2013. május 1., szerda

30 nap Gothoknak - 19. rész

Először is, Zsófi barátnőm észrevételének köszönhetően rájöttem, hogy kétszer válaszoltam a 17-es kérdésre, úgyhogy azt időközben letöröltem. Viszont folytatom a kihívást ezúttal a 19-es kérdéssel, mely így szól;

Ossz meg néhány szépség-tippet, és készíts egy fotót a sminkedről!

Igazság szerint nincs olyan hűdekomplikált szépészeti rutinom, sosem szerettem túlbonyolítani a dolgokat. Nekem szinte mindenki dicséri a bőrömet (most annyira nem lehet, mert a hülye napallergiától kipattogtam), de nincs semmiféle csodakenőcsöm, amitől ezt a szép eredmény elértem volna. Egyetlen "titkom" van, ami szerintem a lehető legjobb módszer a makulátlan bőr elérésére, és ez a víz. A külső-belső hidratáltság nagyon fontos a bőrnek, éppen ezért naponta többször is átmosom sima hideg vízzel az arcom, emellett pedig minden nap megiszok nagyjából 3-4 liter folyadékot. Mondjuk az én bőröm hajlamos a T-vonalban szárazabb lenni, így ott néha bekenem arckrémmel éjszakára, de meg kell mondjam nem vagyok maradéktalanul megelégedve a mostanival. Nivea kék tégelyest használok, de ez nagyon zsíros, nem szívja fel a bőröm, inkább olyan kellene, ami kifejezetten hidratál és kicsit lazább a szerkezete. Tudtok ajánlani jó hidratáló arckrémet száraz bőrre, ami gyorsan felszívódik? Én egyelőre még nem találtam meg a megfelelőt.
Ami a sminkemet illeti, nem szoktam túlbonyolítani a dolgokat. Kétféle verziót szoktam készíteni, mert ezeket érzem előnyösnek magamon. Az első a klasszikus fekete keretes füstös szem, amit én nagyon szeretek. Hétköznapokon alapozó nélkül, visszafogottabb verzióban készítem el, mert reggelente azért sietek, hogy időben elkészüljek, de ha van rá időm, akkor szeretek elpepecselni vele, hiszen akkor annál szebb lesz a végeredmény. Alapos arcmosással kezdek, ha száraz a bőröm picit bekenem, megvárom, hogy felszívódjon a krém, majd felviszem az arcomra a folyékony hidratáló alapozót, a fixáló púdert és a szemhéjaimra a szemhéjalapozót, mert úgy tartósabb lesz a smink. A szemöldökömmel szerencsére már nem kell szenvednem, mivel ki van tetoválva, de júliusban vissza kell mennem korrekcióra, mert kezd kissé kikopni és már nem olyan erős a színe. Szóval miután lealapoztam az arcom (korrektort nagyon ritkán használok) nekiállok a szememnek. Legtöbbször sima fekete, vagy szürke szemhéjpúdert használok, de ha olyan kedvem van türkizkékkel, lilával, barnával is elkészítem ugyanezt a sminket. Van, hogy több árnyalatot is használok, a világosabbat a mozgó szemhéjra, a sötétebbet a mélyítő vonal felé teszem és kissé szétsatírozom. Ha nincs kedvem játszani a színekkel, akkor csak sima feketét, vagy sötétszürkét satírozok el, majd a belső szemzugba és a szemöldökcsontomra teszek egy kis világos színű púdert, hogy hangsúlyosabb legyen a smink. Közepesen puha, fekete szemceruzával körberajzolom a szemem, a külső szemzugnál kissé cicás ívet rajzolok, majd az egész keretet lágyítom egy újabb satírozással (nem szeretem az erős kontúrokat). A szempilláimat göndörítem, spirálozom, majd ha olyan kedvem van teszek fel egy kis halvány színű pirosítót is, bár ezt legtöbbször elhagyom. Ha nagyon puccos kedvemben vagyok, akkor viszont még highlighter is kerül az arccsontjaimra, mert szép fényt ad az arcomnak. Az ajkaimra legtöbbször rúzst szoktam felvinni, habár van jó pár szájfényem is. A végletek embere vagyok, vagy nagyon natúr, vagy nagyon sötét, élénk színeket használok (meggybordó, burgundi, korallpiros, klasszikus piros, bogyószínek). A körmeim lakkozására ugyanez a tendencia érvényes - vagy nagyon szolid, vagy nagyon sötét és feltűnő. Így szokott egyébként kinézni egy ilyen sminkem.



Aztán a második verzió a nagyon egyszerű, pin-up hatású smink. Az alapozás itt is ugyanaz, mint az előbb, csak a szememet nem sötét, hanem világos púderrel festem ki, a mélyítő vonalra pedig egy szép középbarna árnyalatot választok. A szememet csak felül húzom ki tusvonallal cicásra, majd több réteg szempillaspirált használok, mert ettől még hangsúlyosabb a smink. Ehhez a legjobb, ha pirosas árnyalatú rúzst használunk, ha tehetem én is azt szoktam, de ilyen meleg időkben például szívesebben nyúlok semlegesebb szájfények felé, mert a rúzst nehézkesnek érzem ilyenkor az ajkaimon. Az is előfordul, hogy csak színezett ajakbalzsamot kenek fel a számra és nem bonyolítom túl a dolgokat, viszont ha valami különleges helyre megyünk, akkor szigorúan mélypiros rúzst használok hozzá. Ez nagyjából így szokott kinézni.



A hajápolási rutinom sem egy nagy vaszisz. Szilikonmentes sampont használok, eddig a Gliss Kur volt soron, de nem szerettem az illatát, így most Fructise-ra váltottam, ebből is van szilikon mentes. Kíváncsi leszek rá, ma fogom először használni. Balzsamot most nem vettem, mert nagyon elnehezíti a hajamat, viszont fésülést könnyítő sparyt szoktam használni, mivel gubancolódásra hajlamos a hajam. Kéthetente beiktatok egy kis hajpakolást is, az Avonnak van egy isteni afrikai shea vajas pakolása, amit imádok és csodát tesz a hajammal. Egyébként én kétnaponta mosok hajat, de tervezem, hogy hamarosan naponta fogok, mert utálom, hogy egy nap után a városi kosztól már úgy néz ki, mintha összenyalt volna egy teve. Maga a hajmosás rövid ideig tart nálam - kétszer samponozok kis adagban és nem tornyozom fel a fejem tetejére a hajat, hanem lógatva átdörzsölöm, a fejbőrömnél pedig csak masszírozom, mert ha kaparnám, akkor csak még jobban beindítanám a faggyútermelődést. Alaposan leöblítem, majd a törülközővel is csak átlapogatom, nem dörzsölöm, majd picit becsavarom a törülközőbe és utána finoman átfésülöm és szárítom. Télen teljesen meg szoktam, nyáron csak félig, de a nagy melegben előfordul, hogy egyáltalán nem szárítom meg. Fésülködni vaddisznósörte hajkefével szoktam, ami nagyon jó szolgálatot tesz, mert tényleg kevésbé hullik tőle a hajam, viszont a gubancok kibontásánál nem szerepel túl jól. Olyanor az ujjaimmal szétválasztom a csomós tincseket, majd a hajkefével átfésülöm, de semmiképp sem tépem.
Nos, nagyjából így néz ki az én szépségápolási rutinom. Nem nagy kunszt, de nekem beváltak és jó közérzetet biztosítanak.

2 megjegyzés: