2016. augusztus 23., kedd

Elmúlt hónapok szerzeményei

Sziasztok!

Ma egy nagy zsákmányos bejegyzéssel készültem, ugyanis rengeteg dolgot sikerült beszereznem az elmúlt pár hónapban. Mivel volt egy fél éves kimaradásom a blogolásban, ezért elég sok minden felgyülemlett nálam - természetesen nem egyszerre vásároltam mindent, tényleg hosszú idő alatt gyűlt össze a sok holmi.
MAC Viva Glam V. Ez egy nagyon kellemes, natúr színű rúzs Lustre finish-sel, ami lényegében egy fényes, balzsamos állagot takar. Hétköznapokon nagyon sűrűn nyúlok ezért a rúzsért, mert tükör nélkül is fel lehet vinni és tényleg minden sminkhez passzol. Enyhe nude-rózsás árnyalatot ad az ajkaimnak diszkrét arany csillogással.
MAC Current ajakceruza. Nagy szükségem volt már egy bordó ajakkontúrra, amit a sötétebb rúzsaimhoz használhatok. Ez az árnyalat tökéletes választás lett, nagyon megszerettem.
Sikerült lecsapnom egy régen vágyott Picture Polish lakkra, a Muse-ra. Másodkézből vettem ugyan, de kifogástalan az állapota és teljesen bele vagyok szerelmesedve a színébe. Kicsit kékesebb tónusú lila, pont ezért is tetszik annyira :)Most pedig jön a nagy dömping, ugyanis a születésnapom alkalmából leadtam egy masszív rendelést az Ebay-en. Régóta szerettem volna kipróbálni ezt a fajta rendelést, ráadásul NYX termékekre utaztam elsősorban, amiket nem nagyon lehet beszerezni hazánkban. Persze azóta már hozzám is eljutott a hír, hogy hamarosan lesz NYX üzlet nálunk is, de a szülinapom alkalmából akkor is meg akartam lepni magam néhány régen vágyott kedvenccel. Ez a rendelés egyébként édesanyám és Viktor ajándéka volt, akitől pedig rendeltem nem más, mint a sokak által ismert joy017. Tényleg hat napon belül megérkezett a csomagom épen és sértetlenül (két plusz ajándékkal), és habár kicsit borsos ára volt szállítási költséggel együtt, nekem megérte a plusz pénzt az a biztonság és profizmus, amivel ez az eladó kezelte a rendelésemet. 
NYX Butter Gloss Tiramisu, Angel Food Cake és Madeleine árnyalatban. Nem vagyok egy nagy szájfényes, de annyi jót hallottam ezekről az erősen pigmentált, isteni illatú kencékről, hogy muszáj volt kipróbálnom őket. Kicsit sem csalódtam, fantasztikusak, az Angel Food Cake abszolút kedvenc lett.Real Techniques Starter Set ecsetkészlet. Idejét sem tudom már mióta vágytam erre a szettre. Annyi jót hallottam a márka ecsetjeiről, hogy muszáj volt beszereznem legalább egy készletet tőlük, és mivel szemsminket minden munkanap készítek, ezért esett a választásom erre a válogatásra. 
NYX Soft Matte Lip Cream Abu Dhabi, Stockholm, Cannes, Coppenhagen és Transylvania árnyalatban. Ezekről a krémes állagú matt rúzsokról már biztos mindenki hallott - én is odáig voltam értük, folyamatosan a netet bújtam a tökéletes, hozzám passzoló árnyalatok kiválasztásához, és végül ezt az ötöt rendeltem meg magamnak. Na jó, hazudok, mert hatot rendeltem, de a hatodik meglepetés, ugyanis azt egy közelgő játékhoz tettem félre :P Előlegben annyit, hogy a formulájuk valóban fantasztikus és egyedi, nagyon megszerettem őket :) Eddig a Cannes és a Coppenhagen lopta be magát a szívembe, de az Abu Dhabi is sokszor bekerül a kis táskámba, tökéletes hétköznapi szín.LA Splash folyékony rúzsok Amor Eterno és Ghoulish árnyalatban. Ők nem voltak betervezve a rendelésembe, de mikor átböngésztem joy017 eladó termékeit kiszúrtam ezt a márkát. Rákerestem a youtube-on néhány tetszetős színre és rögtön tudtam, hogy módosítanom kell a terveimen, mert ennek a két árnyalatnak nálam kell landolnia. Az Amor Eterno a valaha alkotott legszebb lila ajakkence (legalábbis számomra, kenterbe verte az összes meglévő lila rúzsomat), a Ghoulish meg egy nagyon érdekes, bizarr árnyalat a maga szürkés nude jellegével. Mindkettőt imádom :) NYX fehér tus és Macaron Lippie Citron árnyalatban. A fehér szemhéjtus szintén régi vágyam volt és talán ennek örültem a legjobban az egész csomagból. A sárga rúzs volt az egyik ajándék (a másik egy málnás ajakbalzsam volt, amit odaadtam Zsófinak, ugyanis ketten közösen rendeltünk), és hát mondanom sem kell, jócskán meglepődtem, mikor megláttam, mert ez aztán olyan árnyalat, amit nem feltétlenül választottam volna magamnak :D Ettől függetlenül örültem neki és kreatív sminkekhez biztos fel fogom tudni használni.Makeup Revolution 144-es paletta, amit Barbi barátnőmtől kaptam. Képzelhetitek hogy lepetéztem, mikor megláttam, egy magamfajta smink mániásnak egy ilyen paletta kész kánaán :D Tényleg minden szín megtalálható benne remek minőségben (Réka esküvőjénél is ezt használtam), de hogy színmintákat nem fogok róla készíteni az is biztos :D Makeup Revolution Fortune Favours The Brave paletta. Mikor megláttam Katy bejegyzését erről a palettáról rögtön tudtam, hogy muszáj lesz megszereznem. Csodásak a benne lévő színek, mióta meg van állandóan ezt használom, egyszerűen minden szín tökéletes, bármilyen sminket el lehet vele készíteni. Az égetett szemhéjpúderek a kedvenceim a márványos mintájukkal, de a többi árnyalat is mind mesés! Jó hír, hogy ennek a palettának a tesóját is meg lehet majd nyerni nálam egy közelgő játék folyamán :P Ezt a négy Miss Sporty színes szemhéjtust nemrég láttam a dm polcain és rögtön le is csaptam rájuk, hiszen kreatív sminkekhez remekül fel fogom tudni majd őket használni. A menta és a kék még akár hétköznapokon is jöhet :) 


