2013. december 8., vasárnap

A szivárvány színei TAG

Most bukkantam rá erre a TAG-re, és leginkább azért szeretném kitölteni, mert nagy kihívásnak találom a magam részéről. Én, akinek az egész életét a fekete és a lila szín kísérte végig megpróbálok színes dolgokat összegyűjteni magam körül, bár nem tudom mennyire fog sikerülni :D

Piros

Számomra egyértelműen a rúzsok és a körömlakkok. A rúzsaim zöme a piros árnyalataiból tevődik össze, és körömlakkok terén is a pirosas színeket kedvelem a leginkább, főleg az igazán mély, vérbordóba hajló árnyalatokat. Most is pirosra van lakkozva a körmöm :)

Narancssárga

Ez az a szín, amit kislány korom óta utálok és a mai napig nem tudtam vele megbarátkozni. Nincs is itthon semmi narancssárga holmim, annyira taszít ez az árnyalat, hogy nem vagyok képes megtűrni a közelemben. Na jó, talán pár szem mandarin, de ennyi XD

Citromsárga

Ez sem mondható a kedvencemnek, a sárga árnyalatait nem igazán kedvelem. De a citrusos gyümölcsöket nagyon kedvelem, azokat juttatja eszembe ez a szín.

Zöld

A zöldet kivételesen szeretem, főleg a kékbe hajló árnyalatait. Mindig próbálkozok valami zöldes színű felsőt venni magamnak, de annyira idegenül érzem magam színes göncökben, hogy soha nem veszem meg őket. De esküszöm, ha legközelebb találok egy szép zöldeskék felsőt, meg fogom venni :D Végül is a fekete hajamhoz és a fehér bőrömhöz passzol :) Egyébként meg ha zöld, akkor növények ^^ Sokféle van a lakásunkban és nagyon szeretjük őket. A legtöbbjük nem virágzós, de ez engem nem zavar, mert a virág nélküliek is lehetnek csodaszépek. Engem megnyugtat a sok zöld látványa az otthonomban. Az akváriumunk háttere is zöldes, azt is szeretem nézegetni :)

Kék 

A kéket igazából kedvelem, de ebből a színből sincs túl sok a birtokomban. Szeretem a kék színű szemhéjpúdereket magamon, gyakran használom is őket, körömlakkban viszont kifejezetten utálom. A kék szemszín a kedvencem és van pár kék árnyalatú felsőm is, de azok is egészen mélykékek, már-már feketék. Ékszerek terén is van pár kék holmim, kettő fülbevaló, egy bross-virágos hajgumi és egy csodaszép türkiz nyaklánc szkarabeusz dísszel, amit édesanyám kapott egy barátnőjétől, aki járt Egyiptomban. Annyira megtetszett az a nyaklánc, hogy elkértem tőle és azóta is hordom :)

Indigó

Hát ilyen színű holmim sincs szerintem, de nekem erről nem is szín, hanem egy csodás tánccsapat jut eszembe, mégpedig a The Indigo Dance Company, melynek tagja a varázslatos Rachel Brice is :)

Lila

Oh, az örök kedvenc színem, a csodálatos lila! Minden kislány rózsaszínes volt, én ezzel szemben lilás. Nagyon szeretem ezt a színt, végig kísérte az életemet. A fekete mellett lila színű dolgokból található még a legtöbb nálam, ékszerek és ruhák terén is, no meg persze sminkekben detto :)

Rózsaszín

Régen nem voltam jó barátságban ezzel a színnel, kifejezetten ronda picsásnak tartottam, de talán csak azért, mert a környezetemben élő ellenszenves lányoknak ez volt a kedvenc színe, meg hát elég negatív a reklámja. Kicsinek szerettem ugyan a rózsaszínt, de sosem voltam úgy beleszerelmesedve, mint mások. Manapság maximum az ajkaimon és a körmeimen tudom elképzelni szolid formában, ruhában semmiképpen sem.

