2013. május 29., szerda

Ismerj meg! - 9. rész



Büszke vagyok a könyv gyűjteményemre. Habár nincsen könyvtárnyi kötetem, azért elég szép számmal sorakoznak olvasnivalók a polcomon és én nagyon büszke vagyok rájuk. Alig akad közöttük olyan, amit még nem olvastam, de azok is folyamatban vannak. Imádom új könyvvel gyarapítani a kollekciómat, ez afféle szenvedély nálam. Régen elég nagy problémát okozott az, hogy ha bementem egy könyvesboltba, sosem távoztam üres kézzel és ezt a pénztárcám is megsínylette, de nekem azon járt közben az agyam, hogy az én féltve őrzött kincstáram most ismét gyarapodott néhány érdekes, új történettel. 





Az egészséges ételek híve vagyok. Mennyivel hitelesebb lenne ezen kijelentésem, ha nem egy kis kanálnyi Nutellát nyalogatnék közben :D Na de viccet félretéve, én tényleg az egészséges étkezés mellett voksolok. Egyrészt jobb szeretek olyan tudatban élni, hogy a testembe nem hulladék kaják kerülnek, amik csak az energiát vonják el tőlem, de nem táplálnak, másrészt a szervezetem is jelzi, hogy mire van szüksége. Sajnos elég gyenge az egészségem, így nagyon oda kell figyelnem arra mit eszem, mit iszom. Ha minden héten gyorsétteremben ennék valószínűleg rövid időn belül kórházban kötnék ki, ugyanis az emésztőrendszerem nem bírja az ilyen nehéz, műanyag ételeket. És ami azt illeti nem is kívánom őket, maximum szökőévben egyszer. Szeretek főzni, de még inkább szeretek egészségesen főzni, így aztán kedvemre kísérletezhetek a konyhában mindenféle finom, organikus dologgal. Viktor eleinte nehezen barátkozott meg ezzel, hiszen ő is a jóféle nehéz, zsíros, fűszeres magyar koszthoz volt hozzászokva, de mostanra rájött, hogy nem kell félnie az egészséges ételektől, mert azok is lehetnek ugyanolyan jók, mint bármi más. Minden attól függ, hogyan van elkészítve. Én sem szeretek lemondani a finom fűszerekről, a pikáns alapanyagokról, így az egészséges ételeimet is ízletesen készítem el. Szerintem az "egészséges" és a "finom" nem zárja ki egymást, minden a szakácson múlik. Ja, és a Nutella kivételt képez! :D





Verseket írok. Főleg középiskolában, meg általánosban volt ez nagy szenvedélyem, de mai napig szívesen ragadok tollat, ha néhány költői gondolat eszembe jut. Ezért is van a táskámban kis jegyzetfüzet, ahová a jó ötleteimet felirogathatom, aztán ha jön tovább az ihlet születik belőle valami érdekes. Nincs velük semmiféle szándékom, inkább csak a magam szórakoztatására írom őket. Sajnos mint a letöbb művész embert, engem is inkább a negatív, szomorú dolgok ihletnek meg, azokról születtek a legszebb verseim. 





Nehéz engem szeretni. Ez összetett dolog. Azt hiszem, hogy összességében kedves, szerethető személyiségem van, de mivel nagyon összetett jellem vagyok és gyakran ingadozik a hangulatom (a legkisebb történés is hatással van rám), ezért sokan nem tudják hogyan álljanak hozzám. Érzem, hogy szimpatikus vagyok nekik, látják bennem a szeretni való lányt, de a furcsaságaim távolságtartásra kényszerítik őket. És ahol nincs bizalom, ott nem alakulhat ki igazi szereteten alapuló kötődés. Sokszor volt már problémám abból, hogy milyen irtózatos módon vágytam mások szeretetére, de ezen közben hiába voltam én kedves, aranyos, a labilitásom és érzékenységem mindenkit két lépés távolságtartása ösztönzött, én pedig majd belebolondultam abba, hogy senkinek sem kellek. Tisztában vagyok vele, hogy nincs egyszerű természetem. Olyan változékony vagyok, mint a Hold és tényleg a legkisebb környezeti tényező is képes lehangolni, vagy teljesen megváltoztatni a hangulatom, emellett pedig van egy bosszantóan rossz szokásom, mégpedig hogy nagyon őszinte ember vagyok. Ezek kombinációja nem tesz túl népszerűvé, de nem is célom mindenkinek a kedvében járni. Akik kíváncsiak rám, azok úgy is közelebb merészkednek, akik meg nem, azok jobb is, ha a távolban maradnak, mert így legalább nem bántjuk egymást. És habár nehéz engem szeretni, azért néhányaknak sikerül, és őket életem végéig a szívembe zártam. 





Érdekel az asztrológia. Mindig is kedveltem a horoszkópokat, szerintem van alapjuk, de természetesen különbséget tudok tenni a női magazinos hülyeségek és a valódi asztrológia között. Nem hiszem, hogy csak 12 típusú ember létezne a világban, de azt igenis vallom, hogy a horoszkópunk sokat elárul a természetünkről. Egy emberi jellem nagyon összetett, nem lehet leírni 12 archetípussal, de egy alapot, egy kisebbfajta áttekintést adni tud rólunk. És ha már itt tartunk, az igazi asztrológia legalább olyan összetett és bonyolult, mint az emberi természet. Én ugyan nem értek hozzá, de láttam már teljesen kidolgozott horoszkópot és döbbenetes volt a végeredmény. Legalább 20 oldalnyi tömény adat volt benne és annak a 98%-a tökéletesen ráillett az adott emberre. Szerintem ez egy komoly, régi tudomány, ami megfelelő kezekben, jó szakemberek által elkészítve nagyon hasznos és tanulságos dolog lehet, a kontárokkal meg nem kell foglalkozni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése