2015. december 6., vasárnap

Advent - Ghost of Christmas Present

Sziasztok!

A mai napon a legkedvesebb szellemem jön a sorban Charles Dickens Karácsonyi énekéből, mégpedig a Jelen Karácsonyának Szelleme. Azért kedvelem őt olyan nagyon, mert pontosan azt a hangulatot testesíti meg, amiről - szerintem - az egész ünnepnek szólnia kellene. Vidám, kedves, jóságos fickó, akinek a meghitt, családi együttlétek, a jó ételek és a közös mulatozás számít a legjobban, no és persze a szívjóság, amely sosem rest adakozni. Akármelyik feldolgozását is néztem meg eddig a történetnek, mindig őt kedveltem a legjobban, vele tudtam leginkább azonosulni és az ő elmúlását fájlaltam a leginkább. Az ő földi élete igen rövid, csupán egyetlen nap, de azt a napot boldogan tölti, s igyekszik bearanyozni azt mások számára is.

Ezúttal nem bonyolítottam túl a sminket - nem akartam csupa csiricsáré mintát festeni magamra, mivel nem éreztem volna hitelesnek a karakterhez. A színekben voltam teljesen biztos (arany, piros és zöld), illetve abban, hogy nagyon csillámosnak kell lennie. Végül egy merész szemsminket készítettem arany és ezüst csillámokkal, az ajkaimra pedig a legújabb kedvenc piros rúzsom került, a MAC Viva Glam I-es árnyalata. Ezen kívül nagyon sok, erős pirosítást használtam, hiszen télen mindenkinek megcsípi a hideg a bőrét, a Jelen Karácsonyának Szelleme pedig kifejezetten pirospozsgás. Kiegészítőnek a szellem általában fenyőkoszorút visel a fején. Én ezt most nem tudtam kivitelezni, de egy arany boával hasonló hatást tudtam elérni. Sajnos a tompa, szürkés fények nem igazán kedveztek nekem, de igyekeztem természetes nappali fényben is lekapni a sminket, aztán viszont vakura váltottam.


Természetes fényben





Vakuval








Nekem nagyon tetszett ez a smink, élőben csak úgy ragyogott és sziporkázott - sajnáltam is, hogy a hét eleji napos idő nem tartott ki máig, mert akkor képeken is vissza tudtam volna adni a csillogást. No de sebaj, én így is elégedett vagyok vele (és bízom benne, hogy senkit sem fogok Cicciolinára emlékeztetni :DDD). 

Remélem nektek is tetszik!
Boldog bronzvasárnapot mindenkinek! ^^
(Már kevesebb, mint 3 hét és karácsony!!!!! :D)

4 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon szép lett! Lehet a macskaszem és a pirosas szemfesték teszi, de nekem max a kabuki jutna eszembe:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azzal még meg tudok békélni :D És köszönöm a kedves bókot ^^

      Törlés
  2. Nagyon szép! Főleg a szemed!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nekem is nagyon megtetszett ^^ Utána viszont 5 napig küszködtem a csillámokkal, hogy lejöjjenek rólam :D

      Törlés