2015. december 11., péntek

Karácsonyi zenekedvencek 2015




Sziasztok!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is készítettem egy kis zenei válogatást, amiben a legújabb felfedezettjeim vannak, természetesen karácsonyi dalok tekintetében. A tavalyi listát itt tudjátok megnézni, az idei pedig ugyan nem tartalmaz sok újdonságot, én mégis örülök ennek a kevésnek is. November óta hallgatom őket és a listához jóformán nem is nyúltam, csupán hozzáadtam még néhányat, ha volt szerencsém találni ismeretlen karácsonyi muzsikát. Sajnos elég finnyás vagyok, ezért nincs olyan sok újdonság, de számomra attól nem lesz egy dal karácsonyi, ha az alap pop dallamon kívül beletesznek néhány csengettyűt :D Szóval válogattam elég rendesen.
Fogadjátok szeretettel az én 2015-ös felfedezettjeimet, remélem lesz köztük tetszetős számotokra :)


Ayumi Hamasaki - Jewel: ezt a dalt már régóta ismerem, de nagyon nehéz volt megtalálni a teljes klipjét, márpedig azt mindenképp meg akartam nektek mutatni. Egyrészt maga a dal csodaszép és ünnepi, egészen nyugtató hatású, másrészt a klip maga a csillámkatarzis. Dugig van szebbnél szebb kristályokkal, ékszerekkel, csillogó sminkekkel, ráadásul havas, télies jellegű, engem teljesen levett a lábamról :)

Mia Rose - What would christmas be like: ez sem friss zene, mert már jó pár éve hallgatom, de azt hiszem most először osztom meg veletek. Maga a zene tökéletes karácsonyi hangulatot áraszt, ám sajnos a hozzá készült klip nagyon nem illik hozzá - nem is értem hogy lehet tengerparton forgatni egy karácsonyi zenevideót? O.O Minden esetre a muzsika csodás, Mia Rose hangja pedig lenyűgöző ^^

Katharine McPhee - It's not christmas without you: na ő viszont már idei felfedezett, és de örülök, hogy rátaláltam! Csodás, meghitt, ünnepi dal, ami azonnal bekúszik az ember fülébe, na és Katharine hangja maga a csoda. Ezt a dalt egész nap el tudnám hallgatni, úgyhogy elég gyakran előfordul, hogy a telefonomon újra és újra játszom :)

Group'n'Swing - Egy karácsonyi dal: teljesen véletlenül találtam rá erre a gyöngyszemre, ugyanis egy kedves barátnőm ettől a zenekartól küldött névnapi köszöntő dalt számomra, és az oldalsó ajánlások között megpillantottam ezt a videót. Rögtön kíváncsivá tett, hiszen olyan nehéz manapság szép és új karácsonyi dalokat találni, és hihetetlenül boldog voltam, mikor meghallgattam és pontosan olyan volt, mint amilyennek egy ünnepi dalnak lennie kell :) Nyugtató, meghitt, békés és szívszorítóan szép ez a zene, igazi kellemes karácsonyi hangulatot áraszt magából. Azt hiszem ez lett az idei abszolút kedvencem, az előzővel karöltve naphosszat tudnám hallgatni :P

The Florin Street Band - My favourite time of the year: ez a zenekar viktoriánus stílusban alkot, és a karácsonyi dalaik igazán mesések. Új felfedezettek ők is, nagyon kellemes, vidám muzsikát játszanak. Nem az a könnyfakasztós zenekar, és az ünnepi dalaik sem szívszorítóak, inkább a karácsony hétköznapi hangulatát igyekeznek megragadni, és ezt nagyon jól is csinálják :)

The Florin Street Band - Winter Wonder: ismét a fenti viktoriánus stílusú zenekar egyik remekműve, igazából ezt találtam meg először és ebbe szerettem bele. Ennek igazi meghitt hangulata van, szívet melengető és rendkívül ünnepi. A klip sem elhanyagolható, szeritem nagyon szépre sikerült, szívesen nézegetem.

