2013. január 13., vasárnap

Fogadalmak

Nos, így január közepe táján már nem éppen aktuális újévi fogadalmakról beszélni, de nem is kifejezetten erről lesz szó. Sokan tudják rólam, hogy számomra a szilveszter nem egy nagy ünnep, nem is csinálok akkora csinnadrattát körülötte, mint mondjuk karácsonykor. Ebből következik az is, hogy nem szoktam újévi fogadalmat tenni. Régebben még tettem néhány fogadalmat, de megfigyeltem, hogy az újévi ígéreteket előbb szegem meg, mint ha csak úgy simán évközben elhatároznám magam valamiben. Nem tudom miért van ez így, talán mert az újévi fogadalmak eleve bukásra vannak ítélve :D Akárhogy is, most hoztam néhány érdekes kijelentést, amik között még én is találtam olyasmit, amire érdemes figyelni. Moon Angel blogján akadtam rá, és most megosztom veletek is, hátha ti is találtok közöttük olyasmit, ami elgondolkodtat benneteket. Ezek zöme inkább amolyan csajos kijelentés, de attól még hasznosak lehetnek.

1. Fogadalom

 "Nem veszek több olyan cipőt, amit az életben nem fogok hordani, viszont beszerzem azt a hiányzó darabot a gardróbomból, amire tényleg szükségem van. Pl. fekete magassarkú vagy egy kényelmes balerinacipő."

2. Fogadalom

"Nem indulok el úgy buliba magassarkúban, hogy nem teszek a cipőmbe zselés talpbetétet, sarokvédőt és nincs nálam vízhólyagtapasz."

3. Fogadalom

"Vigyázok a cipőimre, amiket éppen nem használok, a dobozukban, felcímkézve tárolom, a csizmáimat újságpapírral bélelem ki."

4. Fogadalom

 "Az ékszereimnek beszerzek egy cuki kis tárolódobozt, vagy bármilyen más praktikus tároló alkalmatosságot."

5. Fogadalom

 "Nem sanyargatom magam buta diétákkal és nem pazarlom a pénzem csúnya, gonosz gyors éttermi kajákra, inkább gyümölcsöket veszek belőle, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, salátát, müzlit és joghurtot. De azért néha napján megengedhetek magamnak egy nagy szelet sütit. ;)"

6. Fogadalom

"Nem hagyom ott az üzletben a 25ezerről 6000Ft-ra leértékelt, tökéletesen álló, csodaszép estélyiruhát, ami időtálló darab és végérvényesen beleszerettem."

7. Fogadalom

"Nem veszek több aluljárós bóvli parfümöt és nem rendelek katalógusokból sem, hogy aztán a szekrényemben porosodjanak, mert pusztán a kupak levételével felfordul a gyomrom. Viszont megveszem azt a parfümöt, amit eddig csak távolról csodáltam és tudom, hogy tökéletesen illik hozzám."

8. Fogadalom

"Vigyázok a parfümökre, fénytől elzárt helyen, hűvösben tartom őket és nem fújok magamra egy tonnányit minden nap."

9. Fogadalom

"Nem veszek egy mérettel kisebb vagy nagyobb cipőt, ruhát, fehérneműt, csak mert épp akciós, majd kinyúlik, majd belefogyok, vagy mert épp az az utolsó darab belőle."

10. Fogadalom

 "Nem veszek olyan ékszereket, amik hiperszuper divatosak, de egyáltalán nem illenek a ruháim stílusához, csak mert épp mindenki ilyet hord."

11. Fogadalom

"Nem várom meg amíg minden második lány "olyat" hord, hanem bátran felveszem, bármi is legyen az. A lényeg hogy nekem tetszik és jól érzem magam benne. ;)"

12. Fogadalom

"Nem törődök a sanda, irigykedő, lefitymáló pillantásokkal, nem hagyom hogy mások véleménye és irigysége elvegye a kedvem egy cipőtől ami nekem tetszik, vagy egy táskától ami picit extrémebb. És igenis hordhatok sötétkék, koptatás nélküli csőfarmert még akkor is ha 70 kiló vagyok!"

13. Fogadalom

 "Ügyelek rá, hogy a kiegészítőim passzoljanak egymáshoz és a stílusomat is tükrözzék, de nem riadok vissza egy-egy merészebb párosítástól sem, ha szerintem jól néz ki."

14. Fogadalom

"Nem hordok szűk miniruhát és magassarkút, nem festem szőkére a hajam, csak azért mert az összes barátnőm ilyet visel. Ragaszkodom a saját stílusomhoz és nem másoknak akarok megfelelni. Az igazi barátaim farmernadrágban és pólóban is elfogadnak, az "igazi srác" pedig smink nélkül is gyönyörűnek talál."

15. Fogadalom

"Nem megyek -15°C-ban miniruhában és körömcipőben egy buliba, csak mert ott lesz a srác aki tetszik, vagy mert a barátnőm úgy megy. Szánalmas és az a srác is, akinek ez kell hogy felfigyeljen rám. Ráadásul mindkét vesémre szükségem van!"

16.Fogadalom

"Nem leszek a barátnőm klónja, nem sminkelek pont úgy mint ő és nem hordom a hajamat is minden nap úgy mint ő."

