2016. augusztus 6., szombat

Elmúlt napok eseményei

Sziasztok!

Vééégre valahára ismét sikerült klaviatúrát ragadnom, hiszen az elmúlt napokban másról sem szólt az életünk, mint a költözésről. Mikor legutoljára költöztünk közel nem volt ekkora káosz, és persze ennyi cuccunk sem volt, mint amit most be kellett pakolni és dobozolni. Egész hihetetlen, de tripla annyi motyóval jöttünk el az albérletből, mint mikor Viktor nővérétől eljöttünk, bár azóta eltelt 5 év. És habár nagyon örültünk, hogy végre birtokba vehetjük a saját kuckónkat, azért ez a folyamat közel sem olyan vidám, mint amilyennek gondoltuk. Sok dolog volt, amik elég rendesen megszivattak minket, szóval az egész költözés project elég hosszúra nyúlt és irtózatosan fárasztó volt.

Július elsején vehettük át a kulcsokat az előző lakóktól, de előtte nekem egy egész hetem ráment arra (ha nem több), hogy a holmijainkat összepakoljam. A jó ebben az, hogy az ember sok mindent kiszelektál - mi is rengeteg fölöslegesnek ítélt kacattól szabadultunk meg, mondván csak olyan dolgok kerüljenek a lakásunkba, amikre tényleg szükségünk van. Sajnos azonban a megmaradt dolgok is olyan terjedelmesek voltak, hogy az utolsó napokban már tényleg csak egy kis csapáson keresztül lehetett közlekedni a lakásban, mi pedig napjában többször vertük le a lábujjainkat (és anyáztunk rendesen), mert beleakadtunk a dobozokba :P Míg én pakolásztam, odaát édesapám tartotta a frontot, aki egyedül kipofozta a lakást - volt is vele munka bőven. Mi laikusok anno nem vettünk észre túl sok hibát a lakásban, hiszen láttunk egy korrekt járólapozást, egy korrekt parkettázást, egy szép konyhabútort. Összességében jó állapotúnak ítéltük meg a helyet. Aztán jött apu és konkrétan a fejét fogta, mikor végigment a lakáson. A falak ugyanis mindenhol egyenetlenek voltak, tele voltak hullámokkal és hepehupákkal, az ajtófélfákon pedig leverődések, lepattanások voltak. Nekünk ezek nem szúrtak úgy szemet, de ő egyből észrevette őket. 4 hétbe telt, mire szépen meg tudta csinálni mind a falakat, mintha az ajtókereteket, és nem kevesebb, mint 180 kiló gipszet használt el a falakhoz. Azt hiszem ez bőven bemutatja milyen állapotban is volt a lakás.

Persze nem csak a költözés volt az egyedüli programom azokra a napokra. Barbi barátnőm kisbabát vár, neki szerveztünk egy babaváró bulit, ugyanis most már az utolsó hónapban van, bármikor megérkezhet hozzájuk a picurka :) Úgy gondoltuk, hogy meglepjük őt és tartunk egy csajos délutánt ajándékokkal, finomságokkal, beszélgetéssel. Én szinte az elején elhatároztam, hogy fondant bevonatos babaváró cupcake-eket fogok készíteni, mivel már régóta szerettem volna kipróbálni és itt volt a tökéletes lehetőség egy tematikus díszítés kipróbálására. Hát nem mondom, melós dolog az ilyen dekorált cupcake-ek készítése, de Barbi meg a többi lány arckifejezése arról árulkodott, hogy megérte ennyit foglalkoznom a sütikkel ^^ Az alap amúgy egy pina colada muffin volt fehércsokoládés krémtöltelékkel. Életemben először sütöttem ilyen fajta cupcake-et, de szerencsére nagyon jól sikerült ízre is, a receptet itt tudjátok elérni. A krém egy sima fehér csokis puding volt plusz fehér csokoládéval, amit beleolvasztottam a tejbe, majd mikor kihűlt vajjal tettem krémesebbé. Egyetlen egyet kósoltam meg belőle, mert igazi kalóriabomba, de az tényleg fenséges volt :)

