2015. szeptember 30., szerda

Kedvenc youtube csatornáim

Sziasztok!

Ezt a bejegyzést már naaaagyon régóta tervezem megírni, lévén elég sok youtube videót nézegetek és van köztük nem egy nagy kedvencem. Többeknél is láttam hasonló bejegyzést és nagyon szeretem ezeket átböngészni, mert érdekel, hogy ki milyen csatornákat kedvel. Az sem hátrány, hogy az ilyen böngészések során az ember lánya rengeteg új csatornát ismerhet és kedvelhet meg, nem egy kedvencemet én is mások blogjáról ismertem meg.

Hogy kicsit átláthatóbb legyen az egész, négy kategóriába osztottam a kedvenceimet: smink, goth, manikűr és egyéb. Nem túl meglepő módon a sminkes csatornákból van a legtöbb, elvégre ez az egyik legkedvesebb hobbim, de azért az egyéb kategória is tartogat jó pár kedvencet. A goth és körmös részleg csak két képviselővel indult, nem is értem miért. Na jó, a körmös dolog érthető, elvégre nem vagyok nagy körömbűvész, a goth csatornákkal meg úgy vagyok, hogy egyrészt nincs belőlük túl sok, másrészt ami van, abból sem tudok azonosulni mindegyikkel. Szóval túlnyomó hangsúlyban a sminkes és vegyes videók lesznek. Ja, és nézzétek el nekem, hogy nem pakoltam tele mintavideókkal a bejegyzést, de olyan sok lett volna belőlük, hogy egy élet is kevés lett volna a beillesztésükre, meg le is lassította volna az oldalt. A csatorna tulajok nevéhez linkeltem az oldalokat, bátran böngésszetek köztük :)

Smink


Emma Pickles az egyik legnagyobb kedvencem. Hófehérke jellegű kinézetével szinte minden smink jól áll neki, ráadásul nem veti meg a különféle maszkokat és a gótosabb sminkeket sem. Ő egyébként nekem kicsit a gót kategóriába is beleférne, de mivel a fő profilja a sminkelés, ezért ide került.




Lauren Curtis nem az a fajta sminkes, akit hozzám kötnének az emberek, tekintve hogy a tökéletes ellentétem: hamvas szőke haj, napbarnította bőr és rengeteg nude smink. Mégis nagyon szeretem a videóit, csodaszépen sminkel, az erősebb arcfestéseit pedig különösen kedvelem.



Madeyewlook csatornája a jelenlegi abszolút, totális kedvencem! Ez a nő konkrétan őrült, de a legjobb értelemben :D Olyan sminkeket, illetve arc és testfestéseket csinál, hogy nem győzöm keresgélni az állam. Rendkívül tehetséges, emellett pedig egy humoros, laza, vagány személyiségű leányzó, ami számomra külön plusz pont. A beszédével meg kellett barátkoznom, de mostanra már azt is megszerettem.



Carli Bybel neve biztos sokatoknak ismerősen cseng, hiszen aki nézeget sminkes csatornákat, az előbb-utóbb őrá is rábukkan. Véleményem szerint eszméletlenül szép sminkeket készít, őt magát is csodaszépnek tartom, igazi egzotikus szépség. A hangjával nála is barátkoznom kellett, nekem kicsit nyávogós, de végülis némítva is lehet nézni egy videót :D Ja, és nagyon szeretem nála, hogy mindig egy motiváló idézettel indítja a videóit.



Ellimax sfx makeup egy új felfedezettem, de mióta rátaláltam szinte minden nap megnézek egy videót erről a csatornáról. Tudjátok rólam, hogy imádom a különféle maszkokat, sminkelt sebeket, torzításokat, és ezen a csatornán pontosan ilyen praktikákat lehet találni.




