2016. október 14., péntek

The Spooky Halloween TAG





Sziasztok!

Ezer meg egy éve nem volt tag-es bejegyzés a blogon, tegnap viszont rátaláltam Zsófinál erre a nagyon jó kis Halloween kérdősorra. Egyből megtetszett a dolog, nagyon jó kérdések vannak benne és hát persze Halloween a téma, ami az egyik kedvencem, így én is csatlakoztam a kitöltők táborához.

1. Kedvenc horror vagy Halloween témájú dalod?

A Dead Silence zenéjéért oda meg vissza vagyok, fantasztikusan jóra sikeredett, de nem maradhat ki a felsorolásból a Nightmare Before Christmas This is Halloween-je és a Kidnap the Sandy Claws sem.

2. Nevezd meg, hogy mivel nem akarsz összefutni egy sötét erdőben vagy elhagyatott épületben (például nem akarnék találkozni egy vérfarkassal egy sötét erdőben)

Őszintén, én úgy senkivel nem szeretnék összefutni :D Egyáltalán mit keresnék ilyen helyeken? Jó nekem idehaza :D Na de ha nagyon választani kell valamit, akkor a zsíros, fekete hajú japán kislányokat mondanám, a frász kiver tőlük...

3. Játszottál már valaha Szellemtáblával?

Soha és nem is tervezem.

4. Kedvenc horror szörnyed vagy gonoszod (film, könyv)?

Freddy az örök és utánozhatatlan! Hatalmas rajongója vagyok a Rémálom az Elm utcában horroroknak, szerintem zseniálisak, Freddy pedig messze a legjobban kitalált horror karakter. Okos, fantáziadús, elmeroggyant, mi kell még? :D

5. A legijesztőbb dolog, ami veled történt, mikor egyedül voltál.

Na ebből akad egy pár, talán régebbi Halloween tag-eknél említettem is. Két nagyon élénk emlékem van. Az egyiknél Viktor szüleinél voltunk épp, lefekvéshez készülődtünk, de egyedül voltunk a lakásban. Viktor bent volt a fürdőszobában én pedig rá vártam a szobában. Egyszer csak egy kockás inges férfira lettem figyelmes, aki nagyon lassan elsétált a szobánk előtt, szinte csoszogott. Azt hittem Viktor volt, mert esetleg kint felejtett valamit a fürdéshez és teljes nyugalomban tévéztem tovább. Aztán 10 perc múlva kijött Viktor én meg kérdeztem tőle, hogy mit hagyott kint. Erre közölte, hogy ki sem jött a fürdőből... Mai napig nem tudom kit láttam aznap este.
A másik eset már az albérletünkben történt. Épp fogat mostam, mikor megláttam az ajtó előtt eliszkolni egy totyogós baba méretű, torz kis valamit. Irdatlan gyorsan mozgott, csak a fejét láttam oldalról, de azt hiszem életemben nem produkáltam olyan intenzív koloratúrszopránt, mint akkor.

6. Ha fel lennél bátorodva, hogy eltölts egy éjszakát egy kísértet házban, megtennéd?

Nem igazán értem a kérdést, hiszen ha az ember már eleve fel van bátorodva, nem kérdés, hogy megteszi-e. De nálam ilyen állapot sosem állna fent :P

7. Babonás vagy?

Inkább csak vannak szokásaim, amik a babonákhoz kötődnek. Ha kiborítom a sót, akkor a jobb kezemmel a bal vállam fölött átszórok egy keveset, illetve ha valamiben elhamarkodottan reménykedem, háromszor lekopogom valami fán. De nem azért, mert hinnék az általuk ígért dolgokban, csak úgy szokásból, belém égtek ezek a dolgok.

8. Láttál valaha figurákat/alakokat a periférikus látásodban? (pl láttál valakit a szemed sarkából)

Persze, ilyen rengetegszer fordul elő velem. Még kislány voltam, mikor vártam édesanyámra egy épület előtt, mikor a szemem sakárban megláttam egy hófehér ruhát viselő, szőkésbarna hajú kisfiút. Mögöttem sétált el, de ahogy egy autó mögé került, már nem jött elő többé. Én mai napig hiszek abban, hogy az a fiú az őrangyalom volt :)