17. Fogadalom

"Felveszek egy topot vagy trikót a felsőm alá ha nagyon hideg van és nyáron is viszek magammal legalább egy kardigánt, ha elmegyek otthonról este."

18. Fogadalom

"Nem ragaszkodom mereven csak és kizárólag egy színhez, mintához, anyaghoz és stílushoz és nem követem megszállottan a divatot. Egy csupa baglyos cuccokat hordó lány már nem divatos, hanem inkább fura.oO"

19. Fogadalom

"Leárazásokkor nem veszek meg minden extrém darabot, csak mert 1500Ft-ba kerül, de keresem a jól kihasználható alapdarabokat. Valamint nem veszek minden szezonban három pár kínai cipőt, ami egy hónap alatt szétmegy, hanem beruházok egy jobb darabra, amit 1-2 évig is hordhatok."

20. Fogadalom

"Ha van pár jó állapotban lévő ruhadarabom, amit már nem hordok vagy kinőttem, akkor azoknak egy részét megpróbálom eladni, a többit pedig jótékony célra fordítom, de nem hagyom őket kárba veszni."

21. Fogadalom

"Ha reggel összeállítottam álmaim outfitjét, amiben dögösnek érzem magam, akkor nem rohanok vissza az ajtóból farmerre és pólóra cserélni, csak mert félek hogy megnéznek az utcán, vagy megszólnak az osztálytársak vagy kollégák."

"Ugyanakkor betartom az illendőség határait, nem veszek fel túl kivágott felsőt és túl rövid szoknyát suliba, vagy munkába."

22. Fogadalom

"Kihasználom a magazinok kuponos akcióit, a leárazásokat, a netes kedvezményeket és nem leszek lusta jelentkezni egy szuper nyereményjátékra sem."

23. Fogadalom

"Tavasszal és ősszel átpakolom a ruhásszekrényemet és ügyelek rá, hogy rendben, áttekinthetően legyenek tárolva a ruháim."

24. Fogadalom

"Nem aggatok magamra több tucat ékszert és gyűrűt, csak hogy mások lássák hogy mennyi mindenem van, nem kenek magamra több réteg vakolatot napi szinten és nem vasalom a hajam amíg le nem törik."

25. Fogadalom

"Nem csúfolom, bántom, cikizem a nálamnál vékonyabb vagy épp kövérebb lányokat, csak hogy én jobban érezzem magam. Viszont ha engem csúfolnak, akkor nem foglalkozom vele, hiszen aki ilyet tesz nyilván az is komoly önértékelési gondokkal küzd, valamint a rendkívül alacsony IQ épp elég büntetés neki. :D"

26. Fogadalom

"Elfogadom a segítő tanácsokat és építő jellegű kritikát, de nem hallgatok a "barátnőim" irigykedő megjegyzéseire."

27. Fogadalom

"Nem hagyom beszürkülni a stílusom és elkényelmesedni saját magam, még akkor sem ha nem járok minden hétvégén buliba és több éve tartó boldog párkapcsolatom van. Tartozom magamnak annyival hogy minden nap a maximumot hozom ki a külsőmből."

28. Fogadalom

"Nem másokban keresem a hibát, nem a környezetemet okolom azért ha nem érzem jól magam a bőrömben, hanem felteszem a kérdést: El tudom fogadni magam 100%-ig a túlsúlyommal, jelenlegi frizurámmal, öltözködésemmel...stb? Ha nem, akkor változtatok!Az élet túl rövid ahhoz hogy boldogtalanul és elégedetlenül éljek."

29. Fogadalom

"Legalább hetente 2x rendszeresen mozogni fogok, legyen az hosszú séta, biciklizés, kocogás, vagy konditerem."

30. Fogadalom

 "Vigyázok a körmeimre, a hajamra és a bőrömre, megfelelően ápolom őket. Nem alszom sminkben, ugyanakkor leszek annyira igényes magamra, hogy egy minimális sminket felteszek még a legrosszabb napomon is. És megtanulom kiszedni a szemöldököm magamnak!"

31. Fogadalom

"Nem iszok minden nap cukros üdítőket és nem tömöm tele magam chips-szel és csokoládéval, miközben azon sopánkodom hogy milyen kövér vagyok."

32. Fogadalom

"Összeállítom a túlélőkészletem, ami mindig nálam lesz. (Tampon, púder, szemceruza, zsebkendő, aspirin, ragtapasz, mini körömreszelő, hajgumi, hullámcsat, mini dezodor)

33. Fogadalom

"Nem megyek ki többé zsíros hajjal és lepattogzott körömlakkal az utcára. Valamint nem készítek csillámos szemsminket, miközben csupa pattanás az arcom. És műkörmöt sem rakatok fel. Az igényesség nem itt kezdődik."

34. Fogadalom

"Kitartok az elhatározásaim mellett és nem hagyom hogy mások vagy saját magam miatt eltérüljek a céljaimtól, a saját stílusomtól."

35. Fogadalom

"Megértem hogy egy életem van és egyszer vagyok fiatal, egyszer van esélyem rá hogy csinos fiatal lány lehessek és a maximumot hozhassam ki magamból. Mert szerintem is szánalmasak azok az anyukák, akik a tinilányaik ruháit hordják és csücsörítve fényképezkednek a tükörben facebook-ra. :D"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése