2014. február 24., hétfő

29 kérdés

Nos, ez eredetileg egy TAG-féleség volt, de a címére már nem emlékszem, ezért inkább csak úgy töltöm ki, mint sima kérdéseket. Végül is a TAG-ek is azok :D


1. Írj néhány alapinformációt magadról.

Hát ezt a kérdést kapásból kihagyom, mert aki olvas, az már nagyon jól tudja milyen vagyok :P

2. 10 dolog amit kedvelsz, 10 amit nem.

Amiket kedvelek:
- romantika
- gyöngédség
- őszinteség
- tél
- reggeli álmoskás napfényt
- a pékségek illatát
- sötét eleganciát
- szép sminkeket
- a jóféle meséket
- teákat

Amiket nem kedvelek:
- nyár
- narancssárga szín
- kézzel enni (utálom, ha koszos lesz a kezem)
- ha valaki nem tud választékosan beszélni és minden kötőszava a b.meg
- whiskey
- tömeg
- ha kiszárad a bőröm
- ha hazudnak nekem
- a régi stílusú csokitortákat, amiben csak a vajat lehet érezni
- amikor pont nincs annyi apró nálam, hogy tudjak venni magamnak egy forró csokit :P

3. Írd le a napodat.

Hát őőő... nagyvonalakban elég kis laza napom volt. Kezdek kijönni a betegségemből, de a poklok poklát jártam meg az antibiotikummal. Valami irgalmatlanul erős, lórúgás gyógyszert kaptam, amit csak 3 napig szabad szedni, és közben olyan kegyetlen hasgörcseim voltak, hogy azt hittem meghalok... Szombaton és vasárnap tűrhető volt, mert Viktor karjai között ordítozhattam és sírhattam (tényleg nagyon fájt), de ma teljesen egyedül voltam. Féltem is, hogy a szomszéd mikor fog átkopogni, mert elég hangosan sikerült szenvednem. Szerencsére fél óra alatt lemegy a szenvedés, de utána egész nap ilyen émelygős, fájdogálós érzésem volt. Ezen kívül játszogattam, blogokat olvastam meg írtam is persze, olvastam Stephenie Meyer Burok című remekművét, ami eddig meglepően jó, filmeztem (Végtelen történet), megnéztem a 19. évadot a Topmodell leszek!-ből, meg ehhez hasonlók. Ja, és rákattantam Lady Gaga-tól az Applause-ra.





4. Hat dolog, ami nélkül nem tudsz élni.

- Viktor
- a családom
- a barátaim
- smink :D
- egy kedves állat-társ, vagy az ő emléke (Fricike és Málna)
- őőő... oxigén? :D


5. Öt hely, amit meg akarsz látogatni.

Ezekről már írtam korábban, de akkor most leírom őket újra: Új-Zéland, Japán, Írország, Norvégia, Orlando-Amerika a Harry Potter park miatt :P


6. Mi az, ami szomorúvá tesz?

Leginkább az emberi jellem hanyatlása. Az, hogy az embereknek nincs erkölcsük, sem méltóságuk, nem képesek értékelni az élet ajándékait, képtelenek igazi szeretet érezni és adni, és hogy mindent annyira felszínesen élnek meg.


7. Szoktál olvasni? Mik a kedvenc könyveid?

De még mennyire, hogy szoktam :) Kedvenc könyvem meg elég sok van, igazából néhány kivételt leszámítva minden könyvet imádtam, amit eddig olvastam. Na de hogy néhányat említsek: Harry Potter, Fairy Oak, Percy Jackson-sorozat, Milla és Sugar, Gyűrűk ura, Narnia krónikái, Vavyan Fable fantasy-jei.


8. Négy dolog, amit el szeretnél mondani különböző embereknek

Nos, mivel ezek a mondanivalók eléggé bensőséges, intim jellegűek, inkább maguknak az illetékeseknek mondanám el őket :) De ők már hallották is, szóval ezt a részét réges rég letudtam a feladatnak.