A végére hagytam a könyveket, és sajna nem is mindegyiket fotóztam le, amiket beszereztem és elolvastam, de lusta blogger vagyok és ezért inkább csak írásban említem majd meg a lemaradtakat :PCassandra Clare Üvegváros és Hamuváros című köteteit imádtam, a Csontváros után azonnal tudtam, hogy ezt a sorozatot az utolsó könyvig be kell majd szereznem. Mindkét könyv iszonyatosan jó, fantáziadús és fordulatos volt, alig bírtam letenni. 
Lois Lowry-tól az Emlékek őre is nagyon tetszett, bár szégyen-gyalázat, a film után kaptam kedvet a könyv elolvasásához. Nem bántam meg, mert mint mindig most is a könyv nyújtotta a legteljesebb élményt. Fantasztikus és egyben nagyon tanulságos világot festett le az írónő, felnőtt fejjel is elgondolkodtam a könyv bizonyos sorain. 
Rick Riordan-től az Athéné jele volt a leginkább várt könyv számomra (most pedig epedhetek a következő kötetért). Komolyan remegő kézzel vettem át a Libriben a rendelésemet, utána pedig éjt nappallá téve olvastam. Riordan még mindig zseniális. A humora, a fantáziája, a kreativitása, a lazasága egyszerűen hihetetlen. Rowling Harry Pottr kötetei óta nem élveztem ennyire ifjúsági irodalmat.
Michael Peinkofer Gryphony-ja nagyon megfogott a borítója alapján, és hiszem, hogy az alap ötlete nagyon jó lett volna. Ám sajnos túl rövid és túl felületes volt a megírt sztori, így mire elkezdtem volna élvezni már vége is volt, ráadásul sokszor hiányérzetet hagyott bennem. Azóta megjelent a második része is és nagyon vacilálok, hogy megvegyem-e, mert annyira nem estem hasra az első résztől... de magamat ismerve úgy is megveszem és elolvasom.
Veronica Roth-tól a Hűséges szintén nem mai olvasmányom, így kicsit homályosak róla az emlékeim. Úgy emlékszem, hogy tetszett a befejező kötet még a végkimenetel ellenére is, és rettenetesen nagyot csalódtam, mikor a mozi verzió nem azt a véget hozta, amire számítottam. A legtöbb ifjúsági regényben a hepiendé a főszerep, és kifejezetten tetszett, hogy ebben a világban ez nem valósult meg tökéletesen. Kár, hogy a filmet egy ilyen kulcsfontosságú dologgal rontották el, viszont a könyv nekem tetszett.
John Green Csillagainkban a hibájára kis noszogatással szántam rá magam. Első körben nem értettem a hatalmas mániát a könyvből készült film mögött, nem értettem miért van mindenki annyira oda érte. Másodjára kellett megnéznem a filmet ahhoz, hogy jó pillanatban, jó lelki állapotban legyek hozzá (az első alkalomkor határozottan cinikus kedvemben voltam), és úgy már átéreztem mindent. Mikor a könyvet olvastam megismétlődött bennem ez a szívszorító érzés. Imádtam minden sorát. Valóságos, teljességgel hihető és őszinte ez a könyv.
Az Emlékek őre után evidens volt, hogy Lois Lowry többi kötetét is el fogom olvasni, így jött velem haza a Valahol, messze, a Hírvivő és A fiú. Mindegyiket imádtam. Ezek olyan ifjúsági regények, amik nem átlagos módon varázsolják el az olvasót. Nem kellenek hozzá szeráf pengék, sem varázspálcák, de még csak hobbitok sem. Egyszerű, hétköznapi témákat helyez a középpontba, amit egy idegen környezetbe ültet át és így mesésen tanít minket. Merem állítani, hogy vannak olyan hatással az emberre, mint Michael Ende Végtelen története és Momo-ja.
Nancy Madore Enchanted again kötete nem átlagos értelemben vett tündérmese. Az írónő ugyanis kicsit pajzánabb környezetbe helyezi a klasszikus mesék szereplőit, így a hozzám hasonló pikáns irodalom után vágyó olvasók rögtön lecsapnak egy ilyen kötetre :P Bevallom, ezt még nem olvastam ki, de már alig várom, hogy beleássam magam :P
Cassandra Clare-től a Bukott angyalok városa, az Elveszett lelkek városa és a Mennyei tűz városa. Atya ég, szinte ezekkel a könyvekkel aludtam! Minden szabad percemet a könyvek olvasásával töltöttem, még munka után is könyvvel a kezemben közlekedtem az úton (sok autós örömére). Brilliáns volt ez a sorozat, és már alig várom, hogy a többi Árnyvadász könyvet is elolvashassam :)

