2013. január 13., vasárnap

Barátaimnak

Szerencsés ember vagyok, mert azok közé sorolhatom magam, akinek sok kedves, jó lelkű barátja van. Hálás is vagyok érte a sorsnak, mert csupa olyan emberekkel hozott eddig össze a sors, akik mind egytől egyig csodás emberek és én igyekszem méltó lenni az ő szeretetükre. Ám sajnos néha úgy hozza az élet, hogy nem tudok mindig mellettük lenni, nem tudom fogni a kezüket, mert messze élnek tőlem, vagy mert éppen nekem is olyan nagy kaliberű problémáim vannak, hogy azzal kell első körben foglalkoznom. Néha szeretnék több felé szakadni, hogy egyszerre lehessek mindenki mellett, aki fontos nekem, de ez sajnos nem lehetséges. Csak annyit tehetek, hogy igyekszem erőm és időm függvényében a szeretteim mellett állni, még ha ezt sokszor nem is tehetem meg személyesen. Szeretném, ha minden barátom tudná és érezné milyen fontos nekem, és hogy mindegyikük külön kis része az életemnek. Nagyon szeretem őket még akkor is, ha ezt nem mondom el nap mint nap. Persze minden emberi kapcsolatban adódnak problémák - túl nagy távolság, szűkös idő a nehéz és fárasztó munka miatt, vagy éppen az internet ködösségéből adódó félreértések. Igyekszem az ehhez hasonló dolgokat kiküszöbölni, még inkább megelőzni, és hálás vagyok, hogy még a legnagyobb hülyeségeim ellenére is mindenki mellettem van, aki számít. Mert mindig meg tudjuk beszélni, ha baj van és mindig számíthatok a megértésre. Most legutóbb Zsófi barátnőmmel volt egy kis nézeteltérésünk - félreértettük egymást, ami mindkettőnk hangulatára rányomta a bélyegét. Furcsa is volt, hiszen vele szinte soha nem szoktam emeltebb "hangú" leveleket váltani (mivel ő Pécsen él, ezért zömében csak így tudjuk tartani a kapcsolatot), de végül sajnos nem került minket el ez a mumus. Szerencsére a mai nap folyamán meg tudtunk mindent beszélni, és mosolyogva, nagyot sóhajtva lélegezhettem föl. Más, mögöttes háttér információkat is megtudtam, amik még inkább megmagyarázzák az én kedves barátnőm viselkedését. Szeretném, ha ő is érezné, hogy nem áll szándékomban elhanyagolni őt, és igyekszem mindent megtenni, hogy a segítségére legyek. Azt hiszem tényleg igaza van - az embernek minden adandó alkalmat meg kell ragadnia arra, hogy kifejezze a szerettei felé a ragaszkodását, hűségét és segítő szándékát. Fontos, hogy a másik tudjon ezekről, mert olyan ez, mint egy simogatás a léleknek. Jó, ha érezzük, hogy nem vagyunk egyedül, mert hiába élünk sok-sok kilométerre egymástól, a lelki kapocs összeköt minket. Ezt viszont ápolni kell. Én ma sokat tanultam, sok mindenre rájöttem, és ettől megint egy kicsit jobb embernek érzem magam. Bízom benne, hogy a ma szerzett tudást a gyakorlatban is hasznosítani tudom és olyan támasza lehetek a barátaimnak, amit megérdemelnek.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szerencsések a barátaid, hogy vagy nekik! Mindenki ilyen barátra vágyik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, hát nagyon szépen köszönöm a kedves bókot. Nem is tudom, hogy megérdemlem-e, de bízom benne, hogy igen :)

      Törlés
  2. És mikor fogjuk beizzítani a mazsidrazsék kalandjait? :D A fülzsír ízű nagyon izgatja a fantáziám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amint meg tudom őket rendelni, azonnal értesítelek. De hidd el, miután megkóstolod már nem fogsz annyira vágyni a többi íz után. Amúgy fülzsír ízű szerintem nincs, csak fika, hányás, kutyakaja, százlábú, meg záptojás (és persze még sok más, de most ezek jutottak eszembe).

      Törlés
  3. Nagyon szépeket írtál. Erre én is nem rég jöttem rá,hogy jobb mindig tudatni az emberekkel,hogy mennyire fontosak nekünk. Pszichológia órán megfogott valami-és úgy érzem szüksége van a lelkünknek arra,hogy néha kitárjuk a másik felé,és elmondhassuk,milyen sokat jelent nekünk!
    Én még anyumtól is megkérdezem néha néha,hogy szeret e,holott ez szerintem magától értetődő. A lelkemnek szüksége van a megerősítésre,de gondolom sokan vagyunk még ezzel így =) Jó,hogy ezt leírtad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett ez a bejegyzés, nekem is jó érzés volt leírni a gondolataimat. Azt hiszem tényleg máshogy látom most már a dolgokat :)

      Törlés