2016. szeptember 19., hétfő

Miss Sporty színes tusok

Sziasztok!

Be kell valljam, nem vagyok a Miss Sporty márka elkötelezett rajongója. Régen, mikor még csak kacsintgattam a sminkelés felé kipróbáltam pár terméküket, de rendre csalódnom kellett bennük. Azóta nem is nagyon használok tőlük semmit (egy-két kivételt leszámítva, mert pl. a rúzsceruzájuk nagyon jóra sikerült), de mikor nemrég megláttam az állványukon a színes tusokat, nem tudtam ellenállni nekik. Mind a 4 szín jött haza velem én pedig már alig vártam, hogy tesztelhessem őket. Persze ott volt bennem a félsz, hogy vajon ez az általam régóta mellőzött márka mi újat tud felmutatni és hogy vajon jobb minőséggel operálnak-e most, mint anno, de hát próba cseresznye.



Az árnyalatok balról jobbra: Turquoise, Neon Yellow, Arty Blue Spring, Glowy Pink


Mikor letekertem a tusok kupakját érdekes látvány tárult a szemem elé, ugyanis nem a megszokott tusecsettel találkoztam. Nagyon különleges, szilikonos applikátora van a tusoknak, ami ruganyos és puha, furán kellemes érzetet keltett, viszont így biztos lehettem abban, hogy semmiféle kikandikáló ecsetszál nem fogja elmaszatolni a kész tusvonalamat.





A tusok állaga meglepően vizes, emiatt kicsit aggódtam, hogy baj lesz a fedésükkel és a száradásukkal. A fenti képen kétszeri áthúzással láthatjátok őket. Legjobban a rózsaszín teljesített, ennek az állaga volt a legsűrűbb, így a pigmentáltsága is jó volt. Sorban követte a türkiz színű, ami majdnem hasonlóan szuper volt. A sárgát már építgetni kell egy kicsit, a kékes-lilát pedig nem is kicsit, hanem nagyon alaposan kellett építgetni, ő muzsikált a leggyengébben a négy közül. Nekem ettől függetlenül nagyon tetszenek, az élénk, merész színeik megérik a kicsivel több időt, amit rájuk fordít az ember.

Érdemes még arra is figyelni, hogy az első vonal meghúzása után ne akarjuk ugyanúgy rétegezni a másikat, mert a tusecset hajlamos felszedni az előző réteget (ez a vizes állagnak is köszönhető). Ehelyett ütögető mozdulatokkal ajánlott élénkebbé tenni a meglévő tusvonalat, így a végeredmény is élénk és foltmentes lesz. A száradási idejük is viszonylag hosszú, nekem minimum egy percig kellett leeresztett szemhéjjal várnom és még így is sikerült egy kicsit felkennem a szemhéjam felső felére az egyik árnyalatot. 

Valószínűleg nem ezek a legjobb minőségű színes tusok, amiket a szépség piacon be lehet szerezni, de mivel kb. 800 forintba kerülnek simán megérik az árukat. Én speciel kreatív sminkek készítéséhez vettem őket. Ha van elég türelmetek és nincsenek még ilyen színeitek, akkor érdemes rájuk lecsapni, de kezdő tushasználóknak semmiképp nem ajánlom őket. 

A végére hoztam nektek egy röpke szemsminket mind a négy árnyalat felhasználásával, virágos tusvonalat készítettem pöttyözéssel:









Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés és hasznosnak találtátok :)
Ti szeretitek a színes tusokat?
További szép napot nektek!


10 megjegyzés:

  1. Még gimis voltam, amikor rákaptam a Miss Sporty márkára. Igaz, inkább csak a bordó körömlakkja volt állandó vendég nálam egy darabig, ameddig nem történt valami, és rosszul fedett, kopott, minden baja volt. Azóta nem nyúltam a márkához. Pont ma somfordáltam be a drogériába, és nézegettem ezeket, de nem vagyok a színes tus híve. Rajtad viszont nagyon jól áll, aranyos, hangulatos kis vonal lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a bordó körömlakkjukat én is kipróbáltam, de a tartóssága katasztrofális volt, ezért inkább áttértem más márkára.
      Hétköznapokon nem biztos, hogy viselném ezeket a tusokat, de kreatív sminkekhez jól jön, én elsősorban ezért vettem meg őket :) A bókot pedig nagyon köszönöm ^^

      Törlés
  2. Érdekes ötlet a "virágvonal", de nagyon jó, kis vidám, talán hippis. (-: És nagyon jól áll!
    Nekem ezek közül a sárga van meg, de nem használtam még. Szeretem az ilyen termékeket, valamikor volt lila, rózsaszín (ezek Essence márkájúak voltak), most van egy zöld Lovely. Annak idején a Miss Sportytól szerettem nagyon a fekete tust, ami hasonló csomagolásban volt. Utána kaptam rá a zselés tusra, jelenleg is olyan van feketében itthon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a kedves szavakat! :) Igen, mondhatni, hogy kicsit hippis ez a vonal, bár nem ez volt a szándékom vele, inkább csak fel akartam használni egy sminkben mind a 4 színt.
      A zselés tusokat én is nagyon szerettem egy ideig, de ma már inkább visszatértem a megszokott folyékony állagúra. Reggelente kényelmesebb csak lecsavarni a kupakot és gyors vonalat húzni, mint a zselés tégellyel bajlódni - legalábbis nekem :) Amúgy színes tusom még sosem volt, most próbáltam ki őket először.

      Törlés
  3. Hú, nem gondoltam, hogy ilyen izgalmas díszítést hozol össze ezekkel a termékekkel! Annyira bájos, rendesen kedvet kaptam hozzá, persze csak egy gondolat erejéig, mert azért élemedett koromnál fogva rajtam igencsak furcsán mutatna, pl meló közben :)
    Habár, esetleg egy különlegesebb alkalomra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, kedves tőled :) Szerintem te is nyugodtan kipróbálhatod ezt a tusvonalat (inkább pöttyözést) különleges alkalmakra, mert jól el lehet vele szórakozni :) Egyébként hétköznapokra én sem viselném :P

      Törlés
  4. A miss sporty nekem se a szívem csücske, de ilyen színes tusokat nem túl sok márka forgalmaz "itthon", főleg nem drogériás viszonylatokban, valamint a körömlakkjaikat nagyon szeretem, szóval azért tudnak ők is. (Bár sminktermékileg 6 éve mentem utoljára a közelükbe, azóta szerintem csak egy rúzst vettem, illetve 1500-ért összecsomagolt alapozó-púdert, utóbbit meg is bántam.)

    Egyébként a virágos tusvonalad nagyon tetszik, vidám, ötletes, jól is áll, bár szerintem ez inkább tavaszias/nyárias. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én sem sűrűn látok ilyen színes tusokat a drogériák polcain, gondoltam most kipróbálom őket. Én mondjuk a márka körömlakkjait kifejezetten nem kedvelem, nem vagyok elégedett a tartósságukkal. Egynémely sminktermékük jó, de kb. ennyi a viszonyom velük.
      Örülök, hogy tetszett a tuspöttyözés :)

      Törlés
  5. Micsoda ötletes, fesztiválokra tökéletes lenne! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) És igen, fesztiválokra valóban jó lehet egy ilyen smink.

      Törlés