2016. szeptember 14., szerda

Nyx Soft Matte Lip Cream teszt

Sziasztok!

Mivel a legutóbbi zsákmányos bejegyzésnél a legtöbb voks a Nyx híres matt rúzsaira esett, ezért most hozom is nektek a tesztet róla. A nyári rendelésem óta sikerült alaposan tesztelnem őket, így határozott véleményem alakult ki ezekről a termékekről.


balról jobbra: Abu-Dhabi, Stockholm, Cannes, Coppenhagen, Transylvania


Amit általánosságban elmondhatok az összes általam birtokolt árnyalatról az az, hogy a textúrájuk valami egészen elképesztő. Még soha nem találkoztam olyan rúzzsal, ami matt hatást ígér, de felvitelnél mégis bársonyosan krémes állaga van. Tudom, az internet a megjelenésük óta ezt szajkózza, de személyesen megtapasztalni ezt a különleges formulát teljesen más érzés. Az illata is kellemes - édeskés, vaníliába hajló aroma egy egészen pici "mű" utóérzettel, de ez sem tolakodó és felvitel után már csak alig érezhető. Az applikátora mindegyiknek átlagos - ferdére vágott, hosszúkás ecset, ugyanakkor picit szöszös, azaz nem simul teljesen le az ecset feje, néhány szálacska makacsul kiáll a helyéről, ez pedig kissé nehezíti a felvitelt. Natúrabb árnyalatoknál ez még nem jelent problémát, de a merészebbeknél már gondot okozhat. Persze kis gyakorlással, ügyeskedéssel megoldható a kényelmes felvitel.


balról jobbra: Abu-Dhabi, Stockholm, Cannes, Coppenhagen, Transylvania 


Tartósságukat nézve elég jól teljesítenek, rajtam 4-5 órát bírtak ivással együtt, evés után viszont érdemes ellenőrizni az ajkainkat, mert igazításra szorulhatunk. Nem száradnak teljes mértékig mattra, ennél fogva nem hagynak maguk után száraz érzést az ajkakon, kicsit púderesnek mondanám őket. Felvitelnél jó arra odafigyelni, hogy lehetőleg egy rétegben kerüljön a termék az ajkainkra, mivel a száradás közbeni rétegezés foltos felvitelt eredményezhet. Nekem az elején kicsit nehéz volt kitapasztalni azt a mennyiséget, amivel teljesen be tudom festeni az ajkaimat, de idővel rá lehet erre érezni. Ha mégis foltos lett az eredmény mindenképpen meg kell várni a teljes száradást (ez 3-4 percen belül meg is történik) és utána szintén az ajkak teljes területére vigyünk fel még egy réteget, mert a foltok kitöltögetése nem igazán eredményes (egyenetlen marad a szín).

Mindet összevetve nagyon boldog vagyok, hogy megvettem ezeket az ajakkencéket, elégedett vagyok velük a kisebb tökéletlenségeik ellenére is. Gyakran használom is őket, a natúrabb színeket hétköznap előszeretettel alkalmazom. Nektek is csak ajánlani tudom ezeket a matt ajakkrémeket, mert kényelmes velük a rúzsozás és nem kell öt percenként előbányásznunk a tükrünket a táskánk mélyéről, hogy ellenőrizzük az ajkainkat.


Most pedig jöjjenek a színminták:


Abu-Dhabi





Ez az árnyalat nagy kedvencem lett a dolgos hétköznapokon, mivel pont annyira barnás nude, hogy ne érezzem "korrektorosnak" az ajkaim színét. Sosem szerettem a túl világos rúzsokat, így ez a barnásabb szín tökéletes számomra, amolyan my lips, but better-árnyalat.


Stockholm





Még ő is a natúrabb vonalhoz tartozik, viszont már határozottan látható benne némi korallos-rózsaszínes beütés. Napbarnított bőrön remekül mutathat, de természetesen a fehér bőrűeknek is jól áll. Ezt kicsit ritkábban használom, mert magamon még szokatlannak érzem az ilyen korallos beütésű színeket, de barátkozunk :)


Cannes






Ha rózsaszín, akkor csakis Cannes. Annyira gyönyörű ez a szín, hogy szinte állandóan ezt viselném - néha nehezemre is esik másik rúzst választanom helyette, annyira megszerettem :) Tökéletes választás arra az esetre, ha egy picit ki szeretnénk emelni az ajkainkat, de nem szeretnénk túlságosan feltűnőek lenni.


Coppenhagen







Számomra ez a tökéletes őszi bogyószín. Teljesen abban a hitben voltam, hogy a Transylvania lesz a nagy szerelmem a két sötétebb árnyalat közül, de végül a Coppenhagen lett az, amibe belebolondultam. Csodás a fedése, és pont annyira lilás-ciklámenes, amennyire az én ízlésemnek megfelel. Ha végre nem lesz akkora hőség le sem lehet majd robbantani rólam :) 


Transylvania







Leginkább erre az árnyalatra voltam kíváncsi, ám kicsit keserédes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Maga a szín tényleg nagyon szép, igazi nekem való bordós árnyalat, de nehéz egyenletesen felvinni az ajkakra - a közeli képen láthatjátok is, hogy foltosan száradt meg rajtam. Természetesen továbbra is próbálkozom vele és bízom abban, hogy csak bennem van a hiba és később makulátlanul sikerül majd felkennem ezt a rúzst. 


Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés és hasznosnak találtátok :) A kisebb hibák ellenére nagyon is tudom nektek ajánlani ezeket a matt ajakkrémeket, és ha végre megnyit a hazai NYX üzlet, akkor talán ti is tesztek majd ezekkel a rúzsokkal egy próbát.

További szép napot mindenkinek!


14 megjegyzés:

  1. Hát én nem tudom mikor lesz itt NYX, de karácsonykor megyek Angliába, és már van egy szép kis listám :D Pedig a Transylvania nagyon tetszett, de lehet, arról lemondok... a Soft Matte-k közül legalább a Budapest kell, hát nehogy már van egy ilyen nevű és nem veszem meg?:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a Transylvania nem adja olyan könnyen magát, mint az összes többi szín. Mondjuk azóta próbálkoztam a felvitelével és volt, hogy egészen jóra sikerült, szóval ki tudja, lehet én voltam csak béna (bár már blogokon is hasonló fedést láttam).
      Jaj, a Budapestet ne is mondd, annyira meg akartam venni (nem csak a neve, de a gyönyörű színe miatt is), de nem lehetett kapni az eladónál, akitől vettem a többit :( Fáj érte a szívem, de ha megnyílik a bolt idehaza tuti beszerzem :P

      Törlés
  2. A tesztek arra valók, hogy megóvják az embereket a kevésbé jó minőségű termékek megvásárlásától az embereket...Nagyon nem győzött meg a Transylvania a képek és a szöveg alapján...
    ...DE annak a színnek nem lehet ellenállni, nekem is kell!!! :O
    Illetve Copenhagen is jól néz ki. :D
    Az első kettő (nekem) túl természetes, nem hiszem, hogy ilyesmi termékre költenék (piros rúzs mánia, csúnya ügy :D), de rajtad kétségkívül jól állnak azok is, nem csak az erősebb színek! :)

    (Amúgy a szemeden mit használtál a sminkhez? Nagyon tetszik az is. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, sajnos a Transylvania eléggé nehezen kiismerhető. Fentebb írtam is, hogy az újbóli próbálkozásnál már jobb volt a fedése, de más blogokon is hasonlóan foltos volt a végeredmény. Gondolom ehhez a színhez sok gyakorlás kell, szóval azért még nem kell róla lemondani :P
      A szememen a Maybelline Colour Tattoo-ja van Permanent Taupe árnyalatban, semmi más :) Örülök, hogy tetszik neked ^^

      Törlés
  3. Szia!
    Szebbnél-szebb színek! :)
    nekem a Transylvania tetszett a leginkább, illetve a Cannes. De a többi is nagyon jól áll rajtad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett a bejegyzés ^^ A Transylvania csodás szín, sajnos a felvitele még kicsit nehézkes, de talán idővel belejövök és akkor már nem lesz foltos a végeredmény. A Cannes viszont hibátlan :)

      Törlés
  4. Tök jó, hogy mindegyik színárnyalat szerepelt a bejegyzésben, érdekes látni, mennyire más lesz tőlük az ember arca. Nagyon jók lettek a képek is :)

    Meg a szemsminked is tetszett, jól áll ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszett a bejegyzés :) Igen, egészen más a megjelenésünk egy natúrabb árnyalattal, mint egy vamposabb merész színnel. Én mindkettőben látom a szépséget.
      A szemsmink nagyon egyszerű volt pont azért, hogy ne vonja el a figyelmet az ajaktermékekről, sima Colour Tattoo Permanent Taupe árnyalatban. Örülök, hogy ez is tetszett neked :)

      Törlés
  5. Jaj, te lány... egyrészt rendkívül örülök, hogy visszatértél a blogoláshoz és remekül nézel ki!
    Másrészt a pénztárcám zokog a háttérben. Sír és követeli vissza a belevalót :D Szerinted mennyire indokolt a Transsylvania (patchy formula ide vagy oda, álmom régóta az a szín, csak most már egymás kezét fogják a Coppenhagennel és ellovagolnak a naplementébe), ha megvan a Limecrime Jinx? Elég hasonlónak tűnnek... mondjuk igazából szerintem ígyis-úgyis megveszem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszönöm szépen ^^ Jó érzés ilyen kedves kommentet olvasni :)
      Rákerestem a Jinx-re és szerintem az szilvásabb, mint a Transylvania. Szóval két külön árnyalat, így ha beleszerettél a Transylvaniába, akkor szerezd be, mert nem annyira hasonlít a Jinx-re. A Transylvania mély bordó, a Jinx inkább szilvás lila. És ahogy fentebb is írtam, azóta sikerült párszor tűrhetően felkennem a Transylvaniat, talán gyakorlattal megelőzhető a foltozódás.

      Törlés
  6. Létezik olyan szín ami Neked nem áll jól??? :D Gyönyörű mindegyik , a Stockholm , Cannes és az Abu Dhbai jöhetne nekem is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze hogy létezik, pl. a narancsos, meg a nagyon élénk, neonos színeket nem nekem találták ki :P
      Na majd ha jön a hazai NYX üzlet szerintem te is csapj le azokra az árnyalatokra, amiket írtál, mert nagyon jó vételek :)

      Törlés