Loreena McKennit - The bells of christmas: volt más is rajtam kívül, aki imádta a Télapuban felcsendülő rövid muzsikát, mikor az Északi sarkra érkeztek és megjelenik a jelzőoszlop? :P Egyszerűen beleborzongtam abba a földöntúlian gyönyörű dallamba és muszáj volt felkutatnom mégis mi ez a zene. Nem csodálom, hogy Loreena-hoz vezettek a szálak, ő valóban olyan énekes, aki ezeket a hátborzongatóan szép dallamokat elő tudja csalogatni :)

Chris Rhea - Driving home for christmas: szintén új felfedezett, bár nem mai a dal. Nem tudom eddig miért maradt ki az életemből, de most örülök, hogy rátaláltam, mert ennek is nagyon kedves, vidám, ünnepi hangulata van, Chris Rhea hangja pedig a maga karcosságával teljesen levett a lábamról :)

Dropkick Murphys - The season's upon us: nem kell sokat tippelnetek, hogy ezt a nótát kinek köszönhetem - igen, Viktor a ludas :P Nagyon szeretjük ezt az ír kocsmazenekart, de a karácsonyi nótájukra Viktor talált rá. S habár igaz, hogy nem épp az ünnep szebbik oldalát világítják meg, én mégis nagyon szeretem és jókat mosolygok magamban a szövegen :P Aztán persze azon kapom magam, hogy lépten-nyomon ezt dúdolom, szóval vigyázat, eléggé fülbemászó :P


Remélem tetszett nektek ez a kis válogatás :)
Van kedvencetek ezek közül? Esetleg olyan, amit nem ismertetek?

10 megjegyzés:

  1. Hű nagyon eltérő az ízlésünk karácsonyi zenében. :D
    A a klasszik vonalat kedvelem. Sinatra, Bing Crosby, Nat King Cole és az újak közül Michael Buble, Lady Antebellum, Kelly Clarkson, Leona Lewis. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira talán mégsem, hiszen az általad felsorolt előadókat én is nagyon szeretem :) Nem csak a fenti zenéket hallgatom, ezek csak az idei újdonságok voltak, viszont a karácsonyi zenelistám nagyon vegyes. A régi öregektől az újakig megtalálható benne minden. Mondjuk Michael Buble-val és Kelly Clarksonnal nem lehet mellé lőni :P

      Törlés
  2. Ja és Christina Perry és Mindy Gledhill kimaradt. :D

    VálaszTörlés
  3. Chris Rea dala kb. 10 éves korom óta az egyik legnagyobb karácsonyi kedvencem, valahogy olyan megnyugtató az egész, legalábbis a számomra. Persze a klasszikus karácsonyiak is benne vannak a top számok között (Last Christmas, stb...). Magyarok közül Csondor Kata Add Továbbja a favorit, akármikor meghallom, bőgők -már most a gondolatától is könnyek gyűlnek a szemembe. Gyönyörű szám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Chris Rhea dala engem is megnyugtat, olyan bársonyos a hangja és a dal is annak ellenére, hogy Chris hangja olyan karcos :)
      Az Add tovább-ot azért nem merem pl. tömegközlekedésen hallgatni, mert hozzád hasonlóan megríkat, így csak itthon pityergek rá egy kicsit :)

      Törlés
  4. Sosem értettem ezt a karácsonyi dal dolgot, azt hiszem, az én zenei ízlésem nem ennyire megengedő. Metál bandák meg ugye elég ritkán csinálnak ilyesmit. Talán a Nightwish Walking in the Air coverje az egyetlen kivétel.
    Szóval mi itthon kompromisszumosan komolyzenét szoktunk hallgatni karácsonykor:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát van, aki nem kedveli őket - nekem ezek a dalok hozzátartoznak az ünnepi hangolódáshoz :) De a komolyzene is remek választás :)

      Törlés
  5. Group'n'Swing - Egy karácsonyi dal-ra én is csak idén bukkantam rá. Gájer Bálint hangját amúgy is nagyon kedvelem, így szinte biztos volt a siker, a dal nagyon hamar belopta magát a szívembe. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is csodaszép, az idei nagy kedvencem lett :)

      Törlés