2016. január 6., szerda

A nap bloggere voltam

Sziasztok!

Az utóbbi időben kissé aktivizáltam magam a MBBK facebook csoportban, ezért is jelentkeztem a Nap bloggere játékra. Ennek igazából az a lényege, hogy minden napra be van osztva egy blogger, akinek kérdéseket lehet feltenni, így egy kicsit az írót és a munkásságát is jobban megismerhetjük. Két nappal ezelőtt én kerültem sorra, így most jövök is a kérdésekkel és a válaszaimmal.



A blogodon hosszú ideje figyelemmel kísérem az életmód bejegyzéseket és a saját tapasztalataidat. Mit gondolsz mik a gyengéid és az erősségeid ezen a téren?


Azt hiszem a fenti kérdés maximális őszinteséget kíván, főleg ha az ember - jelen esetben én - elhatározta, hogy végre tényleg gatyába rázza magát ezen a téren, ehhez pedig fel kell ismernem a saját erősségeimet és gyengéimet. A legnagyobb gyengeségem kétség kívül a lustaság. Ezt itt most nem csak a mozgásra értem, hanem az ételekre is. Sajnos hajlamos vagyok arra, hogy a könnyebb utat válasszam, mivel napi 12 óra meló+utazás után nem sok kedvem van főzicskézni, és ilyenkor egyszerűbb lekapni egy iparilag előállított műanyag instant levest, mint megfőzni a saját, egészségesebb verziómat. Legnagyobb bánatomra imádom az instant tésztákat, de elhatároztam, hogy 2015 volt az utolsó, hogy ilyen műanyag vackot a szervezetembe vittem. A lustasághoz tartozik a mozgás is, amit úgy szeretnék orvosolni, hogy a heti 3 edzés közül kettőt hétvégén fogok megtartani. Olyankor van időm magamra, hétköznap pedig marad a 2 óra tánc. Illetve gyengeségem még az is, hogy túl nagy adagokat eszek, amiket sokszor csak a szemem kíván, otthagyni pedig nem tudom. Rá kell szoknom a zóna adagokra kis tányérokon, és hogy ne egyek unalmamban.
Erősségemnek talán az elhivatottságomat mondanám. Mikor ezt az egészet elkezdtem nagyon eltökélt voltam, jó ideig gond nélkül tudtam tartani a saját magam által felállított szabályokat. Aztán a stressz kizökkentett, de szeretném újra visszahozni azt az erős, kitartó énemet, aki olyan hosszú ideig képes volt tartani magát. Elvégre pont ez a lényege az egész életmódváltásnak, hogy átszokjunk egy új életvezetési rendszerre, és ezt folyamatosan meg is kell tudni tartani. Azt hiszem az elhatározásommal nincs baj, elég kitartó is tudok lenni, viszont nem szabad hagynom, hogy a kimerültség és a stressz visszazökkentsen a régi kerékvágásba.


Ha csak egy sminkmárkát használhatnál, melyik lenne az?

Azt hiszem ez nem is kérdés: MAC. Nagyon rákaptam a márka termékeire, egyre szélesebb körben ismerkedem velük és eddig teljes a szerelem. A továbbiakban is szeretnék minél több dolgot kipróbálni tőlük, legközelebb a Blot púdert szeretném beszerezni.


Melyik városba utaznál el szívesen?

Kyoto nagyon vonz, meg úgy teljes egészében Japán. Tokyo nyüzsgése nem annyira nekem való, viszont Kyoto kulturális szépségeit nagyon szívesen megnézném :)


Van ötéves terved?

Nos így konkrétan nincs megfogalmazva bennem ötéves terv, de így hirtelenjében saját lakást és egy gyerkőcöt biztos mondanék, hiszen ezekre nagyon vágyom :) Benne van az életmódváltás és a fogyás is, illetve a továbbtanulás is részét képezheti egy ilyen ötéves tervnek. Ezt elsősorban a gyógypedagógia területén szeretném elvégezni, de nagy vágyam a sminkmesteri képzés is.