9. Mutasd be a legjobb barátod!

Nagyon sok ember van, akik igazán fontosak nekem, és nem tudnék csak egyet kiemelni közülük. Régiek és újak, távol és közel élők egyaránt akadnak köztük, és én mindannyiukat egyformán nagyon szeretem :)


10. Mi a kedvenc idézeted?

"Van még jó ebben a világban, Frodó úr, amiért érdemes küzdeni!" - Csavardi Samu


11. Mi az a 3 szó, amit minden nap említesz?

Szeretlek, vigyázz magadra, hiányzol - gondolom lehet tudni, kinek szánom őket :)


12. Kedvenc focicsapatod.

Kösz, nem élek vele.


13. Három vallomás, választásod szerint.

1. Van egy rossz szokásom - képtelen vagyok lemondani az instant kajákról. Nem túl egészségesek sajna, de mivel nem tudok reggelire és vacsorára is kenyeret enni, alternatív megoldásnak jó egy zacskós leves, vagy ramen, amit csak gyorsan felfőzök vagy leforrázok és pár perc múlva fogyaszthatom is.

2. Hajlamos vagyok az érzelmi zsarolásra és manipulációra. Nem vagyok rá büszke és legtöbbször öntudatlanul csinálom, főleg akkor, amikor egy hozzám közel álló személy olyasmit készül tenni, ami nagyon ellenemre van, vagy ha valamiben nem értünk egyet. Ettől függetlenül sajnos megtörténik, de igyekszem úrrá lenni rajta és legyőzni ezt a dolgot magamban.

3. Habár nyugodt és körültekintő embernek látszom, sokszor elveszítem a türelmemet, olyankor pedig elviselhetetlen vagyok. Kiabálok és hisztizek, gyakran megbántok másokat azzal, amit akkor mondok, pedig csak a pillanat heve tombol bennem és a szavaim felét sem gondolom komolyan. Ettől függetlenül amit kimondtam a másik félben egy életre megmarad, úgyhogy ezt is igyekszem kontrollálni.


14. Terveim a jövőre nézve.

Ezt is leírtam már párszor, de címszavakban: család, saját ház, kutyus, továbbtanulás és sok-sok utazás


15. Álompasid / csajod.

Viktor ^^


16. Ha holnap vége lenne a világnak, mit csinálnál a földi életed hátralévő idejében?

Meginnék egy pohár tejet. Micsoda egy hülye kérdés :D


17. Mi szeretnél lenni, ha idősebb leszel?

Hát, azt hiszem már elég "idősnek" vagyok mondható, de ha valami hivatásra akar célozni a kérdés, akkor nagyon szívesen lennék óvónő és/vagy logopédus, ezeken kívül pedig nagyon szeretnék megtanulni profin sminkelni :)


18. Nevezd meg azt a sorozatot, aminek a rabja vagy/voltál.

Mostanában már nem nézek sorozatokat, de régen a létező összes brazil szappanoperát néztem és függő voltam :D Rosalinda, Maria, Vad Angyal, Paula és Paulina, no és persze kisebb koromból a Sailor Moon :P


19. 10 dolog (nem ember), ami boldoggá tesz.

- a madárcsicsergés
- ha szép reggelre ébredek
- ha vásárolgathatok egy kicsit :P
- találkozók a barátaimmal
- ha sikeres vagyok valamiben
- ha megtapasztalhatom a lassacskán ritkaságszámba menő emberi kedvességet
- ha elismeréseket kapok
- az élet apró örömei, pl. a természet szépségei
- ha új könyvet vásárolhatok
- ha törődnek velem és odafigyelnek rám


20. Ki tette a legnagyobb hatást az életedben, és miért?

Aki a legnagyobb hatással volt rám az kétség kívül az édesanyám. Csodálatos személyisége és jelleme van, tiszta és nemes lélek, akit az élet számtalan módon próbált megtörni, de ő megőrizte igaz természetét. Minden, ami ma vagyok nagyrészt neki köszönhető, mert sosem fáradt bele abba, hogy engem a legjobbra neveljen. Nem lehetek neki elég hálás mindazért, amit értem tett.


21. Öntsd ki a szíved!