Beauty with Emily Fox szintén egy kedves csatorna számomra. Emily személyisége egész egyszerűen magával ragadó, olyan életvidám, mosolygós, kedves lánynak tűnik, és nála főleg a termékbemutató videókat szeretem böngészni. Alapos, jól érthető magyarázatokat és leírásokat ad a különféle sminktermékekről, a rúzskollekciós videóit pl. kismilliószor megnéztem már :P




Bailey van der Veen egy régi kedvencem, szintén kicsit határeset a gót kategóriával, mivel az egész stílusa és a legtöbb sminkje is ehhez a szubkultúrához passzol. Őt is nagyon kellemes személyiségnek tartom, a sminkjeit meg pont azért szeretem, mert nagyon hasonló az ízlésünk.


Goth





It's Black Friday-t szerintem a gót berkeken belül mindenki ismeri. A csatornája nagyon összetett, mert sminkes videók mellett szubkultúrával kapcsolatos dolgokat is megoszt velünk. Szeretem a személyesebb jellegű videóit is, mert jó érzés megismerni a csatorna mögött lévő embert. Ja, és elég extrém külseje van, szinte mindegyik videójában erős sminket és hatalmas frizurát visel, de neki ez remekül is áll szerintem :)




Toxic Tears a jelenlegi kedvenc gót youtube-erem, mivel teljes mértékig azonosulni tudok vele. Nagyon őszinte, nyílt személyiségnek tűnik a videói alapján, ő is csodás sminkeket készít, és természetesen a goth szubkultúráról is rengeteg videója van. Az is tetszik benne, hogy bátran felvállalja lényének cuki oldalát is, nem akar megmaradni a díva szerepkörében. Éééés az ő öltözködési stílusa nagyon közel áll hozzám :)


Manikűr





My simple little treasures csatornát akkor találtam, mikor először kezdtem el komolyabban érdeklődni a manikűrözés, körömlakkozás iránt. Ugye nekem a fő irányvonalam a sminkelés, de az utóbbi időben megkedveltem a lakkozgatást is. Ez a csatorna volt az első, amire rákattantam, sok videót végig néztem innen és jó pár technikát ki is próbáltam. Ja, és szeretném megjegyezni, hogy a csatorna vezetője a water marble koronázatlan királynője, ugyanis ő olyan tökéletes pontossággal és profizmussal készíti ezt az utálatos manikűr fajtát, hogy csak még jobban bosszankodom a saját bénaságomon :P




Simply Nailogical csatornáját ugye senkinek nem kell bemutatnom? :P Szerintem őt minden körmös blogger ismeri, fantasztikus manikűröket készít, nagyon kreatív hölgyemény. Én viszont nem csak a manikűrjeiért nézem a videóit, hanem a fantasztikus holo és glitter kollekciójáért  humoráért is. Irtó jó beszólásai vannak, az egész stílusa nagyon vagány és laza :P


Egyéb




FullyRawKristina egy olyan youtube-er, akit egy másik blogról ismertem meg. Nagyon megtetszett az életmódhoz való hozzáállása, tetszik a kreativitása, és hogy teljesen nyers, vegán ételeket fogyaszt. Ezeket persze meg is mutatja nekünk, irtó guszta videókat készít ezekről az egészséges finomságokról. Én ugyan nem tudnék így élni és étkezni, ahogy ő, de nagyon becsülöm a munkásságáért és hitvallásáért, illetve hogy törődik a nézőivel. Rengeteg lélekkel foglalkozó videója is van, és persze a humora is kiváló :)




Fung Bros Comedy csatornát szintén régóta követem és nagyon szeretem. Ez a két ázsiai srác remekül parodizálja ki saját nemzeti sajátosságaikat, oldaluk betekintést enged az ázsiai származású emberek életébe nyugaton, és emellett irtó guszta kajavideókat is készítenek. Nem titkolja a két srác, hogy imádnak enni, így a csatornájuk rengeteg étterem felfedező videót is tartalmaz. Persze a humor állandó kellékük, én hatalmasakat tudok nevetni rajtuk :P




