2013. augusztus 6., kedd

Renaissance Fair

Nemrégiben írtam a WGT-ről, amivel még csak most kezdek megbarátkozni, ugyanakkor nem hagyhatom ki az abszolút kedvenc fesztiválomat, a Renaissance Fair-t. Igaz, hogy személyesen még nem éltem át, de a képek, videók és beszámolók alapján ez az igazán nekem való összejövetel! Imádom a középkort mind hangulatában, mind öltözködésében, zenéjében, erkölcsi normáiban, és egy ilyen fesztiválon megtapasztalhatjuk milyen is lenne a középkorban élni. Kipróbálhatjuk a kardvívást, a lovagi tornát, az íjászkodást, különböző régi hangszereket, az akkori ételkülönlegességeket, megnézhetjük a céhek csodálatos portékáit és gyönyörködhetünk a csodás jelmezekben (vagy épp mi öltözünk be). Nagyon vegyes egyébként a felhozatal, mivel a fesztivál tényleg az egész középkort magába foglalja, ennek az időszaknak pedig több szakasza is volt. Láthatunk ott kora középkori ihletésű "Arwen-ruhát", hatalmas, díszes öltözetet VIII. Henrik idejéből, de képviseltetik magukat a vikingek, a törzsi hastáncosok és a kalózok is. Ezeken kívül gyakoriak a fantasy elemek, pl. hogy valaki kentaurnak, faunnak, vagy tündérnek öltözik be. Imádom azt a színes-zenés forgatagot, de a képek sokkal jobban beszélnek helyettem :)


Lovagok




Ő mintha egy lovag és egy viking kereszteződése lenne *.*













Szép ruhák














Fantasy elemek





Nem adja oda a szívét senkinek :(













Táncos képek ^^












A végére pedig két apró érdekesség






9 megjegyzés:

  1. Képekről jut eszembe hastáncolsz még? Rég nem írtál róla, vagy pont nem olvastam az a bejegyzést..bár én anno visszaolvastalak sőt az esküvői képedre írtam kommentet :-D majdnem egy év távlatából :-D bocsi ez kicsit csapongó komment volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nyáron tartok egy kis pihenőt, de minden nap rendszeresen gyakorolok, persze :) Nem is tudnék meglenni nélküle :D Na, jó tudni, hogy írtál oda, mert ennyire régre nem szoktam visszaolvasni a bejegyzéseket, de most megteszem :P És semmi baj, örültem, hogy szóltál!

      Törlés
  2. A középkort főleg a ruhák miatt szeretem, ha tehetném, éjjel-nappal így öltözködnék. Erre a fesztiválra már én is felfigyeltem. Majd egyszer felkapom a nyilaimat, és megyek lőni. :)
    A viking-lovag meg... hát... na. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy te is szereted, ha tehetném én is mennék és mindent kipróbálnék ott :) A viking lovag meg ugye, hogy ugye? :P

      Törlés
  3. Hajajjj a viking lovag:) De jó lenne elmenni ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is minden vágyam eljutni egy ilyen fesztiválra - jó is lenne ^^

      Törlés
  4. Na ide sem lehet rossz eljönni!
    Ha nagyon érdeklődsz az ilyen dolgok után, akkor ajánlom a Sir Lancelot Lovagi Éttermet. Oké nem egy fesztivál, meg az ételek azért drágábbak az átlagostól, de lehet kézzel-lábbal enni (kést kanalat azért kapsz:D), és van tánc, tűznyelő, és lovagi kardos viaskodás.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ajánlást, de már ismerem a helyet, voltam is ott és nagyon jó élmény volt, tényleg visszaadta a lovagi hangulatot :) Az ételek is nagyon finomak voltak, bár nekem a kézzel-lábbal evés azért nem jött be annyira :D

      Törlés
  5. Woww még soha nem hallottam erről a fesztiválról, ez egyszerűen valami fantasztikus! *.*
    Gyorsan rá is keresek, köszi ezt a bejegyzést! :)
    Régen én is sokat múltidézősködtem, szóval nagyon közel állnak hozzám az ily

    VálaszTörlés