Hát... ahhoz kéne egy pohár...
(Viktor nagyon rossz hatással van rám :P)


22. A legrosszabb dolog, ami valaha történt veled.

Az egészségügyi problémáim és a kísérleti kezelésem. Rengeteg gondom volt/van a tüdőmmel, számtalanszor szenvedtem vele, a poklok poklát jártam meg miatta és bizony sokszor csak egy hajszál választott el attól, hogy földi pályafutásom véget érjen. De nem szokásom feladni, és még a legreménytelenebb helyzetekből is kimásztam.


23. Egy levél bárkinek. Akárkinek.

Ha valakinek levelet akarnék írni, akkor azt közvetlenül neki tenném, nem pedig itt a blogomon írnám meg. Úgyhogy ezt most inkább passzolom :)


24. Hét dolog, ami gyakran megfordul a fejedben.

- milyen szép az élet :)
- vajon bezártam az ajtót?
- tuti, hogy valamit otthon felejtettem
- undorító/ronda/gusztustalan/gyomorforgató/visszataszító vagyok és nem kéne emberek közé mennem
- mégis mi a fenét főzzek?
- de jó ez a könyv... de nem, nem szabad, van otthon még legalább öt, amit el kéne olvasnom... jaj, nem szabad... nem lenne szabad...
- és persze az én drágám :)


25. Olyasvalakivel randiznál, aki egyszerű és lenyűgöző személyiségű, vagy olyannal aki híres és egyszerű személyiségű?

Sosem vágytam arra, hogy híres párom legyen, nekem egy szeretni való személyiség többet ér a világ összes pénzénél és hírnevénél.


26. Mik azok az apró dolgok, amitől zavarban érzed magad?

Hát, elég sok van :D Például a dicséret. Itt a blogon is annyian dicsértek, hogy irulok-pirulok beléjük :P Ezen kívül zavarban érzem magam akkor, ha flörtölni próbálnak velem. Nem szeretem. Van egy csodálatos szerelmem, és mikor még nem is ismertem Viktort (de lélekben már szerettem) akkor sem tudtam elviselni a férfiak nyomulását, mert zavarba jövök tőle, rossz értelemben. Aztán zavarban vagyok akkor is, ha valamit félreértek és így kínos helyzetbe kerülök, meg ha nem esik le egy poén, netalántán rajtam röhög egy társaság. Bár akkor már inkább ingerült leszek. Ja, és gyűlölöm, gyűűűűlölöm, ha vadidegen férfiak úgy bámulnak, miközben a barátnőjük ott lóg a nyakukban! :/


27. Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban?

Elég sok minden, de a balerina erősen megmaradt bennem :P Meg a hercegnő ^^


28. Hiszel a szerelemben első látásra? Miért?

Igen is, meg nem is. Hiszem, hogy ha a megfelelő személy áll előttem, akkor elég csak egyszer rápillantanom és tudom, hogy ő az, akire vártam. De ez inkább úgy helytálló, hogy az igaz szerelemben hiszek. A szerelem első látásra túlságosan modern fogalom, aminek mostanában lett egy kis negatív felhangja. Elvégre manapság a fiatalok nagyon hamar "szerelembe esnek", aztán ezek a kapcsolatok hamar ki is hűlnek. Az ilyesmit nem tartom túl szerencsés dolognak, de hát mindenkinek másak az igényei. És hogy miért hiszek ebben az egészben? Mert megtapasztaltam. De mikor még nem láttam Viktort élőben akkor is tudtam, éreztem minden porcikámban, hogy ha majd ott fog állni előttem, a szívem tudni fogja a helyes választ :)


29. 4 mód, ahogy el lehet nyerni a szíved.

- ha kedvesek velem és odafigyelnek rám
- ha illemtudóan viselkednek velem szemben és nem nyomulnak rám egyből
- ha meg tudnak nevettetni
- ha van bennük egy kis romantikus hajlam
Viktorban mindezek megtalálhatók :)


4 megjegyzés:

  1. Némelyik válasz frappánsan volt vicces: D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, ez Viktor érdeme, nagyon rossz hatással van a humoromra :D

      Törlés
  2. Öntsd ki a szíved. Ahhoz kéne egy pohár. :D :D :D
    Nem baj, hogy ragad rád valami belőle, de tény, hogy A'Ember humora rám is ragadós.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. XD Hiába, ezek a férfiak fertőznek minket a fárasztó humorukkal :P

      Törlés