2012. július 29., vasárnap

Esküvő - ami már megvan, ami még kell




Ez a bejegyzés lényegében inkább afféle áttekintés gyanánt készül, hogy vizuálisan is előttem legyen mi az, amit sikeresen megszereztünk/megszerveztünk, illetve mi az, amit még pótolni kell. Lassacskán már csak egy hónap van hátra a nagy napig (jesszum pepi!), és most már itt lesz az ideje annak, hogy mindent beszerezzünk, és csak az utolsó simítások legyenek hátra. Akkor jöjjön is a lista.

Ami már megvan:
- vacsora helyszín
- anyakönyvvezetővel időpont fixálva
- menyasszonyi ruha, cipő, fehérnemű
- öltöny, fehér ing, lila nyakkendő, cipő
- meghívók
- dekoráció nagy része
- fodrász, manikűrös
- jeggyűrűk
- virágkötő üzlet, illetve virágok a csokorhoz, autódíszhez, stb.
- torta terv és "előrendelés"
- zenék a szertartásra
- nyitótánc zene
- köszöntő ajándék
- sütemények "rendelése" édesanyám által
- gyűrűpárna
- italok



Ami még kell:
- sminket rendelni
- ékszerek, lila virágdísz a ruhámra
- fehér abroszok
- ültetőkártyák
- tálak az úszógyertyának, dekorvirágok rendelése
- torta rendelés véglegesítése
- nyitótáncot megkoreografálni és betanulni
- tánczenéket válogatni
- dekorelemek elszállítása az étterembe
- köszöntőital vásárlás (alkoholos, mentes, kölyök pezsgő)
- szülőköszöntő csokrok
- anyakönyvvezetővel véglegesíteni a szertartást (gyűrűhúzás, gyertyagyújtás, szülőköszöntés, pezsgőzés)
- vacsora menü kialakítása



Most hirtelen, így éjfél tájékában ennyi jutott eszembe. Ami nagyon fontos a tennivalók közül az a tánc koreográfiájának kitalálása, mely az én szerény feladatom lesz. Kitalálni még csak ki tudom, de hogy betanítsam Viktornak... na az kihívás lesz! Mondjuk semmi puccosat ne képzeljünk el, nagyon egyszerű, de látványos dolgot képzeltem el, szerencsére a zenénkre tökéletesen lehet keringőzni, viszont ami még nagy dillemmát okoz az a buli zene része. Tisztában vagyok vele, hogy ez a mi esküvőnk, és legyen minden úgy, ahogy nekünk jó, de azért azt sem szeretném, hogy az idősebb korosztály kényelmetlenül érezze magát a túl modern zenék miatt. Elég nagy bajban vagyok ilyen téren, mert nekünk ugye nem lesz se élő zene, se DJ, mi írjuk ki cd-re a zenéket, így nekünk kell összeválogatni. Gondolkoztam jazz-en, swingen, rock'n'roll-on, countryn, ír bulizenén, de ezen kívül még mi az, ami szólhatna? Gondolom a mulatóst nem fogom megúszni, az idősebbek arra tudnak csak igazán táncolni... Viszont ha bárkinek van bármilyen ötlete, konkrét zenekar ötlete, ami jól táncolható, esetleg alkalmazta is, vagy tudja, hogy beválhat, az írja meg az ötleteit, mert kicsit kétségbe vagyok esve, hogy mégis miféle zenéket kéne még válogatnom ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát. A többi szükséges dologgal azt hiszem elboldogulok, mert már csak apróságokról van szó, de ez nagyon fontos. Akinek ötlete van, ossza meg velem, s hálám a sírig üldözni fogja őt!

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nem feltétlenül kell mulatós az idősebb korosztálynak sem, ha nagyon nem akarod hogy ilyen zene szóljon akkor ne legyen és kész. :)
    Töltsetek le Omegát, Beatlest, mindenféle olyan zenét ami akkor szólt mikor ők voltak fiatalok, hidd el bulizni fognak arra is, nem kell aranyeső. :))
    Egyébként sok dj honlapján láttam dallistákat mint repertoárt, ha több éves tapasztalattal ezeket játssza még mindig akkor valószínűleg bevált a bulikon. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a tanácsokat, meg is fogadom! A mulatós helyett meg nagyon jó ötlet, hogy az akkori zenéket rakjuk be, ezeket gond nélkül be is tudom szerezni, sőt, még én magam is szeretem őket. Hogy nem jutott eszembe! :) Aztán még kutakodok, szerintem elég vegyes lesz a felhozatal, de így legalább mindenki talál magának valót.
    Köszönöm még egyszer a segítséget!

    VálaszTörlés