Kedvenc magyar és külföldi beauty blogger?

Hűha, ez aztán nehéz kérdés! Elég sok beauty blogot olvasok, főleg hazaiakat, külföldit kevésbé (inkább youtube-on szoktam külföldi beauty emberkéket nézni). Nem hiszem, hogy csak egy kedvencet tudnék említeni a magyar vonalon, ugyanis rengeteg kedvencem van, pl. Katy blogja (neki a videóit is imádom), illetve akinek oda meg vissza vagyok a sminkjeiért, az Negiluy. Külföldiek közül is kettőt említenék, az egyiküket már mutattam külön bejegyzésben, ő Blix, aki fantasztikus sminkeket tud alkotni és szinte minden jól mutat rajta. A másik kedvencem Rose Shock, aki egy finn leányzó és szintén lélegzetállító sminkkölteményeket csinál. Nagyon egyedi a stílusa és imádom, hogy merészen bánik a színekkel.


Sminkvideókat nem szeretnél készíteni?


Nagyon jól esett már maga a kérdés is, mivel a sminkelés az egyik kedvenc hobbim és szeretnék benne minél ügyesebb lenni. Sokat gondolkodtam videózáson és habár szívesen kipróbálnám magam benne, sajnos jelenleg nincsenek meg a hozzá szükséges tárgyi feltételek, így egyelőre ez még várat magára. De ha egyszer be tudok szerezni egy normális gépet, akkor elképzelhető, hogy ebben is kipróbálom magam :)


Egyedi a stílusod és ez sajnos együtt jár sokszor a sok támadással. Veled is így volt/van? Ha igen, hogyan kezeled?

Azt hiszem én tipikusan az a fajta ember vagyok, akihez az emberek csak szélsőséges érzelmekkel tudnak hozzáállni - van, aki nagyon kedvel és van, aki nagyon utál. Általában ezt a két érzést váltom ki az emberekből, sok esetben inkább az utálatot, mivel nem vagyok egy bűbájgombóc. Nem tudom és nem is akarom letagadni a személyiségemet, ami kétség kívül elég erőteljes, de elég sok ember meg tudott vele barátkozni, szóval talán annyira még sem vagyok elviselhetetlen :P Ebből adódóan nekem is volt szerencsém a trollokhoz, főleg a személyes, elmélkedős bejegyzéseimnél és az életmód változással kapcsolatos írásaimnál. Előbbinél inkább azt tapasztalom, hogy a nézeteim valamiért kiverik másoknál a biztosítékot, utóbbinál pedig a szimpla, nyers undokság dominál. Ezek az életmódos bejegyzések amúgy többször kaptak hol gúnyos, hol háborgó kommenteket, de ilyenkor mindig igyekszem normális hangnemben válaszolni és elmagyarázni, hogy ezek nem életmód tanácsok, hanem az én utam, az én előrehaladásom feljegyzései. A saját fejlődésemet dokumentálom és nem kőbe vésetem a meglátásaimat. Soha egyetlen szóval sem buzdítottam senkit arra, hogy úgy étkezzen és mozogjon, mint én. És meglehet én sem csinálok mindent rögtön jól, de próbálkozom és igyekszem tanulni a hibáimból.


Melyik a kedvenc állatod és miért?

Imádom a kutyákat, nekem ők a tökéletes házi kedvencek, vagy sokkal inkább állat-társak :) Kicsi koromban féltem tőlük, de aztán összebarátkoztam egy kóbor kutyussal, akit édesanyámmal naponta etettünk, jóformán hazajárt hozzánk, és innentől kezdve elrabolták a szívemet ezek a bundás kis tündérek :) Azt szeretem bennük, hogy feltétel nélkül képesek szeretni, újra és újra tudnak bízni az emberben (még akkor is, ha nem érdemli meg...), és csupaszív jószágok tele kedvességgel, játékossággal és figyelmességgel.


Érdekes a blogod háttere. Elfogadnád az otthonodba tapétának is ezt a mintát?