Nem fényképeztem le őket, de beszereztem Jane Austentől a Mansfield-i kastélyt, amit nagyon, de nagyon élveztem. Ez volt az első olyan Austen könyv, aminek olvasása közben izgultam, mert nem volt teljesen egyértelmű ki kivel házasodik a végén. Jó, persze igazából tudtam, mert ismertem a történetet, de még ennek ellenére is fenn tudott tartani bennem egyfajta kételyt, egyfajta aggodalmat, amit az összeillő párok vaksága váltott ki belőlem. 
Kody Keplingertől elolvastam a Duff-ot. A belőle készült filmet nagyon szerettem és szeretem a mai napig is, viszont ez a könyv... ez maga volt a katasztrófa :( Pontosan azt a jó kis vagány jellegét veszítette el a könyv, ami a filmben meg volt. Bianca Piper különc volt, de közben talpraesett és abszolút hihető-szerethető karakter, a könyvben viszont egy állandóan menekülő, mocskos szájú csaj, aki szexbe fojtja bánatát. Kiábrándító.
Ezen kívül beszereztem Cassandra Clare Pokoli szerkezetek sorozatát (Az Angyal, A Herceg, A Hercegnő) és az Árnyvadász Akadémia első kötetét is, amikre már nagyon kíváncsi vagyok, de jelenleg az írónő egy másik könyvét olvasom, amit Holly Black-kel közösen írt, ez pedig nem más, mint a Magisztérium sorozat második kötete, a Rézkesztyű. Erről a könyvről még nem sokat tudok írni, egyelőre jónak ígérkezik, aztán majd jön belőle a beszámoló :)


Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés :)
Ti olvastátok valamelyik könyvet a fentiek közül?
Melyik sminktermék tesztjét olvasnátok leghamarabb?
Legyen szép napotok! ^^

14 megjegyzés:

 1. Cassandra Clare-t még mindig nagyon nem szeretem, de a Heroes of Olympus nagyon tetszett, majdhogynem jobban, mint az eredeti sorozat. Mondjuk azóta egy kicsit meguntam az újabbakat.