Néhány kép a sütikről:



Az egyik adag tetejét babakocsik díszítik, a másikat pedig kis partedlik 



Készült néhány cumizó babafej, meg pólyát tartó gólya is


Nagyon jól sikerült amúgy a meglepi, Barbi rendesen ledöbbent, egyáltalán nem számított ránk :P 

Aztán csak hogy ne unatkozzak, rögtön másnap hivatalosak voltunk egy esküvőre is. Réka, a táncpartnerem készült férjhez menni, akinek ráadásul én készítettem a sminkjét :) Nagyon örültem a lehetőségnek, ez már a második menyasszonyi smink volt, amit készítettem és minden percét élveztem. Szerencsére a menyasszony is elégedett volt vele, így dupla volt az öröm :) 





Valami készül :)



A menyasszony teljes pompájában :)


Ezek után visszatértünk a költözés áldatlan állapotához. Édesapám sikeresen befejezte a munkálatokat, már csak maga az átpakolás volt hátra. Szerencsére minden épségben átkerült pár óra alatt, mostanra pedig igyekeztünk minél több cuccot kipakolni végleges helyére. A konyha már egész jó állapotban van, kb. 95%-ra elkészültünk vele, és a nappali is kezd alakulni. A fürdő és a mosdó szinte teljesen kész, pár apró simítás van csak hátra, illetve a gardróbokat is megtöltöttem a ruháinkkal. Ami még teljesen parlagon lett hagyva, azok a könyveim :D 


Az a hatalmas rakás óriás doboz csak könyvekkel van tele :D Az egyik szobát még az el nem pakolt holmik tárolására használjuk, de szép apránként azért csak el fog fogyni onnan minden. 


Holnap rávetődöm a könyvekre, és amennyit tudok elpakolok a meglévő szekrényembe, de egészen biztos, hogy fog kelleni még egy könyves szekrény, mivel már az albérletben is az egyik asztalon kellett tárolnom az újonnan vett köteteimet. Közben beszereztünk egy szép akvárium asztalt, így már nem a komódok tetején kell tartanunk a halainkat. Sokkal szebb és rendezettebb látvány így az egész :) 





Vannak új jószágaink is - négy aranyhal, négy guppi, és egy rakás harcsa. A képen inkább az aranyhalak látszanak.

Szóval nagyjából itt tartunk most. Még sok cuccunk van dobozokban, úgyhogy rengeteg munka vár ránk, ráadásul most már én is megyek vissza dolgozni. Sajna a költözés miatt kicsit sem volt pihentető a nyári szünetem, de ez van, kapok egy I.J. pólót. Viszont legalább volt időm a költözéssel foglalkozni :) Ha elkészülünk, akkor hozok képeket a teljesen berendezett lakásról. Azt pedig talán mondanom sem kell, hogy kicsit keserédes számomra ez a költözés, hiszen 5 évig éltem az albérletben, nagyon megszerettem minden hibája ellenére. Meg is könnyeztem az utolsó napunkat ott, sőt, mai napig hiányzik. Mégis csak az volt az első lakás, ahol igazán kettesben élhettünk Viktorral. Ugyanakkor nagyon örülök az új helynek is, csupán még meg kell szoknom :)

És hogy miket tanultunk meg a költözés alatt?