De még mennyire! :D Bár azt hiszem csak a hálószobához tudnám elképzelni, a többi helyiséghez világosabb színeket képzelek el. De azért kell egy kis kuckó, ahol kibontakozhat a sötét énem :P


Hol élnél szívesen?

Igazság szerint én nagyon jól érzem magam Magyarországon is, szóval ez az ország nekem teljesen megfelel, de ha választanom kéne egy másikat, akkor az biztosan Írország lenne :)


Mi volt a legjobb és mi volt a legrosszabb élményed a bloggal kapcsolatban?

Hűha. Nagyon sok apró öröm ért már a blogolás berkein belül. Nem tudnék csak egyetlen egy esetet kiemelni, mert igazából az apró kedvességek dobják fel leginkább a kedvemet - pl. mikor megemlítenek mások, mint egyik kedvenc bloggerük, vagy bevesznek valami közös projectbe. Persze a kedves kommentek is rendkívül jól tudnak esni és a blogtalálkozókat is imádom, úgyhogy jó élmények dögivel vannak :) Legrosszabb élmény, hm... kétségkívül a trollkodások azok, amik eléggé rosszul estek, de azóta megtanultam átlendülni ezeken a pitiáner alakokon és nem veszem a lelkemre a rosszindulatú megjegyzéseiket. Persze ha valaki úgy illet negatív kritikával, hogy abban van valóságalap, azt azért mindig elismerem, de ha valaki csak azért ugat be nekem, mert direkt bántani akar, annak javaslom elolvasásra ezt a bejegyzést ^^


Ha bárkivel találkozhatnál ki lenne az, és miről beszélgetnétek?

Ha lehetőségem lenne bárkivel találkozni és beszélgetni, 10000%, hogy J.K.Rowling lenne az az illető. A Harry Potter könyvei új dimenziókat nyitottak számomra, együtt nőttem fel a történetekkel, Rowling pedig azóta is nagy kedvencem. Imádom a humorát, a személyiségét, a gondolkodásmódját, és persze azt a fantasztikus világot, amit megteremtett. A beszélgetésünk is valószínűleg a Harry Potterrel lenne kapcsolatos, órákig tudnám őt faggatni :D


Mit tanácsolsz azoknak, akiknek nagyon rövid körmük van?

Nem vagyok egy nagy körmös guru, de az én körmeimmel csodákat művelt az Avon körömerősítő alaplakkja. Régóta ezt használom és azóta szépen meg tudnak nőni a körmeim. Persze rövid körmökkel sem áll meg az élet, azokat is szépen ki lehet festeni, maximum olyankor én sem pingálok virágos mezőket magamra, hanem maradok az egyszerű, elegáns manikűröknél.


Hogyan lehetne mégis szép kezeket varázsolni?

Ez sokszor számomra is fejtörést okoz, ugyanis a hideg időben nagyon ki tud száradni a kezem és a körömágybőröm is, így ilyenkor rengeteget krémezem a kezem. Itthon most egy tégelyes, zsírosabb krémet használok, utazósnak pedig egy tubusos krém van nálam. Minden kézmosás után bekenem vele a kezemet, ez megvéd a kiszáradástól és attól, hogy felszálkásodjon a bőröm. Sajnos az egyedüli, amitől nem véd meg az saját magam, ugyanis imádom csipkedni ezeket a kis szálkákat, amiket rendszerint jól felszakítok, aztán napokig sebes kézzel kell mászkálnom. :S


Szereted az Avonos sminktermékeket?

Régen rengeteg sminkcuccot rendeltem az Avonból, mára viszont inkább a bőrápolási termékeiket részesítem előnyben. Nagyon szeretem magát a márkát, de sminket már ritkábban vásárolok tőlük, mivel a minőségükkel nem vagyok maradéktalanul elégedett. A rúzsaik elég jók és most már a körömlakkjaik és a spiráljaik is sokat fejlődtek, de szemhéjpúderben nem a legerősebbek.


Ki az akit követendő példának tartasz?

