2012. június 10., vasárnap

Egy kis elő-nézegetés


Mint ahogy már írtam is, a közeljövőben megyek majd menyasszonyi ruhát próbálni. Ebből adódóan most szinte csak ez jár a fejemben, állandóan a netet bújom szebbnél szebb ruhák után kutatva. A youtube-on az összes Say yes to the Dress műsort végignézem lassan, hogy ihletődjek és elcsípjem a lehetséges ötleteket. Ennek köszönhetően rájöttem, hogy bizony vannak dolgok, amik nélkül nem lehet menyasszonyi ruhát próbálni. Kell mondjuk egy cipő, hogy az ember nagyjából tudja meddig ér majd a szoknya, milyen hosszú lesz. Nekem még nincsen meg a cipőm, de talán addig egy sima magassarkú is megfelel a célra, bár lehet, hogy előtte bevásárolunk mindent, ami kellhet. Ami még nagyon fontos, az a megfelelő fehérnemű, pontosabban melltartó. Engem sajnos nem vet fel a pénz, így nem butikokban vásárolok méregdrága alsóruházatot, de egy ilyen eseménynél azt hiszem az embernek muszáj a minőség felé hajlania, hiszen kényelmesen kell éreznem magam a bőrömben, ehhez pedig egy megfelelő melltartó mindenképpen szükséges. És ami nekem még fontos - egy szorító harisnya. Mivel molett alkatú vagyok, ezért egy ilyen szorító nagy előnyömre tud válni. Szép formát és alakot ad az embernek, ugyanakkor rugalmas is, hogy ne érezzem fojtogatva magam, és talán egy pár milimétert is lecsíphetek vele. Ezeket azt hiszem a ruhapróba előtt be kell szereznem, hogy már ezekkel tudjak menni megtalálni álmaim menyasszonyi ruháját. Egyébként az ízlésem ezen a téren egy kicsit megváltozott. Nagy rajongója vagyok az empire fazonú ruháknak, amik mell alatt vannak szabva, és onnantól lágy hullámokban omlanak alá. Egy kicsit görögös jellegű, romantikus, és nagyon légies. Mindig is imádtam az ilyen fazonú ruhákat, de ahogy egyre többet kutatok a témában rá kellett jönnöm, hogy bármennyire is szeretem, nem az én alkatomhoz való. A túlsúlyom ellenére homokóra alkatú vagyok, azaz vékony a derekam és a csípőm meg a vállam egy vonalban van. Az ilyen alkatot nem szabad empire fazonú ruhával "elrontani", mert zsákszerű külsőt kölcsönöz, pláne ha az illető - mint ahogy én is - kissé teltebb. Ha ilyen ruhában lennék, valószínűleg még jobban kerekíteném magam, nekem viszont a derekamat kell majd hangsúlyoznom, meg a vállamat, hogy szép formát adjon. Itt jön képbe a klasszikus "A" vonalú típus, a mindenki által jól ismert hercegnő-ruha.

 

Én magam is imádom, hiszen mesebeli külsőt kölcsönöz. A felső rész feszesen simul a mellkasra és a derékra, alul viszont fokozatosan kiszélesedik. Egy ilyen szabású ruhával azt hiszem nem lőhetek mellé. Emlékszem, a szalagavatós ruhám is ilyesmi volt, és egyszerűen imádtam. Kicsit csillogós volt és igazi Hamupipőke-ruha, ha valami ahhoz hasonlót tudnék találni, végtelenül boldog lennék. Igazság szerint nincsenek nagy igényeim, nem vagyok egy finnyás menyasszony, sem pedig túl komplikált. A felső rész legyen egy picit díszesebb, teszem azt gyöngyökkel, kis strasszokkal csinosítva, de ezekből se legyen túl sok, inkább csak annyi, hogy feldobja az egyszerű fehérséget. Alul pedig valami lágy esésű anyagú szoknyát képzelek el, amin szintén van egy lehelletnyi mintázat, esetleg csipke. A vállrésznél mindenképpen szeretnék valami pántot, leginkább az tetszik, ami kissé lejjebb van csúsztatva, lágy anyagból készül, és félig elfedi a vállakat.


Klasszikus menyasszonyi ruhát képzelek el romantikus stílusban. A divatos, formabontó ruhákat nem nekem találták ki, mint ahogy a sellő fazont és a habcsóktortát idéző ruhákat sem. Mindig is az egyszerűség híve voltam, most sem szeretnék hivalkodni. Azt szeretném, hogy a ruha éppen csak annyira legyen díszes, hogy még jobban kihangsúlyozza a természetes adottságaimat, de ne túlozza el azokat. Van néhány ruhaötletem, amik segítnek abban, hogy kb. milyen ruhát tudnék elképzelni magamnak.























2 megjegyzés:

  1. széépek! :-)és jók az elképzelések!
    nekem a 9. kép tetszik a legjobban

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Nekem még nincs konkrét elképzelésem, ezekből tudnám összerakni álmaim ruháját, de hát majd meglátjuk mi a választék :)

    VálaszTörlés