Hollywood Hírügynökség: Szirmai Gergely videóit gondolom szintén mindenki ismeri :P Ez a hazai srác olyan frenetikus filmkritikákat készít, és ollllyan haláli humora van, hogy ha pocsék napom volt elég csak megnéznem tőle egy kritikát és máris jobb lesz a kedvem :P A beszólásait egyenesen imádom, bár fogalmam sincs, hogy ezek spontán jönnek neki, vagy előre agyal rajtuk? Ilyen pl. az intergalaktikus mentáltampon, meg a páncéldisznó :D




The Hillywood Show egy olyan csatorna, amire anno a Twilight kapcsán találtam rá. Zenés-táncos paródiafilmeket készítenek, és irtó profik abban, amit csinálnak. A Twilight-os videók óta rengeteget fejlődtek mind technika, mind összhatás terén, egyszerűen annyira élvezetes és humoros mindaz, amit csinálnak, hogy nem győzöm kivárni a legújabb videóikat :) A jelenlegi kedvencem tőlük a Hobbit paródiája :P




Eat Your Kimchi egyike a legelső, legnagyobb kedvenc csatornáimnak, őket már több éve követem. Anno a "how to dance k-pop style" jellegű videóikkal nyertek meg maguknak, de mostanra már a humoruk és egyedülálló stílusuk miatt Simon és Martina mindegyik videóját imádom ^^ Ők egyébként egy kanadai párocska, akik Koreába költöztek és onnan jelentkeznek mindenféle témájú videóval. Ha akartok egy jó könnyesre röhögős estét, akkor őket ajánlom nektek :P




Brizzy Voices csatornája igazán rendkívüli, ugyanis ez a fiatal leányzó remekül utánoz bármilyen hangot! Persze ő is megspékeli mindezt egy jó nagy adag humorral, de a hangutánzó képessége az, ami igazán különlegessé teszi. Szinkronizálta már a pokémonokat, a Disney szereplőket és egyéb más mesekaraktereket is. Ja, és hatalmas Harry Potter rajongó, szóval már jár neki a pirospont :P




Gemma Stafford csatornáját igazából nagyon nem kéne nézegetnem, de... olyan eszméletlenül guszta édességeket és kajákat csinál, hogy lehetetlen kilépni tőle! Remek fagyi és sütemény recepteket néztem ki tőle, amiket majd szeretnék elkészíteni. Benne még azt is szeretem, hogy odafigyel a kezdő háziasszonyokra és azokra is, akiknek nincs sok ideje, meg mindenféle kütyüje, szinte mindenre van alternatív megoldása.




Buzzfeed Video csatornáját szintén sokan ismerik, hiszen ez a bagázs minden alkalommal új témák köré épülő dolgokat mutat meg nekünk. Lehet ez különféle élethelyzetek parodikus eljátszása, vagy éppen étel és italkóstolók, az biztos, hogy ezen az oldalon senki nem fog unatkozni :) Én leginkább a Creepy Guy-os videókat szeretem tőlük meg a különféle kóstolós videókat, de a különféle élethelyzeteket bemutató kisfilmjeik is nagyon szórakoztatóak :)


Hát ennyi lett volna az én nem túl rövid kedvenc-gyűjteményem, remélem tetszett nektek és találtatok köztük olyat, amit ti is megszerettek :)

Nektek melyek a kedvenc youtube csatornáitok?


15 megjegyzés:

  1. Hát...igazából nem nagyon youtube-ozok. Annyira nem meg tudok angolul, hogy egy-egy videó lekössön hosszútávon. Viszont a fent elsoroltak szimpik, köszönöm az ajánlást:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én elég sokat nézek, remélem a fentiek közül valamelyik megtetszik majd :)

      Törlés
  2. Uuude vártam ezt a bejegyzést *-* most csak átfutottam, de este végig fogom nézni a csatornákat hátha énis új kedvencre bukkanok : ))

    VálaszTörlés
  3. Atya ég!!
    Madeyewlook nagyon durván sminkel. Még a hideg is kirázott. Nagyon jól csinálja, amit csinál!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen profi? Én is csak lesek, mert nem csak a megvalósításban profi, hanem az ötletekben is, olyan jókat tud kitalálni!

