2015. november 22., vasárnap

Jézuska Járat

Sziasztok!

Ma egy különleges bejegyzéssel készülök nektek, ami már erősen kötődik a karácsonyhoz. Mikor a mai nap folyamán böngésztem az általam olvasott blogokat, megakadt a szemem Hédi bejegyzésén, melyben egy csodálatos kezdeményezésről írt. Ez nem más, mint a Jézuska Járat, melyben hátrányos helyzetű gyerkőcök karácsonyi kívánságait segíthetünk megvalósítani.


kép forrása: itt

Nem pénzbeli adományozásról van itt szó, hanem arról, hogy személyre szabottan lepünk meg egy kisgyermeket, segítve ezzel azt, hogy számára is megvalósulhasson az igazi karácsonyi csoda. A fenti linken elérhető az oldal, ahol jobban lehet tájékozódni a témában, s ahol megtalálhatók a kívánságlisták is, melyeket a gyerkőcök írtak a Jézuskának. Rengeteg féle dolgot kértek a kicsik - babát, labdát, társasjátékokat, könyveket, mi pedig ezek közül eldönthetjük, hogy melyiket szeretnénk teljesíteni, mint a Jézuska Járat egyik Angyala. Ahogy alaposabban tájékozódtam a tennivalókról azonnal regisztráltam, és a 11 éves Kitti számára fogok remélhetőleg meseszép ajándékot vásárolni :) Amint megkaptam a visszaigazoló emailt melegség járta át a szívemet és könnyek szöktek a szemembe. Nem tudom miért, de teljesen meghatódtam a gondolattól, hogy rajtam kívül még több száz ember tesz hasonlóan, és hogy ezzel mennyi hátrányos helyzetű gyermek karácsonyát tehetjük még szebbé. Magam elé képzelem a ragyogó kis arcokat, akik boldogan veszik át az ajándékaikat, és ezáltal úgy érzem máris tettem valamit azért, hogy a világ egy picivel jobb hely legyen. Elvégre annyiszor költök magamra, annyi minden vackot vásárolok össze magamnak, hogy most igazán lehetek egy kicsit önzetlenebb. Persze nagyon szeretek örömet okozni a szeretteimnek is és mindig odafigyelek arra, hogy az ajándékaik szépek és személyre szabottak legyenek, de most valahogy jobban érzem magam attól, hogy egy ismeretlen kisgyerkőc álmát válthatom valóra. Az ilyen apró, önzetlen kedvességek azok, amikre szüksége van az embereknek, s amik felmelegítik a leghidegebb szíveket is :)
Én nektek is szeretném ajánlani a Jézuska Járatot, hátha köztetek is akad olyan, aki szívesen lepne meg egy gyerkőcöt egy jópofa kártyajátékkal, egy babával, vagy épp egy kedves mesekönyvvel. Persze vannak ott nagyobb kívánságok is, de mindenki eldöntheti, hogy melyik gyerek kívánságát szeretné és tudja teljesíteni. Ha gondoljátok ti is ajánljátok ismerőseiteknek ezt a lehetőséget, toborozzunk minél több Angyalkát ^^

Legyen szép napotok!

4 megjegyzés:

  1. De jó, hogy írtál erről, köszönöm a tippet! Még sosem hallottam erről, de nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, remélem te is csatlakozol :)

      Törlés
  2. Óh ez csodálatos!! én is akarok csatlakozni, mi tehetünk azért, hogy jobb legyen a világ ezt ne felejtsétek el! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy neked is tetszik :) Csatlakozz bátran, még lehet jelentkezni!

      Törlés