Nagyon sok híres ember van, akire felnézek ilyen-olyan okok miatt, de aki a legnagyobb példakép számomra, az most és mindörökké édesanyám lesz. Igazi erős, jég hátán is megélő nő, aki nem hagyta, hogy legyűrjék az élet nehézségei. Akárhányszor rúgtak bele, ő mindig talpra állt. Ha csak fele olyan erős és nagyszerű ember lehetnék, mint ő, nagyon boldog lennék.


Hogy jött a hastánc? Van kedvenc hastáncosnőd?

Hű, ez is már lassan 10 éve volt, nehéz visszaemlékezni :D 16-17 éves voltam, mikor elkezdett érdekelni a hastánc. Először különféle gagyi hastánc-fitnessz videókat láttam, ahol megtetszettek a szép mozdulatok és a keleties hangzásvilág, utána pedig megnéztem a Bellydance superstars dvd-t. Ott figyeltem fel a tribal fusion stílusra, ami sokkal jobban megfogott, mint a klasszikus hastánc. Sötétebbek, különlegesebbek voltak a kosztümök és a mozgásuk is csodálatosan kígyózó-hullámzó volt. Nem mosolyogták végig az előadásukat, teljesen komoly, vagy sokkal inkább nemes és büszke arccal hajladoztak és kígyóztak, Rachel Brice pedig lenyűgözött a brutál hashullámjával. Akkor tudtam, hogy ez lesz az én utam, ezt akarom csinálni. Azóta még inkább rátaláltam a nekem való stílusra, mert Burány Juditnál gótikus hastáncot tanulok, aki klasszikus, fúziós hastánccal illetve modern táncokkal és színházdramaturgiával is foglalkozik. Így egyszerre élhetem ki a tánc és a színjátszás iránti szenvedélyemet, mivel a gótikus hastáncban nem csak koreográfiát adunk elő, hanem komplett történetet :)
Nagyon sok kedvenc táncosom van mindenféle műfajból: Rachel Brice, Zoe Jakes, Ariellah, Asharah, Michelle Sorensen, Polina Sandarina, Unmata, Darkstar, Steven Eggers, Illan Riviere (ők mondjuk férfiak :P), Dragonfly Tribe, Rustiqua, Alla Kushnir, Sadie, Mia Shauri, stb.


Tervezed, hogy ellátogatsz az idei Gothtalálkozók valamelyikére?

Mivel az első ilyen élményem tavaly remekül sült el, ezért szerintem elég valószínű, hogy az országos goth talira ismét elmegyek, főleg ha lesz társaságom :D Egyedül menni kissé kényelmetlen, főleg ha kevés embert ismerünk, mint pl. én, akinek a szocializációja kimerült abban, hogy álltam bambán egyik lábamról a másikra :D


Vannak olyan álmaid, amiket gyerekkorodban álmodtál meg úgy, hogy ha nagy leszel megvalósítod majd?

Ó persze, rengeteg. Pl. ovis koromban balerina akartam lenni, de valljuk be, ez tőlem elég távol áll, maximum hordót tudnék játszani, mint színpadi kellék :D Aztán színésznő is szerettem volna lenni elég sokáig, ezt már tinikoromban vágytam, mivel rá voltam kattanva a musicalekre a többi osztálytársammal együtt. A sulis színjátszó körben éltem ki ezen vágyaimat, ott elég sokat énekeltem, táncoltam és színészkedtem, de azt hiszem hosszú távon nem működött volna nekem ez a dolog. És a legnagyobb álmom, amiről most sem tettem le - írni egy saját könyvet, lehetőleg ifjúságit, gyerekmesét, esetleg fantasy regényt. Ezt az álmomat azért még nem adtam fel, nagyon szeretném megvalósítani, szóval próbálok tenni azért, hogy sikerüljön is :)


Ha nem azt dolgoznád amit, akkor mivel foglalkoznál szívesen?

Ha nem gyerekek között sürgölődnék, akkor tuti, hogy a sminkes szakmában helyezkednék el. Főleg a maszkmesteri munkák érdekelnek, amiket filmekhez szoktak használni, de a divatsminkes állás is tetszene. A lényeg az, hogy pingálhassak :P


Szoktál féltékeny lenni? Hogyha igen, mi segít, hogy elmúljon az érzés?