  Az LA Splash folyékony rúzsok nagyon tetszenek, a NYX matt sorozatából meg nagyon rég kinéztem egy csomót, az a tervem, Angliában elszabadulok egy kicsit. Mondjuk ehhez kis részben hozzájárul, hogy városokról vagy hasonlókról van elnevezve mind :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kár, hogy nem szereted Cassandra Clare-t, szerintem nagyon jó író. Engem legalábbis megfogott a stílusa és a világ, amit kitalált. Végre valami egyedi a tucat vámpír-angyal-vérfarkas tömkeleg után. Jó, ebben is vannak ilyen lények, de tök máshogy és ez nekem nagyon szimpatikus :) A Heroes of Olympust pedig el fogom olvasni ^^
   Tervezek még LA Splash folyékony rúzsokat venni, mert iszonyatosan tartósak! De tényleg, lebonthatatlanok. A NYX matt ajakkrémeinél nekem is tetszik a városokról való elnevezés. A Budapest elnevezésűt nagyon szerettem volna megrendelni, de nem volt kapható, pedig egy csodás barnás-bordós árnyalat.

   Törlés
 2. Jaj imádom a NYX Soft Matte Lip Cream-eket, azokból fogok bevásárolni, ha megnyílik a bolt szerintem...:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én csak ajánlani tudom őket, mesés a formulájuk és a színek is csodásak ^^

   Törlés
 3. Na akkor most jöjjön a szokásos: ugye a rúzsokról, folyékony rúzsokról lesznek bejegyzések??? :O

  (Szép dolgokat szereztél egyébként azon kívül is, a színes tusok is nagyon érdekesnek néznek ki, azok a balzsam szájfény dolgok is, és jó a színe a körömlakknak, és jól is mutat a körmeiden, meg a 32-es palettával én is szemeztem, de a végén lebeszéltem magam róla, mert sok színem megvan már belőle, és van amit amúgy se tudnék hasznosítani...meg azért...mégis csak rólam van szó, és a rúzs...az rúzs.:D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Számítottam rá, hogy a rúzsok fognak leginkább érdekelni :P Természetesen lesz róluk részletes bejegyzés.
   Nekem ez a paletta régi vágyam volt, kb. mióta Katynál láttam csorog utána a nyálam. A szülinap jó kifogás az ilyen vágyak teljesítésére :P

   Törlés
 4. Tudtam, hogy imádnád az emlékek őrét, nekem nagy kedvencem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most már nekem is az :) Fantasztikus, lebilincselő olvasmány volt, imádtam!

   Törlés
 5. Uuu mennyi szépséges termék*-*
  NYX Soft Matte Lip Cream-re kíváncsi vagyok:3 eddig sok jó dolgot hallottam róluk.. a te véleményedre is kíváncsi vagyok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszenek ^^ Természetesen lesz teszt a NYX matt ajakkrémeiről, de előlegben annyit elárulhatok, hogy nem véletlen a hatalmas imádat körülötte :)

   Törlés
 6. Szia!
  Nagyon jó kis bejegyzés lett! :)
  A teszteket már várom, kíváncsi vagyok a színmintákra. :)
  Nagyon jó dolgokat szereztél be (már megint). :)
  A Végzet Ereklyéi sorozatot olvatsam, szerintem nagyon tetszeni fog! Az utolsó rész főleg! Bár mindegyik nagyon jó. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, örülök, hogy tetszettek :) A tesztek folyamatosan fognak szállingózni a blogra.
   A Végzet Ereklyéivel már végeztem, és tényleg remek volt, imádtam minden sorát! Végre egy új ifjúsági regény, ami nem lerágott csont, ellenben kreatív és fantáziadús.

   Törlés
 7. Jaj, de nagyon örülök, hogy Nálad is szerelem lett a Fortune Favours the Brave!!! Mondtam én, hogy csodás, az egyik legjobb a gyűjteményemben :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De még mekkora szerelem! Oda meg vissza vagyok érte, mostanában minden reggel ezzel festem magam :) A te bejegyzésed után ki sem tudtam verni a fejemből ezt a palettát :)

   Törlés