2013. december 1., vasárnap

Advent első vasárnapja

Ma gyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, ami azt jelzi, hogy hamarosan elérkezik hozzánk az év legszebb időszaka, a karácsony. Van, aki utálja, van, aki imádja, van, akit hidegen hagy, én meg azok közé tartozom, akik teljes szívükből rajonganak ezért az ünnepért. Az első gyertya meggyújtása nekem már az ünnepi ráhangolódás része, és most is vártam már. Meg is kértem Viktort, hogy halássza elő a tavalyi koszorúnkat, mert úgy emlékeztem, hogy hosszabb távra készítettem és jó tartós, úgyhogy idén nem lesz szükséges újat gyártanom. Hát nagyot tévedtem. Élő fenyővel volt bevonva a koszorú alap, ami persze veszettül hullajtotta a tűleveleit, én meg egyik kétségből a másikba estem, hogy hol fogok én vasárnap délután adventi koszorú alapot találni, meg díszeket, meg egyáltalán boltot, ami ilyesmiket árul? Hát rájöttem, hogy a környékünkön sehol. Végül aztán elkocsikáztunk Viktorral a tököli Tesco-ba, hátha ott találok olyasmiket, amikből koszorút tudok készíteni. Ami volt, az műfenyő és elég gagyi, úgyhogy egyből letettem róluk, viszont ahogy megnéztem a felhozatalt beugrott egy lehetőség, ami ugyan elég modern megoldás, de nekem nagyon tetszik. Ez lett belőle;




Vettünk egy nagy arany színű tálat, abba raktuk a négy, különféle méretű piros gyertyát, teleszórtuk potpourrival (ami almás-fahéjas illattal árasztja el a lakást, fantasztikus!), majd lefújtam arany színű csillámspray-vel és voila, kész a modern adventi koszorú :) Nekünk nagyon megtetszett ez a megoldás, olyan kellemes látvány.
Együtt gyújtottuk meg a gyertyát, majd lekapcsoltuk a villanyt, átöleltük egymást és egy kicsit némán ölelkezve ácsorogtunk a gyertyák előtt, miközben néztük a táncoló lángocskát. Olyan jó érzés volt, szinte éreztem, ahogy az ünnepi hangulat átjárja mindkettőnk lelkét :) 

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, és a kép alapján a lakáshoz is illik. Modern, de a színek miatt mégis hagyományos is egyben, és a lényeg, hogy happy end lett a koszorúkészítés vége :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a régi és új találkozása és egybe olvadása :)

      Törlés
  2. jaaaj ez nagyon szép : ))
    a koszorú is, meg amit a végén írtál : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy tetszett :) A végén lévő szöveg meg talán csak nekem jelent sokat, de boldoggá tesz, hogy neked is tetszett :)

      Törlés
  3. Nagyon szép lett! A tálas megoldás ugyanolyan szép mint a koszorús, de sokkal praktikusabb és nálam ez is szempont :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Igen, nagyon praktikus és szép látvány is egyben. Jövőre is lehet ilyet fogok csinálni, csak más színkombinációval, mert az alap adott, de a variációk száma végtelen lehet :)

      Törlés