- tripla annyi holmid lesz, mint mikor a meglévő otthonodba jöttél.
- a lakberendezés csak a filmekben buli, a valóságban kész tortúra mindent szépen elrendezni.
- a falak színének kiválasztása sem egyszerű, főleg ha tejeskávé színt szeretnél, és az 1000-es színpalettában kapásból 30-ra tudnál rábökni, hogy az pont olyan.
- mikor nyolcadjára caplatsz vissza a harmadik emeletre rájössz, hogy a költözés felér egy komplett kardio edzéssel.
- mikor egy tiszta fehérnemű megtalálása felér egy harccal az elemek ellen.
- mikor megtalálod a tiszta fehérneműt, de az a tároló szoba legbelső felében van, amit elbarikádoztál könyves dobozokkal.
- igenis lehetséges 5 napon keresztül szendvicseken élni.
- mikor egész nyáron kánikula van, de az időjárás pont akkor fordul esősre és borultra, mikor a falak festését kezdenéd, és ezért lámpával kell világítani.
- 2 hét és többszöri takarítás után is képes gipszpor szállni a levegőben.
- mikor örülsz, hogy végre megszabadulsz a hangoskodó tiniktől, de helyette kapsz játszóteret visítozó gyerekekkel, meg egy kisboltot, aminek este is zúg a légkondija.
- kezded értékelni a kész lakások kényelmét, mikor rájössz, hogy az új otthonodban nincs wcpapír tartó.
- mikor rémálmaidban nem szörnyek és tornyokból való zuhanások szerepelnek, hanem felhólyagosodó falak és hámló tapéták.
- elkezded átkozni a fűrészporos tapéta feltalálóját, mikor kis fekete molylepke kukacok mászkálnak mindenütt a lakásban.
- hogy néha jobb a nyers beton alapnak, semmint hogy napokon keresztül kapargasd a szarul felvitt festéket a falakról
- mikor a lakberendezési boltokba nem gyermeki örömmel, hanem heveny hányingerrel térsz vissza. Kétnaponta. 

Persze azért vannak ám pozitívumok is: végre nem sülünk meg az átforrósodó tetőtérben, mert földszinten lakunk, huzat is van, viszont szúnyogok, szitakötők és imádkozó sáskák nincsenek, hála a frissen beszerelt szúnyoghálóknak. Van csodaszép, nagy hűtőnk, mosogatógépünk, és végre nem kell három emeletet lépcsőznünk sem :) Nagyon boldogok vagyunk az új otthonunkban és alig várjuk, hogy végre teljesen elkészüljünk mindennel ^^




Köszönöm, hogy kitartó voltál és elolvastad ezt a hosszú bejegyzést :P
További szép napot mindenkinek! 

10 megjegyzés:

  1. Gratulalok es sok boldogsagot kivanok az uj lakasban is :D!

    VálaszTörlés
  2. Gratula! :)
    Hülyén fog hangzani, de csak most figyeltem fel rá, hogy visszatértél, mert nem olvastam nagyon sűrűn blogokat vizsgák/intenzív azt követő pihenés alatt (és így csak épp azt, ami kb. az aznapi feedben volt...), de nagyonnagyon örülök neki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen :)
      Teljesen megértem, a szünet alatt én is ritkábban néztem fel a blogra, de még most sem jövök fel olyan gyakran, van más egyéb tennivaló (lakás). Mondjuk így aztán van mit pótolni hétvégente, de nem baj :)

      Törlés
  3. Gratulálok nektek! :)
    Az egyik legjobb dolgot tapasztalhattátok meg, ha most még nem is így érzitek!!! ;)
    Sok boldog percet kívánok nektek az új kuckótokban! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük ^^
      Igen, ez valóban az egyik legboldogabb dolog, amit átélhettünk - érezzük is, csak néha nehéz, mikor azt se tudjuk merre dőljünk a kimerültségtől :D De már látjuk az alagút végét ^^

      Törlés
  4. Gratulálok az új helyhez, és a sminkes felkérésekhez is, baromi jó érzés lehet mindkettő :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :)
      Igen, mindkettő nagyon örömteli esemény számomra, remélem ez a boldogság-széria még jó sokáig fog tartani :P

      Törlés
  5. Nagyon klassz dolgok történtek veled, gratulálok a költözésetekhez! :)

    VálaszTörlés