2015. november 29., vasárnap

Advent - Ghost of Christmas Past

Sziasztok!

Ahogy ígértem ma jelentkezem még egy bejegyzéssel, hiszen a mai nappal elkezdődött egy csodás időszaka az évnek, mégpedig az advent. Lassan mindenki visszaszámlálja a napokat karácsonyig, ki örömmel, ki bosszúsan, de az biztos, hogy most már sokak élete a karácsonyra hangolódásról fog szólni. Ez nálam sincs másként, néhány inspirációs bejegyzésben már elhintettem 1-2 ünnepi képet, de csak mától vágok bele igazán a hangolódásra.
A vasárnapok eddig zömében az életmód projectről szóltak, vagy egyéb témájú apróságokról. Most állandó témát kapott ez a nap, ugyanis advent minden vasárnapján a Karácsonyi ének egyik szelleme fog megelevenedni nálam egy kreatív smink formájában :) Ugye mindenki ismeri a történetet? Ha nem, sürgősen tessék pótolni mind a könyvet, mind a számtalan filmesített változatot :P

Első körben az Elmúlt Karácsonyok Szellemének bőrébe bújtam. A történet szerint ő egy olyan szellem, akinek meghatározhatatlan a neme és a kora. Az arca gyermeki, de közben olyan megviselt is, mint egy idős ember. Szinte áttetsző a bőre, s feje tetején egy kis gyertyalángot visel.

Mindenképpen világos színekkel szerettem volna dolgozni, ugyanakkor meg akartam jeleníteni a szellem fiatalságát és az öregségét is egyszerre. A fiatalságot fehér szeplőkkel, az öregséget pedig őszes hajjal érzékeltettem. A smink további lényege a télies hangulat és az áttetszőség, ugyanakkor a szemhéjamra került egy kis fakó arany szín is, jelképezve ezzel a remény lángját, mely mindig ott égett a szellemben.










Az egyetlen szívfájdalmam az, hogy nem tudtam olvadt viaszcseppeket varázsolni a szemem alá, pedig nagyon igyekeztem :( Talán majd később, ha jobb eszközeim lesznek újra alkotom ezt a sminket és akkor már viaszt fogok könnyezni :P Azért remélem így is tetszik nektek ^^

És van itt még két bónusz kép is, ami nem maradhat el egyik évben sem: az adventi tálunk (koszorúnk) és a naptárunk. A tál maradt a szokásos, de a naptár minden évben más. Az ideire nagyon büszke vagyok, ugyanis elég sokat küzdöttem vele, de megérte, mert elég mutatósra sikeredett :) A naptárhoz az ötletet ez a kép adta.

Adventi koszorú, azaz tál




Adventi naptár



Persze közben meg lettek töltve a tartályok, úgyhogy december elsejétől gyermeki izgalommal bontogatjuk majd őket (azaz küzdünk egy sort, mert irtó nehéz kiszedni ezekből a gurigákból bármit is :D)

Kellemes adventi készülődést kívánok nektek!

14 megjegyzés:

  1. Mesés ez a smink! :)
    Régebben az általános iskolai karácsonyi darabban a Karácsonyi éneket adtuk elő.. A múlt karácsony szelleme voltam, pontosabban angyala, mert ezt a részt átírtuk és szellemek helyett angyalok voltunk. Ez a smink nagyon jól mutatott volna akkor a jelmezemhez. :D
    Nagyon tetszik a koszorútok is és az adventi naptár is szuper! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik a smink és a többi dolog is :)

      Törlés
  2. Szuper ez a smink, ügyes vagy :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon eltaláltad a sminket, annyira tehetséges vagy...! :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű szép smink lett,nagyon ügyes vagy. :) Tetszik a naptárotok és a koszorútok is.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett, olyan bájos vagy ezzel a sminkkel :)

    VálaszTörlés
  6. Ez a smink nagyon szokatlan és jó.

    VálaszTörlés