      Törlés
  4. Nekem rengeteg kedvencem van, hardcore youtube-os vagyok. :D Anno én is írtam róla bejegyzést, de azóta csak gyarapodott a számuk. :)) 99 százalékuk sminkes videó, de pl Simply Nailogicat, és a HH-t is követem. Magyar lányokat nem szoktál nézni? Én pl imádom Otthonka-Dorka videóit, de Citromhab Évi is nagyon jó videókat készít. Külföldiek közül egy pár kedvencem: Sharon Farrell, Tanya Burr, Chloe Morello, Kathleenlights, Xsparkage, Lisa Eldridge, Shaaanxo, TheMakeupChair, Vintageortacky.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaj, de igen, magyarokat is nézek, őket teljesen ki is felejtettem. Pl. Nikkii videóit szeretem, meg Djkaty-ét is, és kihagytam az egyik új kedvencemet, a The VR-t is.

      Törlés
  5. Nem igazán nézek rendszeresen videókat, túl sok idő megnézni egyet:D Elég sok a sorozatnézésre pazarolt idő is. Az egyetlen, amit rendszeresen nézek, a Last Week Tonight with John Oliver. Azt is azért, mert nem-amerikai lévén tévében nem tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg sorozatok helyett youtube videókat nézek :P A sorozatok túl hosszúak, ezek rövidebbek, többet lehet belőlük megnézni :P Bár lehet ez is csak azért van, mert véget értek a Star Trek filmjeim és kicsit kallódok a nagyvilágban, kéne új sorozatot találnom. Abból meg akkora a választék, hogy a bőség zavarától szenvedek :D

      Törlés
  6. Azok közül akiket felsoroltál egyet sem ismertem, szépen sorban majd megnézem a videóikat. Külföldi kedvenceim Zoella, Essie Button, Sacconne Jolly família (imádom a két kis gyerkőcöt) Tanya Burr, mondjuk régen Dulce Candy volt nagy kedvencem, de ma már nem nézem meg minden videóját, Rachel Talbott, gasztro téren pedig nagyon-nagyon ajánlom figyelmedbe The Gray Boxwodd csatornát, atya ég, süt olyan édességeket a hapsi, ahhh sokat ellestem tőle :D Sok német csatornát is követek, nem árt ezt a nyelvet is frissíteni. Magyarok közül nagy kedvencem Szandra, neki is minden videóját megnézem. Mostanában kattantam rá a könyves csatornákra is, csak azokkal az a problémám, hogy morgok állandóan ez meg az miért nem jelenik meg nálunk, vagy kiadják-e mert annyira felkeltette az érdeklődésemet stb. stb. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könyves csatornák? Ezekről én miért nem tudok? :O Na megyek is rákeresni a témára :D

      Törlés
    2. Őket kezdtem el követni :
      https://www.youtube.com/user/rosemannering/videos
      https://www.youtube.com/watch?v=II-Yr-Yc-gs
      https://www.youtube.com/channel/UCjy33GhVbJceVO55MLhc5BQ/featured
      https://www.youtube.com/user/polandbananasBOOKS/featured

      Törlés
  7. Militarizált harcikoca! :PPPPPP Szirmai Gergő egy állat, de a jó értelemben! :D Még Katy ajánlotta, de személy szerint idegesített a csávó, majd hónapokkal később megint megpróbálkoztam vele és azóta lelkes követője vagyok! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, örülök, hogy megszeretted, szerintem az a srác zseniális, és olyan jó dumája van, hogy tanítani kellene :P

      Törlés