Az az igazság, hogy nem vagyok egy féltékeny típus. Volt, hogy átéltem magát az érzést egyszer-kétszer, de egy idő után helyreteszi magában az ember a dolgokat és megpróbálja reálisan nézni a szituációt. Nem vagyok ez az állandóan féltékenykedő, de néha azért támadnak hülye gondolataim. Persze ezek teljesen fölöslegesek, mert a férjem szeret engem, én is őt, akkor meg minek idegeskedni? :)


Mi a véleményed a hastáncvilágról? Én 9 éve kezdtem és nagyon kiábrándultam az ott folyó láthatatlan harcokból. Te tapasztaltál ilyesmit?

Mivel elég alternatív stílust képviselek a hastáncon belül is, ezért elmondható, hogy rengeteg támadás ért minket. Sokan nem tartottak minket "rendes" hastáncosoknak csak azért, mert a gótikus stílust önerőből sajátítottuk el, vagy mert nem jártuk be a klasszikus utat, amit egy táncosnak kellene. Nálunk csupa olyan lány táncol, akik amúgy is kissé kilógnak a sorból, szóval mi ilyen furák vagyunk :P De talán most már vagyunk annyira ismertek, hogy a táncos társadalom szép lassan befogad minket. Nem mondom, hogy mindenkinek tetszünk, de a törzsi közösség szerencsére nyitott felénk és egyre szívesebben hívnak meg minket különféle eseményekre, hogy hozzunk egy kis fekete színt a sokaságba :P Amúgy sajnos ez a "kakaskodás" (a mi esetünkben inkább tyúkoskodás) nagyon jellemző a hastánc világra, a háttérből fujjognak emberek egymásra, ami nem jó. Ezt a művészetet támogatni kellene, biztatni egymást, hiszen pont azt hirdeti a hastánc, hogy gyere, légy önmagad, ne szégyelld a tested, ide bárki jöhet és jól érezheti magát. Ám sajnos ahol sok nő gyűlik össze, ott a hatalmi harcok is elkezdődnek, így ez valóban jelen van még most is, bár szerintem kisebb mértékben. Eléggé kiszélesedett a magyar hastánc színtér, sokféle stílus és sok új előadó képviselteti magát, és talán ez a sokszínűség kovácsol kicsit jobban össze mindenkit :)


Imádom a Viktoros posztokat, minden írásodból süt, hogy tökéletes az összhang közöttetek. A kérdésem: szerinted mi a jó házasság titka?

Nagyon köszönöm ezt a kérdést, igazán jól esett olvasni, hogy a kívülállók is ilyen harmónikusnak látják a kapcsolatunkat - bár ez nem is lehetne másként, mivel őszintén írok a dolgainkról, és az ilyen jellegű írásaim hangulata elég árulkodó :P Szerintem a jó házasság több dolognak is a függvénye. Nagyon fontos hozzá a kölcsönös bizalom és őszinteség, hiszen ezek nélkül bizonytalanságban élnénk egymás mellett. Szintén nagyon fontosnak tartom a hosszú, közös beszélgetéseket. Ezeknek nem feltétlenül kell az élet nagy kérdéseiről szólniuk, inkább az a lényeg, hogy a felek tudjanak egymással jóízűeket beszélgetni bármilyen témáról. Mi lényegében mindenről el tudunk csevegni Viktorral - még a számítógépes dolgairól is, pedig ahhoz aztán csöppet sem konyítok, ő pedig nagyon lelkesen dicsérgeti a kozmetikumaimat, szóval érdeklődünk egymás hobbijai iránt oda meg vissza :) Ééééés ami nálunk nagyon fontos tényező, és szerintem minden kapcsolatnak szüksége van rá: jó nagy adag humor!!!!! :P Mi a 10 éves kapcsolatunkból minimum 7-et átröhögtünk, néha fulladásig nevettetjük egymást, nagyon idétlenek tudunk lenni :D Amíg két ember őszintén tud viccelődni egymással és közösen tudnak nevetni, addig semmi gond nem lesz a kapcsolatukkal :)


