2015. október 21., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Álomlakás

Sziasztok!

Mint látjátok ma két bejegyzéssel is jövök nektek, hiszen a manikűr után most álmaim lakásáról kell meséljek. Nagyon szeretem ezt a témát, mivel évek óta ábrándozok arról milyen is legyen majd az otthonom. Mostanában kezdünk eljutni oda, hogy komolyabban is gondolkodhatunk a témán és nem csak álmodozunk, így egyre jobban körvonalazódnak bennem a vágyaim. Persze régen is oltak elképzeléseim, de azóta azért sokat változott az ízlésem :P



Amit biztosan tudok, hogy egy kicsi, de otthonos kertes házban szeretnék élni. Ebben tökéletesen egyet értünk Viktorral, ő is imádja a kertes házakat és minden vágyunk egy ilyenbe költözni, illetve ami nekünk még szintén fontos, hogy ne a fővárosban legyen. Mi ugye Szigetszentmiklóson lakunk és nagyon szeretjük ezt a várost, így itt szeretnénk majd véglegesen letelepedni is. Szerencsére nagyon sok szép kertes ház van, amiből válogathatunk, bárcsak már ott tartanánk, hogy nézelődnünk kelljen :)

Alapjáraton a rusztikus, vidékies stílust szeretem csipetnyi romantikával. Habár goth vagyok, el nem tudnám képzelni magamról, hogy sötét színekbe burkoljam az otthonomat, hiszen annak a nyugalom szigetének kell lenni, a sötét színek pedig bezárnának, megfojtanának. Így világos színeket képzelek el az otthonomba sok kényelmet biztosító tárggyal, díszítő elemmel. Nagyon kedvelem a krémszíneket és a földszínek különféle árnyalatait, de újabban a zöldhöz is nagyon vonzódom. A pirosat is szeretem, de abból inkább a bordóba hajló, esetleg karmazsinos változatot tudom elképzelni, és maximum 1-2 kiegészítő erejéig. Minél világosabb a ház annál tágasabbnak tűnik, éppen ezért sem szeretném, ha a sötét színek túl dominánsak lennének.



Amiben biztos vagyok, hogy szeretnék egy külön kis sminkszobát. Viktorral ezt már lebeszéltük, azt mondta, hogy amint meg lesz a kertes ház kaphatok benne egy külön kis pipere szobát, ami az én saját kis birodalmam lesz. Természetesen ezt lilára tervezem :P Viktor pedig nyilván szeretne majd egy csendes kis zugot, ahol békésen játszhat a számítógépes játékaival, így remélhetőleg ezt is be tudjuk iktatni.



A nappalit mindenképp valami kávé árnyalatúra, vagy krémszínűre szeretném festeni (tapéta szóba sem jöhet), és nagy vágyam, hogy rengeteg természetes fény jusson be az otthonomba. Imádom a napsütötte szobákat, főleg a reggeli fények a kedvenceim, de ehhez nagy ablakokra lesz szükség.



A fürdőt zöldre tervezem. Megnyugtat ez a szín, és kicsit úgy érezhetem magam általa, mintha közelebb lennék a természethez.





A hálószobához nincs külön színbéli kívánságom, szerintem majd jön magától a választás, de itt főleg a hangulatvilágításra szeretnék nagy hangsúlyt fektetni, meg persze a kényelemre. Szeretném, ha otthonos, hívogató lenne a hálónk, ahová bemenekülhet az ember egy fáradt nap után.

Gyerekszobát is nyilván szeretnénk, de itt nincsenek konkrét terveim - talán majd ha aktuális lesz a dolog :P





A konyhát évek óta olaszos stílusban képzelem el. Egyszer még réges régen betévedtünk az Ikeába és egy olyan tüneményesen berendezett, mediterrán stílusú konyhát láttam, hogy én abba beleszerettem. A meleg barnás árnyalatok, a sok fa bútor és az olivazöld egyszerűen csodálatos együtt, na és a falról lógó fűszerek látványával nem lehet betelni.



Egyetlen vágyam van még a házon belül, és ez az olvasósarok. Nagyon szeretnék egy párnákkal telipakolt kis kuckót, ahová beáshatom magam és órákon keresztül olvasgathatok :)



A kertet illetően sincsenek bennem konkrétumok. Annyit tudunk, hogy szeretnénk egy kis részt, ahol néhány zöldségfélét termeszthetnénk, én pedig nagyon szeretnék egy kisebb zöld, buja területet, ahová kiülhetek relaxálni. Nagy vágyam egy hintaágy, amolyan párnákkal telipakolt, ringatózó álomsziget :) Virágokat nagyon nem szeretnék, mert allergiás vagyok rájuk, de sok zöld növényt és fát mindenképpen szeretnék a kertünkbe.



Természetesen a házon belül is szeretnénk rengeteg növényt, el sem tudjuk képzelni az életünket a kis fotoszintetizáló barátaink nélkül :) Meg most őszintén, nem szebb látvány egy olyan lakás, ami tele van élettel és növényekkel? :)

Hát azt hiszem nagyjából ennyi lenne, bár napestig tudnék apró részleteket sorolni. Igazából szerintem akkor fogom tudni legjobban kiélni magam, ha már ott leszünk és ténylegesen alakítgathatok mindent :) Addig is marad az álmodozás és a reménykedés abban, hogy mindaz, amit fent leírtam valamilyen formában megvalósul :)


6 megjegyzés:

  1. Hű egy ilyen otthonban én is jól tudnám érezni magam!

    VálaszTörlés
  2. A képen levő ház annyira gyönyörű. Hasonlót tudnék elképzelni magamnak/magunknak. Nálunk biztos, hogy kívül-belül visszaköszönne a fa. Egyszerűen imádjuk, és nekünk otthonos jelleggel bír.
    Kívánom, hogy megvalósuljon! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen szép? Igazi álomotthon, bárcsak hasonlóm lehetne valamikor... :) A fa bútorokat én is nagyon szeretem, jó is lenne, csak hát drága mulatság.
      Köszönöm a jókívánságot, viszont kívánom neked is! :)

      Törlés
  3. Egy picit minden más belülről, mint az én ízlésem, de nagyon jól össze van rakva ez a kis képzeletbeli ház:D
    Kívülről meg annyit, hogy én 15 év alatt nagyon megutáltam, hogy a külvárosban lakom, és hogy Szigetszentmiklósról kell mindennap bejárnom a belvárosba; kibírhatatlan ez a sok utazás. És én igazi városi vagyok, imádom a pezsgő életet, még ha a tömeget nem is, hogy minden közel van, meg úgy Budapest belvárosát egyébként is. Bárminemű zajt és légszennyezést elviselnék érte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi ^^
      Hát én törzsgyökeres Miklósi vagyok és szerintem már itt is fogom leélni az életemet. Az utazást megszoktam, ezt a kisvárosi életmódot imádom, a belváros ellenben nagyon nem vonz. Ebben pont ellentétesek vagyunk :)

      Törlés