Színes

Nem igazán szoktam színes dolgokat hordani, mivel nagyon távol áll tőlem ez a fajta tiritarkaság. Talán a mikrocsillámos lakkjaimat tudnám ide mondani, amik a szivárvány minden színében tündökölnek napfényben, de ezen kívül semmi. Ja, meg van egy kristály fülbevalóm, ami szintén sokféle színt produkál napfényben. 


Mint látható nem tudtam sok példát felhozni, lévén akinek az életét a fekete és a lila tölti ki, az ilyen téren meg van lőve. Mégis jó volt azért írogatni erről :)

11 megjegyzés:

  1. No, akkor zöld terén egy húron pendülünk, mert nekünk is rengeteg a növény a lakásban. Annyira sokat számít, sokkal barátságosabb így a szoba, akárcsak a könyvektől. A növény- és könyvmentes lakásokban nem érzem jól magam. :-) És: éljenek a csillámos körömlakkok! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg otthonosabbá, lakályosabbá teszi az otthonunkat a sok növény - a kopárságot nem szeretem. És a könyvek, ó igen, a könyvek is nagyon-nagyon kellenek! e kettő elég is a boldogságomhoz, meg egy bögre forró tea :P Meg a csillámos körömlakkok :P

      Törlés
  2. A zöld felső dettó :D annyira szeretnék egyet, de mind vagy túl világos, vagy az árnyalat nem jön be. Pedig egy jó kis méregzöldet szívesen hordanék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már találtam olyat, aminek tetszett az árnyalata, de annyira szokatlan volt rajtam, hogy végül nem vettem meg. Meg aztán Viktor amúgy is a feketét preferálja jobban :P

      Törlés
  3. Szintén a fekete-lila a kedvenc. A sárgára sokan azt mondják, hogy jól áll, de én nem szeretem. Túl feltűnőnek érzem magam benne. Életemben egyetlen egyszer volt egy narancssárga pólóm, azóta sem. A többi szín hol jön, hol meg. A kék és a zöld olyan, hogy vigyázni kell az árnyalatra, mert van, ami sápaszt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a sárga nagyon feltűnő, én meg jobb szeretek láthatatlan lenni, bár lehet, hogy a talpig feketeségemmel pont ellentétes hatást érek el :P Egyébként ha már kék, vagy zöld ruha, akkor mindenképp valami sötétebb árnyalatot választanék, mert érdekes módon azok kevésbé furcsák és sápasztóak rajtam, mint mondjuk egy mentásabb árnyalat.

      Törlés
  4. Engem azért rokkerbőrbebújtatottplázapicsáztak le mert szeretem a rózsaszínt. Sose értettem, egyes dolgoknak miért kéne kategórikusan összefüggni. Nem vagyok picsa, még is az a kedvenc színem :D A zölddel én még egyenlőre barátkozó fázisban vagyok, a kéket szeretem szinte mindenben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja a kategóriát nem rád értem, mert sajnos tényleg olyan lányok kedvence a rózsaszín akiket én se szeretném minősíteni :D Magamra értettem :)

      Törlés
    2. Vannak és voltak olyan lányok, akik a feketét és a rózsaszínt olyan gusztustalanul voltak képesek párosítani (mérték és ízlés nélkül), hogy attól felfordult volna bárki gyomra. Amúgy pasztelles árnyalataiban én is szeretem, de ilyen neon rózsaszínt sosem viselnék el magamon, csak az ilyen púdereseket. A lila látod ilyen szempontból tök jó választás, mert lányos, de még sem picsáznak le tőle :D

      Törlés
  5. Én elvileg a kéket és a zöldet szeretem, de zöld ruhám 1 db van, kék is szerintem egy van :D
    Visszafogottabb a ruhatáram, minden téren. :)
    Sok sötét színű ruhám van :)

    VálaszTörlés