2013. november 17., vasárnap

Sailor Moon-os nosztalgia

Az előző TAG valahogy felébresztette bennem a tizenéves kislányt, aki rajongott a Sailor Moon-ért - és persze rajong érte mai napig is, felnőtt fejjel. Nézelődtem a neten és találtam pár szép és kedves idézetet a meséből;

Angol

“Mamoru, please say it once more. -Usagi
Again? But I've said it 50 times! -Mamoru
Please? One more time? -Usagi
Okay, for the last time. Marry me, Usagi. -Mamoru ”

“Who wants that? I'd rather choose to fall in love and be hurt. Sometimes I can't even sleep because I love someone too much. And there's always sadness in our lives. It's that sad feeling that keeps us going. - Usagi/Sailor Moon”

“Endymion, you are my first love, my only love... even if we're reborn, in another life, we'll find each other... and then... We'll fall in love again... - Princess Serenity”

“Girls have to be strong to protect the men they love.”

“The people of the world, all of them, whether it is the different race or the different language or the different lifestyle, tend to only think about what we cannot share. But our brains are all the same. We are the same people. With everyone’s strength, we can all share the same feelings. That much is obvious. But it won’t come easily.”

Magyar:

"Nekem a barátság olyan, mint a napsugár, amelyik melengeti az ember szívét. A vita meg olyan, mint a felhők: szét kell oszlatni őket, hogy kisüthessen a Nap!"

"Varázslatos dolog hinni a sors kezében."

"A szerelmet az öli meg, ha az ember valakinek a kedvéért lemond az álmairól."

"Én hiszek ebben a világban és az emberekben, akikért a barátaim az életüket adták. Hiszek benne, hogy az embereket érdemes megmenteni."


A végére pedig két csodálatosan szép, mégis szomorú Sailor moon dalt hoztam. Az egyik az a zongora szóló, ami Bunny és Bordü szakítása alatt szólt. Emlékszem, mikor ezt a részt láttam egyszerűen nem akartam elhinni, hogy tényleg megtörténik. Azt hittem, hogy ez valami nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon rossz vicc. De tényleg. Ott ültem a tévé előtt megkövülten, potyogtak a könnyeim és együtt sírtam Bunnyval.



A másik pedig a jól ismert zenedoboz dalocskája teljes hosszában. Van benne valami szomorkásan szép, valami szívfacsaró, mégis kellemes és ábrándos, egyszerűen nem tudok vele betelni. Csak hallgatom újra és újra, lúdbőrzök és közben csodálatos, csillagokkal teleszórt téli eget képzelek magam elé, amit álmodozva bámulhatok az ablakon keresztül...




És ahogy így olvasgatom az idézeteket... azt hiszem a Sailor Moon nagyon nagy hatással volt rám. Az ő hatására lettem én is olyan ember, aki mindenkivel törődik és ott próbál segíteni, ahol tud, de közben szörnyen sebezhető. És azt hiszem az igaz szerelemről alkotott nézeteimet is nagyban befolyásolta ez a mese. Mindig is nagyon hasonlítottam Bunnyra. Én is igazi bőgő masina vagyok, rajongásig imádom a szerelmem (néha koloncként lógok a nyakán), vacak vagyok matekből, de közben telis tele vagyok kedvességgel és jósággal mindenki felé, és próbálom megmenteni a világot a szeretet erejével. Kár, hogy nekem nincsen Holdprizmám, talán akkor nekem is sikerülne :) Ja, és mind a ketten Rákok vagyunk ^^

8 megjegyzés:

  1. A Star Locket dalt én is imádom:) Olyan kellemes, megnyugtató.
    Viszont örülök neki, hogy felnőtt fejjel meg tudtam nézni eredeti nyelven felirattal, mert a magyar szinkron valami borzalmas és hihetetlen, hogy ilyen trehány munkát valaki is kiad a keze közül.
    Most úgy kedvem lenne megint megnézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eredeti nyelven minden anime jobb, de nekem a Sailor Moon a magyar szinkronnal lopta be magát a szívembe és csak azzal tudom megnézni. Persze az utolsó évad nekem is feliratosan van meg, furcsa is volt, de végül megszoktam.

      Törlés
    2. Hát nem tudom, engem kiborított mikor az S-ben Haruka féfi hangot kapott. Persze ez akkor kislány fejjel nem zavart, talán fel se fogtam még:)

      Törlés
    3. Igen, az tényleg érdekes volt, meg azt hiszem úgy volt, hogy sima emberi alakjában férfi hangja volt, tündérként meg női. Én sem értettem kicsinek, de nem is érdekelt, mert a sztori kötött le :D

      Törlés
  2. Pár hónapja nagy rendrakást csináltam, és előkerült az a pár Sailor Moon képregény, ami a birtokomban van. Álltam a hokedlin, és ahelyett, hogy a szekrényt törölgettem volna, ezerrel lapozgattam őket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó neked, én anno kidobáltam őket :( hogy lehettem ekkora hülye? :(

      Törlés
  3. Ó, itt kezdődött minden ♥. Úgy utáltam az óvónénit, mindig kikapcsolta a tévét az oviban, amikor ez ment, mert akkor kellett aludni. :( De pár képregény és kártya nekem is megvan... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tévé az oviban? :O Ez nekem kimaradt az életemből XD Nekem sajnos már csak az emlékek maradtak meg, mert mindent kidobáltam hirtelen ötlettől vezérelve, de sebaj, a részeket bármikor újra tudom nézni.

      Törlés