9. Melyik városi legendától félsz leginkább?

Nem igazán vagyok jártas a városi legendákban, nem ismerek túl sokat, de van egy, ami nagyon tetszik. Azt hiszem Japánból ered. Ha egyedül mész haza és találkozol az utcán egy arcmaszkot viselő nővel az megkérdezi tőled, hogy szépnek találod-e. Ha azt válaszolod, hogy nem, előkap egy hatalmas ollót és levágja a fejed. Ha azt mondod, hogy igen, akkor leveszi a maszkját, ami alatt a fültől fülig felvágott szája van. Újra megkérdezi, hogy most is szépnek találod-e. Ha nemet mondasz, meghalsz. Ha igent mondasz, meghalsz. (van, akinek semmi sem jó :D) Viszont ha azt válaszolod, hogy nem tudod, vagy hogy átlagos, akkor a nő összezavarodik és van időd elmenekülni. Nem hiszek ebben, de szerintem jó kis történet ^^

10. Melyiket szereted jobban? Gore vagy thriller? (véres film vagy thriller film)

Egyértelműen a thrillert. Imádok félni! Szeretem a jóféle ijesztgetős filmeket, amikben nyomoznak, kutatnak dolgok után, és ha még természetfeletti eredetű problémák is adódnak, úszok az örömmámorban :P

11. Hiszel a multidimenziókban vagy világokban? (tehát szerinted léteznek, lehet igazságalapja az elméletnek)

Természetesen. Számomra valahogy evidens, hogy a világ nem csak egyetlen síkból áll. Olyan, mnitha sok réteget egymásra pakoltak volna.

12. Készítettél valamikor bármiféle bájitalt?

Tudtommal bájitalt nem készítettem, de talizmánokat, amuletteket igen. Egyet hosszú évekig hordtam a nyakamban, nagyon szerettem.

13. Könnyen meg lehet ijeszteni?

Sajnos igen - én vagyok a horrorfilm készítők célközönsége :D

14. Játszottad valaha a Bloody Mary-t?

Nem, soha, de nem is szándékozom.

15. Hiszel a démonokban vagy az ördögben? (akár mindkettőben)

Fogalmazzunk úgy, hogy hiszek ehhez hasonló entitásokban, de vallási felhang nélkül.

16. Egyedül vagy otthon, de lépéseket hallasz a lakásodban. Mit teszel?

Valószínűleg futkosna rajtam a hideg, de csöndben maradnék és várnám, hogy történjen valami konkrétabb. Meglehet, hogy csak az agyam játszik velem. Ha újra hallanám a lépéseket valószínűleg telefonálnék valakinek, hogy tudjanak rólam, aztán pedig óvatosan próbálnék utána járni a dolgoknak. Ezért van az, hogy az összes túlélős kvíz azt mondja, hogy egy horrorban kb. az első 10 percben meghalnék :D

17. Ha csapdába esnél egy ijesztő filmben, melyik lenne az? (melyik horror filmben lennél)

Őszintén, én egybe sem kívánkozom :P De ha nagyon muszáj, akkor az Ördögűzés Emily Rose üdvéért filmben szerepelnék, mint tanú. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lehet egy okkult témát feldolgozni egy bírósági tárgyaláson, szerintem nagyon érdekes élmény lehet. Esetleg még a Rítust is bevállalnám.

18. Ha csak egyetlen Halloween-i ruhát/öltözéket hordhatnál életed végéig, melyik lenne az?

Egy vámpírjelmezzel azt hiszem egész jól ellennék, de valami zombi Disney hercegnő is szívesen lennék :P

19. Szeretnél egyszer éjszaka temetőbe menni?

Komolyan nem értem mi ebben a jó. Még a kezdő goth időszakomban sem éreztem vágyat sötét temetőkben sétálni és most is így vagyok ezzel.

20. Egy zombi apokalipszisben találod magad. Milyen fegyvert választanál?

Kezdjük ott, hogy az első 10 percben már vígan zabálnának engem a zombik :D De ha valamilyen csoda folytán túlélném az első napot, tuti, hogy egy kifogyhatatlan gépfegyvert kérnék, aminél nem számít, ha rosszul célzok, mert az örök lőszernek hála egyszer csak sikerülne fejbe lőnöm pár zombit :P

21. Melyiken vennél részt szívesebben? Egy Halloween-i partin, vagy elmenni egy adsz vagy kapsz/csokit vagy csalunk játékra?

Inkább Halloween-i buli, a cukorkagyűjtögetésből azt hiszem kinőttem. Plusz ahhoz meg kéne szólítanom embereket. Nem. Nagyonnem. (csak kicsit vagyok introvertált...)

22. Egy horror filmben vagy. Melyik lennél: az utolsó lány/fiú túlélő, az első áldozat, a komikus, a szkeptikus, az okos vagy a gyilkos?

