2013. december 21., szombat

Karácsonyi blog kihívás - 19-20-21. nap

Gondolj másokra is


A segítő szándék lényem szerves része, így ez nem csak karácsony tájékán fontos számomra, hanem egész évben. Sokszor segítek másokon, mert szeretem látni az örömöt az arcukon, és mert nekem is jó érzés a segítség nyújtás. Most éppen a Kanga alapítványt támogattam egy kis pénzzel, mert az állatok nagyon kedvesek nekem, rájuk sosem sajnálom a pénzt. A Camponában, ahogy sétáltam a Tesco felé (kellett még néhány dolog a holnaptól kezdődő sütés-főzéshez), láttam, hogy állatsimogató van a Zoodoom előtt, aranyos kis malackák, kiskecskék tűrték békésen a sok-sok kéz simogatását. Én is odamentem hozzájuk, mert a kis állatoknak nem bírok ellenállni, és nem volt kérdés számomra, hogy támogassam-e őket. Nem is néztem mennyit adok, az összes aprópénzemet beleszórtam az adománygyűjtő dobozba. Ha lett volna nálam papírpénz, azt sem sajnáltam volna. Ezek után az egyik ott önkénteskedő hölgy odajött hozzám és adott nekem egy ezüst angyalkás karácsonyfadíszt, olyan kedves volt :)
Ezen kívül pedig nemrégiben említettem, hogy az iskolánkba jött árulni egy fogyatékkal élő hölgy. Apró kis karácsonyi ajándékokat készített, hűtőmágneseket, babzsák figurákat, kulcstartókat. Mikor hazajöttem rögtön megkérdeztem Viktort, hogy szabad-e vennem ott valamit, mert egyrészt szeretnék segíteni a hölgynek, biztos nem egyszerű az élete, másrészt olyan cuki kis dolgokat árult, én ezeknek annyira tudok örülni. Persze Viktor egyből rávágta, hogy már csak természetes, vegyek is tőle valamit, ahogy meglátom. Így is tettem, egy helyes kis hóemberes hűtőmágnest hoztam el tőle :)


Neked ki/mi a legnagyobb ajándék?

Annyi minden van, amiért hálás vagyok, nem is lehet csak egyet kiválasztani. Kétség kívül a legnagyobb ajándék az, hogy a családommal és az igaz szerelmemmel tölthetem ezt a karácsonyt is, hogy mindannyian itt vagyunk, többé-kevésbé egészségesen, de kitartóan és reményekkel telve. Szeretem a családomat, szeretem a barátaimat - a régiek még mindig ugyanolyan fontosak nekem, az újaknak pedig nagyon-nagyon örülök :) Jó érzés, mikor több kedves emberrel is megismerkedhetek és rájöhetek, hogy vannak még őszinte, jólelkű emberek a világban, akik felé érdemes nyitni :)
Tárgyi ajándékot nem is tudnék most mondani, pedig én aztán erősen kötődöm a tárgyakhoz. Számomra az a legnagyobb ajándék, hogy a szeretteim körében tölthetem az ünnepeket, hogy szeretjük egymást és hogy vagyunk egymásnak. Kell ennél több? :)


Ami nélkül nincs karácsony

- Különleges karácsonyi vacsora
- illóolajok (fenyő, téli álom, sült alma)
- karácsonyi muzsika és közös tánc Viktorral :)
- karácsonyfa piros-arany köntösben
- család és más szeretett életformák :P


2 megjegyzés:

  1. Én megtaláltam pár régi játékomat, amikkel már nem fogok játszani, meg jó pár nem használt, de jó állapotban lévő ruhát, és elvittük jótékony célokra felhasználni. Hátha ezzel valakinek örömet szerzünk karácsonykor. :)
    De ezek a dolgok megmelengetik az ember szívét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon szép cselekedet volt tőled, valaki biztos örülni fog nekik :) És igen, az én szívemet is megmelengette az adakozás. Adni jó dolog :)

      Törlés