2010. november 7., vasárnap

Still in love - Tribal fusion belly dance



Az emberekben vegyes érzések kavarognak, mikor a hastáncról van szó. A legtöbben egy ledér öltözetű, kívánatos nőtképzelnek maguk elé, aki csábítóan ringatja és illegeti magát az éhes férfiszemek előtt, és aki nem igazán az erkölcsösségmintaképe. Borzasztóan elszomorít, hogy az embereknek ez a véleménye erről a csodás táncformáról, mert teljességgelfélreértelmezik és nem látják meg a benne rejlő művészetet és szépséget. Persze valahol meg lehet érteni ezt a véleménytis, hiszen számos olyan "táncosnő" van, akikre ráillik a fenti leírás, de őket korántsem lehet hastáncosoknak nevezni, és nem lehet egy lapon emlegetni azokkal, akik ezt a táncot tényleg igazán művészi szinten művelik.

Én a magam részéről a törzsi fúziós hastáncba vagyok belebolondulva már évek óta, ami teljesen más, mint a klasszikus egyiptomi. Fenséges,büszke, méltóságteljes, körbe lengi egy sötéten elegáns aura, a lassú, kígyózó mozdulatok pedig megbabonázzák azembert. Csodálatos táncnak tartom. Öröm nézni az előadókat, akik pompás fellépőruhákban, királynői pompával libbennekbe a színpadra, hogy aztán mindenkit elvarázsoljanak precíz, tökéletesen kivitelezett koreográfiáikkal. Régebben még énmagam is jártam órákra, de azóta sajnos idő és pénzhiány miatt már csak itthon gyakorolok, viszont azt minden nap. Azthiszem nagyon rossz lenne a közérzetem, ha nem tudnék naponta legalább egy órát rászánni a táncra, mert felszabadít,megnyugtat és feltölt, talán az egyik legjobb orvosság a szerelem után, mindenkinek csak ajánlani tudom. Végül pedig álljonitt az egyik kedvenc videóm, ami méltón mutatja be ennek a táncnak a gyönyörűségét.


1 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a videóban az a táncosnő, csodásan mozog! *.*

    Amúgy igen, bevallom bennem is eddig csak az egyszerű, egyszál kis ágyékkötőben vonagló, ledér táncosnő illuziója élt bennem ha hastáncról volt szó... :/

    De örülök hogy kellemeset csalódhattam, hisz most már látom, hogy valóban mennyire lehet egyszerre dögös de mégis művészi dolog a hastánc! :)

    VálaszTörlés