2011. szeptember 29., csütörtök

Túl vagyok rajta

Hát megtörtént, kiolvastam az előző bejegyzésben említett könyvet. Nem volt könnyű. Őszintén szólva nehéz elhinni, hogy ilyen a valóságban megtörténhet, és talán tényleg picit sántít is a dolog, de ki tudja. Egy biztos, nagyon érdekes, habár hányingerkeltő olvasmány volt. Megismerhettem egy luxus prostituált szemléletét, hogy miért választotta ezt az életet és miként élte mindennapjait. Sokszor volt döbbenetes, gyomorforgató, szánalmas és dühítő, de összességében nagyon érdekes könyv volt. Nem tudom rá azt mondani, hogy tetszett. Nem tetszett, mert az egész téma taszít és a vacsorám liftezik tőle a gyomromban, de nagyon érdekes volt. Egy teljesen új szemszög, egy teljesen új felfogás. Nem tudtam egy kicsit sem azonosulni a főszereplővel (még jó hogy), és kicsit sem tudtam megérteni a döntéseit. Nekem nem tudta eladni azt a világot, amiben ő élt, hiába volt csillogó és hiába volt szépen becsomagolva. Lehet, hogy nem vagyok gazdag, nincsen méregdrága autóm, sem márkás ruháim, de nekem nem is ezek kellenek a boldogsághoz. Nekem csak Viktor kell, és ha ő meg van, mindenem meg van. Nem számít, hogy nem dúskálunk a pénzben, de szeretjük egymást. Ez volt az egyetlen dolog, ami miatt sajnáltam ezt a nőt; hogy sosem ismerte meg a szerelmet. Az igaz szerelmet, ami az őszinte, mély érzésekről szól, nem csak a testiségről. Persze ő nem is igényelte, neki a pénz volt a fontos. Ő ezt választotta, én pedig a szerelmet. Számomra nem kérdés, hogy melyikünk járt jobban.
Ajánlom olvasásra azoknak, akiket érdekel egy tényleg rendhagyó történet. Arra viszont számítsanak, hogy nem gyenge gyomrúaknak való. Kíváncsian várom a második kötetet, remélem hamar olvashatom.

2 megjegyzés:

  1. Merész vagy! Én biztos nem tudnám kiolvasni, nagyon gusztustalan dolgok lehetnek benne! :S

    VálaszTörlés
  2. Tény és való, hogy nagyon gusztustalan volt, de érdekes olvasmány. A másodikat is el fogom olvasni, kíváncsian várom, bár állítólag az még förtelmesebb, mint az első. Persze most tartok egy kis szünetet közben egy kis mesével, hogy megpihenjen a lelkem ettől a sok perverzitástól.

    VálaszTörlés