatokban is részt venni, feltéve, hogy valaki magával hívja. Nem lehet azonban folyton arra hagyatkozni, hogy majd jönnek a többiek és bevonják önt. Ha egy kicsit nekidurálná magát, megnyerhetné a partnerét az ön által képviselt ideálok számára, hiszen nem hiányzik önből a vonzerő, a sárm és a tapintat. Jól átlát az embereken, ezt a képességét arra kellene használnia, hogy több kapcsolatot alakítson ki.




Viktor a "B"-t választotta, én pedig a "L"-t. Tökéletesen illik ránk a leírás :)
Nektek mi jött ki?

28 megjegyzés:

  1. B...és van benne valami - mondjuk én ezzel eddig is tisztában voltam...bár én az ilyen személyiségtesztekben nem bízok, amióta egy elég hosszú és komoly teszt kihozott olyan hülyeségeket, hogy az...x'D

    Egyébként tök érdekes, hogy néhány színből mennyi minden kiderül az emberről...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon szeretem az ilyen személyiség teszteket, mert többnyire bejön, amit mondanak. Most is pl. tökéletesen rám illik a "L" leírása.

      Törlés
  2. H- szerintem ma nem vagyok formában :D
    abszolút nem illik rám :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, van az úgy :P Én a magamét teljesen igaznak érzem :)

      Törlés
  3. Én is L lettem és igaz, pláne a második fele.:D Tetszik, hogy nem csak pozitív dolgokat ír, hanem hibát is megvillant.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon korrekt kis elemzésnek tűnik ez :)

      Törlés
  4. Nekem H és L. Kettő között nem tudok dönteni és mind a kettő megfelel rám. Ha nagyon kellene választanom se tudnám elengedni az egyiket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végül is eléggé hasonló a jellemzésük is, szerintem elképzelhető, hogy mind a kettő passzoljon hozzád :)

      Törlés
  5. F :)
    Mintha a jellemzés tudta volna, hogy bikaként ezt fogom választani :D Köszönöm a tesztet!
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg illik hozzád és a bikákhoz az a jellemzés :)

      Törlés
  6. A B-t választottam, de nem teljesen igaz rám az állítás:) De valóban nagyon érdekes volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem mindenkinél működik, úgy látszik :) Nálunk telitalálat volt.

      Törlés
  7. B-t választottam, és nem is nagyon lepődtem meg. Igaz rám a leírás. :)

    VálaszTörlés
  8. C/ Az intellektuális kombináció
    ha jól láttam eddig én vagyok az első C :D
    szerintem igaz rám, de ezt lehet, hogy egy külső szem jobban megtudná ítélni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt hiszem eddig nem volt más, aki C lett volna :) Mivel én sajnos nem ismerlek ezért csak te tudhatod, hogy illik-e rád a leírás. Az enyém rám maximálisan, nagyon tetszett ez a teszt :)

      Törlés
  9. Én nem tudtam egyet választani, B-H-J a három, amire ráböktem, és a H illik rám leginkább :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem totál egyértelmű volt a választás, de meglehet te ennyire összetett személyiség vagy :)

      Törlés
  10. D, félig-meddig egyet is értek vele. :)

    Lehet, hogy ismered már, de azért linkelem, remélem, nem baj: http://mbti.tarhely.biz/index.php?page=test48
    Ez egy elég alapos teszt, ha minden igaz, én ENFP vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nagyjából rád illik a leírás :)
      Ezt a másik tesztet is ismertem, de meg nem mondom neked melyik lettem, már elfelejtettem :D Majd újra kitöltöm, mert emlékszem ez is nagyon jól beletrafált a személyiségembe :)

      Törlés