Hát emberek, nagyon, de nagyon szépen köszönöm ezt a kérdés-áradatot, kihívás volt rájuk válaszolni, pedig én aztán szeretem a kifejtős dolgokat :D Nagyon jó dolgokat kérdeztetek, remélem a válaszaim is érdekesek lesznek számotokra :) És persze köszönöm a MBBK csapatának, hogy kitalálta ezt a játékot, mert irtó jó, én személy szerint nagyon élveztem ^^

Legyen további szép napotok!

10 megjegyzés:

  1. Szerintem egyébként nem komor neked a stílusod egyáltalán :O Nem mondom,hogy "bűbájgombóc" vagy ahogy te fogalmaztál xD ,de bőven a kettő között. Szóval aki ilyennek lát,az valamit rosszul lát :D

    Egyébként az álmoknál sejtettem,hogy te is valami színésznő/énekesnő dolgot szerettél volna -de mondom megkérdem ,mert érdekel :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából csak első alkalmakkor vagyok komor, de később, ha már biztonságban érzem valaki mellett, simán feloldódom. Te már csak tudod :P
      Hát igen, a szereplési mániám már akkor is erős volt, szeretek színpadon lenni. Az más kérdés, hogy nem mindig kéne XD

      Törlés
  2. Bevallom, engem ezek a kérdezgetős-faggatózós játékok eddig nem hoztak lázba (nagyon nem), de ez a kérdéscsoport, amit kaptál, szuper!
    Értelmes kérdések, amelyekre lehet és tudtál is minőségi válaszokat adni.
    Ezúttal a kérdezőknek gratulálok, neked pedig köszönöm ezt a bejegyzést, élvezettel olvastam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon szeretek kérdésekre válaszolni, és ez a kezdeményezés különösen jó ötlet :) A tagok mindig kitesznek magukért és remek dolgok iránt érdeklődnek :) Neked is javaslom, próbáld majd ki ^^

      Törlés
  3. Nagyon érdekes volt olvasni:)
    Amúgy, mondjuk az írás minőségét illetően, szerintem vagy annyira jó, hogy az ifjúsági-stb szcénában kiadj valamit. Persze kéne egy jó editor, meg egyébként azt egyáltalán nem tudom, történetmesélés vagy karakterformálás terén mit tudsz alkotni, de ha egyszer bekövetkezik, én megveszem:D
    Én egyébiránt nem kifejezetten kedvelem az E/1-ben írt ifjúsági regényeket (főleg a főhősnős típust, főleg ha valami románc is van benne, brr), de szerintem tőled még az is jó lenne. Sőt, kifejezetten jól állna neked.
    (Mondom én, a Felhatalmazott YA Kritikus hahaha.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszi :D Igazából akik eddig olvasták a régebbi írásaimat nagyon szerették, mert nem bánok fukarul a humorral, emellett pedig szeretek érdekes történeteket és nem sablonos karaktereket kitalálni. De ha egyszer bekövetkezik A Csoda, és lesz egy könyvem, akkor remélem saját kezűleg csekkolhatod a dolgot :P Én egyébként külső szemszögből, mesélő szerepben szeretek írni.

      Törlés
  4. Kevesen tudják, de a blogomat is általában magamnak írom, illetve az önelfogadásos dolgokat biztosan, ezt csak azért említettem meg, mert hogy írtad az életmódos bejegyzéseidre, hogy van aki támadott miatta. Ha valaki valamit kívűlállóként lát, nem biztos hogy megértheti. Egyébként nagyon tetszettek a válaszaid. A musical színésznősség nekem is nagy álmom volt hét éves koromtól kezdve nagyon nagyon sokáig. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az életmódos témához írt hozzáfűzésed nagyon igaz, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem. Innentől kezdve figyelni fogom, hogy ezt az apróságot mindig megemlítsem a bejegyzéseim elején, így senkit nem fog megtéveszteni a dolog.

      Törlés