Szívem szerint a túlélő lennék, de valószínűleg a legelső áldozat leszek :D

23. Megnézel valami boldog dolgot, miután láttál egy horrorfilmet, hogy tudjál utána aludni?

Ezek olvasnak a gondolataimban? O.o Na jó, igazából ez változó. Ha szétette az agyamat egy film, akkor muszáj helyre állítanom a lelki egyensúlyom, mert akkor hetekig rágódok a témán. De ha kellemesen elgondolkodtat és nem hagy bennem fura érzéseket, akkor nem. Igaz, lesznek utána cifra álmaim, de oda se neki.

24. Mialatt horror filmet nézel, te vagy az a személy, aki: kiabál a karaktereknél (ne menj oda!), egész idő alatt eltakarja a szemeit, vagy az, aki elalszik közben?

Először is nem sorolták fel a legfontosabb opciót, a kritikust. Márpedig én horrort is úgy nézek, hogy agyon kritizálom a hülye helyzeteket és a bakikat. Nem jó dolog velem filmet nézni, mert nagyon szoktam mondani a magamét. Aztán mikor már pörögnek az események, akkor az elemző énem kikapcsol, beszippant a sztori, és akkor az ujjam közti résen át "nézem" a filmet, miközben a jumpscare-eknél hangosan szidom a szellemek és démonok összes felmenőjét.

25. Te vagy az, aki megijed, vagy az, aki megijeszt másokat?

Sosem ijesztgetek másokat, mert néha nagyon komoly károkat tudunk ilyesmivel okozni. Viszont engem nagyon könnyű megijeszteni sajna.

26. Kedvenc ijesztő könyved?

Nem nagyon olvasok ijesztő sztorikat, viszont a Coraline-tól mind könyvben, mind mesében kirázott a hideg. Mestermű. Neil Gaiman pedig nem normális, de ezért szeretjük :P

27. Mennyi idős voltál, mikor láttad az első horror filmedet? (én hozzá tenném még: és melyik volt az?)

Arra nem emlékszem hány éves voltam, de azt hiszem az elsők között volt Az Átok című film. Nem a japán, hanem a 99-es amcsi film, amiben egy elátkozott házba költöztetnek be embereket és a félelmet vizsgálják rajtuk. Mára már elég vérszegény lenne, de én rettegtem tőle (tele van babaszobrokkal, amik életre kelnek és hajat fonnak...). Szintén elsők között volt a 13 kísértet is (jaj de imádtam!), meg a Titkok kulcsa. Ja, és habár nem horror, de én nagyon féltem tőle: Hókuszpókusz XD

28. Mi volt az első Halloween öltözéked (kosztümöd)?

Nem nagyon öltöztem be Halloweenkor gyerekként, mert nem ünnepeltem. Viszont farsangkor kiéltem magam, főleg mikor rá tudtam beszélni az osztályt, hogy a csoportos előadásunk a Kerozin Dr. Frankenstein dalára legyen, ott pedig mind beöltöztünk zombinak :P Utána olyan ötleteim voltak, mint mészáros orvos meg rongybaba, ami igazából aranyos akart lenni, de olyan félelmetesen néztem ki benne, hogy senki nem talált cukinak :D

29. Ebben az évben minek öltözöl Halloweenkor?

Valószínűleg nem megyek semmilyen beöltözős buliba, max itthon marhulunk Viktorral, de tervezek jó pár Halloween sminket kreálni. Ezek viszont meglepik ^^

30. Ha lehetne egy aranyosan ijesztő állatod (fekete macska, bagoly, denevér, patkány, farkas), melyiket választanád?

Fekete kutyát szeretnék. Eleve hátrányos helyzetből indulnak a fekete kutyák a bundájuk színe miatt, de amúgy is ilyen színű kutyust szeretnék majd magamnak :)


Ennyi lett volna a kvíz, ha van kedvetek töltsétek ki ti is akár itt kommentben, vagy a saját oldalatokon. 
További szép napot mindenkinek!


2 megjegyzés:

  1. De jó ez a Tag, ilyenkor mikor olvasom, mindig előjön, hogy hűű én is kitöltöm és lesz belőle egy jó kis bejegyzés, aztán beugrik, hogy már nincs is blogom. :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is nagyon megtetszett ^^ Sajnálom, hogy már nem blogolsz, szívesen elolvastam volna a válaszaidat, de akár ide kommentbe is beírhatod őket :)

      Törlés